Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Oskarshamn

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Oskarshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Oskarshamn som finns hos arbetsgivaren.

Behandlare till Vuxenenheten, Individ- och familjeomsorgen

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land.

Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande stadskärna, med ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, samtidigt som vi ser staden växa även i utkanterna, med flera nya handelsområden.

Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen.
Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

Socialförvaltningen är en av de större arbetsplatserna i kommunen.
Individ- och familjeomsorgen i Oskarshamns kommun har gått från en mer traditionell verksamhet till en mer serviceinriktad socialtjänst. Det övergripande målet är en organisation som är lättillgänglig, synlig och begriplig för brukaren.

På Vuxenenheten arbetar en enhetschef, tre socialsekreterare och åtta behandlare med substans- och spelberoende. Här finns också en samordnare, en socialsekreterare och en behandlare som samordnar insatser och utreder Våld i Nära Relationer (VNR). Hela enheten har egen handledning med extern handledare.

Nu söker vi en behandlare som vill vara en del av vårt team!


ARBETSUPPGIFTER
På uppdrag av myndighet arbetar du självständigt i olika behandlingsprogram för substans- och spelmissbruk samt anhörigstöd. Som behandlare på Vuxenenheten ingår även b.la följande arbetsuppgifter:
• På service arbetar du med anhörigstöd (ej biståndsbeslut).
• Skapa genomförandeplaner tillsammans med den enskilde.
• Följa upp bistånd av insatser tillsammans med uppdragsgivaren och den enskilde.
• Samverka med olika verksamheter och myndigheter inom förvaltningen och utanför.
• Journalföring och dokumentation.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med inriktning behandlingspedagogik alternativt socionomexamen eller likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av behandlingsarbete för vuxna med substans- och spelmissbruk samt anhörigstöd. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Som person har du god samarbetsförmåga och du är noga med att vårda och bygga goda relationer. Du är flexibel, självgående samt kommunikativ. Du har även ett kreativt och strukturerat arbetssätt med god kvalitet. Dokumentation är ett återkommande inslag, därför behöver du kunna kommunicera väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Treserva. Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
Löpande intervjuer kommer att hållas under rekryteringstiden.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

REVIV söker socialpedagog, behandlingspedagog eller likvärdigt

REVIV skyddsplaceringar REVIV söker socialpedagog, behandlingspedagog eller likvärdigt till avhopparverksamhet med säte i Stockholm Reviv är en privatägd verksamhet som erbjuder bland annat avhopparverksamhet Reviv söker en socialpedagog eller likvärdigt för att arbeta tillsammans med oss med målgruppen individer i skyddsplacering - detta innefattar arbete med individer som vill lämna en kriminell livsstil, individer utsatta för Våld i nära relation sam... Visa mer
REVIV skyddsplaceringar

REVIV söker socialpedagog, behandlingspedagog eller likvärdigt till avhopparverksamhet med säte i Stockholm
Reviv är en privatägd verksamhet som erbjuder bland annat avhopparverksamhet

Reviv söker en socialpedagog eller likvärdigt för att arbeta tillsammans med oss
med målgruppen individer i skyddsplacering - detta innefattar arbete med individer som vill lämna en kriminell livsstil, individer utsatta för Våld i nära relation samt individer i hederskontext. Arbetet utförs i Småland och Västra Götaland med omnejd. Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara delaktig i att driva de processer som tillhör individens planering framåt vilket sträcker sig från praktiskt till socialt stöd. Du kommer arbeta tillsammans med vår ansvarige samordnare som har det övergripande ansvaret för schemaläggning, upplägg av planering osv. Resor i tjänsten kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du har erfarenhet av socialt arbete eller arbete med målgruppen.
Du är utbildad socialpedagog, beteendevetare eller likvärdigt.
Du är en trygg person och har en hög grad av personlig mognad och självkännedom.
Du är trygg med att arbeta självständigt men förstår vikten av att jobba i team.
Du är bra på att skapa kontaktnät och har en god kännedom om samhällets resurser.
Du intresserar dig för människor och vill bidra till att förbättra en människas livssituation.
Utbildning och erfarenhet av påverkansprogram Kriminalitet som livsstil, KBT, Motiverande samtal, Lågaffektivt bemötande, Våld i nära relationer, Hederskontext och/eller missbruksbehandling är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Handledning och kompetensutveckling är en naturlig del av verksamheten.

Fördel om du har B-körkort då arbetet kan innefatta resor. Visa mindre