Lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Oskarshamn

Se lediga jobb som Naturvetenskapligt arbete i Oskarshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Oskarshamn som finns hos arbetsgivaren.

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvar... Visa mer
Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.

Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvarig kärlekshistoria.

Med såväl stora arbetsgivare inom industri och teknik som drivna entreprenörer och småföretagare, erbjuder Oskarshamn ett välmående näringsliv och spännande utbildningsmöjligheter. Välkommen att stanna i Oskarshamns kommun!

Nu söker vi en miljö- och hälsoskyddsinspektör som vill arbeta inventering av enskilda avlopp. Samhällsbyggnadskontoret i Oskarshamns kommun är uppdelad i två avdelningar: Kansli – och miljöavdelningen, och kart- plan- byggavdelningen. Miljöavdelningen handlägger myndighetsfrågor som avser bland annat miljöbalken och livsmedelslagstiftningen med tillhörande följdförfattningar. Vi arbetar på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektörer som vill arbeta med inventering av enskilda avlopp. Du genomför tillsyn enligt beslutad tillsynsplan och uppföljningsplan samt utarbetar remissyttranden till samhällsbyggnadsnämnden i till ämnet hörande frågor. Du medverkar till att upprätta styrdokument och rutiner för verksamheten samt deltar i arbetsuppgifter som i övrigt förekommer på samhällsbyggnadskontoret.

KVALIFIKATIONER
Du har miljö- och hälsoskyddsutbildning vid högskola eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig. Du har kunskap om miljöbalken. Du har lätt för att knyta kontakter och skapa goda relationer. Du arbetar gärna med komplexa frågor och tycker om att arbeta med ett projekt tills önskat resultat är uppnått. Att kunna vara flexibel är inga problem för dig då du lätt kan anpassa dig till förändringar som sker.

Som inspektör hos oss krävs det att du har en god administrativ förmåga som gör att du planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar stort ansvar och känner dig bekväm i att fatta beslut. Vi sätter värde på att du är resultatinriktad, analytisk och noggrann. Du har lätt för att kommunicera på svenska så väl i tal som skrift och du har god förmåga att förstå, tolka och förklara svensk lagtext och dess tillämpning. Du har god datorvana.

B-körkort är ett krav.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Läs gärna mer på https://flyttahit.nu/
och https://oskarshamn.com/
Här hittar du våra ambassadörer: https://www.oskarshamn.se/lar-kanna-oss Visa mindre

Avfallsingenjör till AFRYs Talangprogram

Tar du examen i sommar? Nu kan du kickstarta din karriär genom en unik möjlighet att varva både teori och praktik. Sök i så fall tjänsten som Avfallsingenjör till AFRYs Talangprogram 2024! Arbetsuppgifter I rollen som Avfallsingenjör kommer du att ingå i AFRYs Talangprogram och tillhöra sektionen AFRY Kärnkraft i Kalmar. Du kommer få arbeta i uppdrag mot AFRYs kunder, mest troligt i Oskarshamn. Ibland utför du uppdrag på distans från AFRYs kontor, men so... Visa mer
Tar du examen i sommar? Nu kan du kickstarta din karriär genom en unik möjlighet att varva både teori och praktik. Sök i så fall tjänsten som Avfallsingenjör till AFRYs Talangprogram 2024!

Arbetsuppgifter
I rollen som Avfallsingenjör kommer du att ingå i AFRYs Talangprogram och tillhöra sektionen AFRY Kärnkraft i Kalmar. Du kommer få arbeta i uppdrag mot AFRYs kunder, mest troligt i Oskarshamn. Ibland utför du uppdrag på distans från AFRYs kontor, men som Avfallsingenjör kommer du troligtvis vara utstationerad hos kund. Du kommer i så fall arbeta i kundens kontorsarbetsmiljö samt vara ute i driften för att bygga relationer samt få en bättre förståelse för hur ni ska hantera avfallet. Som Avfallsingenjör kommer du arbeta med hantering av farligt avfall från kärnkraftverk. Du kommer planera styrningen av avfallet och ansvarar för uppföljningar av processerna. En stor del av det avfall som ska hanteras kommer vara radiologiskt, därmed är det av stor vikt att du är noggrann med att följa regler och riktlinjer för hur det ska hanteras. Både utifrån miljömässiga skäl samt din och dina kollegors egen säkerhet.

Exempel på arbetsuppgifter:
•Koordinera och planera processen för avfallshantering
•Kommunicera internt med kollegor
•Ta fram instruktioner för avfallshantering

I rollen som Avfallsingenjör kommer du ingå i AFRYs Talangprogram. Du och dina kollegor ha flera gemensamma utbildningsdagar med såväl interna som externa föreläsare, detta ges dagtid på betald arbetstid. Du kommer även få ta del av flera roliga aktiviteter ihop med kollegorna från Talangprogrammet!

Du som söker tjänsten som Avfallsingenjör tycker det verkar spännande att få arbeta med kärnkraft. Du har ett stort intresse för miljö och avfallshantering och vill vara med och bidra till en så hållbar kärnkraftsindustri som möjligt. Vidare tror vi att du gärna tar kontakt med nya människor, för att kunna leda och koordinera arbetet kring avfall. Du kommer även prata med personer inom olika yrkesområden och därför är det av vikt att du kan anpassa din kommunikation utifrån kollegorna du möter. Vidare är det viktigt att du kan arbeta på ett strukturerat sätt och följer uppsatta processer för att hantera farligt avfall på ett bra sätt.

Skallkrav för tjänsten:
•Kandidatexamen/Masterexamen inom Miljövetenskap/Miljöingenjör/Biolog/Motsvarande
•Kunskaper om farligt avfall
•Svenska och engelska i tal och skrift
•B-körkort
•Krav på visst medborgarskap pga. arbete i säkerhetsklassat område

Meriterande för tjänsten:
•Kunskap om hantering av radiologiskt avfall

Om AFRY
AFRY är ett av Sveriges ledande teknikkonsultbolag och är även rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. AFRY har 19 000 hängivna medarbetare inom områdena infrastruktur, industri och energi. Företaget är lokaliserat över hela världen och arbetar för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. AFRYs tre värdeord som genomsyrar organisationen är Brave, Devoted och Team players. Som Avfallsingenjör hos AFRY Kärnkraft kommer du ha kollegor som också ingår i talangprogrammet runtom på flera orter i landet. Du kan läs mer om AFRY här: https://afry.com/sv.

AFRY erbjuder
•Arbete hos en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare
•Individuell utvecklingsplan för dig med goda möjligheter att vidareutvecklas i din roll
•Bli del i en härlig gemenskap och ta del av trevliga aktiviteter som konsultluncher, AWs, julfester, mm.
•Moderna och fräscha kontorslokaler

Hur du ansöker
För att söka tjänsten som Avfallsingenjör, ansök via: https://www.framtiden.com/. Vid frågor är du välkommen att kontakta Lisa Hannerz: [email protected] alt. 073–5168995. Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt person. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om du erbjuds en anställning kommer du behöva genomgång en säkerhetsprövning som ska bli godkänd innan du kan påbörja din anställning.

Om Framtiden AB
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega. Vi är specialister på att rekrytera rätt talanger till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo.

För tjänsten som Avfallsingenjör till AFRYs Talangprogram kommer du under första anställningsåret att vara anställd som konsult via Framtiden. Du kommer sedan ha mycket goda möjligheter att anställas direkt hos AFRY.

Villkor
Startdatum: September 2024
Placeringsort: Oskarshamn/Kalmar
Arbetstider: Mån-fre, dagtid
Omfattning: Heltid Visa mindre

Åtgärdssamordnare med inriktning mot vattenåtgärder

Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvar... Visa mer
Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.

Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvarig kärlekshistoria.

Med såväl stora arbetsgivare inom industri och teknik som drivna entreprenörer och småföretagare, erbjuder Oskarshamn ett välmående näringsliv och spännande utbildningsmöjligheter. Välkommen att stanna i Oskarshamns kommun!

Nu söker vi en åtgärdssamordnare med inriktning mot vattenåtgärder.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som åtgärdssamordnare innebär att du arbetar halva tiden som åtgärdssamordnare för att stärka det lokala och regionala vattenvårdsarbetet i våra avrinningsområden. På den andra halvan arbetar du som projektledare med inriktning mot dagvatten. I den delen ingår bl.a. genomförande av nya dagvattenåtgärder och underhållsplanering av befintliga anläggningar.

I den här tjänsten kommer du att få en god variation av både operativa och strategiska arbetsuppgifter samt en omväxlande vardag med kontorsarbete varvat med fältbesök. Möten med lokala markägare, föreningar och organisationer kommer också att ingå.

I tjänsten ansvarar du för att:
• bygga nätverk för att engagera lokala och regionala aktörer i åtgärdsarbetet och ta tillvara lokal kunskap
• identifiera, samt leda och stötta genomförandet av kostnadseffektiva åtgärder för en bättre vattenmiljö och våtmarker med olika ekosystemtjänster
• tillsammans med berörda personer ta fram förslag och söka finansiering för åtgärder inom vattenvårdsarbetet
• samverka och främja erfarenhetsutbyte med andra kommuner, vattenråd och åtgärdssamordnare
• genomföra dagvattenåtgärder i anslutning till befintligt dagvattennät utifrån handlingsplaner i dagvattenstrategi och översiktsplan
• statusbedömning och underhållsplanering av befintliga dagvattenanläggningar inom Oskarshamns Kommun
• identifiera nya potentiella åtgärder för att hantera dagvatten samt projektleda dessa åtgärder från idé till genomförd åtgärd

I tjänsten ingår även ett strategiskt och operativt ansvar för planering och samordning av vattenåtgärder, administrativt ansvar att dokumentera arbetet samt ett visst budgetansvar.

Placeraingen av tjänsten är på tekniska kontoret och du kommer arbeta tillsammans med projektledare och projektörer som fokuserar på vatten- och avloppsnätet samt VA-omvandlingsområden. Du kommer också ha ett nära samarbete med kommunens utvecklingsenhet och samhällsbyggnadskontoret.


KVALIFIKATIONER
Arbetsuppgifterna passar dig som är intresserad av hur aktivt arbete med vattenvårdsåtgärder och dagvattenanläggningar kan minska klimatpåverkan, bidra till klimatanpassning och öka antalet ekosystemtjänster.

Vi söker dig som har flerårig högskoleutbildning med vattenrelaterad natur- eller miljövetenskaplig inriktning eller någon annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har utbildning och kunskap inom limnologi, hydrogeologi, miljökommunikation, miljöekonomi eller miljöjuridik. Du bör ha kännedom om vatten- och havsmiljödirektiven, miljökvalitetsnormer i vatten, miljöbalkens vattenlagstiftning samt stor förståelse för vattenekosystem.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med våtmarker och projektledning inom adekvat område. Även erfarenhet från arbete inom offentlig förvaltning, tillsyns- och myndighetssidan, konsultuppdrag och/eller erfarenhet inom projektledning är ett plus liksom erfarenhet av arbete med GIS och VISS.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person uppskattar du naturen men även kontakten med andra. God samarbetsförmåga och lyhördhet är viktigt då rollen kräver att du kan bygga goda relationer mellan olika professioner, näringsliv och allmänhet. Vidare anser vi att ett lösningsorienterat arbetssätt krävs för rollen i en god kombination med din kreativitet då flertalet processer och arbetsuppgifter kommer att löpa parallellt. Att ha förmågan att kunna bryta ner långsiktiga mål för att kunna leverera i det dagliga arbetet är också viktigt samtidigt som du har en förmåga att väga samman olika perspektiv för att hitta hållbara helhetslösningar.

Du behöver kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift och B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer att hållas följande eftermiddagar: 26/2, 28/2 samt 29/2.
Provanställning på 6 månader kan bli aktuellt.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Läs gärna mer på https://flyttahit.nu/
och https://oskarshamn.com/
Här hittar du våra ambassadörer: https://www.oskarshamn.se/lar-kanna-oss Visa mindre

Legitimerad Biomedicinsk analytiker

Vi erbjuder Ett varierande och inspirerande arbete med engagerade kollegor. Det finns möjligheter till att fördjupa sina kunskaper och få ett ökat ansvar. Arbetsuppgifter varierar mellan olika arbetsstationer inom klinisk kemi och transfusionsmedicin så som allmänkemi, hematologi, koagulation, immunokemi och blodgruppsserologi, preanalys, provtagning och tappningsverksamhet.  Verksamheten bedrivs i ett nyrenoverat laboratorium med nära samarbete med öv... Visa mer
Vi erbjuder
Ett varierande och inspirerande arbete med engagerade kollegor.

Det finns möjligheter till att fördjupa sina kunskaper och få ett ökat ansvar.
Arbetsuppgifter varierar mellan olika arbetsstationer inom klinisk kemi och transfusionsmedicin så som allmänkemi, hematologi, koagulation, immunokemi och blodgruppsserologi, preanalys, provtagning och tappningsverksamhet. 

Verksamheten bedrivs i ett nyrenoverat laboratorium med nära samarbete med övriga sjukhuset.
Vår verksamhet är en viktig del i vårdkedjan och vi bedriver verksamhet dygnet runt. Arbetstiderna för aktuella tjänster varierar mellan dag, kväll, natt och helg.

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker.
Arbetet kräver att du nyfiken, noggrann och välstrukturerad. Du trivs med att arbeta i grupp, är flexibel och kommer med nya tankar och idéer till verksamheten. 
Meriterande om du har erfarenhet av arbete inom klinisk kemi och transfusionsmedicin,  
är du nyutbildad så kommer du få erfarenhet hos oss.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningstiden, så tveka inte med att söka.
Varmt välkommen att jobba hos oss!

Vi arbetar med moderna metoder och ett ständigt förbättringsarbete.
Vi ser fram emot att få nya kollegor att bry oss om!

Vår arbetsplats
På Klinisk kemi och transfusionsmedicin i Oskarshamn arbetar ca 20 medarbetare. Gänget som jobbar här är biomedicinska analytiker, undersköterskor och medicinska kemister. Vi är ett gott gäng som gillar att jobba och ha trevligt tillsammans och tycker att arbetsglädje och gemenskap är viktigt. 

Klinisk kemi och transfusionsmedicin finns i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi är totalt ca 120 medarbetare som arbetar i en ackrediterad länsverksamhet med högt ställda kvalitetsmål och fokus på allas delaktighet.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än sex miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Utredningsingenjör Radiofysik

Ansök    Aug 7    Unik Resurs i Sverige AB    Radiofysiker
Företagspresentation We Are Uniper Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kon... Visa mer
Företagspresentation

We Are Uniper Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans.
Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Till gruppen Gemensam service - Radiologi och yttre miljö, teknik söker vi nu en person som har ett stort engagemang för att arbeta med strålsäkerhet!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Hos oss kommer du att arbeta inom radiologisk mätteknik och beräkningsteknik, dosimetri och strålskydd. Verksamhetsområdet spänner över hela organisationen vilket innebär att uppdragen varierar från arbete med utredningar till att aktivt delta i aktiviteter och projekt. Högaktuella frågor för gruppen just nu är frågor kopplade till avveckling, till exempel karakterisering av nuklidspecifik aktivitet inför friklassning, transport och slutförvar.
Mer specifikt innebär det att vi inom gruppen bland annat:
- Utför radiologiska utredningar för strålskyddsoptimering samt strålskyddsberäkningar
- Utför aktivitets- och nuklidberäkningar
- Bestämmer nuklidinventarier och nuklidvektorer vid karakterisering av radioaktivt avfall samt utgör stöd vid radiologisk kartläggning
- Utgör stöd vid avfallsmätning för avfallskarakterisering och friklassning
- Utgör stöd för operativ strålskyddspersonal


Din roll hos oss är av central betydelse för att hantera, utveckla och lösa våra frågeställningar som har en stor inverkan på vår verksamhet. Genom ditt arbete kommer du kunna bidra till säkerheten och effektiviteten i vår verksamhet samtidigt som du får möjlighet att vara delaktig i att utveckla nya metoder som främjar framsteg och förbättringar.

Din profil

Till vår avdelning Gemensam Service - Radiologi söker vi nu en person som har ett stort engagemang för att arbeta med strålsäkerhet. Vi är ett team på elva personer som tillsammans arbetar inom kemi, miljö, personstrålskydd och dosimetri på OKG:s anläggningar.
Arbetsgruppen består idag av en mångfald av ingenjörer med kompetens inom miljö, radiofysik, strålskydd, kemi, radiokemi och dosimetriteknik. Vi sätter säkerheten främst och strävar ständigt efter att utveckla verksamheten. I vårt team är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång.
Vi söker dig som har:
- högskoleutbildning inom radiofysik eller likvärdig kunskap och erfarenhet.
- goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
Vi ser det som meriterande om du har fördjupad kunskap inom:
- radiologisk mätteknik
- radiologiska beräkningar
- dosimetri
- strålskydd
Vi lägger stort vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av att du är drivande och har en förmåga att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt. För att trivas i rollen gillar du att arbeta i team för att uppnå gemensamma mål, samtidigt som du har du en god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är dessutom relationsbyggande och har förmågan att ta initiativ när du behöver hjälp. Som person är du också noggrann och skicklig på att självständigt planera, prioritera och strukturera ditt arbete. Du anpassar dig efter förändringar samt har en god förmåga att skapa ett stort engagemang och helhetsperspektiv på ditt arbete.

OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.

Ansök redan idag!
Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjerna som gäller för GDPR. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam;

Jessica Sjösteen och nås på 0735781507 eller på [email protected]

Johanna Hermansson och nås på 0761728834 eller på [email protected]

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgångHos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.Lycka till! Visa mindre

Hållbarhetskonsult

Hållbarhet blir ett alltmer viktigt inslag i vardagen hos många av våra kunder, Rejlers tar en ledande roll i omställningen till förnybar energi och omvandlingen av infrastruktur, industri och fastigheter. Med vår kunskap och expertis vill vi skapa en mer hållbar framtid, därför söker vi nu fler kollegor som brinner lika mycket för hållbarhet som vi! ???? ABOUT THE JOB Som hållbarhetskonsult kommer du att arbeta strategiskt med hållbarhetsarbetet, göra hå... Visa mer
Hållbarhet blir ett alltmer viktigt inslag i vardagen hos många av våra kunder, Rejlers tar en ledande roll i omställningen till förnybar energi och omvandlingen av infrastruktur, industri och fastigheter. Med vår kunskap och expertis vill vi skapa en mer hållbar framtid, därför söker vi nu fler kollegor som brinner lika mycket för hållbarhet som vi! ????

ABOUT THE JOB
Som hållbarhetskonsult kommer du att arbeta strategiskt med hållbarhetsarbetet, göra hållbarhetsanalyser och ansvara för hållbarhetssamordningen hos våra kunder. Vi arbetar med ett brett spektra av kunder, främst men inte uteslutande inom industri-sektorn.

WHO ARE YOU?

Är du en prestigelös lagspelare med förmåga att ta initiativ och driva ditt arbete framåt? Trivs du i en lärande miljö där vi lär oss av varandra? Är du flexibel och trivs med varierande arbetsuppgifter och uppdrag över tid? Då kommer du utan tvekan att trivas hos oss på Rejlers! ????

För den här rollen krävs att du har relevant utbildning på högskolenivå eller högre. Du har några års relevant arbetslivserfarenhet inom hållbarhet och behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Då du har med dig några års erfarenhet inom hållbarhet i ryggsäcken tror vi även att du har erfarenhet och kunskap av några av följande:

Väsentlighetsanalys
Laganalyser
EU-taxonomin
CSRD & ESRS
Agenda 2030
Science Based Targets
Cirkulär ekonomi
LCA och klimatberäkningar enligt tex GHG protokollet
Klimatriskanalys

WHAT YOU GET

På vårt kontor i centrala Oskarshamn (https://www.rejlers.se/Karriar/Livet-pa-Rejlers/) är vi totalt cirka 20 kollegor med olika kompetens och bakgrund. Utöver teamet av dessa kollegor ingår du i Rejlers Industrydivision i Syd som består av strax över 150 kollegor som huserar på ett flertal orter i längs Sveriges sydöstra sida, genom Skåne och västkusten upp till Halmstad. Vi är ett stort lag som tillsammans utgör en enorm kunskapsbank, vi arbetar inom såväl elkonstruktion, automation, mekanik, produktutveckling, processkonstruktion och projektledning inom olika teknikområden. Tack vare det stora laget finns det alltid kollegor att ta hjälp av och också dela med sig till - det är därför vi är #HomeOfTheLearningMinds

Kulturen på våra kontor genomsyras av gemenskap och samarbete tack vare ett härligt gäng kollegor! Oavsett kontor, så ser vi oss som ett stort lag - vilket vi tror är ett vinnande koncept för att våra medarbetare att trivas och samtidigt kunna leverera riktigt bra lösningar till våra kunder. #PeopleFirst

Vi hoppas att du vill bli en i laget hos oss!Läs mer om din rekryteringsresa och våra olika steg i processen --> här! (https://career.rejlers.se/)

HOME

Våra medarbetare är grunden till vår framgång och utveckling. Hos oss ska varje medarbetare känna sig betydelsefull, uppmärksammad och delaktig.

LEARNING

Våra medarbetares kunskap och erfarenhet helt avgörande för vår framgång och förmåga att utveckla morgondagens hållbara samhälle. Lärandet är med oss hela tiden i allt vi gör - hos oss är man under ständig utveckling!

MINDS

Med en nyfiken inställning som uppmuntrar och inspirerar till nytänkande, vågar vi utmana både oss själva och vår omgivning. Vi har ett starkt fokus på ett uppmuntrande, tillitsfullt och kommunikativt ledarskap. Lika viktigt är medarbetarskapet där vi alla har ett eget ansvar för lärande och ständig utveckling.

Läs mer om vår kultur här: OUR WAY Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Vi erbjuder På medicinmottagningen välkomnas du till en arbetsgrupp med stor kompetens, erfarenhet, engagemang och arbetsglädje. Hos oss ges stor möjlighet till personlig kompetensutveckling. När du börjar hos oss får du en anpassad introduktion utifrån din erfarenhet. Du erbjuds därefter fortlöpande den kompetensutveckling som du och verksamheten behöver. På klinisk fysiologi, som är en del av medicinmottagningen, utförs olika undersökningar t.ex. lån... Visa mer
Vi erbjuder
På medicinmottagningen välkomnas du till en arbetsgrupp med stor kompetens, erfarenhet, engagemang och arbetsglädje.

Hos oss ges stor möjlighet till personlig kompetensutveckling. När du börjar hos oss får du en anpassad introduktion utifrån din erfarenhet. Du erbjuds därefter fortlöpande den kompetensutveckling som du och verksamheten behöver.

På klinisk fysiologi, som är en del av medicinmottagningen, utförs olika undersökningar t.ex. långtids EKG, ultraljud på hjärtat, arbets-EKG och spirometri. 

Dina arbetstider är måndag-fredag, dagtid.

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker och önskvärt är erfarenhet inom klinisk fysiologi. Du utför dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt och med en positiv inställning. Hos oss är sammanhållningen god och vi arbetar både med egna ansvarsuppgifter och i team, därför ser vi gärna att du har god förmåga till såväl självständigt arbete som samarbete.

Vår arbetsplats
Hos oss arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, biomedicinsk analytiker, läkare och medicinska sekreterare tvärfunktionellt utifrån ett helhetsperspektiv. 

Vi är en del av Oskarshamns sjukhus, som är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.

Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Kemist / radiofysiker | Oskarshamn

Ansök    Jun 1    Experis AB    Radiofysiker
Har du utbildning inom kemi alternativt radiofysik? Har du även några års erfarenhet inom detta område? Vill du vara med på en spännande resa i ett företag där det händer mycket? DÅ har vi jobbet för dig! Just nu söker jag en kemist/radiofysiker till vår stora kund inom kärnkraft till Oskarshamn. Välkommen med din ansökan redan idag! Stad: Oskarshamn, Simpevarp Uppdrag: Det är ett konsultuppdrag via oss men där du arbetar ute hos kunden. Det är på minst ... Visa mer
Har du utbildning inom kemi alternativt radiofysik? Har du även några års erfarenhet inom detta område? Vill du vara med på en spännande resa i ett företag där det händer mycket? DÅ har vi jobbet för dig! Just nu söker jag en kemist/radiofysiker till vår stora kund inom kärnkraft till Oskarshamn. Välkommen med din ansökan redan idag!

Stad: Oskarshamn, Simpevarp

Uppdrag: Det är ett konsultuppdrag via oss men där du arbetar ute hos kunden. Det är på minst sex månader där anställningen kommer gå över till kund.

Start: Omgående

Arbetsbeskrivning:

* Radiokemiska analyser av olika typer av materialprover
* Bearbetning av analysresultat samt granskning av analysresultat
* Skriva instruktioner och rapporter
* Delta i driftsättning av nya analysinstrument samt kontroll och kalibrering
* Metodutveckling av radiokemiska mätningar av materialprover

Vem är du?

Vi söker dig med en relevant utbildning eller motsvarande kompetens erhållen genom erfarenhet inom exempelvis kärnkraft/ radiofysik/strålningsfysik. Vidare har du Kunskap om kärnkraftsteknik, processkemi samt strålskydd, och erfarenhet av radiokemiska analyser.

Meriterande är om du har erfarenhet av gammaspektroskopi och vana av att hantera mjukvaror för gammamätningar, som tex GammaVision, Angle och LWis eller liknande. Du behöver ha en god samarbetsförmåga samt är en utpräglad lagspelare och du har ett inkluderande och resultatorienterat förhållningssätt. Du präglas av helhetssyn, drivkraft, inlevelse och mod. Du behöver trivas med att många bollar i luften.

Vad vi på Jefferson Wells kan erbjuda dig:

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på Jefferson Wells: https://www.jeffersonwells.se/sv/karriar/konsult-pa-jefferson-wells

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV, urval sker löpande.

Har du frågor om tjänsten eller rollen som konsult är du välkommen att kontakta talent acquisition specialist Filippa Müntzing på mejl [email protected] Visa mindre

Kemist / radiofysiker | Oskarshamn

Ansök    Maj 30    Experis AB    Radiofysiker
Har du utbildning inom kemi alternativt radiofysik? Har du även några års erfarenhet inom detta område? Vill du vara med på en spännande resa i ett företag där det händer mycket? DÅ har vi jobbet för dig! Just nu söker jag en kemist/radiofysiker till vår stora kund inom kärnkraft till Oskarshamn. Välkommen med din ansökan redan idag! Stad: Oskarshamn, Simpevarp Uppdrag: Det är ett konsultuppdrag via oss men där du arbetar ute hos kunden. Det är på minst ... Visa mer
Har du utbildning inom kemi alternativt radiofysik? Har du även några års erfarenhet inom detta område? Vill du vara med på en spännande resa i ett företag där det händer mycket? DÅ har vi jobbet för dig! Just nu söker jag en kemist/radiofysiker till vår stora kund inom kärnkraft till Oskarshamn. Välkommen med din ansökan redan idag!

Stad: Oskarshamn, Simpevarp

Uppdrag: Det är ett konsultuppdrag via oss men där du arbetar ute hos kunden. Det är på minst sex månader där anställningen kommer gå över till kund.

Start: Omgående

Arbetsbeskrivning:

* Radiokemiska analyser av olika typer av materialprover
* Bearbetning av analysresultat samt granskning av analysresultat
* Skriva instruktioner och rapporter
* Delta i driftsättning av nya analysinstrument samt kontroll och kalibrering
* Metodutveckling av radiokemiska mätningar av materialprover

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom kemi alternativt radiofysik eller motsvarande kunskap och erfarenhet. Vi ser gärna att du har fördjupad kunskap inom radiologisk mätteknik. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Meriterande är om du har erfarenhet av gammaspektroskopi och vana av att hantera mjukvaror för gammamätningar, som tex GammaVision, Angle och LWis eller liknande. Du behöver ha en god samarbetsförmåga samt är en utpräglad lagspelare och du har ett inkluderande och resultatorienterat förhållningssätt. Du präglas av helhetssyn, drivkraft, inlevelse och mod. Du behöver trivas med att många bollar i luften.

Vad vi på Jefferson Wells kan erbjuda dig:

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på Jefferson Wells: https://www.jeffersonwells.se/sv/karriar/konsult-pa-jefferson-wells

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV, urval sker löpande.

Har du frågor om tjänsten eller rollen som konsult är du välkommen att kontakta talent acquisition specialist Filippa Müntzing på mejl [email protected] Visa mindre

Vill du jobba inom energi och kärnkraft?

Ansök    Apr 27    IC Energy AB    Radiofysiker
Hos oss hittar du kollegor som går först och visar vägen, tror på det de gör, är nyfikna, trovärdiga, medvetna, som driver på arbetet framåt, har kul på jobbet och når resultat! Just nu söker vi ingenjörer för arbete inom energi och kärnkraft. Du är en person som gillar att lösa problem och tänka analytiskt. Du behöver också kunna ta initiativ och arbeta självständigt liksom i samarbete med andra. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom något av följande o... Visa mer
Hos oss hittar du kollegor som går först och visar vägen, tror på det de gör, är nyfikna, trovärdiga, medvetna, som driver på arbetet framåt, har kul på jobbet och når resultat!
Just nu söker vi ingenjörer för arbete inom energi och kärnkraft. Du är en person som gillar att lösa problem och tänka analytiskt. Du behöver också kunna ta initiativ och arbeta självständigt liksom i samarbete med andra.
Vi ser gärna att du har erfarenhet inom något av följande områden:
Avfallsfrågor
Projekt/teknikledning
Radiofysik
Radiokemi
Arbetsmiljö

Det är en fördel om du tidigare har jobbat inom kärnkraftsbranschen.
Vi söker roller som kontorschef, projekt- och teknikledare, avfallsingenjörer, radiofysiker, kemister och arbetsmiljöingenjörer. Läs mer om dessa på vår hemsida under aktuella tjänster - https://icenergy.se/aktuella-tjanster


Vilka är vi och varför ska du välja oss?
Vi är ett konsultföretag med teknikkonsulter som har spetskompetens inom energi, bygg och stadsutveckling. Vi motiveras extra mycket av projekt som har betydelse för vår framtid. Vi är ett företag med engagerade och drivna människor som har en härlig gemenskap och omtanke om varandra. Hos oss är det roligt att jobba och inte nog med det så har vi såklart också särskilt bra villkor i form av bra löner, flexibilitet, friskvårdsbidrag, tjänstepension, sjukförsäkring och roliga aktiviteter.
Vårt huvudkontor ligger i Varberg och vi verkar i uppdrag på i stort sett alla kärntekniska anläggningar i Sverige. Nu tar vi avstamp och satsar på att etablera kontor på fler ställen i Sverige.


Ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara en del av vårt gäng? Skicka in din ansökan, CV + personligt brev, till [email protected] helst redan idag men senast den 22 maj. Rekrytering sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Läs mer om oss och våra lediga tjänster på vår hemsida: https://icenergy.se/
Välkommen till oss - Vi bygger något stort tillsammans! Visa mindre

Uniper söker en utredningsingenjör inom radiofysik

Ansök    Feb 1    Sydkraft AB    Radiofysiker
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Till vår avdelning Gemensam Service - Radiologi och Teknik söker vi nu en ny kollega som brinner för att arbeta med strålsäkerhet. Vi är ett team på elva personer som tillsammans arbetar inom kemi, miljö, personstrålskydd och dosimetri på OKGs anläggningar.
Arbetsgruppen består idag av ingenjörer med kompetens inom miljö, radiofysik, strålskydd, kemi, radiokemi och dosimetriteknik. Vi sätter säkerheten främst och strävar ständigt efter att utveckla verksamheten. I vårt team är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång.
Vad kommer du arbeta med?
Som ingenjör inom radiofysik kommer du att arbeta inom radiologisk mätteknik, radiologisk beräkningsteknik, dosimetri och strålskydd. Verksamhetsområdet spänner över hela organisationen vilket innebär att uppdragen varierar från arbete med utredningar till att aktivt delta i aktiviteter och projekt. Högaktuella frågor för gruppen just nu är frågor kopplade till avveckling, till exempel karakterisering av nuklidspecifik aktivitet inför friklassning, transport och slutförvar. Mer specifikt innebär det att vi inom gruppen bland annat:
utföra radiologiska utredningar för strålskyddsoptimering samt strålskyddsberäkningar
utföra aktivitets- och nuklidberäkningar
bestämmer nuklidinventarier och nuklidvektorer vid karakterisering av radioaktivt avfall samt utgör stöd vid radiologisk kartläggning
utgör stöd vid avfallsmätning för avfallskarakterisering och friklassning
utgör stöd för operativ strålskyddspersonalUniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning.
Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom radiofysik eller motsvarande kunskap och erfarenhet. Vi ser gärna att du har fördjupad kunskap inom radiologisk mätteknik, radiologiska beräkningar, dosimetri eller strålskydd. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt.
Du bör kunna arbeta självständigt, ha god initiativförmåga, vara noggrann, kunna samarbeta med andra, samt ha förmågan att planera och prioritera din tid. Vidare är det bra om du är förändringsbenägen, har lätt att uttrycka dig i skrift och tal samt känner engagemang för, och har en helhetssyn på ditt arbete.
Erfarenhet av arbete med radiofysik på kärntekniska anläggningar är meriterande.
OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Malin Karjalainen
072-247 76 19

Fackliga kontaktpersoner
Tonny Granberg, Unionen
+46 706 650991,
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer
+46 76 1154687 Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Oskarshamns kommun

Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvar... Visa mer
Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.

Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvarig kärlekshistoria.

Med såväl stora arbetsgivare inom industri och teknik som drivna entreprenörer och småföretagare, erbjuder Oskarshamn ett välmående näringsliv och spännande utbildningsmöjligheter. Välkommen att stanna i Oskarshamns kommun!

Nu söker vi en miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning mot tillsyn av enskilda avlopp. Samhällsbyggnadskontoret i Oskarshamns kommun är uppdelad i fyra avdelningar: Kansli – och miljöavdelningen, byggavdelningen, planavdelningen och kartavdelningen. Kansli- och miljöavdelningen handlägger myndighetsfrågor som avser bland annat miljöbalken och livsmedelslagstiftningen med tillhörande följdförfattningar. Vi arbetar på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en miljö- och hälsoskyddsinspektörer som vill arbeta med tillsyn av enskilda avlopp. Du genomför avloppsinventering enligt beslutad tillsynsplan och uppföljningsplan samt utarbetar tjänsteutlåtanden/beslut till samhällsbyggnadsnämnden i till ämnet hörande frågor.KVALIFIKATIONER
Du har miljö- och hälsoskyddsutbildning vid högskola eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig samt har erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning enskilda avlopp. Du har även kunskap om miljöbalken.

Du har lätt för att knyta kontakter och skapa goda relationer. Du arbetar gärna med komplexa frågor och tycker om att arbeta med ett projekt tills önskat resultat är uppnått. Att kunna vara flexibel är inga problem för dig då du lätt kan anpassa dig till förändringar som sker.

Som inspektör hos oss krävs det att du har en god administrativ förmåga som gör att du planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar stort ansvar och känner dig bekväm i att fatta beslut. Vi sätter värde på att du är resultatinriktad, analytisk och noggrann. Du har lätt för att kommunicera på svenska så väl i tal som skrift och du har god förmåga att förstå, tolka och förklara svensk lagtext och dess tillämpning. Du har god datorvana.

B-körkort är ett krav.ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan redan idag.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Läs gärna mer på https://flyttahit.nu/ och https://oskarshamn.com/
Här hittar du våra ambassadörer: https://www.oskarshamn.se/lar-kanna-oss Visa mindre

Uniper söker en utredningsingenjör inom radiofysik

Ansök    Dec 16    Sydkraft AB    Radiofysiker
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Till vår avdelning Gemensam Service - Radiologi och Teknik söker vi nu en ny kollega som brinner för att arbeta med strålsäkerhet. Vi är ett team på elva personer som tillsammans arbetar inom kemi, miljö, personstrålskydd och dosimetri på OKGs anläggningar.
Arbetsgruppen består idag av ingenjörer med kompetens inom miljö, radiofysik, strålskydd, kemi, radiokemi och dosimetriteknik. Vi sätter säkerheten främst och strävar ständigt efter att utveckla verksamheten. I vårt team är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång.
Vad kommer du arbeta med?
Som ingenjör inom radiofysik kommer du att arbeta inom radiologisk mätteknik, radiologisk beräkningsteknik, dosimetri och strålskydd. Verksamhetsområdet spänner över hela organisationen vilket innebär att uppdragen varierar från arbete med utredningar till att aktivt delta i aktiviteter och projekt. Högaktuella frågor för gruppen just nu är frågor kopplade till avveckling, till exempel karakterisering av nuklidspecifik aktivitet inför friklassning, transport och slutförvar. Mer specifikt innebär det att vi inom gruppen bland annat:
utföra radiologiska utredningar för strålskyddsoptimering samt strålskyddsberäkningar
utföra aktivitets- och nuklidberäkningar
bestämmer nuklidinventarier och nuklidvektorer vid karakterisering av radioaktivt avfall samt utgör stöd vid radiologisk kartläggning
utgör stöd vid avfallsmätning för avfallskarakterisering och friklassning
utgör stöd för operativ strålskyddspersonalUniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning.
Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom radiofysik eller motsvarande kunskap och erfarenhet. Vi ser gärna att du har fördjupad kunskap inom radiologisk mätteknik, radiologiska beräkningar, dosimetri eller strålskydd. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt.
Du bör kunna arbeta självständigt, ha god initiativförmåga, vara noggrann, kunna samarbeta med andra, samt ha förmågan att planera och prioritera din tid. Vidare är det bra om du är förändringsbenägen, har lätt att uttrycka dig i skrift och tal samt känner engagemang för, och har en helhetssyn på ditt arbete.
Erfarenhet av arbete med radiofysik på kärntekniska anläggningar är meriterande.
OKG - en naturlig del av frmatidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Malin Karjalainen
072-247 76 19

Fackliga kontaktpersoner
Tonny Granberg, Unionen
+46 706 650991,
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer
+46 76 1154687 Visa mindre

Miljöanalytiker med fokus på provfiske, fältprovtagning och projektledning

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller motsvarande för en tjänst som miljöanalytiker vid kontoret i Simpevarp (nordost om Oskarshamn).

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker personal som vill utvecklas tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid fyra huvudorter: Lysekil, Öregrund, Uppsala (Ultuna) och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Verksamheten är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Vi söker en biolog till tjänsten som miljöanalytiker vid Kustlaboratoriet, SLU Aqua. Du kommer att arbeta med att ge råd till förvaltningen, utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kustområden samt  provfisken och provtagning i fält. Rapportering sker inom ramen för nationell och regional miljöövervakning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer huvudsakligen att arbeta med den biologiska övervakningen vid OKG:s kärnkraftverk, samt med nationell och regional miljöövervakning av fisk i kustvatten. Du kommer att vara verksam inom insamlings- och analysaktiviteter som bedrivs inom ramen för EUs datainsamlingsförordning och/eller olika projekt institutionen utför på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten.

I arbetsuppgifterna ingår insamling av olika typer av data via provtagnings-program ombord på yrkesfiskets båtar liksom på forskningsfartyg av olika storlekar. Du kommer även att utföra provfisken längs östkusten (samt vid behov även i andra delar av Sverige), genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten vid fältkontoret. Provfisken kommer mestadels utföras från småbåt med nät och ryssjor. 

Arbetet innebär mycket arbete i fält. I övrigt innefattar arbetsuppgifterna analysaktiviteter, biologisk provtagning på fisk samt rapportskrivning. Analysaktiviteterna innefattar bland annat kvantitativ analys av inspelade filmer samt bearbetning och analys av data. Arbetsresor runt om i Sverige förekommer.

Kvalifikationer:
Du har ett stort intresse för den marina miljön, fisk och fiske. Som person är du ansvarstagande och bra på att kommunicera. Du tycker om att arbeta både i grupp och självständigt om så krävs. Du behöver i övrigt vara noggrann, lättlärd samt ha vana att arbeta och flexibelt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet och dessa bör exemplifieras i ansökan.

Du ska:


• ha ett gediget intresse för biologi och fisk.
• ha körkort för bil
• ha tidigare erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter eller rapporter
• ha erfarenhet av arbete med statistiska analyser
• kunna utrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Utöver detta ska du ha sjövana, erfarenhet av fältarbete och att framföra styrpulpetbåtar- alternativtett stort intresse av att lära dig att köra båt och jobba med biologiskt arbete till sjöss.

Det är meriterande om du:


• har erfarenhet av provfiske, gärna med nät
• har erfarenhet från yrkesfiske eller arbete på forskningsfartyg
• har erfarenhet av kvantitativ bild- eller filmanalys
• har erfarenhet av arbete i databaser
• har erfarenhet av biologisk provtagning
• har erfarenhet av projektledning
• har god artkunskap för fisk på östkusten
• har erhållit certifikatet fartygsbefäl klass VIII eller motsvarande nautisk utbildning

Behörighet

Kandidatexamen i biologi eller motsvarande ämne.

Placering:
Simpevarp, Oskarshamn

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Så snart som möjigt enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-09-30.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

OKG söker Kemist

Ansök    Nov 7    Sydkraft AB    Processkemist
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Till vår avdelning gemensam Service - Radiologi och Kemi (GRK) söker vi nu en ny kollega som, precis som oss, brinner för att arbeta med kemi. Du kommer tillhöra ett team på 9 personer som tillsammans ansvarar för det operativa arbetet inom kemi, radiokemi, radiologisk omgivningskontroll och utsläppskontroll på OKGs anläggningar.
Vi har ett nära samarbete med våra kemiingenjörer. Vi sätter säkerheten främst och strävar ständigt efter att utveckla verksamheten. I vårt team är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång
Vad kommer du jobba med?
Som Processkemist kommer du att arbeta med provtagning, analys av prover, utvärdering och kvalitetssäkring av analysresultat. I arbetet ingår också kontroll och kalibrering av analysinstrument samt kontakt med leverantörer av analysinstrument.
Processkemisten tillsammans med kemiingenjörerna utgör ett kemistöd till övriga organisationen. I rollen kommer du vidare få möjlighet att utveckla och förstärka kvalitetssäkringen inom verksamhetsområdet.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Hälsoundersökning inklusive drogtest är aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Du har en ingenjörsutbildning inom kemi och erfarenhet ifrån labb, har du arbetat med radiokemi är det starkt meriterande men även erfarenhet från andra industrier så som läkemedelsindustrin eller medicinteknik är intressant.
Vidare har du goda kunskaper i Excel och är van vid att använda dig av detta i arbetet. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt. Har du tidigare arbetat med IC, ICP, GC eller TOC är det en fördel.
Som person är du noggrann, serviceinriktad och trivs med självständigt arbete samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du har en god analytisk förmåga och kan förenkla och tydliggöra komplexa skeenden.
OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. I vårt företag tar vi ansvar för de övergripande klimatmålen. Med vår fossilfria elproduktion bidrar vi inte bara till elförsörjningen utan motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att hantera klimatutmaningen.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss som levererar den el vi alla behöver!
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Cecilia Ekblad
+46 76-115 40 22


Fackliga kontaktpersoner
Tonny Granberg, Unionen,
+46 706 650991


Magnus Nicklasson
Sveriges Ingenjörer,
+46 76 1154687 Visa mindre

Processkemist

Ansök    Sep 14    Unik Resurs i Sverige AB    Processkemist
Företagspresentation Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige - varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid - och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar.... Visa mer
Företagspresentation

Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige - varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid - och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: '"Passion for energy". Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?

The Uniper Way - så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det "The Uniper Way".

Till vår avdelning Gemensam Service - Radiologi och Kemi (GRK) söker vi nu en ny kollega som, precis som oss, brinner för att arbeta med kemi.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som Processkemist kommer du att arbeta med provtagning, analys av prover, utvärdering och kvalitetssäkring av analysresultat. I arbetet ingår också kontroll och kalibrering av analysinstrument samt kontakt med leverantörer av analysinstrument. Det finns möjligheter att delta i arbetet med teknisk märkning av kemiska produkter och analyser av dessa. Processkemisten tillsammans med kemiingenjörerna utgör ett kemistöd till övriga organisationen.
I rollen kommer du vidare få möjlighet att utveckla och förstärka kvalitetssäkringen inom verksamhetsområdet.
Du kommer tillhöra ett team på nio personer som tillsammans ansvarar för det operativa arbetet inom kemi, radiokemi, radiologisk omgivningskontroll och utsläppskontroll på OKG:s anläggningar. Vi har ett nära samarbete med våra kemiingenjörer. Vi sätter säkerheten främst och strävar ständigt efter att utveckla verksamheten. I vårt team är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning samt eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.

Din profil

Du har en ingenjörsutbildning inom kemi och erfarenhet ifrån labb, har du arbetat med radiokemi är det starkt meriterande men även erfarenhet från andra industrier så som läkemedelsindustrin eller medicinteknik är intressant. Vidare har du goda kunskaper i Excel och är van vid att använda dig av detta i arbetet. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt. Har du tidigare arbetat med IC, ICP, GC eller TOC är det en fördel.
Vi söker dig med ett intresse för att arbeta med kemi, radiokemi och kvalitetsfrågor. Som person är du noggrann, serviceinriktad och trivs med självständigt arbete samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du har en god analytisk förmåga och kan förenkla och tydliggöra komplexa skeenden.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjerna som gäller för GDPR. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarigt rekryteringsteam;

Selma Sabanovic och nås på 0727-12 04 05 eller på [email protected]

Johanna Hermansson och nås på 0767-24 88 34 eller på [email protected]

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till! Visa mindre

Miljöanalytiker med fokus på provfiske, fältprovtagning och projektledning

SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för en tjänst som miljöanalytiker vid kontoret i Simpevarp (nordost om Oskarshamn). Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, ... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för en tjänst som miljöanalytiker vid kontoret i Simpevarp (nordost om Oskarshamn).

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid fyra huvudorter: Lysekil, Öregrund, Uppsala (Ultuna) och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Introtext/ingress:

Vi söker en engagerad och kunnig biolog till tjänsten som miljöanalytiker vid Kustlaboratoriet, SLU Aqua. Du kommer att bidra till vårt arbete med att ge råd till förvaltningen och att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer att arbeta med provfisken och provtagning av fisk, provtagning i fält och rapportering inom ramen för nationell och regional miljöövervakning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer huvudsakligen att arbeta med den biologiska övervakningen vid OKG:s kärnkraftverk, samt med nationell och regional miljöövervakning av fisk i kustvatten. Du kommer dessutom att vara verksam inom olika insamlings- och analysaktiviteter som bedrivs inom ramen för EUs datainsamlingsförordning och/eller olika projekt institutionen utför på uppdrag av Havs- och vattenmyndigheten.

I arbetsuppgifterna ingår insamling av olika typer av data via provtagnings-program ombord på yrkesfiskets båtar liksom på forskningsfartyg av olika storlekar. Du kommer även att utföra provfisken längs östkusten (samt vid behov även i andra delar av Sverige), genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten vid fältkontoret. Provfisken kommer mestadels utföras från småbåt med ryssjor.

Arbetet innebär mycket arbete i fält vilket medför flexibla arbetstider och visst arbete på helger. I övrigt innefattar arbetsuppgifterna analysaktiviteter, biologisk provtagning på fisk samt rapportskrivning. Analysaktiviteterna innefattar bland annat kvantitativ analys av inspelade filmer samt bearbetning och analys av data.

Kvalifikationer:
Du har ett stort intresse för den marina miljön, fisk och fiske. Som person är du ansvarstagande och bra på att kommunicera. Du tycker om att arbeta i grupp men du är också bekväm med att arbeta självständigt om så krävs. Du behöver i övrigt vara noggrann, lättlärd, van att arbeta systematiskt samt ha ett flexibelt förhållningssätt. Vid anställningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet och dessa bör exemplifieras i ansökan.

Du ska:


• ha ett gediget intresse för biologi och fisk.
• ha god sjövana
• ha god erfarenhet av att framföra styrpulpetbåtar
• ha god erfarenhet av fältarbete
• ha körkort för bil
• har tidigare erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter eller rapporter
• har erfarenhet av arbete med statistiska analyser
• kunna utrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du:


• har erfarenhet av provfiske, gärna med ryssjor
• har erfarenhet från yrkesfiske eller arbete på forskningsfartyg
• har erfarenhet av kvantitativ analys av bilder och/eller filmmaterial
• har erfarenhet av arbete i databaser
• har erfarenhet av biologisk provtagning
• har erfarenhet av projektledning
• har god artkunskap för fisk på östkusten
• har erhållit certifikatet fartygsbefäl klass VIII

 Behörighet

Högskoleexamen i biologi eller motsvarande ämne.

Placering:
Simpevarp, Oskarshamn

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning på 6 månader.

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 september eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-07-27.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Oskarshamns kommun

Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvar... Visa mer
Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.

Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvarig kärlekshistoria.

Med såväl stora arbetsgivare inom industri och teknik som drivna entreprenörer och småföretagare, erbjuder Oskarshamn ett välmående näringsliv och spännande utbildningsmöjligheter. Välkommen att stanna i Oskarshamns kommun!


Nu söker vi en miljö- och hälsoskyddsinspektör som vill arbeta med tillsyn inom bland annat miljöbalken. Samhällsbyggnadskontoret i Oskarshamns kommun är uppdelad i fyra avdelningar: Kansli – och miljöavdelningen, byggavdelningen, planavdelningen och kartavdelningen. Kansli- och miljöavdelningen handlägger myndighetsfrågor som avser bland annat miljöbalken och livsmedelslagstiftningen med tillhörande följdförfattningar. Vi arbetar på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en miljö- och hälsoskyddsinspektörer som vill arbeta med tillsyn av miljöfarliga verksamheter. Du genomför tillsyn enligt beslutad tillsynsplan och uppföljningsplan samt utarbetar remissyttranden till samhällsbyggnadsnämnden i till ämnet hörande frågor. Du medverkar till att upprätta styrdokument och rutiner för verksamheten samt deltar i arbetsuppgifter som i övrigt förekommer på samhällsbyggnadskontoret.

KVALIFIKATIONER
Du har miljö- och hälsoskyddsutbildning vid högskola eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig samt gärna har erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör. Du har kunskap om miljöbalken. Du har lätt för att knyta kontakter och skapa goda relationer. Du arbetar gärna med komplexa frågor och tycker om att arbeta med ett projekt tills önskat resultat är uppnått. Att kunna vara flexibel är inga problem för dig då du lätt kan anpassa dig till förändringar som sker.
Som inspektör hos oss krävs det att du har en god administrativ förmåga som gör att du planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar stort ansvar och känner dig bekväm i att fatta beslut. Vi sätter värde på att du är resultatinriktad, analytisk och noggrann. Du har lätt för att kommunicera på svenska så väl i tal som skrift och du har god förmåga att förstå, tolka och förklara svensk lagtext och dess tillämpning. Du har god datorvana.

B-körkort är ett krav.

Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan redan idag.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Läs gärna mer på https://flyttahit.nu/ och https://oskarshamn.com/ Visa mindre

OKG AB söker Processkemist till Oskarshamn

Ansök    Apr 27    Sydkraft AB    Processkemist
Brinner du för att arbeta med kemi? OKG AB söker Processkemist! Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovat... Visa mer
Brinner du för att arbeta med kemi? OKG AB söker Processkemist!
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for Energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Till vår avdelning Gemensam Service - Radiologi och Kemi (GRK) söker vi nu en ny kollega som, precis som oss, brinner för att arbeta med kemi.
Vi är ett team på 9 personer som tillsammans svarar för det operativa arbetet inom kemi, radiokemi, radiologisk omgivningskontroll och utsläppskontroll på OKGs anläggningar.
Vi har ett nära samarbete med våra kemiingenjörer. Vi sätter säkerheten främst och strävar ständigt efter att utveckla verksamheten. I vårt team är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång.
Vad kommer du att jobba med?
Som Processkemist kommer du att arbeta med:
• Provtagning
• Analys av prover
• Utvärdering och kvalitetssäkring av analysresultat
• Kontroll och kalibrering av analysinstrument
• Kontakt med leverantörer av analysinstrument.
• Tillsammans med kemiingenjörerna utgöra ett kemistöd till övriga organisationen
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.
Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig med intresse för att arbeta med kemi, radiokemi och kvalitetsfrågor.
Som person vill vi att du är noggrann och serviceinriktad, trivs med att självständigt men samtidigt har lätt för att samarbeta med andra. Du har en god analytisk förmåga då arbetet innefattar analyser och utvärderingar.
Vi söker dig med ingenjörsutbildning inom kemi eller erfarenhet av arbetsuppgifter inom området. Du kan vara nyutexaminerad eller ha erfarenhet från andra industrier så som kemiindustrin/läkemedelsindustrin eller medicinteknik. Vidare har du goda kunskaper i Excel och är van vid att använda dig av detta i arbetet. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt.
Har du erfarenhet av laboratoriearbete samt liknande arbetsuppgifter är detta meriterande.
OKG - En naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet! Visa mindre

Präst i Oskarshamn

Ansök    Apr 5    Oskarshamns församling    Komminister
OSKARSHAMNS FÖRSAMLING Svenska kyrkan i Oskarshamn är en församling med tre kyrkor samt ett begravningskapell geografiskt stor som staden Oskarshamn. Hos oss arbetar cirka 40 anställda, 30 förtroendevalda och många ideella medarbetare. Tillsammans drivs vi av att sprida GUD – GLÄDJE – GEMENSKAP. Vi är måna om en god arbetsmiljö och jobbar för att vår arbetsplats ska präglas av öppenhet och gemenskap. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med ... Visa mer
OSKARSHAMNS FÖRSAMLING
Svenska kyrkan i Oskarshamn är en församling med tre kyrkor samt ett begravningskapell geografiskt stor som staden Oskarshamn. Hos oss arbetar cirka 40 anställda, 30 förtroendevalda och många ideella medarbetare. Tillsammans drivs vi av att sprida GUD – GLÄDJE – GEMENSKAP. Vi är måna om en god arbetsmiljö och jobbar för att vår arbetsplats ska präglas av öppenhet och gemenskap. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med respekt för allas lika värde och erbjuder goda möjligheter till friskvård och kompetensutveckling. Läs mer om våra gudstjänster och verksamheter: www.svenskakyrkan.se/oskarshamn
Nu söker vi två nya Komministrar
Har du mod att vara kyrka tillsammans med oss? Här har du möjlighet att få nischa din tjänst efter gåvor och längtan:
Är du prästen som mår allra bäst när du får stå i det härliga flödet av barn och familj? Har du ditt hjärta hos konfirmander och ungdomar och deras livsfrågor? Är din största längtan att få arbeta med vuxenpedagogik och andlig fördjupning såsom samtalsgrupper, retreater och pilgrimsvandringar? Är du prästen som trivs när du får stå mitt i livets alla skeden och döpa, viga, begrava och fira gudstjänst?
Oavsett önskad inriktning på tjänsten kommer du att ingå i något av våra kreativa och kompetenta team - för vi trivs som allra bäst när vi är kyrka tillsammans.
Det här är Svenska kyrkan, Oskarshamns församling. Vi vill vara en kyrka i världen, ha en gudstjänst att längta till, tänka på att berätta vidare, ha rustade medarbetare och vara en församling som går hand i hand med stiftet. Välkommen hit du också!
Anställningsform
Tjänsterna är tillsvidareanställning på 100 % med tillträde i början av hösten 2022 eller efter överenskommelse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Information Upplysningar om tjänsten lämnas av Marie Ivarsson, kyrkoherde.
E-post: [email protected]
Telefon: 076-794 42 06
Att bifoga din ansökan:
Prästbrev, intyg om teologisk examen, intyg om fullgjort år på utbildningsinstitutet (tidigare pastoralinstitutet), var och när du gjorde ditt år som pastorsadjunkt, CV med tidigare och pågående anställningar inom Svenska kyrkan samt kontaktuppgifter.
Välkommen med din ansökan senast 2 maj 2022 till:
Oskarshamns församling, Box 175, 572 24 Oskarshamn
eller via mail: [email protected] Visa mindre

Miljösamordnare (LSO)

Hitachi Energy är en banbrytande teknikledare som hjälper till att öka tillgången till prisvärd, pålitlig, hållbar och modern energi för alla. Vi hjälper till att hålla lamporna tända, fabrikerna i drift, våra sjukhus och skolor öppna. Kom som du är och förbered dig på att bli bättre genom att lära av andra. Ta med din passion, ta med din energi och anslut till ett team som uppskattar en enkel sanning: Mångfald + Samarbete = Innovation Som miljösamordnare... Visa mer
Hitachi Energy är en banbrytande teknikledare som hjälper till att öka tillgången till prisvärd, pålitlig, hållbar och modern energi för alla. Vi hjälper till att hålla lamporna tända, fabrikerna i drift, våra sjukhus och skolor öppna. Kom som du är och förbered dig på att bli bättre genom att lära av andra. Ta med din passion, ta med din energi och anslut till ett team som uppskattar en enkel sanning: Mångfald + Samarbete = Innovation
Som miljösamordnare (LSO) arbetar du för att förbättra den yttre miljön, energiförbrukningen samt kemikaliehanteringen som berör Hitachi Energy Figeholm. I den rollen kommer du att stötta organisationen genom specialkompetens på området samt ansvara för att driva förbättringsprojekt inom enheten. En viktig del är att sträva efter att enheten når sina mål inom Miljö-, Energi- och Kemikalier samt säkerställa att lagar följs och att riskbedömningar genomförs regelbundet.
Dina Ansvarsområden
Uppdatera lokalt ledningssystem inom miljö, energi och kemikalier samt säkerställa överensstämmande med globalt ledningssystem, lokala lagar och regler
Utbilda inom miljö, energi och kemikalier inom enheten vid behov
Koordinera lagefterlevnadskontroll för site och följa upp densamma
Informera lokal ledning om relevanta förändringar i globala rutiner map miljö, energi, kemikalier
Koordinera Ledningens Genomgång för miljö, energi samt kemikalier
Hålla sig uppdaterad kring globala initiativ (inom miljö, energi samt kemikalier) samt förmedla detta till lokal ledning
Driva och marknadsföra globala initiativ inom enheten
Driva lokalt förbättringsarbete inom miljö, energi samt kemikalier
Genomföra rapportering globalt och lokalt för miljö, energi samt kemikalier
Analysera data gällande miljö, energi och kemikalier och informera relevanta intressenter (ledningsgrupp, chefer, etc)
Säkerställa levande och aktuellt internrevisionsprogram i linje med ledningens genomgång
Koordinator för externa revisioner inom miljö, energi samt kemikalier
Driva Energigruppens arbete samt hålla ledningens representant för Energi uppdaterad på dess arbete

Din Bakgrund
Vi letar efter en person som har inre driv och skall kunna driva dessa frågor själständigt
Kompetens inom miljö, energi och kemikalier
Du är duktig på att skriva samt tolka text på svenska och engelska
God samarbetsförmåga och känslan att arbeta i team är avgörande för att lyckas i rollen

Tveka inte att söka till rollen även om du inte uppfyller alla krav. Viktigast för denna roll är din personlighet och din vilja att lära sig och utforska nya områden. Det finns möjlighet till att jobba på distans någon dag i veckan.
Mer om oss
Ta chansen att gå med i ett världsledande teknikledande företag och ge dig själv obegränsade karriärmöjligheter genom att ansöka om följande roll!
Vänligen kontakta rekryterande chef Daniel Sjöberg om tjänsten, +46 107-38 29 76, för övriga frågor kontakta Talent Partner Terese Björklund, +46 107-38 56 75. Fackliga representanter – Unionen: Johan Josefsson, +46 107 38 18 89.
Vi ser fram emot din ansökan, sista dagen att ansöka är 25 Mars 2022. Vi kommer att hantera ansökningar löpande så vänta inte till sista dagen med din ansökan.
Hitachi Energy är en global teknikledare som jobbar för en hållbar energiframtid för alla. Vi betjänar kunder inom energi, industri och infrastruktur med innovativa lösningar och tjänster över hela värdekedjan. Tillsammans med kunder och partners revolutionerar vi tekniken och möjliggör den digitala transformationen som krävs för att accelerera energiomställningen mot en koldioxidneutral framtid. Vi utvecklar världens energisystem till att bli mer hållbart, flexibelt och säkert samtidigt som vi balanserar socialt, miljömässigt och ekonomiskt värde. Hitachi Energy har en väldokumenterad meritlista och en oöverträffad installerad bas i fler än 140 länder. Verksamheten har huvudkontor i Schweiz och cirka 38 000 medarbetare i 90 länder som genererar affärer på ungefär 10 miljarder USD. Visa mindre

Miljösamordnare - Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du arbeta med tillståndsprövning av ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle samt bygga ut befintligt slutförvar för låg och medelaktivt avfall. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar... Visa mer
Vill du arbeta med tillståndsprövning av ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle samt bygga ut befintligt slutförvar för låg och medelaktivt avfall. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Vi behöver förstärka med fler drivande och engagerade miljösamordnare med erfarenhet av tillståndsprocesser enligt miljöbalken samt miljösamordning åt miljöfarlig verksamhet.

Vad du kommer att göra
• delta som miljöexpert i pågående tillståndsprocesser genom att ta fram underlag och förbereda ärenden inför huvudförhandling
• stötta linje- och projektverksamheten i tillsynsärenden och löpande miljöarbete
• arbeta med och följa upp tillstånd och pågående tillståndsprocesser så att relevanta krav omhändertas i linje och programverksamheten
• ta fram kontrollprogram och stötta linjen i egenkontrollarbetet
• granska anläggningsdokumentation och säkerställa att kommande verksamheter har förutsättningar att klara kommande villkor och åtaganden
• delta i myndighetskontakter
• utveckla och hålla miljöutbildningar
• utveckla stödprocesser för drift av miljöfarlig verksamhet
• stötta organisationen i operativ tillämpning av miljölagstiftningen

Vem är du?
Vi söker dig med akademisk utbildning inom miljö-, teknik- eller naturvetenskap. Du ska ha kunskap om och erfarenhet av tillståndsprocesser enligt miljöbalken, miljölagstiftning, miljöfarlig verksamhet, vattenverksamhet och praxis inom området antingen som anställd i industri, på en tillsynsmyndighet eller som konsult. Du är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Du har god analytisk förmåga och en vana att driva komplexa frågor i gränssnitt mellan miljö, naturvetenskap, juridik och teknik samt samarbeta och skapa goda relationer. Din kommunikativa förmåga är stark och du har en utvecklad lyhördhet och integritet. Befattningen kräver både interna och externa kontakter och ett nära samarbete med olika delar av organisationen.
Körkort (B-kort) är ett krav.

Det är meriterande om du har
• arbetat med kärnteknisk verksamhet
• erfarenhet från tillståndsprövning av komplexa industrianläggningar, gruv-/täktverksamhet, eller infrastrukturprojekt

Här kommer du att arbeta
Enheten Hållbarhet och MTO ingår i avdelningen för Säkerhet, kvalitet och miljö på SKB.
Enhetens huvudansvar är att utveckla SKB:s hållbarhetsarbete, vara resurshållare av kompetenser inom miljö, arbetsmiljö och MTO till linje- och projektverksamhet samt samordna underlag till tillståndsansökningar enligt miljöbalken för nya eller utökade slutförvar. Enheten består av cirka tio medarbetare och resurskonsulter som är stationerade i Solna, Östhammar och Oskarshamn.

Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer. På vår webbplats, www.skb.se finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information
För mer information om tjänsten kontakta enhetschef Emma Breitholtz, 073 633 85 49
För information om rekrytering
sprocessen kontakta ansvarig rekryterare Carolina Bölander, 073 431 12 60.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar. Resor ingår i tjänsten.

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 16 jan 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

OKG AB söker Processkemist till Oskarshamn

Ansök    Nov 19    Sydkraft AB    Processkemist
Brinner du för att arbeta med kemi? OKG AB söker Processkemist! Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovat... Visa mer
Brinner du för att arbeta med kemi? OKG AB söker Processkemist!
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for Energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Till vår avdelning Gemensam Service - Radiologi och Kemi (GRK) söker vi nu en ny kollega som, precis som oss, brinner för att arbeta med kemi.
Vi är ett team på 9 personer som tillsammans svarar för det operativa arbetet inom kemi, radiokemi, radiologisk omgivningskontroll och utsläppskontroll på OKGs anläggningar.
Vi har ett nära samarbete med våra kemiingenjörer. Vi sätter säkerheten främst och strävar ständigt efter att utveckla verksamheten. I vårt team är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång.
Vad kommer du att jobba med?
Som Processkemist kommer du att arbeta med:
• Provtagning
• Analys av prover
• Utvärdering och kvalitetssäkring av analysresultat
• Kontroll och kalibrering av analysinstrument
• Kontakt med leverantörer av analysinstrument.
• Tillsammans med kemiingenjörerna utgöra ett kemistöd till övriga organisationen
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.
Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig med intresse för att arbeta med kemi, radiokemi och kvalitetsfrågor.
Som person vill vi att du är noggrann och serviceinriktad, trivs med att självständigt men samtidigt har lätt för att samarbeta med andra. Du har en god analytisk förmåga då arbetet innefattar analyser och utvärderingar.
Vi söker dig med ingenjörsutbildning inom kemi eller erfarenhet av arbetsuppgifter inom området. Du kan vara nyutexaminerad eller ha erfarenhet från andra industrier så som kemiindustrin/läkemedelsindustrin eller medicinteknik. Vidare har du goda kunskaper i Excel och är van vid att använda dig av detta i arbetet. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt.
Har du erfarenhet av laboratoriearbete samt liknande arbetsuppgifter är detta meriterande.
OKG - En naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet! Visa mindre

Präst i Oskarshamn

Ansök    Nov 8    Oskarshamns församling    Komminister
I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan och det diakonal arbete är prioriterat. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare som regelbundet är delaktiga och tar ansvar i gudstjänsterna. Vår vision är GUD-GLÄDJE-GEMENSKAP och söker dig som vill dela den med oss. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/oskarshamn Längtar du vidare? Här finns längtan e... Visa mer
I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan och det diakonal arbete är prioriterat. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare som regelbundet är delaktiga och tar ansvar i gudstjänsterna. Vår vision är GUD-GLÄDJE-GEMENSKAP och söker dig som vill dela den med oss. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/oskarshamn
Längtar du vidare? Här finns längtan efter präst! En av våra präster har nyligen gått i pension och ytterligare en pensionsavgång är att vänta inom det närmsta året. Det gör att vi håller två tjänster öppna samtidigt. Hos oss finns totalt fyra prästtjänster varav en är kyrkoherdetjänst. Nu söker vi dig som vill vara präst med oss!
o Vi är gudstjänstfirare i varierande åldrar, ideella med olika uppdrag, kollegor som trivs, unga och äldre.
o Vi är en församling med tre kyrkor där vi möts, bygger relationer och delar tro, liv och längtan.
o GUD – GLÄDJE – GEMENSKAP är våra kärnord.
o Arbetet sker i team och vi tycker om att göra tillsammans och lära av varandra.
Du som längtar efter detta KOM!
o Med nyfikenhet och upptäckarlust
o Med dialog och lyhördhet
o Med kortare eller längre erfarenhet
Vi som möter dig vill:
o bidra med arbetsglädje
o ta tillvara på dig och dina idéer i församlingsbygge
o vara kyrka många tillsammans
o arbeta omslutna av Guds kärlek intill havet i Oskarshamn
Kvalifikationer: Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Du är medlem i Svenska kyrkan. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.
För mer information kontakta: Marie Ivarsson, kyrkoherde, telefon 0491-78 42 06 eller mail: [email protected]
Välkommen att skicka din ansökan till: Oskarshamns församling, Box 175, 572 24 Oskarshamn. Det går även bra att maila in din ansökan till: [email protected]. Ange referens ”Ansökan präst”.
Att bifoga din ansökan: prästbrev, intyg om teologisk examen, intyg om fullgjort år på utbildningsinstitutet (tidigare pastoralinstitutet), var och när du gjorde ditt pastorsadjunktår, CV med tidigare och pågående anställningar inom Svenska kyrkan samt kontaktuppgifter.
Sista ansökningsdag den 2021-12-01
Oskarshamns församling är ett enförsamlingspastorat geografiskt till ytan lika stor som Oskarshamns stad vilket gör att du når hela församlingen per cykel. Vi har cirka 10 000 tillhöriga medlemmar och omfattar de tre kyrkorna: Oskarshamns kyrka, Kolbergakyrkan samt Kristinebergskyrkan. Visa mindre

Utredningsingenjör inom radiofysik till OKG AB!

Ansök    Aug 31    Sydkraft AB    Radiofysiker
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?


The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Till vår grupp Gemensam Service - Radiologi och Teknik (GRT) söker vi nu en ny kollega som, precis som vi, brinner för att arbeta med strålsäkerhet.
Vi är ett team på ca 12 personer som tillsammans arbetar inom personstrålskydd, kemi, miljö och dosimetri på OKGs anläggningar. Arbetsgruppen har ingenjörer med kompetens inom radiofysik, strålskydd, kemi, miljö och dosimetriteknik.
Vad kommer du jobba med?
Som ingenjör inom Radiofysik kommer du att arbeta inom radiologisk mätteknik, nuklidberäkningar, dosimetri och strålskydd. Verksamhetsområdet spänner över hela organisationen vilket innebär att uppdragen varierar från arbete med utredningar till att aktivt delta i aktiviteter och projekt. Högaktuella frågor för gruppen just nu är frågor kopplade till avveckling, till exempel karaktärisering av nuklidspecifik aktivitet inför friklassning, transport och slutförvar.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom radiofysik eller motsvarande kunskap och erfarenhet. Vi ser gärna att du har fördjupad kunskap inom radiologisk mätteknik, radiologiska beräkningar, dosimetri eller strålskydd. Erfarenhet av avveckling av kärntekniska anläggningar och branscherfarenhet i kärnkraftsbranschen är också meriterande. Du behöver ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och på engelska.
Du behöver ha god samarbetsförmåga och vara en utpräglad lagspelare. Ditt förhållningssätt är inkluderande och resultatorienterat. Du präglas av helhetssyn, drivkraft, inlevelse och mod.
OKG – en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. I vårt företag tar vi ansvar för de övergripande klimatmålen. Med vår fossilfria elproduktion bidrar vi inte bara till elförsörjningen utan motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att hantera klimatutmaningen.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss som levererar den el vi alla behöver!
Uniper som företag
Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.
Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö. Visa mindre

Präst i Oskarshamn

Ansök    Okt 11    Oskarshamns församling    Komminister
I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan och det diakonal arbete är prioriterat. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare som regelbundet är delaktiga och tar ansvar i gudstjänsterna. Vår vision är GUD-GLÄDJE-GEMENSKAP och söker dig som vill dela den med oss. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/oskarshamn Längtar du vidare? Här finns längtan e... Visa mer
I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan och det diakonal arbete är prioriterat. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare som regelbundet är delaktiga och tar ansvar i gudstjänsterna. Vår vision är GUD-GLÄDJE-GEMENSKAP och söker dig som vill dela den med oss. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/oskarshamn
Längtar du vidare? Här finns längtan efter präst! En av våra präster har nyligen gått i pension och ytterligare en pensionsavgång är att vänta inom det närmsta året. Det gör att vi håller två tjänster öppna samtidigt. Hos oss finns totalt fyra prästtjänster varav en är kyrkoherdetjänst. Nu söker vi dig som vill vara präst med oss!
o Vi är gudstjänstfirare i varierande åldrar, ideella med olika uppdrag, kollegor som trivs, unga och äldre.
o Vi är en församling med tre kyrkor där vi möts, bygger relationer och delar tro, liv och längtan.
o GUD – GLÄDJE – GEMENSKAP är våra kärnord.
o Arbetet sker i team och vi tycker om att göra tillsammans och lära av varandra.
Du som längtar efter detta KOM!
o Med nyfikenhet och upptäckarlust
o Med dialog och lyhördhet
o Med kortare eller längre erfarenhet
Vi som möter dig vill:
o bidra med arbetsglädje
o ta tillvara på dig och dina idéer i församlingsbygge
o vara kyrka många tillsammans
o arbeta omslutna av Guds kärlek intill havet i Oskarshamn
Kvalifikationer: Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Du är medlem i Svenska kyrkan. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.
För mer information kontakta: Marie Ivarsson, kyrkoherde, telefon 0491-78 42 06 eller mail: [email protected]
Välkommen att skicka din ansökan till: Oskarshamns församling, Box 175, 572 24 Oskarshamn. Det går även bra att maila in din ansökan till: [email protected]. Ange referens ”Ansökan präst”.
Att bifoga din ansökan: prästbrev, intyg om teologisk examen, intyg om fullgjort år på utbildningsinstitutet (tidigare pastoralinstitutet), var och när du gjorde ditt pastorsadjunktår, CV med tidigare och pågående anställningar inom Svenska kyrkan samt kontaktuppgifter.
Sista ansökningsdag den 2021-11-07
Oskarshamns församling är ett enförsamlingspastorat geografiskt till ytan lika stor som Oskarshamns stad vilket gör att du når hela församlingen per cykel. Vi har cirka 10 000 tillhöriga medlemmar och omfattar de tre kyrkorna: Oskarshamns kyrka, Kolbergakyrkan samt Kristinebergskyrkan. Visa mindre

OKG AB söker en miljöingenjör till Oskarshamn!

Ansök    Nov 8    Sydkraft AB    Miljöingenjör
Brinner du för att arbeta med miljöfrågor? OKG AB söker nu en miljöingenjör till Oskarshamn! Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och sa... Visa mer
Brinner du för att arbeta med miljöfrågor? OKG AB söker nu en miljöingenjör till Oskarshamn!
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Till vår avdelning Gemensam Service - Radiologi och Teknik söker vi nu en ny kollega som brinner för att arbeta med miljöfrågor och vill vara med att bidra till ett väl fungerande miljöarbete.
Vi är ett team på tio personer som tillsammans arbetar inom miljö, personstrålskydd, kemi och dosimetri på OKGs anläggningar. Arbetsgruppen har idag ingenjörer med kompetens inom miljö, radiofysik, strålskydd, kemi och dosimetriteknik.
Vad kommer du jobba med?
Som miljöingenjör kommer du att arbeta med att underhålla, samordna och utveckla vårt miljöarbete samt kemikaliehanteringen. Verksamhetsområdet spänner över hela organisationen och inbegriper flera typer av verksamheter vilket innebär att uppgifterna är mycket varierande.
Du kommer bland annat att:
- Arbeta med anmälnings- och tillståndsärenden
- Bevaka nya och förändrade krav samt implementera dem i verksamheten
- Kommunicera miljöarbetet och hålla i utbildningar
- Följa upp och rapportera miljödata
- Arbeta med intern och extern miljörapportering, uppföljning och dokumentation
- Medverka vid revisioner och myndighetstillsyn
- Delta i projektarbete
- Arbeta med värdering av miljöaspekter och framtagning av miljömål
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom Miljö alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet inom miljöområdet. Erfarenhet av att hantera miljöfrågor, kemikaliefrågor, kravhantering eller utbildning inom industriverksamhet eller offentlig verksamhet är särskilt meriterande. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och på engelska.
Du behöver ha god samarbetsförmåga och du är en utpräglad lagspelare. Ett inkluderande och resultatorienterat förhållningssätt kommer naturligt för dig och du präglas av helhetssyn, drivkraft, inlevelse och mod.
OKG - En naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. I vårt företag tar vi ansvar för de övergripande klimatmålen. Med vår fossilfria elproduktion bidrar vi inte bara till elförsörjningen utan motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att hantera klimatutmaningen.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss som levererar den el vi alla behöver!
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Malin Karjalainen
072-247 76 19
Fackliga kontaktpersoner
Unionen, Tonny Granberg
+46 706 650991
Sveriges Ingenjörer, Magnus Nicklasson
+46 76 1154687
Ledarna, Tommy Appelqvist
+46 702 776375 Visa mindre

Legitimerad biomedicinsk analytiker

Vi erbjuder Ett varierande och inspirerande arbete med engagerade kollegor. Enligt medarbetarna den bästa arbetsplatsen! Kan låta klyschigt men så är det faktiskt. Här har vi en lagom stor arbetsplats med ett sammansvetsat glatt gäng medarbetare och vi längtar efter att bli fler! Dessutom finns möjligheter till att fördjupa sina kunskaper och få ett ökat ansvar. Vi ser stora fördelar med att vara det där lagom stora labbet. Du får på så sätt varierande... Visa mer
Vi erbjuder
Ett varierande och inspirerande arbete med engagerade kollegor.

Enligt medarbetarna den bästa arbetsplatsen! Kan låta klyschigt men så är det faktiskt. Här har vi en lagom stor arbetsplats med ett sammansvetsat glatt gäng medarbetare och vi längtar efter att bli fler! Dessutom finns möjligheter till att fördjupa sina kunskaper och få ett ökat ansvar.

Vi ser stora fördelar med att vara det där lagom stora labbet. Du får på så sätt varierande arbetsuppgifter och ett brett kunskapsområde inom allmänkemi, koagulation, hematologi, immunologi, provtagning, transfusionsmedicin och blodgivning, kan det bli bättre?

Verksamheten bedrivs i ett nyrenoverat laboratorium med nära samarbete med övriga sjukhuset.

Vår verksamhet är en viktig del i vårdkedjan och vi bedriver verksamhet dygnet runt. Arbetstiderna för aktuella tjänster varierar mellan dag, kväll, natt och helg.

Varför just Oskarshamn då tänker du kanske nu? Här finns havet, klipporna, skogen, det världsberömda konditoriet, hockeyn… listan kan göras lång!

Vi söker
dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller med motsvarande naturvetenskaplig utbildning.

dig som är nyfiken, ansvarsfull, hjälpsam, ser hela verksamheten och tycker jour arbete är stimulerande.

dig som är engagerad, tar initiativ och gärna kommer med lite nya tankar och idéer till verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen att jobba hos oss!

Vår arbetsplats
På Klinisk kemi och transfusionsmedicin i Oskarshamn arbetar ca 20 medarbetare. Gänget som jobbar här är biomedicinska analytiker, undersköterskor, sjuksköterskor och medicinska kemister. Vi är ett gott gäng som gillar att jobba och ha trevligt tillsammans och tycker att arbetsglädje och gemenskap är viktigt. 

Klinisk kemi och transfusionsmedicin finns i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi är totalt ca 120 medarbetare som arbetar i en ackrediterad länsverksamhet med högt ställda kvalitetsmål och fokus på allas delaktighet.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka. Vi ber alla som söker arbete hos Regionen att fylla i ett mångfaldsformulär. Uppgifterna används för att följa upp hur väl vi lyckas i vårt mångfaldsarbete och i vilken utsträckning vårt arbetssätt uppmuntrar personer med olika bakgrund att söka jobb hos oss. Uppgifterna samlas in, lagras och bearbetas av Linnéuniversitetet, d.v.s. utanför Region Kalmar läns ansökningssystem. Uppgifterna är anonyma och kan inte kopplas till din jobbansökan och används inte i rekryteringen. Du kan välja att inte besvara frågorna eller att endast besvara en del av frågorna. Insamlandet av personuppgifterna sker i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Miljöanalytiker erfaren av projektrapportering, dataanalys och fältarbete

SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker vid fältkontoret i Simpevarp (norr om Oskarshamn). Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växe... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker vid fältkontoret i Simpevarp (norr om Oskarshamn).

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Arbetsuppgifter:
Du kommer huvudsakligen att arbeta med nationell och regional miljöövervakning av kustfisk, med fokus på den biologiska övervakningen vid Oskarshamns kärnkraftverk. I arbetsuppgifterna ingår projektledning, bearbetning och analys av data samt rapportskrivning. Du kommer även att utföra provfisken längs ostkusten (samt vid behov även i andra delar av Sverige), genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten vid fältkontoret.

Kvalifikationer:
Du ska ha erfarenhet och kunskap om analyser av biologiska data och rapportskrivning. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i fält krävs samt körkort för personbil.

Vi ser mycket gärna att du har kunskap och förståelse för Östersjöns ekosystem. Tidigare erfarenhet av provfiske och av att hantera stora mängder data är en merit, liksom kunskap om Östersjöns fiskarter och dokumenterad båt- och sjövana. Erfarenhet av biologisk provtagning i vatten är meriterande. Även erfarenhet av projektledning och av att arbeta i grupp är meriterande. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Dokumenterad erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter och rapportering inom biologisk miljöövervakning är en merit. Vid anställningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet och dessa bör exemplifieras i ansökan.

Behörighet

Kandidatexamen i biologi eller motsvarande ämne

Placering:
Simpevarp, Oskarshamn

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 oktober eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-08-08.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljöanalytiker med chefsansvar

SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker och enhetschef för våra fältkontor i Simpevarp (norr om Oskarshamn) och Väröbacka (nära Varberg).  Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår visi... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker och enhetschef för våra fältkontor i Simpevarp (norr om Oskarshamn) och Väröbacka (nära Varberg). 

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Arbetsuppgifter:
Du kommer huvudsakligen att arbeta med nationell och regional miljöövervakning av fisk i kustvatten, samt med den biologiska övervakningen vid Oskarshamns och Ringhals kärnkraftverk. I arbetsuppgifterna ingår projektledning och budgetansvar, kontakt med uppdragsgivare och utförare, bearbetning och analys av data samt rapportskrivning. Som enhetschef kommer du att leda verksamheten i enheten för Miljöövervakning Syd med ansvar för personal och arbetsmiljö vid de två fältkontoren i Väröbacka och Simpevarp. Du kommer även att delta i Kustlaboratoriets ledningsgrupp och Miljöanalyskvalitetsgrupp. Du kommer även i viss mån att utföra provfisken längs den svenska kusten, genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten vid fältkontoret. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är lösningsorienterad med stor samarbetsförmåga, har intresse för personalfrågor och vilja att leda och utveckla verksamheten.

Kvalifikationer:
Du skall


• ha en kandidatexamen i biologi eller motsvarande kompetens,
• ha erfarenhet av att arbeta med miljöövervakning,
• ha körkort för personbil,
• kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. 

Meriterande är


• tidigare erfarenhet av provfiske,
• dokumenterad båt- och sjövana,

särskild vikt läggs vid


• personliga egenskaper,
• erfarenhet av kustfiskövervakning,
• erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar

Placering:
Simpevarp, Oskarshamn eller Väröbacka, Varberg

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning. Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på 3 år. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-08-09.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör till Oskarshamns kommun

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land.

Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande stadskärna, med ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, samtidigt som vi ser staden växa även i utkanterna, med flera nya handelsområden.

Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen.
Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

Miljöavdelningen på Samhällsbyggnadskontoret handlägger myndighetsärenden inom Miljöbalken och Livsmedelslagstiftningen med tillhörande följdförfattningar. Miljöavdelningen består av totalt 8 medarbetare och nu har du chansen att bli en del av detta härliga gäng.

ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att inventera enskilda avlopp enligt beslutad tillsynsplan.
I din tjänst som Miljö- och hälsoskyddsinspektör hos oss kan det också ingå att utarbeta remissvar till Samhällsbyggnadsnämnden i till ämnet hörande frågor. Förutom detta ingår även andra förekommande arbetsuppgifter, såsom exempelvis fatta beslut i andra prövnings-och anmälningsärenden enligt Miljöbalken.


KVALIFIKATIONER
Du som söker har en Miljö-och hälsoskyddsutbildning på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god kunskap om Miljöbalken och Livsmedelslagstiftningen samt dess följdförfattningar. Har du dessutom erfarenhet av myndighetsutövning inom liknande arbete ser vi detta som meriterande. Vi ser att du besitter en god förmåga att förstå och tolka, samt i tal och skrift kunna förklara svenska lagtext och dess tillämpning.

Arbetet kräver att du har god förmåga att kommunicera i både tal och skrift. Personliga egenskaper som noggrannhet, strategiskt tänkande, servicekänsla god samarbetsförmåga värdesätts högt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort samt god datorvana är ett krav för tjänsten.


ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan redan idag.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Processkemist sökes av OKG AB!

Ansök    Maj 27    Sydkraft AB    Processkemist
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?


The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.


Vad vi söker
Till vår avdelning Gemensam Service - Radiologi och Kemi (GRK) söker vi nu en ny kollega som, precis som oss, brinner för att arbeta med kemi.
Vi är ett team på 9 personer som tillsammans ansvarar för det operativa arbetet inom kemi, radiokemi, radiologisk omgivningskontroll och utsläppskontroll på OKGs anläggningar. Vi har ett nära samarbete med våra kemiingenjörer. Vi sätter säkerheten främst och strävar ständigt efter att utveckla verksamheten. I vårt team är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång.
Vad kommer du att jobba med?
Som Processkemist kommer du att arbeta med provtagning, analys av prover, utvärdering och kvalitetssäkring av analysresultat. I arbetet ingår också kontroll och kalibrering av analysinstrument samt kontakt med leverantörer av analysinstrument. Det finns möjligheter att delta i arbetet med teknisk märkning av kemiska produkter och analyser av dessa. Processkemisten tillsammans med kemiingenjörerna utgör ett kemistöd till övriga organisationen.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning samt eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig med intresse för att arbeta med kemi, radiokemi och kvalitetsfrågor.
Vi tror att du har en ingenjörsutbildning inom kemi eller erfarenhet av arbetsuppgifter inom området. Du kan vara nyutexaminerad eller ha erfarenhet från andra industrier så som kemiindustrin/läkemedelsindustrin eller medicinteknik. Vidare har du goda kunskaper i Excel och är van vid att använda dig av detta i arbetet. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt.
Om du har erfarenhet av laboratoriearbete samt liknande arbetsuppgifter är detta meriterande. Erfarenhet av teknisk märkning är också meriterande.
Som person vill vi att du är noggrann och serviceinriktad, trivs med att självständigt men samtidigt har lätt för att samarbeta med andra. Du har en god analytisk förmåga då arbetet innefattar analyser och utvärderingar.
OKG – en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. I vårt företag tar vi ansvar för de övergripande klimatmålen. Med vår fossilfria elproduktion bidrar vi inte bara till elförsörjningen utan motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att hantera klimatutmaningen.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss som levererar den el vi alla behöver!
Uniper som företag
Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.
Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö. Visa mindre

Miljöanalytiker med fokus på provfiske och projektrapportering

SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för tjänst som miljöanalytiker vid kontoret i Simpevarp (Oskarshamn). Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker meda... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för tjänst som miljöanalytiker vid kontoret i Simpevarp (Oskarshamn).

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Vi söker en engagerad och kunnig biolog till tjänsten som miljöanalytiker vid Kustlaboratoriet, SLU Aqua, Du kommer att bidra till vårt arbete med att ge råd till förvaltningen och att utveckla kunskapen om hållbart nyttjande av ekosystem i kust- och havsområden. Du kommer att arbeta med provfisken och provtagning av fisk, provtagning i fält och rapportering inom ramen för nationell och regional miljöövervakning.

Arbetsuppgifter:
Du kommer huvudsakligen att arbeta med nationell och regional miljöövervakning av kustfisk, med fokus på den biologiska övervakningen vid Oskarshamns kärnkraftverk. I arbetsuppgifterna ingår bearbetning och analys av data samt rapportskrivning. Du kommer även att utföra provfisken längs ostkusten (samt vid behov även i andra delar av Sverige), genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten vid fältkontoret.

Kvalifikationer:
Du ska ha erfarenhet och kunskap om analyser av biologiska data och rapportskrivning. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i fält krävs samt körkort för personbil.
Vi ser mycket gärna att du har kunskap och förståelse för Östersjöns ekosystem. Tidigare erfarenhet av provfiske och av att hantera stora mängder data är en merit, liksom kunskap om Östersjöns fiskarter och dokumenterad båt- och sjövana. Erfarenhet av biologisk provtagning i vatten är meriterande. Även erfarenhet av projektledning och av att arbeta i grupp är meriterande. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Dokumenterad erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter och rapportering inom biologisk miljöövervakning är en merit. Vid anställningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet och dessa bör exemplifieras i ansökan.

Behörighet

Högskoleexamen i biologi eller motsvarande ämne

Placering:
Simpevarp, Oskarshamn

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning tom. 2021-12-31 med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
24 maj eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-05-03.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Präst 100%

Ansök    Jan 27    Oskarshamns församling    Komminister
I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan och det diakonal arbete är prioriterat. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare som regelbundet är delaktiga och tar ansvar i gudstjänsterna. Vår vision är GUD-GLÄDJE-GEMENSKAP och söker dig som vill dela den med oss. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/oskarshamn eller besök våra kanaler på facebook och... Visa mer
I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan och det diakonal arbete är prioriterat. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare som regelbundet är delaktiga och tar ansvar i gudstjänsterna. Vår vision är GUD-GLÄDJE-GEMENSKAP och söker dig som vill dela den med oss. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/oskarshamn eller besök våra kanaler på facebook och instagram.
En av våra präster har nyligen gått i pension och ytterligare en pensionsavgång är att vänta inom det närmsta året. Det gör att vi håller flera sökprofiler öppna samtidigt. Vi arbetar i team kring våra tre kyrkor och arbetar strategiskt med både gudstjänster och verksamhet. Hos oss finns totalt fyra prästtjänster varav en är kyrkoherdetjänst. Nu söker vi en reflekterad, församlingsbyggande och gudstjänstutvecklande präst, som förankrad i berättelsen om Jesus Kristus vill arbeta i Oskarshamns kyrka eller Kristinebergskyrkan.
Oskarshamns kyrka: firar söndaglig högmässa och det finns en stor och engagerad kyrkokör som regelbundet medverkar i gudstjänsten. Här firar vi också ungdomsmässa under terminstid. Församlingslivet kring Oskarshamns kyrka och Kyrkans hus präglas av konfirmander & ungdomar samt vuxna & äldre. Här ryms allt ifrån öppen verksamhet för högstadieelever, konfirmander, Kyrkans unga, soppluncher och Kvinnor för mission. Inom området finns grundskola F-9, gymnasium, Oskarshamns sjukhus och flera äldreboenden.
Kristinebergskyrkan: firar Mässa med barnens kyrka och här medverkar både barn och vuxna körsångare i gudstjänsten. Kyrkan är byggd 1974 och typisk för sin tid rymmer den både kyrksal och verksamhetslokaler i ett. Här kommer du tillsammans med goa kollegor att arbeta i en kyrka som rymmer en livlig barnverksamhet, konfirmander, språkcafé och sopplunch. Kyrkan ligger nära grundskola F-9 och särskola finns inom området. Här finns många och skiftande sociala behov.
Vi längtar efter dig som aktivt vill arbeta med att bygga församling med utgångspunkt i den stora berättelsen om Jesus Kristus, relationsbygge och söndagens gudstjänster. Vi strävar efter välkomnande gudstjänster som berör, engagerar och utmanar.
Du kommer att vara den teologiskt viktiga kuggen i ett team där teologi, diakoni, pedagogik och musik bildar en helhet. Här finns färdiga sammanhang och verksamheter att gå in i, men också möjligheter till att utveckla utifrån de behov som du upptäcker. Generellt finns en stor längtan i församlingen efter mötesplatser där vi kan upptäcka och växa i kristen tro. Som församlingsbyggare vill vi att du har ögon och öron öppna för dem som vill engagera sig ideellt. Gudstjänster och kyrkliga handlingar i hela församlingen ingår i tjänsten. Möjligheter till fortbildning är god och prioriteras.
Du kommer att tillhöra ett team av kloka och begåvade medarbetare av alla kategorier och det är viktigt för oss att du kan trivas med att vara en i laget. Självklart behöver du också ha förmågan att kunna arbeta självständigt samt leda och inspirera andra. Vi lägger mycket stor vikt vid engagemang, lyhördhet och personlig lämplighet för tjänsten.
Kvalifikationer: Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Du är medlem i Svenska kyrkan. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.
För mer information kontakta:
Marie Ivarsson, pastoralchef, telefon 0491-78 42 06 eller
mejl: [email protected]
Välkommen med din ansökan
Per post: Oskarshamns församling, Box 175, 572 24 Oskarshamn.
Per mejl: [email protected].
Ange referens ”Ansökan präst”.
Att bifoga din ansökan: prästbrev, intyg om teologisk examen, intyg om fullgjort år på utbildningsinstitutet (tidigare pastoralinstitutet), var och när du gjorde ditt pastorsadjunktår, CV med tidigare och pågående anställningar inom Svenska kyrkan samt kontaktuppgifter. Ange också vilken profil du är intresserad av: Oskarshamns kyrka eller Kristinebergskyrkan.
Sista ansökningsdag den 2021-02-28
Oskarshamns församling är ett enförsamlingspastorat geografiskt till ytan lika stor som Oskarshamns stad vilket gör att du når hela församlingen per cykel. Vi har cirka 10 000 tillhöriga medlemmar och omfattar de tre kyrkorna: Oskarshamns kyrka, Kolbergakyrkan samt Kristinebergskyrkan. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Vi erbjuder Varmt välkommen att jobba hos oss! Vi erbjuder ett stimulerande, utvecklande, flexibelt och inspirerande arbete med stora möjligheter till fördjupad kunskap och ökat ansvar. Arbetsuppgifterna varierar mellan olika arbetsstationer inom allmänkemi, hematologi, koagulation, immunokemi och blodgruppsserologi, preanalys tappningsverksamhet och komponentberedning. Vår verksamhet är en viktig del i vårdkedjan och vi har verksamhet dygnet runt. Arbe... Visa mer
Vi erbjuder
Varmt välkommen att jobba hos oss! Vi erbjuder ett stimulerande, utvecklande, flexibelt och inspirerande arbete med stora möjligheter till fördjupad kunskap och ökat ansvar.

Arbetsuppgifterna varierar mellan olika arbetsstationer inom allmänkemi, hematologi, koagulation, immunokemi och blodgruppsserologi, preanalys tappningsverksamhet och komponentberedning. Vår verksamhet är en viktig del i vårdkedjan och vi har verksamhet dygnet runt. Arbetstiderna för aktuell tjänst varierar mellan dag, kväll, natt och helg.

Vi söker
Vi söker dig som är stolt legitimerad biomedicinsk analytiker! Du är en noggrann, flexibel och positiv person som gärna tar dig an utmaningar. Du är engagerad, tar initiativ och bidrar till att utveckla verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom området. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats
Klinisk kemi och transfusionsmedicin finns i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi är totalt ca 120 medarbetare som arbetar i en ackrediterad verksamhet med högt ställda kvalitetsmål och fokus på allas delaktighet. På avdelningen i Oskarshamn arbetar ca 19 medarbetare från olika yrkeskategorier. Vi är ett bra gäng som ser fram emot att få nya kollegor! Arbetsglädje och gemenskap är viktigt för oss.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

 
Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Mångfald på arbetsplatsen:


Region Kalmar län jobbar för allas lika rättigheter och möjligheter, både som arbetsgivare och tjänsteleverantör. Vi vet att mångfald bland våra medarbetare är en styrka.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Ledigt jobb som Processkemist / Radiofysiker inom kärnkraft

Ansök    Feb 10    Experis AB    Radiofysiker
Är du ute efter en ny spännande möjlighet inom kärnkraft? Har du erfarenhet av radiokemiska analyser? Titta hit! Just nu söker vi på Jefferson Wells efter en Processkemist /Radiofysiker inom kärnkraft, att jobba ute på konsultuppdrag hos vår kund i Oskarshamn. Varmt välkommen med din ansökan! Om rollen I rollen som Processkemist / Radiofysiker inom kärnkraft kommer du att arbeta ute hos vår kund i Oskarshamn, där du kommer få jobba med avveckling av del ... Visa mer
Är du ute efter en ny spännande möjlighet inom kärnkraft? Har du erfarenhet av radiokemiska analyser? Titta hit! Just nu söker vi på Jefferson Wells efter en Processkemist /Radiofysiker inom kärnkraft, att jobba ute på konsultuppdrag hos vår kund i Oskarshamn. Varmt välkommen med din ansökan!

Om rollen

I rollen som Processkemist / Radiofysiker inom kärnkraft kommer du att arbeta ute hos vår kund i Oskarshamn, där du kommer få jobba med avveckling av del av verksamheten inom kränkraftverksamheten. I din roll kommer du bland annat att ha följande arbetsuppgifter:

* Delta vid provuttag.
* Analysera och granska materialprover i rivningsprojekten.
* Sammanställa resultat från materialprover i rivningsprojekten.
* Kvalitetssäkring.

Uppdraget pågår i cirka 1 år och startar efter överenskommelse, men helst så fort som möjligt. Placeringsort är Oskarshamn.Din profil

Vi söker dig med en relevant utbildning eller motsvarande kompetens erhållen genom erfarenhet inom exempelvis kärnkraft/ radiofysik/strålningsfysik. Vidare har du Kunskap om kärnkraftsteknik, processkemi samt strålskydd, och erfarenhet av radiokemiska analyser, framför allt Gammaspektrometri.

Som person är du intresserad av kemi- och kvalitetsfrågor, noggrann och serviceinriktad samt har god analytisk förmåga. Även mycket god samarbetsförmåga krävs i denna roll då samarbete mellan flera olika enheter ingår i arbetet.Vad vi på Jefferson Wells kan erbjuda dig:

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister inom ekonomi, HR, executive, inköp, logistik, marknad, försäljning och ingenjörsområdet. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på Jefferson Wells: https://www.jeffersonwells.se/sv/karriar/konsult-pa-jefferson-wells.Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV, urval sker löpande.

Har du frågor om tjänsten eller rollen som konsult är du välkommen att kontakta [email protected] Visa mindre

Biomedicinsk Analytiker

Vi erbjuder Varmt välkommen att jobba hos oss! Vi erbjuder ett stimulerande, utvecklande, flexibelt och inspirerande arbete med stora möjligheter till fördjupad kunskap och ökat ansvar. Arbetsuppgifterna varierar mellan olika arbetsstationer inom allmänkemi, hematologi, koagulation, immunokemi och blodgruppsserologi, preanalys tappningsverksamhet och komponentberedning. Vår verksamhet är en viktig del i vårdkedjan och vi har verksamhet dygnet runt. Arbe... Visa mer
Vi erbjuder
Varmt välkommen att jobba hos oss! Vi erbjuder ett stimulerande, utvecklande, flexibelt och inspirerande arbete med stora möjligheter till fördjupad kunskap och ökat ansvar.

Arbetsuppgifterna varierar mellan olika arbetsstationer inom allmänkemi, hematologi, koagulation, immunokemi och blodgruppsserologi, preanalys tappningsverksamhet och komponentberedning. Vår verksamhet är en viktig del i vårdkedjan och vi har verksamhet dygnet runt. Arbetstiderna för aktuell tjänst varierar mellan dag, kväll, natt och helg.

https://www.youtube.com/watch?v=tqESiGGhTao;rel=0

Vi söker
Vi söker dig som är stolt legitimerad biomedicinsk analytiker! Du är en noggrann, flexibel och positiv person som gärna tar dig an utmaningar. Du är engagerad, tar initiativ och bidrar till att utveckla verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom området. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi kommer tillsätta en tillsvidaretjänst.

Vår arbetsplats
Klinisk kemi och transfusionsmedicin finns i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi är totalt ca 120 medarbetare som arbetar i en ackrediterad verksamhet med högt ställda kvalitetsmål och fokus på allas delaktighet. På avdelningen i Oskarshamn arbetar ca 19 medarbetare från olika yrkeskategorier. Vi är ett bra gäng som ser fram emot att få nya kollegor! Arbetsglädje och gemenskap är viktigt för oss.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Processkemist/ Radiofysiker till vår kund

Har du utbildning mot processkemi eller radiofysiker och trivs att arbeta som konsult? Nu har vi ett spännande uppdrag för dig som vill utvecklas vidare hos ett intressant bolag. Information om tjänsten Professionals Nord söker för vår kunds räkning en Processkemist/Radiofysiker för arbete mot avdelning Avveckling. Tjänsten är en del av vår personaluthyrning, vilket innebär att du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos vår k... Visa mer
Har du utbildning mot processkemi eller radiofysiker och trivs att arbeta som konsult? Nu har vi ett spännande uppdrag för dig som vill utvecklas vidare hos ett intressant bolag.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för vår kunds räkning en Processkemist/Radiofysiker för arbete mot avdelning Avveckling. Tjänsten är en del av vår personaluthyrning, vilket innebär att du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos vår kund. Initialt sträcker sig denna period över sex månader, men det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och vårt önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till [email protected].


Arbetsuppgifter
Du blir en viktig del av vår kunds verksamhet och nedan ger vi förslag på vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Delta vid provtagning
• Analyser
• Granskning
• Kvalitetssäkring och sammanställning av resultat från materialprover i rivningsprojekt

Arbetet sker primärt på plats och vi ser därför gärna att du bor i närheten av Oskarshamn eller är öppen för att pendla.


Vi söker dig som
Har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens erhållen genom arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har kunskap om kärnkraftsteknik, processkemi samt strålskydd.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos vår kund. Du besitter intresse för kemi- och kvalitetsfrågor, är noggrann och serviceinriktad. Vidare trivs du att samarbeta då du har kontakt med flera olika enheter inom företaget.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Oskarshamn
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jacob Matsson

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök jobbet” nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

AnnSam söker Biomedicinsk analytiker, analyser av Covidtester på Gotland!

Ansök    Nov 11    Annsam AB    Biomedicinsk analytiker
AnnSam, som bemannat vården med sjuksköterskor sedan 1999, söker en Biomedicinsk analytiker/molekylörbiolog för att analysera Covid prover på Gotland! Period: 2021.01.01-2021.07.01 ev. längre Arbetstid: Dagtid, eventuellt viss helgtjänstgöring. Erfarenhet: Behov av biomedicinsk analytiker/molekylärbiolog eller motsvarande som kan analysera Covid prover med PCR-teknik. Om AnnSam AB: AnnSam AB är ett personligt bemanningsföretag vars ägare och VD har en ... Visa mer
AnnSam, som bemannat vården med sjuksköterskor sedan 1999, söker en Biomedicinsk analytiker/molekylörbiolog för att analysera Covid prover på Gotland!
Period: 2021.01.01-2021.07.01 ev. längre
Arbetstid: Dagtid, eventuellt viss helgtjänstgöring.
Erfarenhet: Behov av biomedicinsk analytiker/molekylärbiolog eller motsvarande som kan analysera Covid prover med PCR-teknik.


Om AnnSam AB:

AnnSam AB är ett personligt bemanningsföretag vars ägare och VD har en lång erfarenhet som Sjuksköterska och av att bedriva vårdbemanning.
För att hålla hög kvalitet fokuserar vi på uthyrning av Allmän Sjuksköterskor, Specialist Sjuksköterskor, Arbetsterapeuter och Fysioterapeuter.
Vårt mål är att alltid ha en nära och personlig kontakt med både kunder och personal, vi erbjuder dig god service och ett nära samarbete.
AnnSam har avtal och bemanningsuppdrag i stora delar av Sverige, hos både offentliga och privata aktörer. Berätta gärna för oss var du önskar uppdrag så söker vi i vår kundbas!


Välkommen till AnnSam, vi har bemannat vården med Sjuksköterskor sedan 1999. Hos oss kan du känna dig trygg!


Vi ser fram emot din ansökan!
www.annsam.se
Tel: 016-55 12 450 Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till al... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Nu söker vi en miljö- och hälsoskyddsinspektör som vill arbeta med tillsyn inom bland annat miljöbalken. Samhällsbyggnadskontoret i Oskarshamns kommun är uppdelad i fyra avdelningar: Kansli- och miljöavdelningen, byggavdelningen, planavdelningen och kartavdelningen. Kansli- och miljöavdelningen handlägger myndighetsfrågor som avser miljöbalken och livsmedelslagstiftningen med tillhörande följdförfattningar. Vi arbetar på en trevlig och social arbetsplats med korta beslutsvägar.

ARBETSUPPGIFTER
Som miljö- och hälsoskyddsinspektör handlägger du självständigt prövnings- och anmälningsärenden enligt miljöbalken och genomför tillsyner. Du genomför tillsyn enligt beslutad tillsynsplan och uppföljningsplan samt utarbetar remissyttranden till samhällsbyggnadsnämnden i till ämnet hörande frågor. Du medverkar till att upprätta styrdokument och rutiner för verksamheten samt deltar i arbetsuppgifter som i övrigt förekommer på samhällsbyggnadskontoret.

KVALIFIKATIONER
Du har miljö- och hälsoskyddsutbildning vid högskola eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som miljö- och hälsoskyddsinspektör. Du har kunskap om miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Du har lätt för att knyta kontakter och skapa goda relationer. Du arbetar gärna med komplexa frågor och tycker om att arbeta med ett projekt tills önskat resultat är uppnått. Att kunna vara flexibel är inga problem för dig då du lätt kan anpassa dig till förändringar som sker.

Som inspektör hos oss krävs det att du har en god administrativ förmåga som gör att du planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du tar stort ansvar och känner dig bekväm i att fatta beslut. Vi sätter värde på att du är resultatinriktad, analytisk och noggrann. Du har lätt för att kommunicera på svenska så väl i tal som skrift och du har god förmåga att förstå, tolka och förklara svensk lagtext och dess tillämpning. Du har god datorvana.

B-körkort är ett krav.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Miljöanalytiker med erfarenhet av projektrapportering och fältarbete

SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker vid fältkontoret i Simpevarp (norr om Oskarshamn). Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växe... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker vid fältkontoret i Simpevarp (norr om Oskarshamn).

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Arbetsuppgifter:
Du kommer huvudsakligen att arbeta med nationell och regional miljöövervakning av kustfisk, med fokus på den biologiska övervakningen vid Oskarshamns kärnkraftverk. I arbetsuppgifterna ingår projektledning, bearbetning och analys av data samt rapportskrivning. Du kommer även att utföra provfisken längs ostkusten (samt vid behov även i andra delar av Sverige), genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten vid fältkontoret.

Kvalifikationer:
Du ska ha erfarenhet och kunskap om analyser av biologiska data och rapportskrivning. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i fält krävs samt körkort för personbil.

Vi ser mycket gärna att du har kunskap och förståelse för Östersjöns ekosystem. Tidigare erfarenhet av provfiske och av att hantera stora mängder data är en merit, liksom kunskap om Östersjöns fiskarter och dokumenterad båt- och sjövana. Erfarenhet av biologisk provtagning i vatten är meriterande. Även erfarenhet av projektledning och av att arbeta i grupp är meriterande. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Dokumenterad erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter och rapportering inom biologisk miljöövervakning är en merit. Vid anställningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet och dessa bör exemplifieras i ansökan.

Behörighet

Högskoleexamen i biologi eller motsvarande ämne.

Placering:
Simpevarp, Oskarshamn

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
11 januari eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-11-08.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Präst

Ansök    Okt 6    Oskarshamns församling    Komminister
En av våra komministrar går i pension och därför söker vi präst. I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan och vi kan stoltsera med en egen Barnens katedral. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare som regelbundet är delaktiga och tar ansvar i gudstjänsterna. VI SÖKER DIG: reflekterade församlingsbyggare, som förankrad i Kristus vill vara med och... Visa mer
En av våra komministrar går i pension och därför söker vi präst.
I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan och vi kan stoltsera med en egen Barnens katedral. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare som regelbundet är delaktiga och tar ansvar i gudstjänsterna.
VI SÖKER DIG: reflekterade församlingsbyggare, som förankrad i Kristus vill vara med och bygga församling med hjärta och utgångspunkt i söndagens gudstjänster.
I tjänsten ingår, förutom gudstjänster och kyrkliga handlingar, att vara en del i ett stabilt och kreativt konfirmandarbetslag bestående av präster, musiker, pedagoger och ungdomsledare.
Utöver detta finns möjlighet att fördjupa inriktningen på tjänsten beroende på om din längtan och dina gåvor lutar åt barn och ungdom, vuxenpedagogik eller diakoni.
Är du en lagspelare? Du kommer att tillhöra ett team av goa, kloka och begåvade medarbetare och det är viktigt för oss att du kan trivas med att vara en i laget, samtidigt som du också måste ha förmågan att kunna arbeta självständigt.
Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.
KVALIFIKATIONER: Vigd präst enligt Svenska kyrkans ordning.
VARAKTIGHET, ARBETSTID OCH TILLTRÄDE: Heltid och tillsvidare enligt överenskommelse.
INFORMATION om tjänsten lämnas av: Marie Ivarsson, pastoralchef, tel. 076-794 42 06 eller mail: [email protected]
Fackliga kontaktpersoner: KyrkA Fredrik Hollertz tel. 036-31 36 01
och Vision Helena Fyhr Abrahamsson tel. 0470- 70 48 65
VÄLKOMMEN ATT SKICKA DIN ANSÖKAN TILL: Oskarshamns församling, Box 175, 572 24 Oskarshamn. Det går även bra att maila in din ansökan till: [email protected].
Ange referens ”Ansökan präst”.Intervjuer sker fortlöpande.
ATT BIFOGA DIN ANSÖKAN: prästbrev, intyg om teologisk examen, intyg om fullgjort år på utbildningsinstitutet (tidigare pastoralinstitutet), var och när du gjorde ditt pastorsadjunktår, CV med tidigare och pågående anställningar inom Svenska kyrkan samt kontaktuppgifter.
Förlängd ansökningstid till den 2020-11-22
Oskarshamns församling är ett enförsamlingspastorat med cirka 11 000 medlemmar och omfattar de tre kyrkorna: Oskarshamns kyrka, Kolbergakyrkan samt Kristinebergskyrkan. Läs gärna mer på hemsidan och i sociala media vad som händer våra kyrkor.
www.svenskakyrkan.se/oskarshamn Visa mindre

Biomedicinsk Analytiker

Vi erbjuder Varmt välkommen att jobba hos oss! Vi erbjuder ett stimulerande, utvecklande, flexibelt och inspirerande arbete med stora möjligheter till fördjupad kunskap och ökat ansvar. Arbetsuppgifterna varierar mellan olika arbetsstationer inom allmänkemi, hematologi, koagulation, immunokemi och blodgruppsserologi, preanalys tappningsverksamhet och komponentberedning. Vår verksamhet är en viktig del i vårdkedjan och vi har verksamhet dygnet runt. Arbe... Visa mer
Vi erbjuder
Varmt välkommen att jobba hos oss! Vi erbjuder ett stimulerande, utvecklande, flexibelt och inspirerande arbete med stora möjligheter till fördjupad kunskap och ökat ansvar.

Arbetsuppgifterna varierar mellan olika arbetsstationer inom allmänkemi, hematologi, koagulation, immunokemi och blodgruppsserologi, preanalys tappningsverksamhet och komponentberedning. Vår verksamhet är en viktig del i vårdkedjan och vi har verksamhet dygnet runt. Arbetstiderna för aktuell tjänst varierar mellan dag, kväll, natt och helg.

https://www.youtube.com/watch?v=tqESiGGhTao;rel=0

Vi söker
Vi söker dig som är stolt legitimerad biomedicinsk analytiker! Du är en noggrann, flexibel och positiv person som gärna tar dig an utmaningar. Du är engagerad, tar initiativ och bidrar till att utveckla verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom området. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi kommer tillsätta en tillsvidaretjänst.

Vår arbetsplats
Klinisk kemi och transfusionsmedicin finns i Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi är totalt ca 120 medarbetare som arbetar i en ackrediterad verksamhet med högt ställda kvalitetsmål och fokus på allas delaktighet. På avdelningen i Oskarshamn arbetar ca 19 medarbetare från olika yrkeskategorier. Vi är ett bra gäng som ser fram emot att få nya kollegor! Arbetsglädje och gemenskap är viktigt för oss.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Miljöanalysassistent med erfarenhet av provfiske och fältarbete

SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en miljöanalysassistent med erfarenhet av provfiske och fältarbete för en tjänst vid fältkontoret i Simpevarp (norr om Oskarshamn). Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare s... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en miljöanalysassistent med erfarenhet av provfiske och fältarbete för en tjänst vid fältkontoret i Simpevarp (norr om Oskarshamn).

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Arbetsuppgifter:
I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår att leda och delta vid provfisken i Egentliga Östersjön , delta i provtagning av fisk, medverka i fältarbeten inom recipientkontrollen för OKG (Oskarshamns kärnkraft grupp). I arbetsuppgifterna ingår även ansvar för kontorets båtar, fiskeredskap och provtagningsutrustning samt registrering och bearbetning av data inom verksamheten för Kustlaboratoriet.

Kvalifikationer:
Du har dokumenterad erfarenhet av fältarbete till sjöss och har erfarenhet av provfisken eller yrkesfiske samt att arbeta med olika fiskeredskap och fiskemetoder. Du har körkort för personbil och har även god båt- och sjövana. Har du en biologiexamen eller har motsvarande utbildning är det en merit, liksom en klass VIII sjöbefälsutbildning, sjösäkerhetsutbildning och goda kunskaper om Östersjöns fiskarter, olika livsmiljöer och ekosystem. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, och kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper så som samarbetsförmåga, ansvarstagande, initiativförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet.

Placering:
Simpevarp, Oskarshamn

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
27 juli enller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-06-28.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Vi bygger ett team av Sveriges främsta tekniker, vill du vara med?

Nuvia Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Soletanche Freyssinet som ingår i Vinci koncernen med 211 000 anställda och en omsättning överstigande 48 miljarder Euro. Nuvia erbjuder specialisttjänster inom nukleär service och underhåll, strålskydd, decommissioning, avfallshantering, produktutveckling och mycket mer. Vår verksamhet kännetecknas av effektivitet, hög servicegrad och kvalitativa leveranser.Om tjänsterna Vårt fokus ligger på att leverera full... Visa mer
Nuvia Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Soletanche Freyssinet som ingår i Vinci koncernen med 211 000 anställda och en omsättning överstigande 48 miljarder Euro. Nuvia erbjuder specialisttjänster inom nukleär service och underhåll, strålskydd, decommissioning, avfallshantering, produktutveckling och mycket mer. Vår verksamhet kännetecknas av effektivitet, hög servicegrad och kvalitativa leveranser.Om tjänsterna
Vårt fokus ligger på att leverera fullständiga servicelösningar till svensk och internationell industri. Till genomförandet av såväl projekt som återkommande service och underhållsuppdrag söker vi nu dig som har lång erfarenhet av kraft- och processindustri.
Vårt specialistområde är kärnkraft och vi finns idag etablerade på fem orter i Sverige.
Vi hoppas på att hitta nya kollegor som är väl kvalificerade inom sitt område med stor erfarenhet som du är villig att dela med dig till. Att ha en kommunikativ förmåga och serviceinriktad inställning är en god förutsättning.
Nuvia kan erbjuda uppdrag på någon av våra etableringsorter som en kugge i vårt serviceteam.
Vill du arbeta i ett företag som har det lilla bolagets karaktär och kreativa miljö men med det stora företagets styrka och trygghet. Du kommer att ha stor frihet och möjlighet att påverka din egen arbetssituation. Vi tror på den enskilde individen och styrkan att samarbeta, vi uppmuntrar till personlig utveckling och anser att det är naturligt att utvecklas genom utbildningar och varierade arbetsuppgifter.
Vi har behov av kunniga tekniker i flera projekt, dock kräver vi tidigare erfarenhet samt genomförd säkerhetsprövning och drogtester av all personal.Tekniker Underhåll
Du vill jobba deltid med service och underhåll av pumpar, ventiler eller mekaniska system. Vi söker kunniga tekniker för projektarbeten i svensk processindustri och för avställningsarbeten inom svensk kärnkraft.Gruppchef underhåll
Du har erfarenhet av underhåll i processindustri och eller från våra svenska kärnkraftverk. Du trivs i rollen som koordinator och delar gärna din tid mellan sälj och operativt arbete. Med ett befintligt kontaktnät i industrin både med kunder och personal bidrar du till att bygga nuvia starkare.

Vi erbjuder dig en position med delansvar för att utveckla vår serviceverksamhet i en säljande roll samtidigt som du är delaktig i servicearbetet och leder arbetet och samordnar vår egen personal. En viss del av din tid kommer att läggas på att utveckla yngre och oerfarna kollegor som mentor i inskolningssammanhangStrålskyddstekniker
Vi söker dig med erfarenhet som strålskyddstekniker kategori A och B och som är intresserade av att arbeta som strålskyddstekniker med operativt strålskydd.
Arbetet genomförs på kärnkraftverken i Sverige, dessutom finns möjlighet till utlandstjänstgöring i bl.a. Kanada, England och USA. Främst under kraftverkens avställningsperioder.
Arbetsuppgifter:
Operativt strålskyddsarbete på kärnkraftverk, medverkande i projekt samt utbildning av ny personal.Om arbetsgivaren
Nuvia Nordic AB, helägt dotterbolag till Vinci SA, ingår i Nuvia Gruppen med cirka 2700 anställda, en årlig omsättning av cirka 360M€ samt med verksamhet i flera länder. Nuvia fokuserar på kärnkraft och radiologiska miljöer. Verksamheten består av fyra affärsområden; underhåll och installation, avveckling, engineering samt strålskydd. 
Nuvia Nordic har kontor i Oskarshamn och Norrköping samt representation på samtliga svenska kärnkraftverk. Idag arbetar cirka 60 personer på heltid inom bolaget samt ytterligare cirka 60 personer i olika projekt.

Grundfilosofin är att kombinera tjänst, produkt samt ingenjörskunnande för att leverera innovativa och kostnadseffektiva lösningar till våra kunder. Företaget drivs som del av ett storbolag men med utpräglat entreprenörstänkande som genomsyrar organisationen och värnar småföretagstänkandet.Hur du ansöker
I denna rekrytering samarbetar Nuvia Nordic AB med Telin Rekrytering & Konsult och du söker tjänsten via www.telinrekrytering.se
Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida.
Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på telefon 070-377 45 74 eller e-post [email protected]
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vikariat till Samhällsbyggnadskontoret

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till al... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Samhällsbyggnadskontoret har ca 38 medarbetare och består av fyra avdelningar. En byggavdelning, en kansli- och miljöavdelning en planavdelning och en kartavdelning. De tjänster som vi nu söker är ett vikariat på byggavdelningen, samt två vikariat på kansli- och miljöavdelningen. På Byggavdelningen arbetar 6 stycken och på miljöavdelningen 8 stycken. På dessa avdelningar arbetar vi med och handlägger myndighetsfrågor som avser plan- och bygglagen, miljöbalken och livsmedelslagstiftningen med tillhörande följdförfattningar. Avdelningen utövar också tillsyn enligt lagstiftning som omfattar försäljning av tobak, läkemedel och folköl.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu tre stycken tjänster på samhällsbyggnadskontoret.

Tjänst 1: Vi söker en bygglovshandläggare. Som bygglovshandläggare handlägger du självständigt ansökningar om bygglov, rivningslov, marklov, förhandsbesked och startbesked enligt plan- och bygglagen. I arbetsuppgifterna ingår också handläggning av tillsyn och anmälningsärenden. Du arbetar i nära samarbete med byggnadsinspektörer och administrativ personal. En viktig del i arbetet är rådgivning och service till allmänhet och företag.

Tjänst 2 och 3: Vi söker livsmedelsinspektörer som ska arbeta med att genomföra tillsyn enligt Livsmedelslagen, registrering av nya verksamheter, handlägga anmälningar om matförgiftning, upprätta kontrollplan och rutiner för verksamheten.


KVALIFIKATIONER
Tjänst 1: Du har utbildning till byggnadsingenjör eller bygglovshandläggare från högskola eller universitet eller motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du har tidigare erfarenhet från bygglovshandläggning och goda kunskaper om plan- och bygglagen.

Kunskap om plan- och bygglagen och dess följdförfattningar. Förutom kunskap om PBL och dess följdförfattningar krävs kännedom om lagar som berör kommunal verksamhet, tex; kommunallagen och förvaltningslagen. Eftersom tjänsterna innebär mycket kontakter med entreprenörer, verksamhetsutövare och medborgare är det viktigt att du kommunicerar enkelt, tydligt och lättbegripligt i tal och skrift.

Tjänst 2 och 3: Livsmedelsagronom, Miljö- och hälsoskyddsutbildning vid högskola eller annan akademisk utbildning som kan bedömas likvärdig. Erfarenhet från myndighetsutövning från likande anställning är meriterande.

Kunskap om livsmedelslagen och dess följdförfattningar. Förutom kunskap om Livsmedelslagen och till viss del miljöbalken och dess följdförfattningar krävs kännedom om lagar som berör kommunal verksamhet, tex; kommunallagen och förvaltningslagen. Eftersom tjänsterna innebär mycket kontakter med verksamhetsutövare och medborgare är det viktigt att du kommunicerar enkelt, tydligt och lättbegripligt i tal och skrift.

Krav för alla vikariat:
Körkort
Datorvana
Förmåga att förstå, tolka och i tal och skrift förklara svensk lagtext och dess tillämpning
Strukturerad, initiativrik och har en god förmåga att utföra arbetsuppgifter noggrant och på ett effektivt sätt.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Miljö- och hälsoskyddsinspektör med inriktning mot enskilda avlopp

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till al... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Samhällsbyggnadskontoret har ungefär 35 medarbetare och består av fyra avdelningar. Kansli- och miljöavdelningen, byggavdelningen, planavdelning och kartavdelningen. Kansli- och miljöavdelningen, där tjänsten är placerad, har 14 medarbetare, fyra administratörer, en nämndsekreterare, en klimat- och energirådgivare, samt åtta miljö- och hälsoskyddsinspektörer. Miljöfunktionen svarar för tillsyn enligt miljöbalken, strandskyddsfrågor och kontroll enligt livsmedelslagstiftningen.

ARBETSUPPGIFTER
Denna tjänst omfattar inventering av enskilda avlopp. Genomföra tillsyn enligt beslutad tillsynsplan och uppföljningsplan samt utarbeta remissvar till samhällsbyggnadsnämnden i till ämnet hörande frågor. Som inspektör planerar och genomför du tillsynsbesök. Du utformar tjänsteskrivelser och beslutsunderlag samt oftast fattar självständigt beslut på delegation. Du deltar i de olika nätverk som finns inom dina ansvarsområden. Tjänsten kan även innebära handläggning och tillsyn enligt miljöbalken samt andra arbetsuppgifter inom enhetens verksamhetsområde.

KVALIFIKATIONER
Nu söker vi dig som har en universitets- eller högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskydd, eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Erfarenhet av avloppsinventering och tillsyn av enskilda avlopp är en merit.

Du har lätt för att knyta kontakter och skapa goda relationer. Du har lätt för att jobba med komplexa frågor och tycker om att arbeta med ett projekt tills önskat resultat är uppnått. Att kunna vara flexibel är inga problem för dig då du lätt kan anpassa dig till förändringar som sker.

Som inspektör hos oss krävs det att du har en god administrativ förmåga som gör att du planerar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att kommunicera på svenska så väl i tal som i skrift och du har en god förmåga att förstå, tolka och förklara svensk lagtext och dess tillämpning. Du har en god datavana.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Miljökoordinator

Ansök    Dec 20    Scania    Miljöingenjör
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Arbetsuppgifter Du kommer ingå i en nystartad organisation inom Scania Oskarshamn som fokuserat arbetar med hållbarhetsfrågor där du har möjlighet att vara med och utveckla hållbarhetsabetet inom Scania Oskarshamn. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir: • Samla uppgifter och underlag för att ... Visa mer
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Arbetsuppgifter
Du kommer ingå i en nystartad organisation inom Scania Oskarshamn som fokuserat arbetar med hållbarhetsfrågor där du har möjlighet att vara med och utveckla hållbarhetsabetet inom Scania Oskarshamn. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir:


• Samla uppgifter och underlag för att sammanställa miljörapport och årssammanställning till Scanias miljöredovisning
• Bevaka utvecklingen inom miljöskyddsområdet med avseende på lagar och andra krav som är tillämpliga inom organisationen samt kommunicera ut internt hur detta påverkar verksamheten
• Se till så att rätt tillstånd finns, att de efterlevs samt ansvara för att anmälningsärenden handläggs
• Stötta i det dagliga hållbarhetsarbetet med bland annat arbete inom energieffektivisering, kemikaliehantering och källsortering

Din profil
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot miljövetenskap/miljöteknik eller motsvarande. Du kan hålla många bollar i luften och har god analytisk förmåga. Du är kommunikativ och utåtriktad med god samarbetsförmåga men tar gärna egna initiativ och arbetar självständigt.

Du bör ha tidigare erfarenhet av miljölagstiftning och myndighetsutövning. Kunskaper inom avfallshierarkin samt arbete med farligt gods är meriterande.

B-körkort är ett krav eftersom resor inom länet förekommer.

Arbetstid
Tillsvidareanställning på heltid

För mer information
Kontakta gärna Pernilla Zackrisson, hållbarhetschef MB/MC, telefon 0491-76 52 08

Ansökan
Ansökan sker via ”HR Inline för chefer och medarbetare/platsbilagan/jobbsök” där personuppgifter anges och CV samt personligt brev bifogas. Rekryteringen sker löpande.

 

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-25
 

HR Business Partner

Anne Swebilius Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Vi erbjuder Välkommen att arbeta som biomedicinsk analytiker på Sveriges bästa mindre sjukhus. Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du får fördjupad kunskap genom kompetensutveckling och karriärmöjligheter genom ökat ansvar. Hos oss cirkulerar du mellan samtliga arbetsstationer, från provtagning till laboratorieverksamhet på klinisk kemi, samt på transfusionsmedicin och tappning. Detta ger dig en bred gedigen kompetens inom laboratorie... Visa mer
Vi erbjuder
Välkommen att arbeta som biomedicinsk analytiker på Sveriges bästa mindre sjukhus.

Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du får fördjupad kunskap genom kompetensutveckling och karriärmöjligheter genom ökat ansvar. Hos oss cirkulerar du mellan samtliga arbetsstationer, från provtagning till laboratorieverksamhet på klinisk kemi, samt på transfusionsmedicin och tappning. Detta ger dig en bred gedigen kompetens inom laboratoriemedicin och stimulerande möten med kollegor, patienter och blodgivare. Vi har dygnet runt verksamhet där arbetstiderna varierar mellan dag, kväll, natt och helg.

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du är en flexibel, positiv och noggrann person som gärna tar dig an utmaningar. Du är engagerad, tar initiativ och bidrar till att utveckla verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom området. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats
Vid den småländska kusten mitt i Kalmar län ligger Oskarshamn. Kommunen erbjuder trevliga boendemiljöer, varierat och starkt näringsliv, vacker skärgård samt ett rikt kultur- och friluftsliv. Oskarshamns sjukhus är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakt mellan enheterna.

Avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Oskarshamn är ett av tre ackrediterade laboratorier inom basenheten Klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar län. Vi har ett nära samarbete med våra kollegor i Kalmar och Västervik. Hos oss får du utvecklas och arbeta med kompetenta och engagerade medarbetare och ta ansvar för att nå goda resultat. Vi arbetar med moderna metoder och ett ständigt förbättringsarbete. Arbetsglädje och gemenskap är viktiga för oss.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

https://www.youtube.com/watch?v=tqESiGGhTao&t=10s;rel=0

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Miljöanalytiker med erfarenhet av fältarbete och projektrapportering

Ansök    Dec 20    Sveriges lantbruksuniversitet    Biolog
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker vid fältkontoret i Simpevarp (norr om Oskarshamn). Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växe... Visa mer
SLU, institutionen för akvatiska resurser, kustlaboratoriet, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker vid fältkontoret i Simpevarp (norr om Oskarshamn).

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Arbetsuppgifter:
I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår analyser och rapporteringar inom recipientkontrollen för Oskarshamns kärnkraftverk, projektledning, bearbetning av data och nationella rapporteringar inom verksamheten för Kustlaboratoriet. I arbetsuppgifterna ingår även att utföra provfisken längs ostkusten (samt vid behov även i andra delar av Sverige), genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten.

Kvalifikationer:
Du är högskoleexaminerad biolog eller har motsvarande examen. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i fält krävs. Även körkort för personbil och dokumenterad båt- och sjövana krävs, gärna utbildad sjöbefäl klass 8. Du förutsätts ha kunskaper i analyser av biologiska data och rapportskrivning. Erfarenhet av biologisk provtagning i vatten är meriterande. Även erfarenhet av projektledning och av att arbeta i grupp är meriterande. Tidigare erfarenhet av provfiske och av att hantera stora mängder data är en merit, samt taxonomisk kunskap om Östersjöns fiskarter. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och erfarenhet av att skriva vetenskapliga texter och rapportering inom biologisk miljöövervakning är en merit. Vid anställningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet.

Placering:
Simpevarp, Oskarshamn

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:

100%

Tillträde:
2 mars eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-01-12

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

OKG AB söker en driven och engagerad miljöingenjör!

Ansök    Nov 20    OKG AB    Miljöingenjör
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Till vår avdelning Gemensam Service - Radiologi och Teknik söker vi nu en ny kollega som brinner för att arbeta med miljöfrågor, kemikaliefrågor, tillståndshantering och kravhantering samt rapportering och samverkan inom miljö. Vi är ett team på tolv personer som tillsammans arbetar inom personstrålskydd, kemi, miljö och dosimetri på OKGs anläggningar. Arbetsgruppen har ingenjörer med kompetens inom radiofysik, strålskydd, kemi, miljö och dosimetriteknik.
Som ingenjör inom miljöområdet kommer du att arbeta med interna och externa miljöfrågor, krav och tillståndshantering, utbildning, processhantering för miljöfrågor, medverka vid myndighetstillsyn och rapportering etc. Verksamhetsområdet spänner över hela organisationen vilket innebär att uppdragen varierar från arbete med utredningar till att aktivt delta i aktiviteter och projekt.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra både en säkerhetsprövning och ett drogtest innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljöteknik, miljövetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av att hantera miljöfrågor, kemikaliefrågor, kravhantering eller utbildning inom industrin eller offentlig verksamhet är särskilt meriterande. Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och på engelska.
Du behöver ha god samarbetsförmåga och du är en utpräglad lagspelare. Du har ett inkluderande och resultatorienterat förhållningssätt. Du präglas av helhetssyn, drivkraft, inlevelse och mod.
Uniper som företag
Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.
Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Visa mindre

Miljöanalytiker med erfarenhet av projektrapportering och fältarbete

Ansök    Jun 19    Sveriges lantbruksuniversitet    Biolog
Institutionen för akvatiska resurser Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatis... Visa mer
Institutionen för akvatiska resurser
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk, fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken. För mer information om institutionen: www.slu.se/akvatiskaresurser

Kustlaboratoriet vid institutionen för akvatiska resurser, SLU, söker en biolog eller en person med motsvarande bakgrund och kvalifikationer för anställning som miljöanalytiker vid fältkontoret i Simpevarp (norr om Oskarshamn).

Arbetsuppgifter:
I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår analyser och rapporteringar inom recipientkontrollen för Oskarshamns kärnkraftverk, projektledning, bearbetning av data och nationella rapporteringar inom verksamheten för Kustlaboratoriet. I arbetsuppgifterna ingår även att utföra provfisken längs ostkusten (samt vid behov även i andra delar av Sverige), genomföra provtagning av fisk samt utföra övriga fältarbeten.

Kvalifikationer:
Du är högskoleutbildad biolog eller har motsvarande utbildning och yrkeserfarenhet av biologisk övervakning i vattenmiljöer. Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i fält och rapporteringar inom biologisk miljöövervakning krävs. Även körkort för personbil och dokumenterad båt- och sjövana krävs, gärna utbildad sjöbefäl klass 8. Du förutsätts ha kunskaper i analyser av biologiska data och rapportskrivning. Erfarenhet av projektledning och av att arbeta i grupp är mycket meriterande. Tidigare erfarenhet av provfiske och av att hantera stora mängder data är en merit, samt taxonomisk kunskap om Östersjöns fiskarter. Vi förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vid anställningen läggs stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, noggrannhet samt ämnesmässig skicklighet.

Placering:
Simpevarp, Oskarshamn

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
15 september eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2019-08-11.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Processkemist sökes av OKG AB!

Ansök    Okt 11    OKG AB    Processkemist
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?


The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.


Vad vi söker
Till vår avdelning Gemensam Service - Radiologi och Kemi (GRK) söker vi nu en ny kollega som, precis som oss, brinner för att arbeta med kemi.
Vi är ett team på 8 personer som tillsammans svarar för det operativa arbetet inom kemi, radiokemi, radiologisk omgivningskontroll och utsläppskontroll på OKGs anläggningar. Vi sätter säkerheten främst och strävar ständigt efter att utveckla verksamheten. I vårt team är samarbete och allas bidrag avgörande för att nå framgång
Vad kommer du att jobba med?
Som Processkemist kommer du att arbeta med provtagning, analys av prover, utvärdering  och kvalitetssäkring av analysresultat. I arbetet ingår också kontroll och kalibrering av analysinstrument samt kontakt med leverantörer av analysinstrument
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och därför kommer vi att genomföra både säkerhetsprövning och drogtest innan anställning.


Vem vi söker
Vi söker dig med intresse för att arbeta med kemi, radiokemi och kvalitetsfrågor.
Som person vill vi att du är noggrann och serviceinriktad, trivs med att självständigt men samtidigt har lätt för att samarbeta med andra. Du har en god analytisk förmåga då arbetet innefattar analyser och utvärderingar.
Vi söker dig med ingenjörsutbildning inom kemi eller erfarenhet av arbetsuppgifter inom området. Du kan vara nyutexaminerad eller ha erfarenhet från andra industrier så som kemiindustrin/läkemedelsindustrin eller medicinteknik. Vidare har du goda kunskaper i Excel och är van vid att använda dig av detta i arbetet. Du har även goda kunskaper i svenska och engelska, skriftligt såväl som muntligt. 
Har du erfarenhet av laboratoriearbete samt liknande arbetsuppgifter är detta meriterande.


OKG AB
OKG ingår i den internationella energikoncernen Unipers svenska verksamhet. Med sin kärnkraftsbaserade och väderoberoende elproduktion utgör OKG också en vital del i den nordiska baskraft som är en förutsättning för ett hållbart, fossilfritt och oberoende elförsörjningssystem i Skandinavien. Med ständiga förbättringar som ledstjärnor har de cirka 700 medarbetarna uppdraget att på ett säkert och effektivt sätt ta ansvar för företagets tre kärnreaktorers hela livscykel.


Uniper som företag
Uniper är en global energikoncern och ett globalt varumärke. Vår verksamhet grundar sig på E.ONs tidigare storskaliga elproduktion. Därmed vilar Uniper på stolta anor och gedigen energiexpertis. I Sverige är vi en stor elproducent för svensk basindustri, med produktionsanläggningar runt om i landet för klimateffektiv vattenkraft och kärnkraft samt reservkraft och värmekraft. Hos oss arbetar människor som har ett gemensamt mål: en tillförlitlig och koldioxidsnål elförsörjning för jobb och välfärd.
Unipers helägda kraftbolag i Sverige är Sydkraft Nuclear Power AB, Sydkraft Hydro Power AB, Sydkraft Thermal Power AB samt Barsebäck Kraft AB. Inom OKG AB är vi dessutom majoritetsägare. Kontoret för svenska moderbolaget Sydkraft AB finns i Malmö.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker

Vi erbjuder Välkommen att arbeta som biomedicinsk analytiker på Sveriges bästa mindre sjukhus. Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete med stora chanser till fördjupad kunskap och ökat ansvar. Hos oss cirkulerar du mellan samtliga arbetsstationer, från provtagning till laboratorieverksamhet på klinisk kemi, samt på transfusionsmedicin och tappning. Vi har dygnet runt verksamhet där arbetstiderna varierar mellan dag, kväll, natt och helg. Vi ... Visa mer
Vi erbjuder
Välkommen att arbeta som biomedicinsk analytiker på Sveriges bästa mindre sjukhus.

Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete med stora chanser till fördjupad kunskap och ökat ansvar. Hos oss cirkulerar du mellan samtliga arbetsstationer, från provtagning till laboratorieverksamhet på klinisk kemi, samt på transfusionsmedicin och tappning. Vi har dygnet runt verksamhet där arbetstiderna varierar mellan dag, kväll, natt och helg.

Vi söker
Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande naturvetenskaplig utbildning t.ex. biomedicin, kemi, eller medicinsk biolog. Du är en flexibel, positiv och noggrann person som gärna tar dig an utmaningar. Du är engagerad, tar initiativ och bidrar till att utveckla verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom området. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats
Vid den småländska kusten mitt i Kalmar län ligger Oskarshamn. Kommunen erbjuder trevliga boendemiljöer, varierat och starkt näringsliv, vacker skärgård samt ett rikt kultur- och friluftsliv. Oskarshamns sjukhus är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakt mellan enheterna. Avdelningen för klinisk kemi och transfusionsmedicin i Oskarshamn är ett av tre ackrediterade laboratorier inom basenheten Klinisk kemi och transfusionsmedicin i Kalmar län. Vi har ett nära samarbete med våra kollegor i Kalmar och Västervik.

Hos oss får du utvecklas och arbeta med kompetenta och engagerade medarbetare och ta ansvar för att nå goda resultat. Vi arbetar med moderna metoder och ett ständigt förbättringsarbete. Arbetsglädje och gemenskap är viktiga för oss.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Visa mindre

Ledigt jobb som Arbetsmiljöingenjör

Hos oss på Experis arbetar våra konsulter med varierande uppdrag hos de flesta av landets mest attraktiva arbetsgivare. Vår verksamhet erbjuder en spännande kombination av konsult- och rekryteringsuppdrag som möjliggör en attraktiv karriärväg för dig! Arbetsbeskrivning Vår kund behöver främst en expert inom arbetsmiljö som kan stötta både internt på enheten samt företaget som helhet. Expertisen kommer att användas både i utvecklingsarbetet som i arbetsup... Visa mer
Hos oss på Experis arbetar våra konsulter med varierande uppdrag hos de flesta av landets mest attraktiva arbetsgivare. Vår verksamhet erbjuder en spännande kombination av konsult- och rekryteringsuppdrag som möjliggör en attraktiv karriärväg för dig!

Arbetsbeskrivning

Vår kund behöver främst en expert inom arbetsmiljö som kan stötta både internt på enheten samt företaget som helhet. Expertisen kommer att användas både i utvecklingsarbetet som i arbetsuppgifter som behöver genomföras. Du kommer att vara ett stöd till enhetschefen i strategiska frågor löpande.

Vi ser framför oss att de konkreta uppdragen kommer att vara av projektkaraktär. Exempel på uppdrag skulle kunna vara:

* Ta fram förslag på strategi för miljömätningar, frekvens, genomförande etc.
* Implementera identifierade GAP OSA45001
* Genomföra självutvärderingar fysisk arbetsmiljö i organisationen
* Delta i och hantera specifika arbetsuppgifter kopplat till upphandlings- och förberedelsefasen av nedmontering och rivning av O1/O2
* Delta i utveckling av utredningar inom allvarliga händelser
* Stötta enheten och övriga organisationen löpande i sakfrågor som exempelvis samordning, BAS-P/BAS-U, kemikaliehantering, uppdatering av instruktioner och rutiner utifrån förändring i AFS samt implementering av dessa i organisationen.

Utöver ovan förväntar vi oss att arbetsmiljöingenjören deltar i det löpande arbetsmiljöarbetet på företaget.

Uppdaget är på 100%, startar 2 maj och pågår 30 juni 2019 med option på förlängning. Placeringsort är Simpevarp i Oskarshamns kommun och du måste vara på plats minst 80% av tiden.

Vem är du?

Det krävs att du är strukturerad och har lätt för att anpassa sig efter såväl nya situationer som möten med nya människor. Du behöver också vara pedagogisk och socialt duktig för att på ett smidigt sätt knyta kontakter. Eftersom uppdraget kommer att spänna ifrån strategiska frågor till mindre frågor i vardagen, krävs att du är en prestigelös person och som har lätt för att samarbeta med kollegor. Du är trygg i såväl dig själv som i din arbetsroll vilket gör att du vågar stå upp för din åsikt. Utöver ovan

ser vi också att du är en lyhörd person som lyssnar aktivt, är engagerad och framförallt, du är en innovativ person som förespråkar att tänka nytt och hela tiden strävar efter att se förbättringspotential. För tjänsten krävs intresse för ordning och reda och att du är kvalitetsmedveten, systematisk och noggrann.

Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på engelska och på svenska.

Vad kan vi erbjuda dig

Vi anser oss inte vara som alla andra, vi är stolta över våra konsulter och tillsammans hittar vi rätt utmaningar för dig. Som konsult på Experis erbjuds du möjligheten att utveckla dina kunskaper i uppdrag hos några av Sveriges största företag inom flera olika branscher. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Här får du också en utvecklingsplan, så både du och din konsultchef har förståelse för vart du vill nå och vilka kompetenser som du vill utveckla.

Som konsult på Experis erbjuds du möjligheten att utveckla dina kunskaper på uppdrag hos några av Sveriges största företag inom flera olika branscher. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Här får du också en utvecklingsplan, så att både du och din konsultchef är i samförstånd med vart du vill nå och vilka kompetenser som du vill utveckla.

Våra konsulter får en trygg anställning med allt vad det innebär i form av övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal.

Våra värderingar

Våra värderingar betyder mycket för oss, det är utifrån dem vi har skapat vår gemensamma värdegrund som hela tiden utvecklas med alla oss som jobbar på ManpowerGroup. Genom våra värderingar kan vi också tydliggöra den riktning vi tar som bolag, till våra konsulter, kandidater och kunder.

* People- vi bryr oss om människor och den roll arbetet har i deras liv. Vi respekterar människor som individer, litar på dem, stödjer dem och ger dem möjlighet att förverkliga sina mål i livet.
* Knowledge - vi delar med oss av vår kunskap, expertis och våra resurser. Vi lyssnar aktivt och använder den informationen för att förbättra våra erbjudanden, våra tjänster och våra relationer.
* Innovation- vi är föregångare i arbetslivet. Vi vågar vara innovativa, vara pionjärer och utvecklas. Vi utmanar hela tiden för att finna nya och bättre lösningar.

Experis eftersträvar mångfald

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV via länken till höger, urval sker löpande. Visa mindre

Ämnesexpert geokemi – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Maj 20    SKB - Oskarshamn    Geokemist
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle och radioaktivt avfall. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. ... Visa mer
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle och radioaktivt avfall. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. Här kommer du att arbeta SKB:s avdelning för Forskning och utveckling ansvarar för teknik- och metodutveckling samt analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintliga och planerade slutförvar. Enheten för Forskning och säkerhet efter förslutning har som huvuduppgift att analysera säkerheten efter förslutning för slutförvaren, utveckla metoder för detta och vidareutveckla den vetenskapliga kunskapsbasen.Vad du kommer att göraTill enheten för Forskning och säkerhet efter förslutning söker vi nu en expert inom geokemi. Innehavaren av tjänsten som ämnesexpert i geokemi, som omfattar geokemiska processer från slutförvaren till ekosystem men med fokus på geosfären, ska utveckla och fördjupa kunskapen om geokemiska processer som är av betydelse för analys av säkerhet efter förslutning för SKB:s befintligt och planerade slutförvar. SKB:s arbete inom geokemi omfattar allt från provtagning, laboratorieanalys, modellering och beskrivning av de kemiska systemen och att analysera de kemiska och fysikaliska förändringarna som förväntas ske under förvarens livslängder. En viktig del av arbetet är vidareutveckling av integrerad modellering av vattenflöde, vattenkemi och transport av lösta ämnen i ingenjörsbarriärer, sprickigt berg och jordlager. I denna kreativa miljö erbjuds goda förutsättningar för dig att utveckla och fördjupa din expertis.Huvudsakliga arbetsuppgifter:Ansvara för att inom ämnesområdet geokemi ta fram underlag för SKB:s pågående och kommande analyser av säkerhet efter förslutningDelta i analysen och rapporteringen av säkerheten efter förslutning av SKB:s befintligt och planerade slutförvar, med fokus på grundvattenkemiska aspekterDriva projekt som ska leda till modellutveckling av geokemiska processer samt till utveckling av metoder för karakterisering av geokemiska parametrarStödja verksamheten inom SKB med teknisk och vetenskaplig expertis i utredningar och beställningarPlanera, beställa, följa upp och koordinera SKB-finansierad forskning och utveckling inom verksamhetsområdet vid universitet, högskolor och företagFölja forskning och utveckling inom området, både nationellt och internationellt samt delta i internationella samarbeten inom verksamhetsområdetVi söker dig som har en högre universitetsexamen inom relevant ämne och med flerårig erfarenhet. Som person är du strukturerad och kan ta egna initiativ, samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra människor. Ovanstående egenskaper är viktiga eftersom en central del av arbetet är att samverka med andra experter inom områdena ytekosystem, hydrogeologi, geologi och ämnestransport, för att därmed säkerställa en god integrering av modelleringen av ämnestransport i geosfären, till exempel från ekosystem till förvaret. Det är meriterande om du har kunskap om ett eller flera av de modelleringsverktyg som används vid SKB:s säkerhetsanalyser (till exempel PhreeqC, PFlotran, Comsol, Matlab) samt om du har utökade kunskaper om till exempel betongkemi, biogeokemi och mikrobiologi.Varför välja oss?Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.Övrig informationRekryterande chef: Mikael Gontier, 076-815 58 78Rekryterare: Zanko Dasko, 0702-53 28 96Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.Placeringsort: Solna, Östhammar eller OskarshamnTjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. För denna tjänst kommer en säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 16 juni 2019. Urval sker löpande, skicka gärna in din intresseanmälan så snart som möjligt.Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Ledigt jobb som Arbetsmiljöingenjör

Hos oss på Experis arbetar våra konsulter med varierande uppdrag hos de flesta av landets mest attraktiva arbetsgivare. Vår verksamhet erbjuder en spännande kombination av konsult- och rekryteringsuppdrag som möjliggör en attraktiv karriärväg för dig! Arbetsbeskrivning Vår kund behöver främst en expert inom arbetsmiljö som kan stötta både internt på enheten samt företaget som helhet. Expertisen kommer att användas både i utvecklingsarbetet som i arbetsup... Visa mer
Hos oss på Experis arbetar våra konsulter med varierande uppdrag hos de flesta av landets mest attraktiva arbetsgivare. Vår verksamhet erbjuder en spännande kombination av konsult- och rekryteringsuppdrag som möjliggör en attraktiv karriärväg för dig!

Arbetsbeskrivning

Vår kund behöver främst en expert inom arbetsmiljö som kan stötta både internt på enheten samt företaget som helhet. Expertisen kommer att användas både i utvecklingsarbetet som i arbetsuppgifter som behöver genomföras. Du kommer att vara ett stöd till enhetschefen i strategiska frågor löpande.

Vi ser framför oss att de konkreta uppdragen kommer att vara av projektkaraktär. Exempel på uppdrag skulle kunna vara:

* Ta fram förslag på strategi för miljömätningar, frekvens, genomförande etc.
* Implementera identifierade GAP OSA45001
* Genomföra självutvärderingar fysisk arbetsmiljö i organisationen
* Delta i och hantera specifika arbetsuppgifter kopplat till upphandlings- och förberedelsefasen av nedmontering och rivning av O1/O2
* Delta i utveckling av utredningar inom allvarliga händelser
* Stötta enheten och övriga organisationen löpande i sakfrågor som exempelvis samordning, BAS-P/BAS-U, kemikaliehantering, uppdatering av instruktioner och rutiner utifrån förändring i AFS samt implementering av dessa i organisationen.

Utöver ovan förväntar vi oss att arbetsmiljöingenjören deltar i det löpande arbetsmiljöarbetet på företaget.

Uppdaget är på 100%, startar 2 maj och pågår 30 juni 2019 med option på förlängning. Placeringsort är Simpevarp i Oskarshamns kommun och du måste vara på plats minst 80% av tiden.

Vem är du?

Det krävs att du är strukturerad och har lätt för att anpassa sig efter såväl nya situationer som möten med nya människor. Du behöver också vara pedagogisk och socialt duktig för att på ett smidigt sätt knyta kontakter. Eftersom uppdraget kommer att spänna ifrån strategiska frågor till mindre frågor i vardagen, krävs att du är en prestigelös person och som har lätt för att samarbeta med kollegor. Du är trygg i såväl dig själv som i din arbetsroll vilket gör att du vågar stå upp för din åsikt. Utöver ovan

ser vi också att du är en lyhörd person som lyssnar aktivt, är engagerad och framförallt, du är en innovativ person som förespråkar att tänka nytt och hela tiden strävar efter att se förbättringspotential. För tjänsten krävs intresse för ordning och reda och att du är kvalitetsmedveten, systematisk och noggrann.

Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, både på engelska och på svenska.

Vad kan vi erbjuda dig

Vi anser oss inte vara som alla andra, vi är stolta över våra konsulter och tillsammans hittar vi rätt utmaningar för dig. Som konsult på Experis erbjuds du möjligheten att utveckla dina kunskaper i uppdrag hos några av Sveriges största företag inom flera olika branscher. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Här får du också en utvecklingsplan, så både du och din konsultchef har förståelse för vart du vill nå och vilka kompetenser som du vill utveckla.

Som konsult på Experis erbjuds du möjligheten att utveckla dina kunskaper på uppdrag hos några av Sveriges största företag inom flera olika branscher. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Här får du också en utvecklingsplan, så att både du och din konsultchef är i samförstånd med vart du vill nå och vilka kompetenser som du vill utveckla.

Våra konsulter får en trygg anställning med allt vad det innebär i form av övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal.

Våra värderingar

Våra värderingar betyder mycket för oss, det är utifrån dem vi har skapat vår gemensamma värdegrund som hela tiden utvecklas med alla oss som jobbar på ManpowerGroup. Genom våra värderingar kan vi också tydliggöra den riktning vi tar som bolag, till våra konsulter, kandidater och kunder.

* People- vi bryr oss om människor och den roll arbetet har i deras liv. Vi respekterar människor som individer, litar på dem, stödjer dem och ger dem möjlighet att förverkliga sina mål i livet.
* Knowledge - vi delar med oss av vår kunskap, expertis och våra resurser. Vi lyssnar aktivt och använder den informationen för att förbättra våra erbjudanden, våra tjänster och våra relationer.
* Innovation- vi är föregångare i arbetslivet. Vi vågar vara innovativa, vara pionjärer och utvecklas. Vi utmanar hela tiden för att finna nya och bättre lösningar.

Experis eftersträvar mångfald

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV via länken till höger, urval sker löpande. Visa mindre