Lediga jobb som Kultur, media, design i Oskarshamn

Se lediga jobb som Kultur, media, design i Oskarshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Oskarshamn som finns hos arbetsgivaren.

Informationssäkerhetsspecialister

Ansök    Nov 24    Vattenfall AB    Informationsspecialist
Företagsbeskrivning Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget. SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även k... Visa mer
Företagsbeskrivning
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste
miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
SKB söker nu två drivande och engagerade informationssäkerhetsspecialister.

Här kommer du att arbeta
Som informationssäkerhetsspecialist kommer du att tillhöra enhet Verksamhetsstöd/IT och arbeta utifrån SKB:s kontor i Solna eller Oskarshamn. Enheten består i dag av cirka tio personer med tydlig inriktning på kravställning av SKB:s IT-leverans utifrån verksamhetens behov, koncerndirektiv och omvärld.
De medarbetare eller verksamhetspersoner som du kommer ha regelbunden kontakt med finns på SKB:s kontor i Solna, Oskarshamn och Östhammar. Det kommer även att vara regelbundet utbyte med seniora specialister från Vattenfall IT och Vattenfall Business Area Generation/Nuclear.

Vad du kommer att göra
SKB söker informationsspecialister som kan agera både inom administrativ IT-miljö och inom processnära IT.
Generella arbetsuppgifter:
stödja informationssäkerhetsrelaterade aktiviteter inom funktionsområdet
moderera kravställning avseende informationssäkerhet för projekt
stödja verksamheten med sakkunskap och aktiviteter som exempelvis klassificering av informationstillgångar
medverka i kravställning för uppdragsändringar och projekt samt delta i projekt och uppdrag vid behov
löpande samverka med tillståndshavarens säkerhetsorganisation, övriga tillståndshavare inom kärnkraft samt levererande IS/IT-leveransorganisation
rekommendera åtgärder utifrån koncerndirektiv och omvärld
hantera IT-säkerhetsfrågor vid driftsättning projektKravspecifikation
Vi söker dig som har en akademisk utbildning som dataingenjör, systemvetare eller motsvarande. Troligtvis har du någon form av bakgrund inom IT, gärna som konsult.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:
administrativa IT-system
industriella/processnära IT-system
system avseende kvalitetsarbete inom informationshantering


Erfarenhet från processindustri, energi, telekom eller verksamhet som omfattas av säkerhetsskyddslag är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Du har god kommunikations-, samarbets- och ledarskapsförmåga. Du är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Som person är du kreativ, pedagogisk och du har en analytisk förmåga.
Arbetet ställer stora krav på kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska och engelska.


Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Jonas Ryding, 076 008 29 30.
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Carolina Bölander, 073 431 12 60.
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-61 88 345 och för Ledarna, Per Carlsson 070-325 09 15.

Placeringsort: Solna eller Oskarshamn.

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 15 januari 2023.
Urval sker löpande.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Visual Merchandiser/Butikssäljare ca. 50% Cubus Oskarshamn

Vi söker en Visual Merchandiser/Butikssäljare som vill vara med och vidareutveckla Cubus och säkra att vi är det bästa valet när folk ska handla sina favoritplagg! Första intrycket och helhetsupplevelsen av butiken är avgörande för om kunden väljer att handla på Cubus. Som Visual Merchandiser ska du se till att presentera varorna så att butiken är kommersiell, inspirerande och säljande. Som Butikssäljare hos oss är din uppgift att ta hand om våra kunder p... Visa mer
Vi söker en Visual Merchandiser/Butikssäljare som vill vara med och vidareutveckla Cubus och säkra att vi är det bästa valet när folk ska handla sina favoritplagg!

Första intrycket och helhetsupplevelsen av butiken är avgörande för om kunden väljer att handla på Cubus. Som Visual Merchandiser ska du se till att presentera varorna så att butiken är kommersiell, inspirerande och säljande. Som Butikssäljare hos oss är din uppgift att ta hand om våra kunder på bästa möjliga sätt. Detta gör du genom att hjälpa och se till att butiken är attraktiv och spännande. Tillsammans med dina kollegor sprider du glädje och gör det enkelt för kunden att hitta sina favoritplagg och må bra!
Viktigaste ansvar i rollen:

- Dra kundens uppmärksamhet till butiken
- Hålla kundens uppmärksamhet
- Säkra att kunden rör sig genom hela butiken och hittar sina favoriter

Viktigaste arbetsuppgifter:

- I samarbete med butikschef, stötta och bidra med visuell kompetens till teamet som du är en del av
- Säkra att koncept och visuella guidelines följs, med lokala anpassningar
- Bidra och planlägga för maximal effekt av kampanjer
- Med kunden i fokus skapar du en inspirerande, relevant och överskådlig köpupplevelse
- Jobba aktivt och kontinuerligt med golvstruktur, varubärare och ljussättning
- Använda externa och interna kommunikationskanaler för att inhämta och dela bästa praxis
- Ge bästa tänkbara kundservice och se till att våra kunder får en köpupplevelse utöver det vanliga

Vi kan erbjuda:

- En varierande och spännande arbetsvardag i en inkluderande gemenskap, där vår «big family» kultur genomsyrar allt vi gör
- Bonussystem
- Förmånlig personalrabatt i Varners butiker

Arbetstiderna är varierande, dag-, kväll-, och helg.

Har du ett «big smile» och de egenskaperna vi letar efter? Då hoppas vi att du vill skicka in din ansökan redan i dag.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Cubus är en av Nordens största modekedjor med 300 butiker i Norge, Sverige och Finland. Vi betonar garderobens viktigaste plagg, bra material och rimliga priser, vi erbjuder kläder för spädbarn, barn, kvinnor och män. Naturmaterial, moderna, bekväma passformar och bra funktion anpassad till alla årstider beskriver konceptet väl. På Cubus älskar vi tempo och strävar mot att skapa den perfekta shoppingupplevelsen, vi arbetar tillsammans och firar framgångar. Vårt mål är att erbjuda kundens favoriter, och vi uppnår detta eftersom vi har världens bästa kollegor!

Cubus är en del av modekoncernen Varner som består av flera profilerade kedjor; Dressmann, Carlings, Bik Bok, Junkyard och Levi’s Store. Verksamheten omfattar för närvarande 6 nätbutiker och över 1200 fysiska butiker i Norge, Sverige, Finland, Island och Danmark. Visa mindre

Informationssäkerhetsspecialister

Ansök    Jan 16    Vattenfall AB    Informationsspecialist
Företagsbeskrivning Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget. SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även k... Visa mer
Företagsbeskrivning
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste
miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
SKB söker nu två drivande och engagerade informationssäkerhetsspecialister.

Här kommer du att arbeta
Som informationssäkerhetsspecialist kommer du att tillhöra enhet Verksamhetsstöd/IT och arbeta utifrån SKB:s kontor i Solna eller Oskarshamn. Enheten består i dag av cirka tio personer med tydlig inriktning på kravställning av SKB:s IT-leverans utifrån verksamhetens behov, koncerndirektiv och omvärld.
De medarbetare eller verksamhetspersoner som du kommer ha regelbunden kontakt med finns på SKB:s kontor i Solna, Oskarshamn och Östhammar. Det kommer även att vara regelbundet utbyte med seniora specialister från Vattenfall IT och Vattenfall Business Area Generation/Nuclear.

Vad du kommer att göra
SKB söker informationsspecialister som kan agera både inom administrativ IT-miljö och inom processnära IT.
Generella arbetsuppgifter:
stödja informationssäkerhetsrelaterade aktiviteter inom funktionsområdet
moderera kravställning avseende informationssäkerhet för projekt
stödja verksamheten med sakkunskap och aktiviteter som exempelvis klassificering av informationstillgångar
medverka i kravställning för uppdragsändringar och projekt samt delta i projekt och uppdrag vid behov
löpande samverka med tillståndshavarens säkerhetsorganisation, övriga tillståndshavare inom kärnkraft samt levererande IS/IT-leveransorganisation
rekommendera åtgärder utifrån koncerndirektiv och omvärld
hantera IT-säkerhetsfrågor vid driftsättning projektKravspecifikation
Vi söker dig som har en akademisk utbildning som dataingenjör, systemvetare eller motsvarande. Troligtvis har du någon form av bakgrund inom IT, gärna som konsult.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av:
administrativa IT-system
industriella/processnära IT-system
system avseende kvalitetsarbete inom informationshantering


Erfarenhet från processindustri, energi, telekom eller verksamhet som omfattas av säkerhetsskyddslag är meriterande.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Du har god kommunikations-, samarbets- och ledarskapsförmåga. Du är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Som person är du kreativ, pedagogisk och du har en analytisk förmåga.
Arbetet ställer stora krav på kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska och engelska.


Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Jonas Ryding, 076 008 29 30.
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Carolina Bölander, 073 431 12 60.
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-61 88 345 och för Ledarna, Per Carlsson 070-325 09 15.

Placeringsort: Solna eller Oskarshamn.

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 31 januari 2023.
Urval sker löpande.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Språkstöd till Arbetsmarknadsenheten

Ansök    Nov 23    Oskarshamns kommun    Tolk
Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvar... Visa mer
Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.

Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvarig kärlekshistoria.

Med såväl stora arbetsgivare inom industri och teknik som drivna entreprenörer och småföretagare, erbjuder Oskarshamn ett välmående näringsliv och spännande utbildningsmöjligheter. Välkommen att stanna i Oskarshamns kommun!

Tjänsten är placerad i Oskarshamns kommun på Arbetsmarknadsenheten.
Arbetsmarknadsenheten arbetar med att utveckla, stödja och vägleda människor som står längre ifrån arbete eller egenförsörjning. Arbetsmarknadsenhetens uppgift är att tillsammans med den enskilde finna snabbaste vägen till egen försörjning.
Våra tre kommuner, Oskarshamn, Högsby och Mönsterås, har tillsammans sökt medel till projekt Care OHM Ukraina från Europeiska socialfonden, ESF. Projektet riktar sig mot kvinnor och män från Ukraina som omfattas av EU:s massflyktsdirektiv och som bor i någon av kommunerna.

Kommunerna har tidigare framgångsrikt samverkat i projekt och insatser som stöttat våra invånare som står långt från arbetsmarknaden och egenförsörjning, senast i projektet Etableringstriss OHM som också är ett ESF-projekt.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu språkstöd till projektet Care OHM Ukraina.
I projektet kommer ett team bestående av projektledare, kursledare/vägledare, svensklärare och språkstöd att arrangera språkundervisning och kurs i samhällsorientering med hälsofrämjande aktiviteter. Utöver det kommer deltagarna ges möjlighet till individuell vägledning för att söka arbete och göra planer för den närmaste framtiden. Alla vuxna personer i målgruppen boende i kommunerna ska erbjudas aktiviteter inom projektet.

Projektet består av tre faser:
- Analysfas (1/12-31/12 2022) förberedelser och planering av arbetet.
- Genomförandefas (1/1 31/8 2023) genomförande av planerad verksamhet.
- Slutfas (1-8/9 2023) dokumentation och avslut.

Teamet ska genomföra kurser i samhällsorientering som handlar bland annat om vilka rättigheter och skyldigheter som invånarna i Sverige har, vilka normer som råder i vardagen och i arbetslivet, arbetsmarknadskunskap och hälsa. Regelbundna friskvårdsaktiviteter ingår, ibland bjuds gäster in som berättar om något särskilt och ibland gör gruppen studiebesök. Undervisningen ska genomsyras av jämställdhet, tillgänglighet och likabehandling samt bidra till att utveckla deltagarnas vardagssvenska och öka deras aktiva ordförråd. Kursernas huvudspråk är svenska och ditt uppdrag är att fungera som språkstöd för kursledare och deltagare i de situationer där det behövs komplement till svenska språket.

Du kommer också att stötta projektmedarbetare och deltagare språkligt vid individuella samtal och vid behov hjälpa till i svenskundervisningen.
Alla projektmedarbetare representerar projektet utåt och bidrar med underlag för rapportering till ESF, exempelvis med tidredovisning och genomförda aktiviteter.KVALIFIKATIONER
För denna tjänst krävs det att du har goda kunskaper i svenska språket samt ukrainska och/eller ryska, du har också goda kunskaper om svenska samhället och dess normer i vardags- och arbetsliv. Vi ser gärna att du har gymnasieutbildning samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har arbetat i projekt eller har pedagogisk utbildning.

Arbetet som språkstöd ställer krav på ansvarstagande och pedagogisk förmåga. Vidare behöver du vara lyhörd för deltagarnas behov och att kunna hantera frågeställningar och förändringar tillsammans med kollegorna på ett lösningsfokuserat sätt. Eftersom du arbetar nära deltagarna är det viktigt att du är relationsskapande och har lätt för att kommunicera och inspirera. Du är trygg i dig själv och kan inta ett neutralt förhållningssätt. Därför fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Vi rekryterar löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Läs gärna mer på https://flyttahit.nu/ och https://oskarshamn.com/
Här hittar du våra ambassadörer: www.oskarshamn.se/lar-kanna-oss Visa mindre

Säkerhetskultursamordnare

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.. SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn ... Visa mer
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget..
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


Arbetsbeskrivning
Vill du arbeta med ett av vår tids viktigaste miljöskyddsprojekt?
SKB:s uppdrag är att ta hand om Sveriges radioaktiva avfall. Det är ett av vår tids viktigaste miljöskyddsprojekt. Vi bidrar till trygghet för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt.
Din uppgift är att tillsammans med dina kollegor stödja och utveckla SKB:s arbete med säkerhetskultur samt vara rådgivande i frågor inom området. Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, säkerhetstänkande och ansvarstagande.
Är du redo för ett stort och viktigt uppdrag? Nu söker vi en engagerad och drivande säkerhetskultursamordnare.
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.


Här kommer du att arbeta
Enheten Säkerhetsstyrning ingår i avdelningen för Säkerhet, kvalitet och miljö vilken har som uppgift att kontrollera, stödja och utveckla säkerhetsarbetet inom SKB. Inom enheten finns, förutom säkerhetskultursamordnare, strålskyddsföreståndare, samordnare krisberedskap samt seniora säkerhetsingenjörer. Enheten består av nio medarbetare som är stationerade i Solna och Oskarshamn.


Vad du kommer att göra
Långsiktigt och strategiskt utveckla säkerhetskulturarbetet inom SKB
Utveckla verksamhetens ledningssystem och arbetsprocesser inom området
Medverka till erfarenhetsåterföring inom området, både internt och externt
Bidra med kompetensutveckling inom området genom utbildningsinsatser och handledning
Företräda SKB externt inom området vid exempelvis kontakt med myndigheter
Tillse att området omhändertas i avdelningens värdering av säkerhetsläget på SKB
Långsiktigt och strategiskt vara pådrivande och stödjande avseende avdelningens MTO-arbeteKvalifikationer
Du arbetar självständigt, har förmåga att ta egna initiativ och du har arbetsledande egenskaper. Du har helhetssyn, kritiskt tänkande och god analytisk förmåga. Dessutom har du har god samarbetsförmåga samt förmåga att vara rådgivande, du kan vägleda och utbilda. Du utför dina uppgifter med hög integritet.
Du har akademisk utbildning inom beteendevetenskapligt område och flera års erfarenhet av arbete inom kärnteknisk verksamhet eller annan högt säkerhetsreglerad verksamhet.


Övrig information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Susanne Hamlin Lindqvist 070-762 21 50.
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Carolina Bölander 073-431 12 60.
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Per Carlsson 070-325 09 15.


Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar.


Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 23 oktober.
Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Bibliotekarie Oskarshamns kommun

Ansök    Sep 20    Oskarshamns kommun    Bibliotekarie
Välkommen att vara med och bidra till det goda livet för Oskarshamns kommuns invånare. Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Vi vill att våra medarbetare drivs av engagemang, respekt, samarbetsförmåga och en helhetssyn. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbe... Visa mer
Välkommen att vara med och bidra till det goda livet för Oskarshamns kommuns invånare.

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Vi vill att våra medarbetare drivs av engagemang, respekt, samarbetsförmåga och en helhetssyn.

Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Oskarshamns bibliotek är en del av kulturavdelningen inom Bildningsförvaltningen i Oskarshamns kommun. Här hittar du Stadsbiblioteket, tre folkbiblioteksfilialer, fyra skolbiblioteksfilialer och en Kulturbuss.
Välkommen att bli en del av oss!


ARBETSUPPGIFTER
Vi på Oskarshamns bibliotek drivs av kulturens värde och dess kraft att bidra till ett inkluderande samhälle där alla människor ges möjlighet till utveckling. Vi söker dig som vill vara med och berika vårt arbetslag, så att vi tillsammans kan berika vårt samhälle!

Vi söker dig som har ett genuint intresse för barnlitteratur och tycker om att jobba med barn och unga. Inom ansvarsområdet barn och unga får du möjlighet att arbeta kreativt med läsfrämjande. Du arbetar med delaktighet och strävar efter att inte bara utforma verksamheten för barn och unga, utan även med barn och unga. Här har du möjlighet att använda dina tidigare erfarenheter för att skapa en välfungerande barn- och ungaverksamhet, men du har även friheten att tänka nyskapande och gå din egen väg med nya idéer och projekt.

Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du är strukturerad och initiativtagande.

Oskarshamns bibliotek har isolerat två områden inom vår barn- och ungaverksamhet som vi behöver satsa extra på. Barnbibliotekarie på Oskarshamns stadsbibliotek med fokus på programverksamhet och utveckling av stadsbibliotekets mediesamling samt ansvarig för barnverksamheten på Kulturbussen med skol- och förskoleturer. Vi vill fokusera mer på barn och unga och letar efter dig som vill arbeta med antingen barnverksamhet på Stadsbiblioteket eller på Kulturbussen eller på båda i en kombinerad tjänst.

I tjänsten ingår även vanliga bibliotekarieuppgifter som tjänstgöring i informationsdisk och medieinköp. Helg- och kvällstjänstgöring ingår.
Varmt välkommen till oss!


KVALIFIKATIONER
• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap

Meriterande
• Tidigare pedagogiskt arbete
• Tidigare arbete med barns läs- och språkutveckling
• Digital kompetens
• B-körkort
• C-körkort
Personlig lämplighet är avgörande.


ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande rekrytering, så du är välkommen med din ansökan redan idag,

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Läs gärna mer på https://flyttahit.nu/
och https://oskarshamn.com/

Här hittar du våra ambassadörer: https://www.oskarshamn.se/mer-om-kommunen/arbeta-och-bo-i-kommunen/jobba-hos-oss/lar-kanna-oss/ Visa mindre

Säkerhetskultursamordnare -Svensk Kärnbränslehantering AB

Vill du arbeta med ett av vår tids viktigaste miljöskyddsprojekt? SKB:s uppdrag är att ta hand om Sveriges radioaktiva avfall. Det är ett av vår tids viktigaste miljöskyddsprojekt. Vi bidrar till trygghet för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt. Din uppgift är att tillsammans med dina kollegor stödja och utveckla SKB:s arbete med säkerhetskultur samt vara rådgivande i frågor inom området. Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, ... Visa mer
Vill du arbeta med ett av vår tids viktigaste miljöskyddsprojekt?
SKB:s uppdrag är att ta hand om Sveriges radioaktiva avfall. Det är ett av vår tids viktigaste miljöskyddsprojekt. Vi bidrar till trygghet för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt.
Din uppgift är att tillsammans med dina kollegor stödja och utveckla SKB:s arbete med säkerhetskultur samt vara rådgivande i frågor inom området. Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, säkerhetstänkande och ansvarstagande.
Är du redo för ett stort och viktigt uppdrag? Nu söker vi en engagerad och drivande säkerhetskultursamordnare.
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.


Vad du kommer att göra
• Långsiktigt och strategiskt utveckla säkerhetskulturarbetet inom SKB
• Utveckla verksamhetens ledningssystem och arbetsprocesser inom området
• Medverka till erfarenhetsåterföring inom området, både internt och externt
• Bidra med kompetensutveckling inom området genom utbildningsinsatser och handledning
• Företräda SKB externt inom området vid exempelvis kontakt med myndigheter
• Tillse att området omhändertas i avdelningens värdering av säkerhetsläget på SKB
• Långsiktigt och strategiskt vara pådrivande och stödjande avseende avdelningens MTO-arbete


Vem är du?
Du arbetar självständigt, har förmåga att ta egna initiativ och du har arbetsledande egenskaper. Du har helhetssyn, kritiskt tänkande och god analytisk förmåga. Dessutom har du har god samarbetsförmåga samt förmåga att vara rådgivande, du kan vägleda och utbilda. Du utför dina uppgifter med hög integritet.
Du har akademisk utbildning inom beteendevetenskapligt område och flera års erfarenhet av arbete inom området och erfarenhet av kärnteknisk verksamhet eller annan högt säkerhetsreglerad verksamhet. God kännedom om kravbilden inom strålsäkerhet är meriterande.


Här kommer du att arbeta
Enheten Säkerhetsstyrning ingår i avdelningen för Säkerhet, kvalitet och miljö vilken har som uppgift att kontrollera, stödja och utveckla säkerhetsarbetet inom SKB. Inom enheten finns, förutom säkerhetskultursamordnare, strålskyddsföreståndare, samordnare krisberedskap samt seniora säkerhetsingenjörer. Enheten består av nio medarbetare som är stationerade i Solna och Oskarshamn.


Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


Ytterligare information
Rekryterande chef: Susanne Hamlin Lindqvist, 070-762 21 50
Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.


Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar.


Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 20 september 2022. Urval sker löpande.
Vi ser fram emot din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Lärare i musikteori och gehör 100%

Fokus i tjänsten ligger på undervisning i klassisk musikteori, gehör och musikhistoria. Även andra ämnen kan ingå, beroende på din övriga kompetens. Heltidstjänst med provanställning. I tjänsten ingår tjänstgöring vid folkhögskolans sommarkurser. Tjänstgöring på helger och kvällstid kan förekomma i samband med projekt och konserter. Vi söker dig som: Kan undervisa i klassisk musikteori, gehör och musikhistoria. Har klassisk gitarr och/eller klassiskt piano... Visa mer
Fokus i tjänsten ligger på undervisning i klassisk musikteori, gehör och musikhistoria. Även andra ämnen kan ingå, beroende på din övriga kompetens.
Heltidstjänst med provanställning. I tjänsten ingår tjänstgöring vid folkhögskolans sommarkurser. Tjänstgöring på helger och kvällstid kan förekomma i samband med projekt och konserter.
Vi söker dig som:
Kan undervisa i klassisk musikteori, gehör och musikhistoria.
Har klassisk gitarr och/eller klassiskt piano som huvudinstrument.
Kan undervisa såväl enskilt som i grupp eller klass.
Har en bredd i ditt musikaliska kunnande.
Förstår och kan hantera lärarrollens socialpedagogiska delar, t.ex. mentorsskap.
Är van att samarbeta i större och mindre konstellationer.

Oskarshamns folkhögskola har flera olika musikutbildningar med kapacitet för ca 80 kursdeltagare. Lärarna på dessa utbildningar bildar ett gemensamt arbetslag om 10 personer som är fast anställda. Till detta kommer några timlärare. Delar av undervisningen sker linjeöverskridande vilket gör att alla lärare möter kursdeltagare från olika linjer.
Det löpande arbetet leds av utbildningsledaren och din chef kommer att vara skolans rektor. Att undervisa här innebär att du förutom dina egna lektioner förväntas vara en del av det gemensamma arbetet med ansökningar, marknadsföring, konsertverksamhet och utvecklingsarbete. Schemabrytande händelser som temadagar, resor eller friluftsdagar är en del av ditt arbete.
Tjänsten är en tillsvidareanställning i form av ferietjänst med startdatum 2022-09-17 eller så snart som möjligt.
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta oss!
Ansökan med personligt brev och CV mejlas till:
[email protected] (märk ansökan med ”lärare musik”)
Rekryteringen genomförs löpande.
Oskarshamns folkhögskola är en stiftelse och verksamheten har Växjö stift som huvudman. Här finns bl.a. Allmän linje med olika inriktningar, Musiklinje, Förberedande kyrkomusikerutbildning, Kyrkomusikerutbildning på heltid, deltid och distans, Undersköterskeutbildning, Kyrkans grundkurs och Seniorkurser. Skolan har en offentlig lunchrestaurang, en omfattande konferensverksamhet och vandrarhem. Totalt finns ca 40 anställda. I Oskarshamns finns kulturskola, estetgymnasium, jazz- och kammarmusikförening och Länsmusiken med bl a den professionella stråkorkestern Camerata Nordica.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Bibliotekarie Oskarshamns kommun

Ansök    Aug 18    Oskarshamns kommun    Bibliotekarie
Välkommen att vara med och bidra till det goda livet för Oskarshamns kommuns invånare. Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Vi vill att våra medarbetare drivs av engagemang, respekt, samarbetsförmåga och en helhetssyn. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbet... Visa mer
Välkommen att vara med och bidra till det goda livet för Oskarshamns kommuns invånare.

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Vi vill att våra medarbetare drivs av engagemang, respekt, samarbetsförmåga och en helhetssyn.
Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Oskarshamns bibliotek är en del av kulturavdelningen inom Bildningsförvaltningen i Oskarshamns kommun. Här hittar du Stadsbiblioteket, tre folkbiblioteksfilialer, fyra skolbiblioteksfilialer och en Kulturbuss.
Välkommen att bli en del av oss!


ARBETSUPPGIFTER
Vad kul att du klickat in dig på vår sida av platsbanken läs vidare för att få lite mer information om en av samhällets viktigaste tjänster!

Vi på biblioteket drivs av kulturens värde och dess kraft att bidra till ett inkluderande samhälle där alla människor ges möjligheten till utveckling. För den sakens skull är just bibliotek en central del. Vi söker dig som vill vara med och berika vårt arbetslag, så att vi tillsammans kan berika vårt samhälle!

Biblioteksverksamheten är också en mycket viktig del i det fortsatta arbetet med Oskarshamn som en attraktiv och växande kommun. Vi lyckas med detta genom att var och en av oss - själva ser till att vara en värdefull medspelare i det fortsatta skapandet av vår fantastiska kommun.

Tjänsten innehåller för Stadsbibliotek, skolbibliotek, filialer och bokbuss vanligt förekommande arbetsuppgifter. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Uppdraget ställer också krav på en god fysik.

Vi söker dig som är lekfull med stark förmåga att ta egna initiativ också då det finns motstånd. För att trivas och lyckas i uppdraget behöver du tycka om att arbeta både självständigt och i samverkan. Du förstår att när vi har kul och är trygga tillsammans på jobbet så levererar vi också bästa tänkbar service.

Du behöver givetvis tycka om litteratur och lika mycket att hitta rätt litteratur till våra låntagare. Du tycker om det personliga mötet med våra besökare och strävar efter att de alltid ska få den bästa servicen möjlig. Tjänsten kommer innefattar personlig kontakt med barn och unga låntagare och det känns naturligt och inspirerande för dig.

Vi söker i första hand dig som är utbildad bibliotekarie, men du som läser den här texten och känner att det är dig vi söker Tveka inte visa ditt intresse och berätta vem du är i en ansökan.

Varmt välkommen till oss!KVALIFIKATIONER
• Positiv
• Driven
• Serviceinriktad
• Lekfull med förmåga att ta egna initiativ
• Strukturerad
• Intresse litteratur & kultur
• Barn & ungdomsinriktad

Meriterande
• Relevant högskoleutbildning
• C-körkort

Personlig lämplighet är avgörande.


ÖVRIGT
Löpande rekrytering kan tillämpas, så du är välkommen med din ansökan redan idag!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Språkstöd till arbetsmarknadsenheten

Ansök    Nov 17    Oskarshamns kommun    Tolk
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan viktig och vi ser flera spännande bostadsprojekt växa fram. Ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, med flera nya handelsområden och närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar för att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!

Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan viktig och vi ser flera spännande bostadsprojekt växa fram.

Ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, med flera nya handelsområden och närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar för att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett team som arbetar för att nyanlända kvinnor och män som står särskilt långt från arbetsmarknaden ska komma vidare mot egenförsörjning och etablering i vår kommun. Nyanlända kommer att delta i kurser under 16-20 veckor med fokus på orientering i vårt samhälles lagar, normer, arbetsliv och utvecklingsmöjligheter för individ och familj. Kursinnehållet ska genomsyras av jämställdhet, tillgänglighet och hållbarhet.

Ditt uppdrag är att fungera som språkstöd för kursledare och deltagare i situationer och moment där det behövs komplement till svenska språket som är kursernas huvudspråk. Du kan även komma att vara språkstöd inför praktik på arbetsplatser. Du kommer att ansvara för vissa administrativa uppgifter som deltagarredovisning, tillsyn över och komplettering av material, kontor, lokaler och liknande.

Du kommer att vara en del i ett team, dels inom Oskarshamns kommun, dels i projektteam i Högsby och Mönsterås. Lokalt har du två kollegor som ansvarar för grundinnehållet under kursperioden samt en projektmedarbetare som har uppdrag att arbeta i nätverk med arbetsgivare och arbetsplatser.


KVALIFIKATIONER
För att du ska trivas som Språkstöd hos oss krävs det att du är strukturerad, självgående samt service- och kvalitetsmedveten. Vidare behöver du ha lätt för att samarbeta med kollegor, såväl internt som externt, på så sätt att du är lyhörd, smidig och löser eventuella frågeställningar på ett konstruktivt sätt.

Du har goda kunskaper i svenska språket och arabiska och en god kännedom om svenska samhällets normer och arbetsliv. Vi ser att du som söker har erfarenhet från att utföra administrativa uppgifter, detta förutsätter också att du är strukturerad, flexibel och lösningsfokuserad. Du har en god samarbetsförmåga att kunna jobba i team, så väl som att jobba självständigt. Du är också relationsskapande och har lätt för att kommunicera och kan inspirera andra.

Meriterande är om du förutom arabiska även talar kurdiska eller dari/farsi samt har körkort.


ÖVRIGT
Tjänsten är en projektanställning.
Vi tillämpar löpande rekrytering, så välkommen med din ansökan redan idag.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Produktionsassistent till Camerata Nordica

Camerata Nordica är Kalmar Läns professionella orkester och en avdelning inom Kalmar Läns Musikstiftelse (Länsmusiken). Orkestern gör ett 60-tal konserter varje år regionalt, nationellt och internationellt. Camerata Nordica består av en blandning av fast anställda musiker och frilansande medlemmar från hela Europa. Orkesterverksamheten är mycket blandad med allt från skolkonserter till konserter i stora konsertsalar. Ibland i nära samarbete med olika lokal... Visa mer
Camerata Nordica är Kalmar Läns professionella orkester och en avdelning inom Kalmar Läns Musikstiftelse (Länsmusiken). Orkestern gör ett 60-tal konserter varje år regionalt, nationellt och internationellt. Camerata Nordica består av en blandning av fast anställda musiker och frilansande medlemmar från hela Europa.
Orkesterverksamheten är mycket blandad med allt från skolkonserter till konserter i stora konsertsalar. Ibland i nära samarbete med olika lokala arrangörer eller andra avdelningar inom Kalmar Läns Musikstiftelse (Länsmusiken). Läs mer om Camerata Nordica på: cameratanordica.com.
Huvuduppgifter:
Att bistå orkesterchefen med den logistiska delen av orkesterproduktionerna och andra administrativa uppgifter som behövs. Detta inkluderar att planera och följa Camerata Nordicas turnéer, resa med orkestern, att hjälpa till vid förberedelserna inför produktionen och att fungera som ambassadör för orkestern vid konserter och föreställningar.
Logistik
turnera med orkestern
ansvara för transport av mindre ensemble
fungera som den primära kontakten mot lokal personal och tillsammans se till att konserterna avlöper smidigt
ansvara för Camerata Nordicas biljettförsäljning
säkerställa musikernas välbefinnande under turné, tillhandahålla catering och stöd utanför arbetstid
hämta, leverera eller distribuera material tillhörande Camerata Nordica
vara ambassadör för Camerata Nordica under turné.

Planering och administration
bistå orkesterchefen med planering och administration i samband med turnéer
bistå orkesterchefen med administrativ förberedelse av en produktion
hålla orkesterns planeringsprogram uppdaterat i samband med turné
upprätthålla en databas över olika konsertlokaler
ordna lämpliga arrangemang med lokala arrangörer och konsertlokaler för att förbereda orkesterns ankomst och ansvara för musikernas välbefinnande på plats

Krav
Grundläggande
Stark och omvittnad organisatorisk och administrativ förmåga.
Bra tidshantering, prioriteringsförmåga och god framförhållning
Förmåga att arbeta lugnt under press – stresstålig.
Möjlighet att resa och följa med orkestern på turné. Både längre och kortare.
God samarbetsförmåga, empatisk och diplomatisk
Kunskap om de vanligaste kontorsverktygen
Förmåga att bära nödvändigt material till orkestern
Körkort minst B
God engelska i tal och skrift

Önskvärt
Intresserad av klassisk musik
Erfarenhet och god förståelse för scenkonsten

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning
Arbetstider: Varierande. Då en del av arbetet är under turné med orkestern kommer schemat att vara skiftande och följa orkesterschemat. Kvällar, helger och helgdagar enligt schema. Resor och på varandra följande övernattningar under turné. Övrig arbetstid kan läggas mer flexibelt utifrån planerings- och förberedelsebehov.
Arbetsplats: Huvudkontor i Oskarshamn, Filial i Kalmar
Provtjänstgöring: 3 månader
Vi tillämpar Löpande anställning
Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Visual Merchandiser - Oskarshamn

Vi som jobbar på Kappahl är 4000 kollegor på 400 arbetsplatser i tio länder. Vi har olika bakgrund, ålder, kunskaper och klädstil. Gemensamt för oss är vår drivkraft – att ge många människor möjligheten att vara välklädda. Varje dag får vi inspiration av våra kunder. Vårt jobb är att ge dem samma sak tillbaka! Vi lovar dig rätten att få vara dig själv. Kappahl – här känner du dig som hemma. Kappahl finns till för att hylla mångfalden i vardagen. Vi vill b... Visa mer
Vi som jobbar på Kappahl är 4000 kollegor på 400 arbetsplatser i tio länder. Vi har olika bakgrund, ålder, kunskaper och klädstil. Gemensamt för oss är vår drivkraft – att ge många människor möjligheten att vara välklädda. Varje dag får vi inspiration av våra kunder. Vårt jobb är att ge dem samma sak tillbaka! Vi lovar dig rätten att få vara dig själv. Kappahl – här känner du dig som hemma.

Kappahl finns till för att hylla mångfalden i vardagen. Vi vill bredda definitionen av mångfald till att inkludera många olika sätt att leva – som ger alla friheten att vara sitt sanna jag, alltid. Vi grundades 1953 i Göteborg och är en av Nordens ledande modekedjor med runt 380 Kappahl- och Newbie-kanaler i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen och Storbritannien. Vi siktar mot att allt vi gör ska göras på ett mer hållbart sätt. Idag består 70% av våra produkter av mer hållbara material och målet är att den siffran ska vara 100% senast år 2025. Du kan läsa mer på www.kappahl.se.


Till Oskarshamn söker vi nu en Visual Merchandiser på 25 timmar i veckan. Kan du skapa köplust genom en inspirerande varuvisning?

Visual Merchandiser på Kappahl Som Visual Merchandiser ansvarar du för att förverkliga Kappahls koncept och för att skapa köplust genom en inspirerande, föränderlig varuvisning. Du planerar och följer upp kampanj- och aktivitetsexponeringar samt utbildar och delegerar uppgifter till dina kollegor.

Du medverkar även aktivt i den dagligen försäljningen och kan genom din kunskap om produkter, material, mode och trender påverka försäljningsarbetet i mötet med kunden. Tillsammans med ditt team arbetar du proaktivt för att nå uppsatta försäljningsmål. Att stötta dina kollegor i det dagliga arbetet är en viktig del av rollen.

Din kompetens och personlighet Vi söker främst dig med utbildning och erfarenhet inom butikskommunikation eller visual merchandising. Har du inte utbildning bör du ha tillförskaffat dig god kunskap genom flera års erfarenhet av arbete med varuvisning i butik. Utöver detta behärskar du såväl svenska som engelska.

Du älskar mode och ser säljmöjligheter i allt du gör. Goda försäljningsresultat motiverar dig och du är van att ta egna initiativ inom givna ramar. Du är duktig på att kommunicera och engagera andra, och självklart är du även kreativ, prestigelös och målinriktad i ditt arbetssätt.

Kappahl verkar i en föränderlig bransch, därför söker vi dig som lätt kan ändra fokus och prioritera om. Du har lätt för att känna igen dig i Kappahls värdeord – Inclusive, Courageous och Joyful. Ingen dag är den andra lik hos oss på Kappahl, och älskar du liksom vi utmaningar och att arbeta i ett högt tempo är det dig vi söker!

Vi erbjuder Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Anställningsgrad: 25 timmar i veckan
Arbetstid: Varierande tider, inkl kvällar och helger
Tillträde:  Enligt överenskommelse

Som medarbetare hos oss får du

Möjligheter att utvecklas
En arbetsplats där medarbetarna trivs
Ett ledarskap som kännetecknas av resultatfokus och teamkänsla.
Förmånlig personalrabatt
Motionsbidrag och andra förmåner
Kappahl tar nu fortsatta kliv mot framtiden. Vi vill med våra starka varumärken hylla mångfalden i vardagen, vi arbetar tätt med att skapa attraktiva kunderbjudanden till vår målgrupp baserad på kännedom om vad vår kund vill ha. Läs mer om vår arbetsplats på www.kappahl.se/jobba-hos-oss.

Ansök idag! Berätta i din ansökan hur du skapar köplust genom en inspirerande varuvisning! Om du även har arbetsprover att visa uppskattar vi om du inkluderar en länk eller lägger till bilder av dessa i ditt CV. Vi kan inte ta emot ansökningar i butik, så vi ser fram emot att du registrerar din ansökan snarast. Vi tillämpar löpande urval, tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Sista ansökningsdag: 20220429

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta butikschef Smiljana Lindkvist på 0728858907

Kappahl värdesätter mångfald och strävar efter att utesluta alla former av diskriminering. Vi strävar efter en inkluderande atmosfär för alla anställda och kandidater. Visa mindre

Språkstöd till arbetsmarknadsenheten

Ansök    Jul 5    Oskarshamns kommun    Tolk
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land.

Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande stadskärna, med ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, samtidigt som vi ser staden växa även i utkanterna, med flera nya handelsområden.

Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen.
Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

Tjänsten är placerad under Arbetsmarknadsenheten.
Arbetsmarknadsenheten arbetar med att utveckla, stödja och vägleda människor som står längre ifrån arbete/egenförsörjning. Arbetet riktas mot nyanlända, ungdomar och vuxna som står utanför arbetsmarknaden/studier. Arbetsmarknadsenhetens uppgift är att tillsammans med den enskilde finna snabbaste vägen till egen försörjning.

Arbetsmarknadsenheten arbetar övergripande på flera sätt för att de kommuninvånare som står utanför arbetsmarknaden ska ges möjlighet att få ett arbete. För att kunna göra detta samarbetar och samverkar arbetsmarknadsenhetens olika verksamheter med flera aktörer - Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, socialförvaltningens enhet för ekonomi och stöd, andra förvaltningar inom Oskarshamns kommun samt andra kommuner med flera.

De tre kommuner Oskarshamn, Högsby och Mönsterås, har tillsammans sökt medel till projekt Etableringstriss OHM från Europeiska socialfonden. Projektets syfte är att stärka upp kommunernas uppdrag för att rusta nyanlända och utomeuropeiskt födda inför studier, arbetsmarknad och egenförsörjning.

Kommunerna har sedan flera år tillbaka ett samarbete inom det som kallas DUA – Delegationen för unga och nyanlända till arbete. Även tidigare har kommunerna samverkat framgångsrikt i projekt och insatser som stöttat invånare som står längre från arbetsmarknaden/egenförsörjning i de tre kommunerna.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett team som arbetar för att nyanlända kvinnor och män som står särskilt långt från arbetsmarknaden ska komma vidare mot egenförsörjning och etablering i vår kommun. Nyanlända kommer att delta i kurser under 16-20 veckor med fokus på orientering i vårt samhälles lagar, normer, arbetsliv och utvecklingsmöjligheter för individ och familj. Kursinnehållet ska genomsyras av jämställdhet, tillgänglighet och hållbarhet.

Ditt uppdrag är att fungera som språkstöd för kursledare och deltagare i situationer och moment där det behövs komplement till svenska språket som är kursernas huvudspråk. Du kan även komma att vara språkstöd inför praktik på arbetsplatser. Du kommer att ansvara för vissa administrativa uppgifter som deltagarredovisning, tillsyn över och komplettering av material, kontor, lokaler och liknande.

Du kommer att vara en del i ett team, dels inom Oskarshamns kommun, dels i projektteam i Högsby och Mönsterås. Lokalt har du två kollegor som ansvarar för grundinnehållet under kursperioden samt en projektmedarbetare som har uppdrag att arbeta i nätverk med arbetsgivare och arbetsplatser.


KVALIFIKATIONER
För att du ska trivas som Språkstöd hos oss krävs det att du är strukturerad, självgående samt service- och kvalitetsmedveten. Vidare behöver du ha lätt för att samarbeta med kollegor, såväl internt som externt, på så sätt att du är lyhörd, smidig och löser eventuella frågeställningar på ett konstruktivt sätt.

Du har goda kunskaper i svenska språket och arabiska och en god kännedom om svenska samhällets normer och arbetsliv. Vi ser att du som söker har erfarenhet från att utföra administrativa uppgifter, detta förutsätter också att du är strukturerad, flexibel och lösningsfokuserad. Du har en god samarbetsförmåga att kunna jobba i team, så väl som att jobba självständigt. Du är också relationsskapande och har lätt för att kommunicera och kan inspirera andra.

Meriterande är om du förutom arabiska även talar kurdiska eller dari/farsi samt har körkort.


ÖVRIGT
Tjänsten är en projektanställning.
Vi tillämpar löpande rekrytering, så välkommen med din ansökan redan idag.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Kulturavdelningen söker Kulturproducent

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land.

Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen.
Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

Oskarshamns kulturavdelning arbetar proaktivt. Vi betraktar kulturen som infrastruktur, och vi arbetar fokuserat med dess värdegrunder. Först och främst jobbar vi utifrån kulturens icke förhandlingsbara egenvärde, alltså upplevelserna och den konstnärliga friheten. Vi arbetar alltid med kulturfrågor ur demokratisk aspekt. Tillgänglighet till bredd, höjd och djup i upplevelseutbudet är A och O, och i slutänden ser vi tillväxteffekter. Både inre och yttre. Det inre berikandet är en förutsättning för välmående, menar vi. Vi värnar historien, men vi anser också att den ligger framför oss. Om du förstår.

ARBETSUPPGIFTER
Kommunens kulturuppdrag grundar sig i service. Service är alltid en utmaning. Och så är naturligtvis även denna tjänst. Kulturavdelningen ska befinna sig i ständig utveckling och möjliggöra entusiasmerande och berikande möten för medborgare och besökare samt stödja och underlätta för föreningslivet och andra kulturaktörer. Du kommer alltså att arbeta med ett brett uppdrag, där du själv blåser liv i delar av uppdragsinnehållet. Från renodlad, aningen gråmelerad administration och handläggning, till färgsprakande utvecklingsstrategier grundade i omvärldsanalys. Vi vill att du har en djupare förståelse för vad en ökad tillgänglighet till ett stort kulturutbud innebär, alltså vad effekterna av ett lustfyllt och rikt kulturutbud faktiskt blir för kommunens medborgare, besökare och i slutänden, för Oskarshamns kommun som en bra plats att leva och verka på.

Du måste därför gilla både handläggarbyråkrati och framåtskridande förändringsprocesser. Flexibel ska vara ditt mellannamn. Konceptet Skapande skola känner du till. Du är bevandrad inom konstområdet. Du kan, när så behövs, kommunicera kulturavdelningens verksamhetsinformation på ett professionellt sätt. Du har kännedom om varför saklig målgruppsriktad kommunikation och tydlig information är viktig, du kan hantera sociala medier utan problem och du bistår med genuint omhuldande känslor de målgrupper som inte är riktigt bekväma i den samtida utvecklingen.

Du ser själv till att du blir en värdefull medspelare i skapandet av en attraktiv kommun. Du arbetar långsiktigt, och ganska tidigt bör konsekvenserna av ditt ämbete ge synbara resultat. Vi är ett gott gäng kollegor här som stöttar både dig och varandra i våra respektive ansvar och ambitioner.


KVALIFIKATIONER
Du förstår:
* Kulturens värdegrunder och goda effekter
* Kulturkontorets serviceuppdrag och förvaltande ansvar
* att högt i tak är positivt, ja essentiellt, och att mångfald är en tillgång

Du vet:
* skillnaden på det humanistiska och det samhälleliga kulturbegreppet
* vad som sker i vår omvärld avseende kulturyttringar
* effekterna av ett stort upplevelseutbud
* värdet av byråkrati och att uppgifter administreras rätt
* att det viktigaste först är ett central begrepp för en effektiv verksamhet

Du har:
* koll på världen utanför ditt rum
* erfarenhet och förståelse för framåtskridande processer
* en positiv attityd till samt en gedigen kunskap om digitaliseringens möjligheter.
* stor erfarenhet och kunskap i att arbeta med datorer och i olika digitala program
* lätt för att lära

Du kan:
* konstens betydelse, musikens makt, litteraturens kraft och värdet av kommunikation
* driva ett projekt från förankrade beslut till snabba resultat
* vara konsekvent, informerande och tydlig i din kommunikation, men även inspirera andra.
* administration och är ordningsam och seriös i attityden till byråkrati.
* tempoväxla och hantera många olika inspel som kommer
* samverka i en starkt målinriktad organisation

Vi förutsätter att du har genomfört en relevant högskoleutbildning. Du har även kännedom om processerna i offentlig förvaltning samt är bekväm med att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du behöver kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska.
Körkort B är ett krav.

Det är ett kul och utmanande uppdrag tillsammans med kunniga och drivna medarbetare. Och - det kan bli ett kanonroligt jobb för dig. Lusten måste du dock tillföra själv. Välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande rekrytering.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Oskarshamns kommun söker Föremålsantikvarie/museipedagog

Ansök    Maj 25    Oskarshamns kommun    Antikvarie
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land.

Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande stadskärna, med ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, samtidigt som vi ser staden växa även i utkanterna, med flera nya handelsområden.

Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen.
Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

Vad?
Utveckla Kulturhusets utåtriktade verksamhet med fokus på museerna.

Vem?
• Museipedagog med ansvar för skolprogram och visningar. Digitalt och traditionellt.
• Föremålsantikvarie med ansvar för bevarande av kommunens kulturhistoriska föremål däribland Döderhultarns skulpturer, konst och arkivhandlingar.
• Erfarenhet av hantering med PROSorb och föremål och konstregistrering i Sofie.

Varför?
Oskarshamns kulturavdelning arbetar progressivt. Vi betraktar kulturen som infrastruktur och vi arbetar fokuserat med dess värdegrunder. Först och främst jobbar vi utifrån kulturens icke förhandlingsbara egenvärde, alltså upplevelserna och den konstnärliga friheten. Vi arbetar alltid med kulturfrågor ur demokratisk och social aspekt.
Tillgänglighet till bredd, höjd och djup i upplevelseutbudet är A och O och i slutänden ser vi tillväxteffekter, både inre och yttre.

ARBETSUPPGIFTER
Kommunens kulturuppdrag grundar sig i service. Service är alltid en trevlig utmaning. Så också denna tjänst. Kulturavdelningen och däri våra muséer ska befinna sig i ständig utveckling och möjliggöra entusiasmerande och berikande möten för medborgare och besökare.
Du kommer att arbeta med ett brett museiuppdrag där du själv blåser liv i innehållet. Vi har flera intressanta muséer, Döderhultarmuseet, Fredriksbergs herrgård, Bildarkivet samt det fina Sjöfartsmuseet.

Hur?
Vi vill att du vill jobba pedagogiskt med ansvar för skolprogram och visningar. Vi vill att du tänker och jobbar upplevelsebaserat och att du är omvärldsinsiktsfullt ambitiöst utvecklande. Du ingår i ett nystartat gestaltningsteam. Gruppen verkar i ett sammanhang med gemensamma mål och samverkan är för dig därför en självklarhet.
Du bör finna lust i att fundera över utvecklingsstrategier grundade i omvärldsanalys. Vi tänker oss att du vill arbeta med upplevelseutveckling, idéer och koncept, och att du har förståelse för de olika effekterna av vad ett brett kulturutbud och en ökad tillgänglighet innebär för kommunens medborgare, och i slutänden, för Oskarshamns kommun som en bra plats att leva och utvecklas på. Det är ett krav att du har föremålsantikvariskt kunnande, gärna med erfarenhet av PROSorb och föremålshantering i Sofie.

Det underlättar för både dig och oss om du gillar både handläggarbyråkrati enligt regelbok, och framåtskridande förändringsprocesser efter eget huvud och kunskap. Flexibel bör vara ditt mellannamn. Du kommunicerar museernas verksamhet på ett lustfyllt sätt genom sociala medier och i övrigt. Du bistår naturligtvis också med ett genuint omhuldande stöd till de målgrupper som inte är riktigt bekväma i den digitala utvecklingen.

Din uppgift blir att värna och stimulera intresset för vårt kulturhistoriska arv, med allt vad detta innebär. Det är också superviktigt att du förstår att vi har ett ännu inte utforskat kulturellt livslandskap framför oss. Beträd därför jungfrulig mark med lust, nyfikenhet och fingertoppskänsla i din omvärldsspaning. Tillför nya upplevelser, skapa tankeväckande och inspirerande möten, bygg hållbart. Du och vi ser till att du blir en värdefull medspelare i skapandet av en attraktiv kommun. Du arbetar långsiktigt, och ganska tidigt bör konsekvenserna av ditt ämbete ge synbara resultat. Vi är ett gott gäng här som stöttar både dig och varandra i våra respektive ansvar och ambitioner.

KVALIFIKATIONER
Du förstår:
* vikten av tydliga målgrupper
* värdet av den lustfyllda pedagogikens effekter
* att högt i tak är positivt, ja essentiellt, och att mångfald är en tillgång

Du vet:
* skillnaden på det humanistiska och det samhälleliga kulturbegreppet
* vad som sker i vår omvärld avseende kulturyttringar
* effekterna av ett stort upplevelseutbud
* värdet av att byråkratiska uppgifter och åtaganden administreras rätt
* att det viktigaste först är ett centralt begrepp för en effektiv verksamhet

Du har:
* koll på världen utanför ditt rum med kännedom om kulturvärden och kulturvärlden.
* insikt och idéer om pedagogik och du tänker kreativt i framåtskridande processer
* en gedigen kunskap om digitaliseringens möjligheter.
*Du har dokumenterad erfarenhet av arbete inom museisektorn samt vana att arbeta och registrera i museidatabaser.

Du kan:
* driva ett projekt från förankrade beslut till snabba (och tydliga) resultat
* administration och är ordningsam och seriös i attityden till gråmelerad byråkrati.
* tempoväxla och hantera många olika inspel som kommer
* ständigt lära nytt eftersom du är vetgirig
* samverka i en starkt målinriktad organisation
* trolla med knäna

Vi förutsätter att du har genomfört en högskoleutbildning i för uppdraget relaterade ämnen. Du har kännedom om processerna i offentlig förvaltning samt är bekväm med att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du behöver kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska.

Föremålsantikvarie/museipedagog hos oss är ett kul och utmanande uppdrag tillsammans med kunniga och drivna medarbetare. Och - det kan bli ett kanonroligt jobb för dig. Lusten tillför du själv.
Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Visa mindre

Konstansvarig till Oskarshamns kommun

Ansök    Jan 21    Oskarshamns kommun    Konstintendent
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande s... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande stadskärna, med ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, samtidigt som vi ser staden växa även i utkanterna, med flera nya handelsområden.
Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen.
Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Kulturhuset ligger mitt i centrala Oskarshamn. Här finns mycket av Oskarshamns kulturliv samlat i ett enda hus: Stadsbiblioteket, Konsthallen, Döderhultarmuseet, Sjöfartsmuseet, Ögonblick i Oskarshamn samt arkiv.

Nu söker vi dig som vill vara konstansvarig i vår lustfyllda och kreativa kulturverksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som konstansvarig kommer du att tillhöra Kulturavdelningen och därmed Bildningsförvaltningen i Oskarshamns kommun. Tjänsten är en tillsvidareanställning och ditt uppdrag är, tror vi, både stimulerande och inspirerande.

Den innebär att ansvara för planering och kuratering av utställningar i Konsthallen, upphandling och inköp av offentlig konst, kreativ delaktighet i utsmyckning av det offentliga rummet, kontakter med relaterat föreningsliv, logistik, marknadsföring, arkivhantering, värdskap, en hel del praktiskt och fysiskt arbete med utställningar, hålla i vernissager, omvärldsbevakning, ekonomiansvar och utvecklingsarbete. Ett bildpedagogiskt arbete på kulturskolan och i andra sammanhang finns också i tjänsten.

Med andra ord ett ganska omfattande och brett uppdrag. Av just det skälet vill vi att du har minst ett par års arbetslivserfarenhet av konstrelaterad verksamhet. Gärna i liknande breda uppdrag, dock inte nödvändigtvis inom offentlig förvaltning. I tjänsten ingår att initiera och utveckla samarbetet med skolan samt att arbeta med förebyggande åtgärder för att säkerhetsställa samlingarnas långsiktiga bevarande.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har minst en högskoleexamen eller motsvarande konstutbildningar, gärna konstvetare, etnolog. Bildpedagogerfarenhet är en merit, dock ej avgörande. Önskvärt är kännedom om kommuners upphandlingsförfarande samt icke minst kunskap om konstens villkor i offentlig förvaltning. En god kunskap och uppfattning om estetik är självklar. En intuitiv kännedom om konstens egenvärde är ett krav. Du behöver vara väl bevandrad i digital teknik.

Att ha bra kunskap om Oskarshamns kommun och dess omgivning är en underlättande faktor avseende ansvar för all vår offentliga konst. Du är omvärldsanalytisk och innehar empatisk förmåga med en tillhörande insikt om upplevelsebehov och bildning genom kraften i konsten. Din förmåga att driva, strukturera och organisera är hög. Som person är du initiativrik och självgående.

Du ingår i ett nystartat gestaltningsteam bestående av museiansvarig samt utställningsproducent som i sin tur verkar i ett sammanhang med gemensamma mål. Att samverka är för dig därför en självklarhet. Då dokumentation och kommunikation är ytterligare byggstenar i ditt uppdrag så behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, gärna även på ett annat språk.


Personliga egenskaper som är viktiga för uppdraget:
• Kreativ, orädd och engagerad
• Social och relationsskapande
• Flexibel med god problemlösningsförmåga
• Stresstålig

Som konstansvarig bildpedagog kommer du att förflytta dig inom hela Oskarshamns kommun. B-körkort är därför både ett måste och ett krav.

Låter allt detta som ett spännande och passande uppdrag för dig? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

ÖVRIGT
Provanställning kan komma att tillämpas.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Kantor 100%

Ansök    Jan 27    Oskarshamns församling    Kantor
I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare och musikaliska kollegor. Oskarshamns folkhögskola med kantorsutbildning, estetiska programmet på gymnasienivå samt en mycket aktiv kommunal kulturskola finns inom församlingens gränser. Vår vision är GUD-GLÄDJE-GEMENSKAP och söker dig som vill dela den med oss. Läs... Visa mer
I Oskarshamns församling pågår en härlig utveckling på barn- konfirmand- och ungdomssidan. Gudstjänst- och musiklivet är rikt och varierat och här finns många duktiga och engagerade medarbetare och musikaliska kollegor. Oskarshamns folkhögskola med kantorsutbildning, estetiska programmet på gymnasienivå samt en mycket aktiv kommunal kulturskola finns inom församlingens gränser. Vår vision är GUD-GLÄDJE-GEMENSKAP och söker dig som vill dela den med oss. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/oskarshamn eller besök våra kanaler på facebook och instagram.
Vår nuvarande kantor i Kristinebergskyrkan växlar över till en tjänst inom församlingens växande konfirmand- och ungdomsverksamhet. Vi letar därför efter dig med hjärta för gudstjänst- och församlingsliv och som vill arbeta aktivt med att bygga församling med utgångspunkt i musik, relationsbygge och söndagens gudstjänster. Hos oss arbetar totalt en organist, två kantorer och tre musikpedagoger.
Vi söker en utbildad kantor med huvudsaklig placering och ansvar i Kristinebergskyrkan. Här kommer du tillsammans med goa kollegor att arbeta i en kyrka som rymmer alltifrån Kyrkis (öppen förskola), låg- och mellanstadiebarn, konfirmander, språkcafé, sopplunch, vuxenkör och Mässa med barnens kyrka. Du kommer att vara den musikaliskt viktiga kuggen i ett team där teologi, diakoni, pedagogik och musik bildar en helhet. Här får du möjlighet att leda både barnmusikaler och konsertverksamhet för vuxna. Gudstjänster och kyrkliga handlingar i hela församlingen ingår i tjänsten. Möjligheter till fortbildning är god och prioriteras.
Du kommer att tillhöra ett team av kloka och begåvade medarbetare av alla kategorier och det är viktigt för oss att du kan trivas med att vara en i laget. Självklart behöver du också ha förmågan att kunna arbeta självständigt samt att leda och inspirera andra. Vi lägger mycket stor vikt vid engagemang, lyhördhet och personlig lämplighet för tjänsten.
Kvalifikationer: Vi söker dig som är utbildad kyrkomusiker. Du är medlem i Svenska kyrkan. Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.
För mer information kontakta:
Maria Klingstedt, nuvarande kantor på tjänsten, telefon 0491-78 42 17 eller mejl: [email protected]
Marie Ivarsson, pastoralchef, telefon 0491-78 42 06 eller mejl: [email protected]?
Välkommen med din ansökan
Per post: Oskarshamns församling, Box 175, 572 24 Oskarshamn.
Per mejl: [email protected]
Ange referens ”Ansökan kantor”.
Att bifoga din ansökan: examensbrev, personligt brev och CV.
Sista ansökningsdag den 2021-02-28
Oskarshamns församling är ett enförsamlingspastorat geografiskt till ytan lika stor som Oskarshamns stad vilket gör att du når hela församlingen per cykel. Vi har cirka 10 000 tillhöriga medlemmar och omfattar de tre kyrkorna: Oskarshamns kyrka, Kolbergakyrkan samt Kristinebergskyrkan. Visa mindre

Museiansvarig till Oskarshamns kommun

Ansök    Jan 22    Oskarshamns kommun    Museiintendent
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande s... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande stadskärna, med ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, samtidigt som vi ser staden växa även i utkanterna, med flera nya handelsområden.
Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen.
Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

Oskarshamns kulturavdelning arbetar progressivt. Vi betraktar kulturen som infrastruktur och vi arbetar fokuserat med dess värdegrunder. Först och främst jobbar vi utifrån kulturens icke förhandlingsbara egenvärde, alltså upplevelserna och den konstnärliga friheten. Vi arbetar alltid med kulturfrågor ur demokratisk och social aspekt.

Tillgänglighet till bredd, höjd och djup i upplevelseutbudet är A och O och i slutänden ser vi tillväxteffekter, både inre och yttre. Det inre berikandet är en förutsättning för välmående, menar vi. Vi värnar historien men vi anser också att den ligger framför oss. Om du förstår.

ARBETSUPPGIFTER
Kommunens kulturuppdrag grundar sig i service. Service är alltid en trevlig utmaning. Så också denna tjänst. Kulturavdelningen och däri våra muséer ska befinna sig i ständig utveckling och möjliggöra entusiasmerande och berikande möten för medborgare och besökare.

Du kommer att arbeta med ett brett museiuppdrag där du själv blåser liv i innehållet. Vi har flera intressanta muséer, Döderhultarmuseet, Fredriksbergs herrgård, Bildarkivet samt det fina Sjöfartsmuseet.
Ytterligare museer såsom Stenhuggarmuseet med flera finns i kommunen och drivs av föreningsliv och andra eldsjälar.

Vi vill att du vill jobba pedagogiskt med ansvar för skolprogram och visningar. Vi vill att du tänker och jobbar upplevelsebaserat och att du är omvärldsinsiktsfullt ambitiöst utvecklande. Du ingår i ett nystartat gestaltningsteam bestående av konstansvarig samt utställningsproducent. Gruppen verkar i ett sammanhang med gemensamma mål och samverkan är för dig därför en självklarhet. Gestaltningsteamet består även av barnpedagog och bildarkivsansvarig.

Du bör finna lust i att fundera över utvecklingsstrategier grundade i omvärldsanalys. Vi tänker oss att du vill arbeta med upplevelseutveckling, idéer och koncept, och att du har förståelse för de olika effekterna av vad ett brett kulturutbud och en ökad tillgänglighet innebär för kommunens medborgare, och i slutänden, för Oskarshamns kommun som en bra plats att leva och utvecklas på. Det är ett krav att du har föremålsantikvariskt kunnande, gärna med erfarenhet av PROSorb och föremålshantering i Sofie.

Det underlättar för både dig och oss om du gillar både handläggarbyråkrati enligt regelbok, och framåtskridande förändringsprocesser efter eget huvud och kunskap. Flexibel bör vara ditt mellannamn. Du kommunicerar museernas verksamhet på ett lustfyllt sätt genom sociala medier och i övrigt. Du bistår naturligtvis också med ett genuint omhuldande stöd till de målgrupper som inte är riktigt bekväma i den digitala utvecklingen.

KVALIFIKATIONER
Du bör finna lust i att fundera över utvecklingsstrategier grundade i omvärldsanalys. Vi tänker oss att du vill arbeta med upplevelseutveckling, idéer och koncept, och att du har förståelse för de olika effekterna av vad ett brett kulturutbud och en ökad tillgänglighet innebär för kommunens medborgare, och i slutänden, för Oskarshamns kommun som en bra plats att leva och utvecklas på. Det är ett krav att du har föremålsantikvariskt kunnande, gärna med erfarenhet av PROSorb och föremålshantering i Sofie.

Din uppgift blir att värna och stimulera intresset för vårt kulturhistoriska arv, med allt vad detta innebär. Du och vi ser till att du blir en värdefull medspelare i skapandet av en attraktiv kommun. Du arbetar långsiktigt, och ganska tidigt bör konsekvenserna av ditt ämbete ge synbara resultat. Vi är ett gott gäng här som stöttar både dig och varandra i våra respektive ansvar och ambitioner.

Du förstår:
* vikten av tydliga målgrupper
* värdet av den lustfyllda pedagogikens effekter
* att högt i tak är positivt, ja essentiellt, och att mångfald är en tillgång

Du vet:
* skillnaden på det humanistiska och det samhälleliga kulturbegreppet
* vad som sker i vår omvärld avseende kulturyttringar
* effekterna av ett stort upplevelseutbud
* värdet av att byråkratiska uppgifter och åtaganden administreras rätt
* att det viktigaste först är ett centralt begrepp för en effektiv verksamhet

Du har:
* koll på världen utanför ditt rum med kännedom om kulturvärden och kulturvärlden.
* insikt och idéer om pedagogik och du tänker kreativt i framåtskridande processer
* en gedigen kunskap om digitaliseringens möjligheter.
* du har dokumenterad erfarenhet av arbete inom museisektorn samt vana att arbeta och registrera i museidatabaser.

Du kan:
* driva ett projekt från förankrade beslut till snabba (och tydliga) resultat
* administration och är ordningsam och seriös i attityden till gråmelerad byråkrati.
* tempoväxla och hantera många olika inspel som kommer
* ständigt lära nytt eftersom du är vetgirig
* samverka i en starkt målinriktad organisation
* trolla med knäna

Körkort B är ett krav.

Vi förutsätter att du har genomfört en högskoleutbildning i för uppdraget relaterade ämnen. Du har kännedom om processerna i offentlig förvaltning samt är bekväm med att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du behöver kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska.

Välkommen in med din ansökan!

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Nu söker vi en projektkoordinator till Jernforsen Energy AB i Hultsfred

Ansök    Jan 14    Lernia Bemanning AB    Platskoordinator
Sedan 1984 har Jernforsen levererat biobränsleanläggningar till mer än 1.000 nöjda kunder världen över. Idag är vi stolta över att vara i spetsen för teknisk utveckling och produktion av biobränsleanläggningar. Vår organisation drivs av ett stort engagemang och ambitionen om att alltid leverera produkter och support i toppklass. Våra kunder är främst sågverk och andra träbearbetande industrier, pappers- och cellulosaindustrin samt kommuner och energiverk.... Visa mer
Sedan 1984 har Jernforsen levererat biobränsleanläggningar till mer än 1.000 nöjda kunder världen över. Idag är vi stolta över att vara i spetsen för teknisk utveckling och produktion av biobränsleanläggningar. Vår organisation drivs av ett stort engagemang och ambitionen om att alltid leverera produkter och support i toppklass.

Våra kunder är främst sågverk och andra träbearbetande industrier, pappers- och cellulosaindustrin samt kommuner och energiverk. Jernforsen Energy AB sammarbetar i denna rekrytering med Lernia Bemanning AB.

Om företaget

Sedan 1984 har Jernforsen levererat biobränsleanläggningar till mer än 1.000 nöjda kunder världen över. Idag är vi stolta över att vara i spetsen för teknisk utveckling och produktion av biobränsleanläggningar. Vår organisation drivs av ett stort engagemang och ambitionen om att alltid leverera produkter och support i toppklass.

Våra kunder är främst sågverk och andra träbearbetande industrier, pappers- och cellulosaindustrin samt kommuner och energiverk.

Arbetsuppgifter

Som projektkoordinator stöttar du en eller flera chefer i det dagliga arbetet och du arbetar i en föränderlig miljö med varierade arbetsuppgifter. Din huvudsakliga uppgift är att underlätta för chefen genom att bland annat planera, leda, genomföra och följa upp olika projekt och aktiviteter.

I tjänsten ingår att ansvara för dokumentation, hantera externa kontakter och inköpsärenden samt göra ekonomiska uppföljningar. Vid behov kommer du också att arbeta med att förberedelser av möten och presentationsmaterial samt hantera fakturor och orderhantering.

Formell kompetens

• Erfarenhet av liknande roll
• God svenska samt engelska i såväl tal som skrift
• Goda färdigheter i Office-paketen
• Erfarenhet av kommunikation
• Erfarenhet av tekniskt arbete
• Erfarenhet av projektledning
• Utbildning inom el och energi är meriterande

Personliga egenskaper

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och för att trivas i rollen som projektkoordinator trivs du med att ha mycket på ditt bord samtidigt. Du har ett stort tekniskt intresse. Rollen kan komma att styras efter dina personliga egenskaper och färdigheter. Du är serviceminded och har lätt för att kommunicera med människor på alla nivåer i organisationen. Du är prestigelös och tycker att det är motiverande med uppgifter som varierar i svårighetsgrad. Du är analytisk och har ett ekonomiskt tänk. Vidare är du mycket strukturerad och kan behålla lugnet i en stressig miljö.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Tillsvidare/Heltid/Järnforsen

Vid denna rekrytering kommer du erbjudas en anställning direkt hos kundföretaget.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

Forma framtiden med oss! Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid! Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Kulturavdelningen söker Museiansvarig med pedagogisk lust

Ansök    Sep 21    Oskarshamns kommun    Museiintendent
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till al... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Oskarshamns kulturavdelning arbetar progressivt. Vi betraktar kulturen som infrastruktur, och vi arbetar fokuserat med dess värdegrunder. Först och främst jobbar vi utifrån kulturens icke förhandlingsbara egenvärde, alltså upplevelserna och den konstnärliga friheten. Vi arbetar alltid med kulturfrågor ur demokratisk och social aspekt.
Tillgänglighet till bredd, höjd och djup i upplevelseutbudet är A och O och i slutänden ser vi tillväxteffekter, både inre och yttre. Det inre berikandet är en förutsättning för välmående, menar vi. Vi värnar historien men vi anser också att den ligger framför oss. Om du förstår.

ARBETSUPPGIFTER
Kommunens kulturuppdrag grundar sig i service. Service är alltid en trevlig utmaning. Så också denna tjänst. Kulturavdelningen och däri våra muséer ska befinna sig i ständig utveckling och möjliggöra entusiasmerande och berikande möten för medborgare och besökare.
Du kommer att arbeta med ett brett museiuppdrag där du själv blåser liv i innehållet. Vi har flera intressanta muséer, Döderhultarmuseet, Fredriksbergs herrgård, Bildarkivet samt det fina Sjöfartsmuseet.
Ytterligare museer såsom Stenhuggarmuseet med flera finns i kommunen och drivs av föreningsliv och andra eldsjälar. Vi vill att du vill jobba pedagogiskt med ansvar för skolprogram och visningar. Vi vill att du tänker och jobbar upplevelsebaserat och att du är omvärldsinsiktsfullt ambitiöst utvecklande.

Du bör finna lust i att fundera över utvecklingsstrategier grundade i omvärldsanalys. Vi tänker oss att du vill arbeta med upplevelseutveckling, idéer och koncept, och att du har förståelse för de olika effekterna av vad ett brett kulturutbud och en ökad tillgänglighet innebär för kommunens medborgare, och i slutänden, för Oskarshamns kommun som en bra plats att leva och utvecklas på. Du har även föremålsantikvariskt kunnande, gärna med erfarenhet av PROSorb och föremålshantering i Sofie.

Det underlättar för både dig och oss om du gillar både handläggarbyråkrati enligt regelbok, och framåtskridande förändringsprocesser efter eget huvud och kunskap. Flexibel bör vara ditt mellannamn. Du kommunicerar museernas verksamhet på ett lustfyllt sätt genom sociala medier och i övrigt. Du bistår naturligtvis också med ett genuint omhuldande stöd till de målgrupper som inte är riktigt bekväma i den digitala utvecklingen.

Din uppgift blir att värna och stimulera intresset för vårt kulturhistoriska arv, med allt vad detta innebär. Det är också superviktigt att du förstår att vi har ett ännu inte utforskat kulturellt livslandskap framför oss. Beträd därför jungfrulig mark med lust, nyfikenhet och fingertoppskänsla i din omvärldsspaning. Tillför nya upplevelser, skapa tankeväckande och inspirerande möten, bygg hållbart. Du och vi ser till att du blir en värdefull medspelare i skapandet av en attraktiv kommun. Du arbetar långsiktigt, och ganska tidigt bör konsekvenserna av ditt ämbete ge synbara resultat. Vi är ett gott gäng här som stöttar både dig och varandra i våra respektive ansvar och ambitioner. Välkommen!


KVALIFIKATIONER
Du förstår:
* precis varför unga inte alltid är sådär jätteintresserade av dammiga museer och oförklarliga samlingar utan tydlig kontext
* precis varför många äldre finner stort värde i ovanstående, och du förstår orsaksskillnaderna
* vikten av tydliga målgrupper
* värdet av den lustfyllda pedagogikens effekter
* att högt i tak är positivt, ja essentiellt, och att mångfald är en tillgång

Du vet:
* skillnaden på det humanistiska och det samhälleliga kulturbegreppet
* vad som sker i vår omvärld avseende kulturyttringar
* effekterna av ett stort upplevelseutbud
* värdet av att byråkratiska uppgifter och åtaganden administreras rätt
* att det viktigaste först är ett centralt begrepp för en effektiv verksamhet

Du har:
* koll på världen utanför ditt rum med kännedom om kulturvärden och kulturvärlden.
* insikt och idéer om pedagogik och du tänker kreativt i framåtskridande processer
* en gedigen kunskap om digitaliseringens möjligheter.

Du kan:
* driva ett projekt från förankrade beslut till snabba (och tydliga) resultat
* administration och är ordningsam och seriös i attityden till gråmelerad byråkrati.
* tempoväxla och hantera många olika inspel som kommer
* ständigt lära nytt eftersom du är vetgirig
* samverka i en starkt målinriktad organisation
* trolla med knäna

Vi förutsätter att du har genomfört en högskoleutbildning i för uppdraget relaterade ämnen. Du har kännedom om processerna i offentlig förvaltning samt är bekväm med att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du behöver kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska.

Museiansvarig hos oss är ett kul och utmanande uppdrag tillsammans med kunniga och drivna medarbetare. Och - det kan bli ett kanonroligt jobb för dig. Lusten måste du dock tillföra själv. Välkommen in med din ansökan!

Körkort B är ett krav.

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande rekrytering, välkommen med din ansökan redan idag!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Barometern-OT Sommarvikariat Oskarshamnsreporter

Ansök    Dec 21    Gota Media AB    Journalist/Reporter
Beskrivning Vi söker sommarvikarier till vår redaktion i Oskarshamn. Du är en kreativ, nyfiken och driven person som gärna tar egna initiativ. Du gillar också att arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål. Arbetsuppgifter I jobbet ingår både att få fram egna nyheter, skriva reportage och fotografera. Kvalifikationer Journalistutbildning och/eller erfarenhet av redaktionellt arbete. Grundläggande fotokunskaper. Du måste ha goda kunskaper i sven... Visa mer
Beskrivning
Vi söker sommarvikarier till vår redaktion i Oskarshamn.

Du är en kreativ, nyfiken och driven person som gärna tar egna initiativ. Du gillar också att arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål.

Arbetsuppgifter
I jobbet ingår både att få fram egna nyheter, skriva reportage och fotografera.Kvalifikationer
Journalistutbildning och/eller erfarenhet av redaktionellt arbete. Grundläggande fotokunskaper. Du måste ha goda kunskaper i svenska språket och om samhället. Du har lätt för att ta kontakt med människor. Du har omdöme, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och förstår vikten av att hålla en deadline. Vi förutsätter att intresse finns för sociala medier. Självklart har du körkort.

Villkor
Körkort

Arbetstider
Arbetet innebär tjänstgöring på dagtid, kvällar och helger.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan. Vi vill gärna ha tre arbetsprover och två referenser.

 

Ansökan
Välkommen med din ansökan på vår rekryteringssajt www.gotamedia.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vi undanber oss vänligt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Mångsidig journalist?

Ansök    Jan 28    KREPART AB    Journalist/Reporter
En av våra journalister ska gå på mammaledighet och nu söker vi hennes ersättare. KrePart är en kommunikationsbyrå i Oskarshamn som producerar allt från kundtidningar till olika typer av trycksaker. På menyn finns också kampanjer av varierande storlek, digitala produktioner, film, hemsidor och mycket mer (se www.krepart.se). Från och med april månad behöver vi någon som kan planera och utföra skribentuppdrag till framför allt till det lokala flaggskeppet ... Visa mer
En av våra journalister ska gå på mammaledighet och nu söker vi hennes ersättare.
KrePart är en kommunikationsbyrå i Oskarshamn som producerar allt från kundtidningar till olika typer av trycksaker. På menyn finns också kampanjer av varierande storlek, digitala produktioner, film, hemsidor och mycket mer (se www.krepart.se).
Från och med april månad behöver vi någon som kan planera och utföra skribentuppdrag till framför allt till det lokala flaggskeppet Stadsmagasinet, men även till flera olika typer av kundtidningar, som bland annat är relaterade till Svenska kyrkan och olika bostadsföretag. 
Du behöver vara utbildad journalist eller ha motsvarande arbetslivserfarenhet.
Eftersom vi jobbar mycket med frihet under ansvar, är det viktigt att du är ambitiös, flexibel och ser lösningar före problem. 
Tjänsten är på 100 eller 75 procent, beroende på överenskommelse. Vikariatet börjar den första april, eller efter överenskommelse, och sträcker sig fram till första november 2021. Därefter är möjligheterna till en tillsvidareanställning goda.


Sök på en gång – vi intervjuar löpande tills vi hittar rätt person. 
Körkort B och ett medlemskap i Svenska kyrkan är ett krav. Kunskaper inom fotografering är meriterande. 
Skicka din ansökan till [email protected] Visa mindre

Projektledare

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till al... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Under våren 2020 startar Oskarshamns kommun tillsammans med lokala aktörer projektet ”Mera Ut” som syftar till att skapa möjligheter för företagande på landsbygden och för ökad lokal tillväxt. Målet är att långsiktigt stärka samverkan kring en 16 mil lång vandringsled i det småländska kustlandskapet och hållbar besöksnäring; aktiviteter, transporter, boende & mat.
En nyckel till hållbar och framgångsrik naturturism är samarbeten, nätverksbyggande, driftsfrågor och avtal mellan olika aktörer som föreningar, markägare och turistföretagare. Ett av projektets mål är att parter som har olika intressen möts och samverkar för att gemensamt skapa långsiktiga utvecklingsmöjligheter för hållbar besöksnäring.
Projektet riktar sig till befintliga företag men ska inspirera fler att starta eller vidareutveckla näringsverksamhet relaterad till naturturism. Projektet omfatta produkt- och tjänsteutveckling och paketering av lokala naturturismprodukter inom t ex, naturguidning, cykling, vandring, kajak & kanot och naturnära matupplevelser. Till exempel finns flera fina cykelvägar och prisbelönta mathantverk i vår kommun men också en av Sveriges längsta vandringsleder– Ostkustleden. I projektet ingår att utveckla information och skyltning av leden samt att ta fram en plan för långsiktig drift och underhåll.
I din projektledarroll har du stöd i regionens turism-organisation, det lokala destinationsbolaget, landsbygdsutvecklare, projektdeltagare med flera. Projektet omfattar också koordinering med övriga kommuner för att knyta an till angränsande leder.
Vill du vara med och utveckla förutsättningarna för naturturismen i Oskarshamn tillsammans med lokala aktörer? Och i förlängningen bidra till att utveckla kommersiell service på landsbygden.

Tveka inte att söka!ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär bl.a. planering och genomförande av informationsträffar, workshops och seminarier, samt utvecklingsaktiviteter utifrån olika aktörers behov. Du kommer att driva utvecklingsarbete inom naturturismprodukter, paketering och digital kommunikation. För att lyckas behöver olika aktörer få ökad förståelse för varandras perspektiv och ges förutsättningar till samverka på ett strukturerat sätt. Som projektledare kommer du att leda denna process framåt.
Projekt Mera ut genomförs som ett leaderprojekt med ekonomiskt stöd av landsbygdsprogrammet och projektanställningen är max 24 månader. Projektet är ett samarbete mellan flera olika lokala aktörer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom turism eller ekonomi alternativt annan utbildning eller erfarenhet arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Vi ser gärna att du har erfarenhet från besöksnäringen och/eller landsbygdsutveckling och har god förståelse för landsbygdens förutsättningar. Du förväntas ha ett strukturerat arbetssätt, erfarenhet från att leda projekt samt en god förmåga att arbeta självständigt. Då arbetet kommer att innebära kontakt med bland annat företagare, markägare, föreningsliv och myndigheter så tror vi att det är en förutsättning och en fördel att du är van att träffa människor och företrädare med olika roller och har förståelse för besöksnäringens och olika aktörers villkor. Vi värdesätter din samarbetsförmåga att driva komplexa processer framåt i samverkan med andra.

Körkort B och tillgång till bil ett krav.

God språklig förmåga i svenska, tal och skrift. Goda kunskaper i engelska är fördelaktigt.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Visa mindre

Vi söker Språkstöd!

Ansök    Feb 17    Curonova Consulting AB    Tolk
Till våra kontor i Oskarshamn och Kalmar söker vi nu en ny medarbetare som vill arbeta som språkstöd! Curonova Consulting AB hjälper personer att hitta rätt på arbetsmarknaden. Det har vi gjort med stor framgång sedan 2014. Vi arbetar inom omställningsförsäkringen TSL, Stöd och matchning via arbetsförmedlingen samt olika Rehab- och Outplacement-uppdrag. Du kommer i huvudsak att arbeta som språkstöd i vår tjänst Stöd och matchning. Vi söker dig som kan ... Visa mer
Till våra kontor i Oskarshamn och Kalmar söker vi nu en ny medarbetare som vill arbeta som språkstöd!


Curonova Consulting AB hjälper personer att hitta rätt på arbetsmarknaden. Det har vi gjort med stor framgång sedan 2014. Vi arbetar inom omställningsförsäkringen TSL, Stöd och matchning via arbetsförmedlingen samt olika Rehab- och Outplacement-uppdrag.


Du kommer i huvudsak att arbeta som språkstöd i vår tjänst Stöd och matchning. Vi söker dig som kan pashto, arabiska, somaliska, dari eller tigrinja. Kan du fler än ett utav språken ovan är det meriterande.


Som person brinner du för att hjälpa människor. Du har bra koll på hur den svenska arbetsmarknaden fungerar. Det är ett krav att du kan svenska.


Har du körkort är det ett stort plus då vi har flera kontor i närområdet som kan bli aktuella som arbetsort. Visa mindre

Barometern-OT sommarvikariat allmänreporter Oskarshamn

Beskrivning Vi söker sommarvikarier till vår redaktion i Oskarshamn. Du är en kreativ, nyfiken och driven person som gärna tar egna initiativ. Du gillar också att arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål. Arbetsuppgifter I jobbet ingår både att få fram egna nyheter, skriva reportage och fotografera. Kvalifikationer Journalistutbildning och/eller erfarenhet av redaktionellt arbete. Grundläggande fotokunskaper. Erfarenheter från det redaktionel... Visa mer
Beskrivning
Vi söker sommarvikarier till vår redaktion i Oskarshamn.

Du är en kreativ, nyfiken och driven person som gärna tar egna initiativ. Du gillar också att arbeta tillsammans med andra mot gemensamma mål.

Arbetsuppgifter
I jobbet ingår både att få fram egna nyheter, skriva reportage och fotografera.Kvalifikationer
Journalistutbildning och/eller erfarenhet av redaktionellt arbete. Grundläggande fotokunskaper. Erfarenheter från det redaktionella systemet Newspilot är ett plus. Du måste ha goda kunskaper i svenska språket och om samhället. Du har lätt för att ta kontakt med människor. Du har omdöme, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och förstår vikten av att hålla en deadline. Vi förutsätter att intresse finns för sociala medier. Självklart har du körkort.

Villkor
Körkort

Arbetstider
Arbetet innebär tjänstgöring på dagtid, kvällar och helger.

Övrigt
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Välkommen med din ansökan. Vi vill gärna ha tre arbetsprover och två referenser.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan på vår rekryteringssajt www.gotamedia.se/ledigajobb. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vi undanber oss vänligt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Flexibel formgivare?

Ansök    Jan 28    KREPART AB    Formgivare
Kommunikationsbyrån KrePart i Oskarshamn expanderar och utökar med ytterligare en formgivartjänst.  KrePart är en kommunikationsbyrå i Oskarshamn som producerar allt från kundtidningar till olika typer av trycksaker. På menyn finns också kampanjer av varierande storlek, digitala produktioner, film, hemsidor och mycket mer (www.krepart.se). Nu söker vi en tredje formgivare som kan berika vår byrå med nya idéer och kreativa lösningar. En grafisk utbildning e... Visa mer
Kommunikationsbyrån KrePart i Oskarshamn expanderar och utökar med ytterligare en formgivartjänst. 
KrePart är en kommunikationsbyrå i Oskarshamn som producerar allt från kundtidningar till olika typer av trycksaker. På menyn finns också kampanjer av varierande storlek, digitala produktioner, film, hemsidor och mycket mer (www.krepart.se).
Nu söker vi en tredje formgivare som kan berika vår byrå med nya idéer och kreativa lösningar. En grafisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet är ett krav. Du kommer få arbeta med vår månadstidning Stadsmagasinet, annonser, trycksaker i varierande form samt innehåll till våra LED-skärmar runt om i länet och andra digitala produktioner.  
Vi jobbar i Adobe Creative Suite i Mac-miljö och det är meriterande om du kan producera rörlig media. 
Tjänsten är på 50-100 procent beroende på överenskommelse. 
Se gärna våra andra annonser där vi söker journalist och säljare, kanske kan du flera olika saker.
Sök på en gång – vi intervjuar löpande tills vi hittar rätt person. 


Skicka din ansökan till [email protected] Visa mindre

Konstansvarig bildpedagog sökes till Kulturavdelningen

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till al... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Oskarshamns kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.
Kulturhuset ligger mitt i centrala Oskarshamn. Här finns mycket av Oskarshamns kulturliv samlat i ett enda hus: Stadsbiblioteket, Konsthallen, Döderhultarmuseet, Sjöfartsmuseet, Ögonblick i Oskarshamn samt arkiv. Nu söker vi dig som vill vara konstansvarig bildpedagog i vår lustfyllda kulturverksamhet

ARBETSUPPGIFTER
Som konstansvarig bildpedagog kommer du att tillhöra Kulturavdelningen och därmed Bildningsförvaltningen i Oskarshamns kommun. Tjänsten är en tillsvidareanställning och ditt uppdrag är, tror vi, både stimulerande och inspirerande. Den innebär att ansvara för planering och kuratering av utställningar i Konsthallen, upphandling och inköp av offentlig konst, kreativ delaktighet i utsmyckning av det offentliga rummet, kontakter med relaterat föreningsliv, logistik, marknadsföring, arkivhantering, värdskap, en hel del praktiskt och fysiskt arbete med utställningar, hålla i vernissager, omvärldsbevakning, ekonomiansvar och utvecklingsarbete. Ett bildpedagogiskt arbete på kulturskolan och i andra sammanhang finns också i tjänsten. Med andra ord ett ganska omfattande och brett uppdrag.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har minst en högskoleexamen eller motsvarande konstutbildningar, gärna konstvetare, etnolog samt gärna en utbildning inom bildpedagogik. Önskvärt är kännedom om kommuners upphandlingsförfarande samt icke minst kunskap om konstens villkor i offentlig förvaltning. En god kunskap och uppfattning om estetik samt intuitiv kännedom om kulturens egenvärde är ett krav. Du behöver vara väl bevandrad i digital teknik. Att ha bra kunskap om Oskarshamns kommun och dess omgivning är en underlättande faktor avseende ansvar för all vår offentliga konst. Du är omvärldsanalytisk och innehar empatisk förmåga med en tillhörande insikt om upplevelsebehov och bildning genom kraften i konsten. Din förmåga att driva, strukturera och organisera är hög. Att samverka är för dig en självklarhet. Då dokumentation och kommunikation är ytterligare byggstenar i ditt uppdrag så behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, gärna även på ett annat språk. Som person är du initiativrik och självgående.

Personliga egenskaper som är viktiga för uppdraget:
• Kreativ, orädd och engagerad
• Social och relationsskapande
• Flexibel med god problemlösningsförmåga
• Stresstålig

Som konstansvarig bildpedagog kommer du att förflytta dig inom hela Oskarshamns kommun. B-körkort är därför ett krav. Låter det här som ett spännande och passande uppdrag? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

ÖVRIGT
Rekrytering sker löpande, vänta inte med din ansökan

Om du erbjuds en anställning inom Bildningsförvaltningen så är du skyldig att visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Producent till Länsmusiken / Camerata Nordica

Kalmar Läns Musikstiftelse – i dagligt tal Länsmusiken, har en bred verksamhet som innefattar kammarorkestern Camerata Nordica, produktioner för barn och unga, offentliga produktioner i samarbeten med arrangörsföreningar, artistutvecklingen Talentcoach, musiktävlingen Imagine samt integrationsprojektet Songlines. Länsmusikens huvuduppgift är att förse Kalmar län med professionella musikproduktioner för alla invånare oavsett ålder och bostadsort. Huvudman ä... Visa mer
Kalmar Läns Musikstiftelse – i dagligt tal Länsmusiken, har en bred verksamhet som innefattar kammarorkestern Camerata Nordica, produktioner för barn och unga, offentliga produktioner i samarbeten med arrangörsföreningar, artistutvecklingen Talentcoach, musiktävlingen Imagine samt integrationsprojektet Songlines. Länsmusikens huvuduppgift är att förse Kalmar län med professionella musikproduktioner för alla invånare oavsett ålder och bostadsort. Huvudman är Region Kalmar Län som tillsammans med staten förser Länsmusiken med offentliga medel genom kultursamverkansmodellen. Länsmusikens kontor finns i Oskarshamn, mitt i länet. Regionen erbjuder livskvalitet med närhet till natur, hav och Öland. Väl utbyggda kommunikationer finns med buss, järnväg och flyg. I regionen finns också universitet och ett vitalt kulturliv. Om Camerata Nordica:Camerata Nordica är länets professionella orkester som ger ca 60 konserter/föreställningar per år både i regionen såväl som nationellt och internationellt. Orkestern består av en kombination av fast anställda musiker och frilansande medlemmar från hela Europa.Orkesterverksamheten har en stor bredd – från skolkonserter till konserter i konserthus, i nära samarbete med olika lokala arrangörer och med Länsmusikens övriga avdelningar. Mer om Camerata Nordica: cameratanordica.comUppdraget:Som producent är du länken mellan artister och arrangörer, institutioner och kommuner inom Kalmar län. Du rapporterar till länsmusikchefen och orkesterchefen och du ingår i ledningsgruppen. Du har erfarenhet av administrativt arbete och planering samt sälj och förhandlingsvana. Du har budgetansvar. Du ska ha adekvat utbildning eller ha motsvarande kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. Om du har erfarenhet av regional musikverksamhet ses det som meriterande. Länsmusiken följer Svensk Scenkonsts avtal. Huvuduppgifter:·     Ansvara för Länsmusikens offentliga produktioner mot musikarrangörer·     Ansvara för avdelningens planering och budget·     Samarbeta med producenter i andra regioner i turnéverksamhet·     Assistera orkesterchefen vid planering och administration av Camerata Nordicas produktioner. ·     Utveckla Camerata Nordicas produktioner för äldreboenden och vård m.m.·     Kontakter med artister och arrangörer för beställning och kontraktsskrivning ·     Stödja kammarmusik- och jazzföreningar i deras publikarbete·     Anordna arrangörsträffar ·     Upprätta och underhålla en databas med konsertlokalerKvalifikationer·     God erfarenhet av administration·     Välorganiserad, strukturerad och självständig·     God samarbetsförmåga och social kompetens·     Gedigna kunskaper i den klassiska repertoaren och god förståelse för scenkonst·     Du har ett driv i att vilja förmedla professionell musik·     Du hanterar vanligt förekommande dataprogram och sociala medier·     God engelska i tal och skrift·     Körkort, minst BAllmänna villkorAnställningen är 100% tillsvidare men vi tillämpar 6 månaders provanställning. Lön efter överenskommelseArbetstider:Arbetet kan innebära både helg- och kvällsarbeteAnsökan Vid frågor kontakta Länsmusikchef, [email protected]ökan mailas till [email protected] Sista ansökningsdag är 2019-08-30. Märk ämnesraden: Ansökan Producent. Urval och intervjuer sker löpande. Tillträde enligt överenskommelse.Mer information om Länsmusiken finns på www.lansmusiken.seVi undanber oss all kontakt från telefonförsäljare Visa mindre

Bibliotekarie

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till al... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Den här tjänsten som bibliotekarie har placering på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn. Här finns både högskoleförberedande program och yrkesprogram, som även de kan ge högskolebehörighet. Dessutom erbjuds samtliga introduktionsprogram, gymnasiesärskola, vuxenutbildning och SFI. Totalt går det ca 1 400 elever på skolan. Här får de möjlighet att skaffa sig kunskaper och färdigheter inom det område som de brinner för, få en grund för att gå vidare i livet och förutsättningar för såväl fortsatta studier som ett spännande yrkesliv.

Oscarsgymnasiet är Möjligheternas skola vi satsar på Dig, framtiden och världen.


ARBETSUPPGIFTER
Som bibliotekarie hos oss kommer du tillsammans med en kollega att bemanna skolbiblioteket och fungera som pedagogisk resurs i verksamheten. Du kommer att stötta och handleda elever och lärare i det dagliga arbetet. Vanligt förekommande uppgifter är undervisning och handledning i informationssökning och källkritik, vägledning vid val av litteratur, inköp av litteratur samt handledning och felsökning av elevernas digitala verktyg.

Tjänsten är ett vikariat med start 2020-01-07 eller enligt överenskommelse. Anställningen pågår till och med 2020-06-17.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som tycker om att jobba självständigt och kan fungera som en skolövergripande resurs i ett elevorienterat arbetssätt utifrån Läroplanen. Du har ett stort intresse för av litteratur samt medie- och informationskunskap samt kunskap om, och gärna erfarenhet av, att arbeta med olika digitala verktyg. Vana vid Googles program är därför meriterande. I arbetet som bibliotekarie bör du trivas med att träffa många människor, vara serviceinriktad och bra på att tala inför andra, i detta fall främst elever och lärare på skolan. Du är lyhörd för besökarnas behov och förutsättningar och har ett inkluderande arbetssätt. Du behöver ha en god språklig och kommunikativ förmåga, både i tal och skrift.

Du har utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig för tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi använder oss av en löpande rekryteringsprocess och ser därför gärna att du som är intresserad av tjänsten registrerar din ansökan så snart det är möjligt.

Om du erbjuds tjänsten kommer du att behöva uppvisa utdrag från belastningsregistret.

Vi har rökfri arbetstid.

Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Skolbibliotekarie

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till al... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Oskarshamns biblioteksverksamhet utgörs av både skol- och folkbibliotek. Den här tjänsten riktar sig mot skolbibliotek.

ARBETSUPPGIFTER
Vårt skolbiblioteksteam består av tre medarbetare som ansvarar för, utvecklar och bemannar vår skolbiblioteksverksamhet. Du kommer vara en pedagogisk resurs för elever och anställda. I arbetsuppgifterna ingår att du bemannar skolbibliotek, undervisar i grupp och klass kring litteratur och MIK. Du kommer aktivt bidra till bibliotekets mål- och utvecklingsarbete. Det krävs ett nära samarbete med lärare och arbetslag kring verksamheten. I samråd med bibliotekariekollegor och lärarkåren skapas aktiviteter kring litteratur och kultur.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har:

* ett positivt och serviceinriktat förhållningssätt
* ett genuint intresse för litteratur och kultur
* god samarbetsförmåga men samtidigt kan arbeta självständigt
* god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
* god datorvana

Vi vill att du:
* har akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande högskoleexamen
* har goda förhållningssätt och samarbetar professionellt med andra
* är modig, vågar göra, är självständig och utvärderar
* är lyhörd, lyssnar aktivt, arbetar med kunskapsspridning och kunskapsdelning
* är nytänkande och letar efter nya lösningar för att tillvarata varje elevs potential.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och har du tidigare erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med skolelever så är det meriterande.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

För att kunna bli aktuell för en anställning behöver du kunna visa upp följande utdrag ur belastningsregistret. För arbete inom skola eller förskola. Detta hittar du under https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/

Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Vi söker produktionspersonal

Vi söker nu två blivande medarbetare inom produktion till vår kund i Oskarshamn. Anställningen innebär en anställning i OnePartnerGroups konsultverksamhet där du har anställningstrygghet i form av kollektivavtal samt regelbunden kontakt med din konsultchef. Dina arbetsuppgifter Uppgifterna är bland annat att sköta maskiner enligt givna instruktioner, montera, göra kvalitetskontroller och se till att alla process-tekniska parametrar stämmer. Du kommer få... Visa mer
Vi söker nu två blivande medarbetare inom produktion till vår kund i Oskarshamn.

Anställningen innebär en anställning i OnePartnerGroups konsultverksamhet där du har anställningstrygghet i form av kollektivavtal samt regelbunden kontakt med din konsultchef.

Dina arbetsuppgifter
Uppgifterna är bland annat att sköta maskiner enligt givna instruktioner, montera, göra kvalitetskontroller och se till att alla process-tekniska parametrar stämmer. Du kommer få instruktioner men samtidigt är det viktigt att kunna lösa problem som dyker upp själv. Du arbetar i grupp där du roterar inom avdelningen.


Din profil
För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du:
• Har avslutad gymnasieutbildning
• Har arbetslivserfarenhet inom industri
• Kan svenska och i både tal och skrift

Meriterande om du dessutom innehar:
• Utbildning inom teknik
• Tekniskt intresse
• Truckkort

Som person är du driven, engagerad och villig att lära dig nya uppgifter. Du har en positiv inställning och för att trivas i rollen ser vi att du har ett tekniskt intresse och en förmåga att lösa problem.

Tjänstgöringsort: Oskarshamn
Omfattning: Heltid med start omgående och sträcker sig till 19 juli.
Arbetstider: Dagtid vardagar

Sista ansökningsdatum är den 28 april , men vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. Läs gärna mer och ansök via www.onepartnergroup.se. För ytterligare frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Sofia Nyberg på [email protected] eller på telefonnummer 0480-43 20 57.


Om vårt företag
OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på 46 orter i Sverige och har över 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.

För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder.
www.onepartnergroup.se Visa mindre