Lediga jobb som Gruppchef, teknik i Oskarshamn

Se lediga jobb som Gruppchef, teknik i Oskarshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Oskarshamn som finns hos arbetsgivaren.

Gruppchef Produktion Appliceringen Täcklack

Ansök    Jan 4    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Som gruppchef i Täcklacksmåleriet är du inte bara ansvarig chef. Du är ledare, lärare och tränare i tillämpningen av vårt produktionssystem och de arbetssätt och metoder som måleriet arbetar efter. Det är ditt närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete både i förhållande till gruppen men även inom kvalité och teknik. Dina arbetsuppgifter Som gruppchef ... Visa mer
Som gruppchef i Täcklacksmåleriet är du inte bara ansvarig chef. Du är ledare, lärare och tränare i tillämpningen av vårt produktionssystem och de arbetssätt och metoder som måleriet arbetar efter. Det är ditt närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete både i förhållande till gruppen men även inom kvalité och teknik.

Dina arbetsuppgifter
Som gruppchef i Täcklacksmåleriet blir du ansvarig för att leda din grupp av 12 medarbetare i både det dagliga produktionsarbetet men även strategiskt på längre sikt. I denna roll har du det övergripande ansvaret för din avdelnings leveranser. Du ansvarar för arbetsmiljö och driver samt säkerställer  din grupps utveckling och även för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer.  Du leder en lokal ledningsgrupp där du tillsammans med dina stödfunktioner planerar och genomför avdelningens aktiviteter.

En arbetsdag som gruppchef hos oss kan innefatta:

 


• Följa upp och stötta i gruppens leveranser och säkerställa kvalitet
• Individuell coaching av medarbetare
• Efterfråga och driva avdelningens förbättringsarbete
• Tvärfunktionellt arbete med stöttning från våra stödfunktioner med experthjälp inom HR, ekonomi och arbetsmiljö

 

Vi värdesätter mångfald, inkludering och jämställdhet. Som ledare innebär det att öka medvetenheten kring dessa frågor och skapa fokus på ett kontinuerligt arbete med ett jämställt och inkluderande beteende. Det betyder att vi tar tillvara på allas olikheter, personligheter, drivkrafter och kompetenser i syfte att bygga upp våra team för att lyckas och utvecklas tillsammans.

 

Vi söker
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och ett intresse av att arbeta med människor där du har en egen drivkraft i att utveckla din grupp och skapa god laganda. Du har en positiv och ansvarstagande inställning som sprider energi och glädje till dina medarbetare samt kollegor. Du fäster stor vikt vid att bygga och utveckla lag och individer genom din roll som tränare. I ditt ledarskap har du en tydlig vision och konkreta mål för avdelningens utveckling. För att lyckas i din roll kommer du få utbildning inom ledarskap och god stöttning från olika stödfunktioner.

 

Du har en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper och erfarenheter genom arbetslivet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Arbetstid
2-skift.

För mer information
Vid frågor och funderingar är du välkommen att kontakta:
Marcus Nilsson, Verkstadschef MBCT, telefon:0491-765410
HR Business Partner Stefan Helander tel.nr 0491-464183

Ansökan
Ansökan sker via Reflex - Lediga jobb. Rekrytering sker löpande.

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-15 Visa mindre

Enhetschef El och automationsteknik – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Dec 28    Vattenfall AB    Gruppchef, teknik
Företagsbeskrivning Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på öv... Visa mer
Företagsbeskrivning
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
För oss handlar ledarskap om att nå mål genom sina medarbetare. Din uppgift som ledare är att samla kraften så att den blir större än summan av enskildheterna. Arbetet ställer höga krav på att koppla ihop människor, accelerera lärandet och att driva innovation.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en drivande och engagerad Enhetschef till El och automationsteknik.
Här kommer du att arbeta
SKB har två kärntekniska anläggningar i drift, en i Forsmark och en i Oskarshamn. Miljardinvesteringar planeras för att bygga ut de två befintliga anläggningarna samt för att uppföra en ny anläggning för använt kärnbränsle i Forsmark. SKB:s Teknikavdelning har konstruktionsansvar för utveckling av såväl befintliga som nya kärntekniska anläggningar samt transportsystemet.
Avdelningen är teknikstöd för utveckling, drift och underhåll av anläggningar i drift. Anläggningsutveckling/nybyggnation sker i projektform och avdelningen deltar aktivt i projektverksamheten.
Målet är att på kort och lång sikt tillse att befintliga anläggningar drivas säkert och med hög tillgänglighet samt att vara en bra beställare/teknikkompetens i våra stora projekt så att dessa levereras i tid, med rätt kvalité och kostnad.
Avdelningen består idag av fyra enheter och nu söker vi enhetschef till enheten för El och automation. Enhetens huvudsakliga uppgifter innefattar:
Konstruktion, beräkning, verifiering och validering
Projekterings- och konstruktionsansvar inkl samordna och leda uppdrag
Tolka och säkerställa att gällande lagar, förordningar och föreskrifter efterföljs
Kvalitetsarbete
Utveckla och tillhandahålla specifika processer, metoder och verktyg inom verksamhetsområdet

Enheten består idag av drygt 30 medarbetare fördelat mellan egna anställda och konsulter, stationerade på våra tre orter Oskarshamn, Östhammar och Solna.
Inom enheten finns en grupp med tillhörande gruppchef underställd enhetschefen.
Vad du kommer att göra
Som enhetschef inom El och automationsteknik ligger ditt fokus på att leda och utveckla medarbetare och verksamhet. Resultat når du tillsammans med dina duktiga medarbetare genom att aktivt samverka med övriga kollegor inom bl.a. drift/underhåll, anläggningsutveckling och projektverksamheten.


Kravspecifikation
Vem är du?
Ditt ledarskap präglas av aktivt intresse och stöd för verksamheten tillsammans med god tillit till ditt team. Din förmåga att ha helhetsperspektiv i kombination med att kunna driva arbetet och fatta beslut, även om något oväntat inträffar, kommer göra att du både trivs och lyckas i den här rollen. Du har tidigare erfarenhet i en ledande roll och besitter en personlig mognad vilket ger att du kan stödja, leda och utveckla dina medarbetare genom lyhördhet och tydlighet.
Ditt möjlighetsorienterade förhållningssätt gör att du, tillsammans med dina medarbetare, kan identifiera och driva utvecklingen av verksamheten och individen framåt. Som person är det viktigt för dig att leverera och nå överenskommelser. Du har lätt för att skapa en öppen och ärlig dialog, bygga nätverk och skapa goda relationer, både inom SKB och externt.
Eftersom enhetens verksamhet finns på tre orter behöver du räkna med att resa en del i tjänsten, men även klara av att leda på distans.
I rollen som enhetschef behöver du ha:
relevant teknisk högskoleutbildning alternativt förvärvat motsvarande kunskaper genom erfarenhet
erfarenhet av projektering/konstruktions- eller projektverksamhet.
förmåga att förstå SKBs olika anläggningar och varierande kravbild
kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Även kunskaper i engelska förutsätts.Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Du kommer även att ha möjlighet att utveckla ditt ledarskap både anpassat till dig som individ, men även genom generella insatser, och du kommer få möjlighet till nätverkande med övriga chefer i olika sammanhang. Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda utvecklingsmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Ytterligare information
För frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Susanne Andersson, [email protected] eller 070 676 36 78. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Sofia Berggren [email protected]
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson 070-325 09 15.
Placeringsort: Oskarshamn, Östhammar (Forsmark) eller Solna
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 15 januari 2023. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan!
Tillsammans tar vi hand om framtiden. Visa mindre

Gruppchef till Scania Industrial Maintenance

Ansök    Jan 31    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag som är en del av Scania CV AB. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt och vi ansvarar för produktions- och fastighetsunderhållet inom Scania. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Hos oss finns specialistkompete... Visa mer
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag som är en del av Scania CV AB. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt och vi ansvarar för produktions- och fastighetsunderhållet inom Scania. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Hos oss finns specialistkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder attraktiva förmåner såsom arbetstidsförkortning, personalbil och förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige. Vill du ha en spännande roll där du kombinerar teknikintresse och ledarskap samtidigt som du är med och bidrar till att Scania når sin vision och driver skiftet till hållbara transportlösningar? Då ska du söka tjänsten som Gruppchef inom produktionsunderhåll!

Vi söker dig som har ett stort engagemang för att utveckla medarbetare och för att säkra kvalitativt underhåll. För oss är det viktigt med öppenhet, prestigelöshet och att ha roligt på jobbet. Du behöver inte kunna allt utan vi tror på att vi växer och utvecklas tillsammans. Tidigare erfarenhet från underhåll är inte ett krav.

Som ledare hos oss skapar du engagemang genom att vara närvarande i verksamheten, du visar intresse för detaljerna utan att tappa helhetsperspektivet, och leder ditt område professionellt med stöd av våra värderingar där säkerhet har högsta prioritet. Du ingår i den lokala ledningsgruppen för produktionsunderhåll på QMC, där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att leda och utveckla verksamheten för att nå gemensamma mål. Du rapporterar till underhållschefen och arbetar nära maskinägare och stödfunktioner.

 

Vi erbjuder 
På Industrial Maintenance (IM) möter vi ständigt nya utmaningar som utvecklar oss som individer och organisation. Vi arbetar i team med kompetenta kollegor i nära samverkan med produktionsenheterna. Just nu pågår en spännande förändringsresa där vi går mot att arbeta ännu mer förebyggande. Hos oss blir du en viktig del av ett engagerat team bestående av tekniker, specialister, beredare, planerare och skiftledare som tillsammans arbetar med att utföra och utveckla ett underhåll i toppklass. Samtliga med fokus på vårt uppdrag att uppnå hög teknisk tillgänglighet i maskinparken. Du erbjuds ett arbete där du får en bredd i dina arbetsuppgifter och möjlighet till kompetensutveckling. Du blir en del av en kultur som lägger stort fokus på säkerhet och samarbete. Verksamheten präglas av ett stort tekniskt kunnande och engagemang.

Dina arbetsuppgifter

Som gruppchef ansvarar du för den operativa verksamheten och dina medarbetare. Du har det övergripande ansvaret för arbetsmiljö, personalledning, leverans, kvalitét och ekonomi. Rollen som gruppchef är både operativ och strategisk, vilket speglas i förhållningssättet ”agera nu och tänk långsiktigt”. Du kan vänta dig en vardag med varierande utmaningar där du snabbt behöver kunna prioritera om beroende på hur dagen utvecklar sig. 

Huvuduppdraget ligger i att leda, coacha och utveckla dina medarbetare i fråga om säkerhet, kvalitet och effektivitet. Du säkerställer att Scanias rutiner och policies efterlevs och du driver arbetet med ständiga förbättringar. Som gruppchef genomför du aktiviteter utifrån IMs strategiska plan, som säkrar att vi tillsammans når företagets mål.  

Exempel på vidare uppgifter:


• Systematiskt arbetsmiljöarbete och kompetensförsörjning för din grupp
• Aktivt arbeta med bemanningsplanering och rekrytering
• Säkerställa att arbete sker enligt Scania IM gemensamma processer och implementera nya metoder 

 

Din profil

För att lyckas i detta uppdrag är det viktigt att du ska kunna se till helheten men inte dra dig för att för att sätta dig in i detaljer. Ett gott samarbete med funktioner både inom och utanför din verksamhet är av yttersta vikt, det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och uppskattar tvärfunktionellt arbete. Vi ser att du har ett stort intresse för människor, ledarskap, struktur och motiveras av att inspirera, motivera och stödja andra att nå uppsatta mål.


Vi ser också att du har:

- en teknisk utbildning på gymnasienivå

- goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

- goda datorkunskaper

Vi ser det som väldigt positivt om du har tidigare erfarenhet från en ledarroll inom produktion där du har utvecklat förmågan att på ett engagerande sätt leda och coacha individer. Som person har du en stark drivkraft och initiativförmåga varför det är självklart för dig att ta fullt ägarskap för ditt eget och din grupps arbete. Med stort engagemang driver du dina medarbetare och verksamheten framåt mot era gemensamma mål.

 

Ytterligare information 
Tjänsten är på heltid tillsvidare och placeringsort är Osakrshamn

Kontaktinformation 
För mer information kontakta rekryterande chef Morgan Johnson på [email protected]

Ansökan 
Skicka in din ansökan så snart som möjligt, senast 2023-02-19. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Som ett led i urvalet använder vi oss av urvalstester och vi genomför bakgrundskontroll på slutkandidat. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Gruppchef Produktion Inspektion

Ansök    Dec 16    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Som gruppchef i Täcklacksmåleriet är du inte bara ansvarig chef. Du är ledare, lärare och tränare i tillämpningen av vårt produktionssystem och de arbetssätt och metoder som måleriet arbetar efter. Det är ditt närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete både i förhållande till gruppen men även inom kvalité och teknik. Dina arbetsuppgifter Som gruppchef ... Visa mer
Som gruppchef i Täcklacksmåleriet är du inte bara ansvarig chef. Du är ledare, lärare och tränare i tillämpningen av vårt produktionssystem och de arbetssätt och metoder som måleriet arbetar efter. Det är ditt närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete både i förhållande till gruppen men även inom kvalité och teknik.

Dina arbetsuppgifter
Som gruppchef i Täcklacksmåleriet blir du ansvarig för att leda din grupp av 20 medarbetare i både det dagliga produktionsarbetet men även strategiskt på längre sikt. I denna roll har du det övergripande ansvaret för din avdelnings leveranser. Du ansvarar för arbetsmiljö och driver samt säkerställer  din grupps utveckling och även för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer.  Du leder en lokal ledningsgrupp där du tillsammans med dina stödfunktioner planerar och genomför avdelningens aktiviteter.

En arbetsdag som gruppchef hos oss kan innefatta:

 


• Följa upp och stötta i gruppens leveranser och säkerställa kvalitet
• Individuell coaching av medarbetare
• Efterfråga och driva avdelningens förbättringsarbete
• Tvärfunktionellt arbete med stöttning från våra stödfunktioner med experthjälp inom HR, ekonomi och arbetsmiljö

 

Vi värdesätter mångfald, inkludering och jämställdhet. Som ledare innebär det att öka medvetenheten kring dessa frågor och skapa fokus på ett kontinuerligt arbete med ett jämställt och inkluderande beteende. Det betyder att vi tar tillvara på allas olikheter, personligheter, drivkrafter och kompetenser i syfte att bygga upp våra team för att lyckas och utvecklas tillsammans.

 

Vi söker
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och ett intresse av att arbeta med människor där du har en egen drivkraft i att utveckla din grupp och skapa god laganda. Du har en positiv och ansvarstagande inställning som sprider energi och glädje till dina medarbetare samt kollegor. Du fäster stor vikt vid att bygga och utveckla lag och individer genom din roll som tränare. I ditt ledarskap har du en tydlig vision och konkreta mål för avdelningens utveckling. För att lyckas i din roll kommer du få utbildning inom ledarskap och god stöttning från olika stödfunktioner.

 

Du har en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper och erfarenheter genom arbetslivet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Arbetstid
2-skift.

För mer information
Vid frågor och funderingar är du välkommen att kontakta:
Marcus Nilsson, Verkstadschef MBCT, telefon:0491-765410
HR Business Partner Stefan Helander tel.nr 0491-464183

Ansökan
Ansökan sker via Reflex - Lediga jobb.

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-31 Visa mindre

Gruppchef Produktion Appliceringen Täcklack

Ansök    Dec 9    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Som gruppchef i Täcklacksmåleriet är du inte bara ansvarig chef. Du är ledare, lärare och tränare i tillämpningen av vårt produktionssystem och de arbetssätt och metoder som måleriet arbetar efter. Det är ditt närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete både i förhållande till gruppen men även inom kvalité och teknik. Dina arbetsuppgifter Som gruppchef ... Visa mer
Som gruppchef i Täcklacksmåleriet är du inte bara ansvarig chef. Du är ledare, lärare och tränare i tillämpningen av vårt produktionssystem och de arbetssätt och metoder som måleriet arbetar efter. Det är ditt närvarande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete både i förhållande till gruppen men även inom kvalité och teknik.

Dina arbetsuppgifter
Som gruppchef i Täcklacksmåleriet blir du ansvarig för att leda din grupp av 12 medarbetare i både det dagliga produktionsarbetet men även strategiskt på längre sikt. I denna roll har du det övergripande ansvaret för din avdelnings leveranser. Du ansvarar för arbetsmiljö och driver samt säkerställer  din grupps utveckling och även för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer.  Du leder en lokal ledningsgrupp där du tillsammans med dina stödfunktioner planerar och genomför avdelningens aktiviteter.

En arbetsdag som gruppchef hos oss kan innefatta:

 


• Följa upp och stötta i gruppens leveranser och säkerställa kvalitet
• Individuell coaching av medarbetare
• Efterfråga och driva avdelningens förbättringsarbete
• Tvärfunktionellt arbete med stöttning från våra stödfunktioner med experthjälp inom HR, ekonomi och arbetsmiljö

 

Vi värdesätter mångfald, inkludering och jämställdhet. Som ledare innebär det att öka medvetenheten kring dessa frågor och skapa fokus på ett kontinuerligt arbete med ett jämställt och inkluderande beteende. Det betyder att vi tar tillvara på allas olikheter, personligheter, drivkrafter och kompetenser i syfte att bygga upp våra team för att lyckas och utvecklas tillsammans.

 

Vi söker
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och ett intresse av att arbeta med människor där du har en egen drivkraft i att utveckla din grupp och skapa god laganda. Du har en positiv och ansvarstagande inställning som sprider energi och glädje till dina medarbetare samt kollegor. Du fäster stor vikt vid att bygga och utveckla lag och individer genom din roll som tränare. I ditt ledarskap har du en tydlig vision och konkreta mål för avdelningens utveckling. För att lyckas i din roll kommer du få utbildning inom ledarskap och god stöttning från olika stödfunktioner.

 

Du har en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper och erfarenheter genom arbetslivet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Arbetstid
2-skift.

För mer information
Vid frågor och funderingar är du välkommen att kontakta:
Marcus Nilsson, Verkstadschef MBCT, telefon:0491-765410
HR Business Partner Stefan Helander tel.nr 0491-464183

Ansökan
Ansökan sker via Reflex - Lediga jobb.

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-31 Visa mindre

Gruppchef Finish line Karossverkstad

Ansök    Dec 13    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Är du redo för nästa utmaning och är en person som älskar att jobba med människor? Gillar du att jobba med avvikelser, kvalitet, teknik samt att blicka framåt mot att utveckla strategier? Då är du välkommen att söka till tjänsten som gruppchef på Finish line på kaross logistik. Inom kaross logistik står vi inför utmaningar som 100% OPE mindset samt att leverera en 100% avvikelsefri hytt till kunderna efter oss i produktionskedjan. Detta är en resa som du ... Visa mer
Är du redo för nästa utmaning och är en person som älskar att jobba med människor? Gillar du att jobba med avvikelser, kvalitet, teknik samt att blicka framåt mot att utveckla strategier? Då är du välkommen att söka till tjänsten som gruppchef på Finish line på kaross logistik.

Inom kaross logistik står vi inför utmaningar som 100% OPE mindset samt att leverera en 100% avvikelsefri hytt till kunderna efter oss i produktionskedjan. Detta är en resa som du inte vill missa! Vi är i behov av ny kollega och kommer läsa ansökningarna löpande, så passa på att söka redan idag!

Vad innebär uppdraget?
Som gruppchef inom organisationen är du arbetsmiljöansvarig för 15-20 operatörer. I rollen fungerar du som ledare och tränare i tillämpning av de överenskomna arbetssätt och metoder som är satta. Här ansvarar du för att coacha och utveckla dina medarbetare. Som gruppchef får du chansen till ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete. Du befinner dig mycket ute i verksamheten för att förstå dina processer och agerar på avvikelser kopplat till arbetsmiljö, kvalitet och stopptid i realtid. Vid avvikelser så arbetar du för att utreda och förebygga detta. Som en del av kaross logistiks ledningsgrupp bidrar du till att utveckla våra gemensamma processer och arbetssätt. En viktig del är ett nära samarbete med våra stödfunktioner och som gruppchef uppmuntras du till att utmana dina processer genom att tänka nytt och ställa krav.

Vem är du?
Vi tror att du har ledarskapserfarenhet från tidigare roller. Du kanske är gruppchef idag och vill testa på en ny utmaning? Att leda och inspirera en större grupp människor är något du är duktig på och brinner för. Du har förmåga att se individer och drivs av att se dina medarbetare utvecklas. Som person är du också strukturerad och trivs med att jobba med detaljerna i det dagliga arbetet men kan också lyfta blicken och se och förstå helheten. Du har en positiv inställning och sprider energi till kollegor och medarbetare. I ditt ledarskap har du en tydlig vision och konkreta mål för avdelningens utveckling. Vidare ser vi att du som söker är en civil- eller högskoleingenjör alternativt skaffat dig likvärdig erfarenhet. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.


Arbetstid
2-skift. Tillsvidare.

För mer information
Vänligen kontakta nedan person för frågor och mer information;
Verkstadschef Anna Norell tel.nr. 0491-765874

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.
Ansökan sker via Reflex; Min Anställning


Välkommen med din ansökan senast 2023-01-08 Visa mindre

Gruppchef Finish line Karossverkstad

Ansök    Nov 16    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Är du redo för nästa utmaning och är en person som älskar att jobba med människor? Gillar du att jobba med avvikelser, kvalitet, teknik samt att blicka framåt mot att utveckla strategier? Då är du välkommen att söka till tjänsten som gruppchef på Finish line på kaross logistik. Inom kaross logistik står vi inför utmaningar som 100% OPE mindset samt att leverera en 100% avvikelsefri hytt till kunderna efter oss i produktionskedjan. Detta är en resa som du ... Visa mer
Är du redo för nästa utmaning och är en person som älskar att jobba med människor? Gillar du att jobba med avvikelser, kvalitet, teknik samt att blicka framåt mot att utveckla strategier? Då är du välkommen att söka till tjänsten som gruppchef på Finish line på kaross logistik.

Inom kaross logistik står vi inför utmaningar som 100% OPE mindset samt att leverera en 100% avvikelsefri hytt till kunderna efter oss i produktionskedjan. Detta är en resa som du inte vill missa! Vi är i behov av ny kollega och kommer läsa ansökningarna löpande, så passa på att söka redan idag!

Vad innebär uppdraget?
Som gruppchef inom organisationen är du arbetsmiljöansvarig för 15-20 operatörer. I rollen fungerar du som ledare och tränare i tillämpning av de överenskomna arbetssätt och metoder som är satta. Här ansvarar du för att coacha och utveckla dina medarbetare. Som gruppchef får du chansen till ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete. Du befinner dig mycket ute i verksamheten för att förstå dina processer och agerar på avvikelser kopplat till arbetsmiljö, kvalitet och stopptid i realtid. Vid avvikelser så arbetar du för att utreda och förebygga detta. Som en del av kaross logistiks ledningsgrupp bidrar du till att utveckla våra gemensamma processer och arbetssätt. En viktig del är ett nära samarbete med våra stödfunktioner och som gruppchef uppmuntras du till att utmana dina processer genom att tänka nytt och ställa krav.

Vem är du?
Vi tror att du har ledarskapserfarenhet från tidigare roller. Du kanske är gruppchef idag och vill testa på en ny utmaning? Att leda och inspirera en större grupp människor är något du är duktig på och brinner för. Du har förmåga att se individer och drivs av att se dina medarbetare utvecklas. Som person är du också strukturerad och trivs med att jobba med detaljerna i det dagliga arbetet men kan också lyfta blicken och se och förstå helheten. Du har en positiv inställning och sprider energi till kollegor och medarbetare. I ditt ledarskap har du en tydlig vision och konkreta mål för avdelningens utveckling. Vidare ser vi att du som söker är en civil- eller högskoleingenjör alternativt skaffat dig likvärdig erfarenhet. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.


Arbetstid
2-skift. Tillsvidare.

För mer information
Vänligen kontakta nedan person för frågor och mer information;
Verkstadschef Anna Norell tel.nr. 0491-765874

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.
Ansökan sker via Reflex; Min Anställning


Välkommen med din ansökan senast 2022-12-01 Visa mindre

Teknisk Chef till Kalmar Motor AB i Kalmar

Om företaget Kalmar Motor är specialiserade på att utveckla och tillverka dragtraktorer till flygplan för den globala flygindustrin. Produktsortimentet omfattar både konventionella dragstångs- och dragstångslösa (TBL) traktorer, med kapacitet att hantera såväl regionala flygplan som upp till wide bodies. Kalmar Motor anses vara marknadsledande inom el- och hybridteknik och driver branschen för en mer hållbar framtid. Företaget grundades 1969 och består ... Visa mer
Om företaget
Kalmar Motor är specialiserade på att utveckla och tillverka dragtraktorer till flygplan för den globala flygindustrin.
Produktsortimentet omfattar både konventionella dragstångs- och dragstångslösa (TBL) traktorer, med kapacitet att hantera såväl regionala flygplan som upp till wide bodies. Kalmar Motor anses vara marknadsledande inom el- och hybridteknik och driver branschen för en mer hållbar framtid.

Företaget grundades 1969 och består idag av en relativt liten organisation på 40 anställda med hög grad av entreprenörskap och laganda.
Kalmar Motor är en del av Vestergaard Companys globala organisation, med +300 anställda och bolag runt om i världen.

Kalmar Motor utvecklar produkter under filosofin ”Creative Simplicity”, vilket resulterar i lägre driftskostnader, till nytta för både våra kunder och miljön.
Besök gärna Kalmar Motor ABs konton på Facebook och Linkedin eller läs mer om oss på kalmarmotor.com

Dina arbetsuppgifter
Trivs du som bäst när du får leda och utveckla andra? Söker du en teknisk chefsroll där du får ansvar för produktutveckling och personal?
Är du praktiskt lagd, tycker det är roligt jobba med händerna och dra på dig overallen och jobba i produktionen ibland?
Då bör du läsa vidare!

Just nu söker Kalmar Motor AB en Teknisk chef till Kalmar Motor AB i Kalmar. Det här är en utmärkt möjlighet för dig som söker ett jobb som ständigt bjuder på nya utmaningar och kontinuerligt utmanar dina gedigna tekniska kunskaper.
Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

Som Teknisk chef ansvarar du för teknisk produktutveckling av både nya och befintliga produkter, enligt marknadens krav och i nära samarbete med försäljnings-, eftermarknads- och produktavdelningen.
Inom ditt ansvar ligger även konstruktioner och beräkningar samt framtagning av tillverkningsritningar. Ditt team består av ca 12 ingenjörer och tekniker.

Du och dina medarbetare jobbar med en bredd inom Kalmar motors verksamhet:
- Teknisk produktutveckling & underhåll, mekanisk samt elektrisk design, hydraulik
- Teknisk specifikation och dokumentationer
- Produktions- och leverantörssupport
- Sluttest/utcheckningstest
- Utveckla teknik och aftersales så det blir bättre för kunderna
- Ge ett holistiskt perspektiv på tekniska lösningar och dokumentation som ger ett mervärde till kunderna
Således kräver den här rollen att du kompetensmässigt känner dig trygg i att coacha dina medarbetare inom dessa områden.


Din profil
Kalmar Motor AB söker dig som har en teknisk högskole- eller universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Vidare har du erfarenhet av arbete som teknisk chef eller likvärdig ledarroll med ansvar för arbetsmiljö, kvalitet och personal.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du känner ett stort engagemang för ditt arbete och att du tycker om att leda och utveckla dina medarbetare i sina roller.
Du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete kring både nya och befintliga produkter genom att själv, och genom dina medarbetare, inspirera till kreativitet och lösningsfokus i verksamheten.
Du är duktig på att förmedla information på ett tydligt och strukturerat sätt för att få dina medarbetare att förstå era mål och visioner.
Du har även goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift, god datorvana och B-körkort.
Sist men inte minst har du ett affärsmässigt tankesätt och en förmåga att ta rationella beslut.

För anställning krävs uppvisande av utdrag ur belastningsregistret.

För såväl oss på Premier som Kalmar Motor AB är det viktigt med jämställdhet och mångfald och därför ser vi gärna sökanden av olika kön och bakgrund. Vi vill tillvara ta all den kompetens som finns i samhället oavsett könstillhörighet, religiös åskådning och etnisk eller kulturell tillhörighet.

För att söka tjänsten skickar du in CV och personligt brev via länken.
Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johan Eriksson via e-post: [email protected] eller telefonnummer: 0766776873.

Sista ansökningsdag är den 18 december 2022 men Kalmar Motor AB kommer att tillsätta tjänsten så snart vi hittat rätt person så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan!


Om oss
För att söka tjänsten skickar du in CV och personligt brev via länken. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johan Eriksson via e-post: [email protected] . Ansvarig för den här processen är Johan Eriksson, Rekryteringskonsult.

Sista ansökningsdag är den 11 december 2022 men Kalmar Motor AB kommer att tillsätta tjänsten så snart vi hittat rätt person.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Är du Scanias nya gruppchef inom Logistik?

Ansök    Dec 8    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Är du en person som är trygg i sig själv med genuint intresse av ledarskap? Sök då tjänsten som Gruppchef i Produktion för vår logistikavdelning på Scania. Vi erbjuder en mycket omväxlande roll i en dynamisk och utvecklingsorienterad organisation där samarbete och arbetsglädje är en viktig del av vardagen. Du kommer leda ett team av cirka 30 medarbetare fördelat på tre grupper som består av materialhanterare/truckförare och teamleaders. Tillsammans med ol... Visa mer
Är du en person som är trygg i sig själv med genuint intresse av ledarskap? Sök då tjänsten som Gruppchef i Produktion för vår logistikavdelning på Scania. Vi erbjuder en mycket omväxlande roll i en dynamisk och utvecklingsorienterad organisation där samarbete och arbetsglädje är en viktig del av vardagen.

Du kommer leda ett team av cirka 30 medarbetare fördelat på tre grupper som består av materialhanterare/truckförare och teamleaders. Tillsammans med olika bakgrunder, åldrar, kompetenser och idéer så bidrar alla till ett starkt team som levererar lastbilshytter i världsklass! Vårt team ansvarar för att ta emot materialet från vårt logistikcenter. Vår huvuduppgift är att leverera pall samt material till plattformar och monteringslinor i hyttfabriken.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder en spännande roll som gruppchef i produktion där du fungerar både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Det finns en struktur för arbetet och för våra gemensamma processer men det är ditt eget bidrag, din förmåga och engagemang i styrning, uppföljning och ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås.

En arbetsdag som gruppchef hos oss kan innefatta:
• Följa upp och stötta i gruppens arbete
• Tvärfunktionella samarbeten inom produktion
• Bidra till och ansvara för personal- och verksamhetsutveckling
• Säkerställa arbetet i enlighet med vårt produktionssystem samt fokusera på säkerhet, takt och kvalitet i det standardiserade arbetet
• Hög närvaro och tillgänglighet i ditt ledarskap

Dina närmaste resurser förutom dina medarbetare kommer att vara teamleader, verkstadstekniker samt stöd från logistikutveckling, underhållsorganisation och arbetsmiljöorganisation där du prioriterar och agerar efter avdelningens och enhetens långsiktiga mål. Du kommer ingå i en ledningsgrupp med 6 andra gruppchefskollegor. Här värdesätter vi öppenhet, tydlighet, ömsesidig förståelse och kunskapsdelning för att tillsammans bli en stark grupp. Du rapporterar till Verkstadschefen som arbetar aktivt för att stötta dig i ditt ledarskap.

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning med teknisk inriktning gärna mot logistik, alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet. Som ledare är du lyhörd för vad som krävs för att motivera dina medarbetare och utveckla effektiva team. Det betyder även att du tar tillvara på allas olikheter, personligheter, drivkrafter och kompetenser i syfte att bygga upp ditt team för att lyckas och utvecklas tillsammans. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du:
• Har förmåga att visa vägen framåt och skapa meningsfullhet
• Är initiativrik, lösningsorienterad och har en god analytisk förmåga
• Är ambitiös och agerar med hög integritet
• Drivs av utmaningar och ser möjligheterna i dessa
• Stark kommunikationsförmåga i såväl engelska som svenska

Arbetstid
Heltid. Tillsvidare. 2-skift, dag jämn vecka.

Vi erbjuder
Scanias ambition är att erbjuda dig möjlighet till lärande och professionell utveckling, trygghet i din arbetssituation och balans i arbetslivet. Vi ser engagemang som drivkraft – kompetenta och motiverade medarbetare är en förutsättning för fortsatt framgång för Scania. Därför vill vi ge dig som medarbetare bästa möjliga förutsättning att trivas och utvecklas inom företaget. Vi erbjuder utbildningar med kurser och program för att utveckla din kompetens. Som anställd hos Scania erbjuder vi dig också förmåner som resultatbonus och ett hälsocentrum med bland annat gym och aktiviteter.

Ytterligare information
För mer information är du välkommen att kontakta:
Rekryterande Chef Mats Källman 04917-65237
HR Business Partner Sara Werme 04917-65143

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-22!

Om Scania Oskarshamn
Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med 3 000 medarbetare och ansvarar för tillverkningen av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vi är en modern industri med hög teknologi och automation. Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem. Vi vill förändra världens transporter till att bli rena, säkra och effektiva samtidigt som mångfald, inkludering och jämställdhet ligger högt på agendan. Scania Oskarshamn ligger vid kuststaden Oskarshamn som erbjuder ett välmående näringsliv, spännande utbildningsmöjligheter och trevliga fritidsaktiviteter. Närheten till havet och med skogen runt hörnet gör det lätt att förälska sig och slå sig till ro i Oskarshamn. Välkommen att stanna! Visa mindre

Gruppchef Logistik

Ansök    Sep 22    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Är du en person som är trygg i sig själv med genuint intresse av ledarskap? Sök då tjänsten som Gruppchef i Produktion för vår logistikavdelning på Scania. Vi erbjuder en mycket omväxlande roll i en dynamisk och utvecklingsorienterad organisation där samarbete och arbetsglädje är en viktig del av vardagen. Du kommer leda ett team av cirka 30 medarbetare fördelat på tre grupper som består av materialhanterare/truckförare och teamleaders. Tillsammans med ol... Visa mer
Är du en person som är trygg i sig själv med genuint intresse av ledarskap? Sök då tjänsten som Gruppchef i Produktion för vår logistikavdelning på Scania. Vi erbjuder en mycket omväxlande roll i en dynamisk och utvecklingsorienterad organisation där samarbete och arbetsglädje är en viktig del av vardagen.

Du kommer leda ett team av cirka 30 medarbetare fördelat på tre grupper som består av materialhanterare/truckförare och teamleaders. Tillsammans med olika bakgrunder, åldrar, kompetenser och idéer så bidrar alla till ett starkt team som levererar lastbilshytter i världsklass! Vårt team ansvarar för att ta emot materialet från vårt logistikcenter. Vår huvuduppgift är att leverera storpall samt material till plattformar och monteringslinor i hyttfabriken.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder en spännande roll som gruppchef i produktion där du fungerar både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Det finns en struktur för arbetet och för våra gemensamma processer men det är ditt eget bidrag, din förmåga och engagemang i styrning, uppföljning och ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås.

En arbetsdag som gruppchef hos oss kan innefatta:
• Följa upp och stötta i gruppens arbete
• Tvärfunktionella samarbeten inom produktion
• Bidra till och ansvara för personal- och verksamhetsutveckling
• Säkerställa arbetet i enlighet med vårt produktionssystem samt fokusera på säkerhet, takt och kvalitet i det standardiserade arbetet
• Hög närvaro och tillgänglighet i ditt ledarskap

Dina närmaste resurser förutom dina medarbetare kommer att vara teamleader, verkstadstekniker samt stöd från logistikutveckling, underhållsorganisation och arbetsmiljöorganisation där du prioriterar och agerar efter avdelningens och enhetens långsiktiga mål. Du kommer ingå i en ledningsgrupp med 6 andra gruppchefskollegor. Här värdesätter vi öppenhet, tydlighet, ömsesidig förståelse och kunskapsdelning för att tillsammans bli en stark grupp. Du rapporterar till Verkstadschefen som arbetar aktivt för att stötta dig i ditt ledarskap.

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning med teknisk inriktning gärna mot logistik, alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet. Som ledare är du lyhörd för vad som krävs för att motivera dina medarbetare och utveckla effektiva team. Det betyder även att du tar tillvara på allas olikheter, personligheter, drivkrafter och kompetenser i syfte att bygga upp ditt team för att lyckas och utvecklas tillsammans. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vidare ser vi att du:
• Har förmåga att visa vägen framåt och skapa meningsfullhet
• Är initiativrik, lösningsorienterad och har en god analytisk förmåga
• Är ambitiös och agerar med hög integritet
• Drivs av utmaningar och ser möjligheterna i dessa
• Stark kommunikationsförmåga i såväl engelska som svenska

Arbetstid
Heltid. Tillsvidare. 2-skift, dag jämn vecka.

Vi erbjuder
Scanias ambition är att erbjuda dig möjlighet till lärande och professionell utveckling, trygghet i din arbetssituation och balans i arbetslivet. Vi ser engagemang som drivkraft – kompetenta och motiverade medarbetare är en förutsättning för fortsatt framgång för Scania. Därför vill vi ge dig som medarbetare bästa möjliga förutsättning att trivas och utvecklas inom företaget. Vi erbjuder utbildningar med kurser och program för att utveckla din kompetens. Som anställd hos Scania erbjuder vi dig också förmåner som resultatbonus och ett hälsocentrum med bland annat gym och aktiviteter.

Ytterligare information
För mer information är du välkommen att kontakta:
Rekryterande Chef Mats Källman 04917-65237
HR Business Partner Sara Werme 04917-65143

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att hållas kontinuerligt under ansökningsperioden.

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-16!

Om Scania Oskarshamn
Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med 3 000 medarbetare och ansvarar för tillverkningen av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vi är en modern industri med hög teknologi och automation. Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem. Vi vill förändra världens transporter till att bli rena, säkra och effektiva samtidigt som mångfald, inkludering och jämställdhet ligger högt på agendan. Scania Oskarshamn ligger vid kuststaden Oskarshamn som erbjuder ett välmående näringsliv, spännande utbildningsmöjligheter och trevliga fritidsaktiviteter. Närheten till havet och med skogen runt hörnet gör det lätt att förälska sig och slå sig till ro i Oskarshamn. Välkommen att stanna! Visa mindre

Gruppchef till skyddsgruppen

Ansök    Sep 26    Vattenfall AB    Gruppchef, teknik
Om tjänsten Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar. För oss handlar led... Visa mer
Om tjänsten
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
För oss handlar ledarskap om att nå mål genom sina medarbetare. Din uppgift som ledare är att samla kraften så att den blir större än summan av enskildheterna. Arbetet ställer höga krav på att koppla ihop människor, accelerera lärandet och att driva innovation.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?


Nu söker vi en drivande och engagerad gruppchef till Skyddsgruppen.
Din uppgift blir att:
se till att strålskydd, fysiskt skydd, brandskydd samt kris- och beredskap hanteras både inom driftsatta anläggningar samt vid konstruktion och drift av kommande anläggningar.
bidra med kompetens och resurser från gruppens fackområden till SKB:s projektverksamhet.Du ska leda, driva, utveckla och, vid behov, effektivisera:
den operativa skyddsverksamheten inom områdena strålskydd, fysiskt skydd och brandskydd på SKB:s kärntekniska anläggningar.
kris- och beredskapsplaneringen och utbildningar inom området.
anläggningarnas planer för fysiskt skydd, kris- och beredskap, strålskydd och brandskydd så att de är aktuella och efterlevs.Din bakgrund
Vi söker dig med tidigare chefserfarenhet från kärnkraftsindustri eller verksamheter med höga krav på kvalitet och säkerhet.
Du är strukturerad och det är viktigt för dig att leverera och nå överenskommelser. Som person är du prestigelös och kan skapa värde och resultat tillsammans med andra. Du har lätt för att kommunicera målbilder, skapa en öppen dialog, bygga nätverk och skapa goda relationer internt och externt.
Stor vikt kommer att läggas på ledaregenskaper. Vi vill att du har arbetslivserfarenhet inom något av gruppens fackområden, gärna från strålskydd och/eller fysiskt skydd. Det är meriterande med högskoleutbildning inom relevant område.
Tjänsten kräver en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.
Körkort B är ett krav


Mer information
Här kommer du att arbeta
Gruppen består i dag av ett 20-tal medarbetare uppdelade på våra två kärntekniska anläggningar och ingår som en av två grupper i enheten Skydd och Transport inom avdelningen för drift och underhåll. Enhets- och gruppchef samarbetar dagligen i både i det operativa och strategiska arbetet.
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
?Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


Ytterligare information
Rekryterande chef: Petter Olsson, 070-577 53 01
Rekryterare: Summer Lovlinger, 070-194 56 64
Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.


Placeringsort: Oskarshamn


Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 13 oktober 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

OKG söker gruppchef till enheten Reaktorsäkerhet och Tvärteknik

Ansök    Sep 22    Sydkraft AB    Gruppchef, teknik
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
På OKGs teknikavdelning tjänstgör över hundra ingenjörer längs hela konstruktionsprocessen för reaktor- och turbinanläggningen. Avdelningen består av fem enheter som omfattar verksamhet inom områdena Elteknik, Mekanisk teknik, Härd och bränsle, Reaktorsäkerhet och Tvärteknik samt System- och anläggningsutveckling. Enheten Reaktorsäkerhet och Tvärteknik tillhör OKGs teknikavdelning som består av ca 30 medarbetare. Vi är uppdelade i två undergrupper där den ena gruppen har fokus på anläggningens strålsäkerhetsredovisning, vilken är den uppsättning av dokumentation som ligger till grund för anläggningens drifttillstånd, samt konstruktion på anläggningsnivå inom området reaktorsäkerhet. Den andra gruppen har fokus på säkerhetsanalys inom området reaktorsäkerhet, såväl deterministiska som probabilistiska analyser. Vi på OKG söker nu en gruppchef till gruppen strålsäkerhetsredovisning som består av 12 medarbetare, som tillsammans har lång erfarenhet och ett stort kunskapskapital inom reaktorsäkerhet i yrkesrollerna utredningsingenjör och specialist.
Arbetet inom TRS bedrivs med ett stort inslag av eget ansvar och självständighet inom de tilldelade uppgifterna. Vi strävar efter att ständigt förbättra vår verksamhet och våra ingenjörer för att möta behovet från anläggning O3 under hela dess planerade livslängd. Erfarenheter och samarbetsforum från hela världen hjälper oss i denna strävan.
Vad kommer du jobba med?
Som gruppchef ansvarar du för att driva verksamhetsutvecklingen framåt och säkerställa fortsatt utveckling inom tilldelade områden. Du har personal- och resultatansvar för din grupp och du kommer även att ingå i enhetens ledningsgrupp. Du ansvarar också för att säkerställa att framdrift/mål nås utifrån uppgjord planering, genom att säkerställa att planering och långsiktigt arbete även sker på individnivå i gruppen.
Vi som arbetsgivare ställer oss positiva till ett flexibelt förhållningssätt kring distansarbete utifrån verksamhetens och individens förutsättningar.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Du som söker har en högskoleutbildning eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Har du en bakgrund inom teknisk analysverksamhet och/eller kärnkraft är det meriterande. Vi ser gärna att du känner dig bekväm med engelska då det kan förekomma samtal med internationella kontakter.
Arbetet som gruppchef kräver att du har förmåga att utveckla människor. Du behöver därför ha ett stort engagemang och förmåga att hantera utvecklingsarbete. Du besitter förmåga att kunna hantera förändringar på ett effektivt och positivt sätt med ett öppet sinne för att den ska antas i organisationen. Utöver detta har du en god samarbetsförmåga och ditt dagliga arbete präglas av en helhetssyn, drivkraft, inlevelse och mod.
OKG - En naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Anders Ahrenius
070 239 83 80

Fackliga kontaktpersoner
Tonny Granberg, Unionen,
+46 706 650991,
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer,
+46 76 1154687 Visa mindre

Gruppchef till Scania Oskarshamn

Ansök    Sep 8    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Inom hållbarhet tar transportindustrin stora steg och Scania vill leda övergången mot ett hållbart transportsystem. För att leda vägen framåt behöver vi kompetenta och engagerade ledare som kan uppmuntra till en stark teamkänsla och som vill vara med och utveckla vår verksamhet i resan mot framtiden. Vi söker just nu flera gruppchefer till olika delar av vår produktionsverksamhet. Du kommer leda ett team av cirka 20 medarbetare som består av teamleaders oc... Visa mer
Inom hållbarhet tar transportindustrin stora steg och Scania vill leda övergången mot ett hållbart transportsystem. För att leda vägen framåt behöver vi kompetenta och engagerade ledare som kan uppmuntra till en stark teamkänsla och som vill vara med och utveckla vår verksamhet i resan mot framtiden. Vi söker just nu flera gruppchefer till olika delar av vår produktionsverksamhet. Du kommer leda ett team av cirka 20 medarbetare som består av teamleaders och operatörer/truckförare. Tillsammans med olika bakgrunder, kompetenser och idéer så bidrar alla till ett starkt team som levererar lastbilshytter i världsklass!

Om rollen

Vi erbjuder en spännande roll som gruppchef i produktion där du fungerar både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Du ansvarar för arbetsmiljö och för din grupps utveckling, men också för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer. Det finns en tydlig struktur för arbetet, där du med ditt närvarande och engagerande ledarskap kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete. Förutom att leda ditt team så kommer du ha nära samarbete med gruppchefskollegor som tillsammans arbetar för att uppnå Scanias gemensamma mål. Du rapporterar till närmsta verkstadschef.

Vi värdesätter mångfald, inkludering och jämställdhet. Som ledare innebär det att öka medvetenheten kring dessa frågor och skapa fokus på ett kontinuerligt arbete med ett jämställt och inkluderande arbetsklimat. Det betyder även att vi tar tillvara på allas olikheter, personligheter, drivkrafter och kompetenser i syfte att bygga upp våra team för att lyckas och utvecklas tillsammans.

Vem är du?

För att du ska trivas i rollen som gruppchef så ser vi att du har hög integritet, är initiativrik och drivs av att lösa uppgifter och problem tillsammans med andra människor. Du är prestigelös, strukturerad och brinner för att utveckla både ditt team och verksamhet samt för att skapa en inspirerande arbetsmiljö. Då du har många olika kontakter så är det viktigt att du har stark kommunikationsförmåga i såväl engelska som svenska. Du har en högskole-/universitetsutbildning med teknisk inriktning, alternativt har du en annan relevant inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder dig
Scanias ambition är att erbjuda dig möjlighet till lärande och professionell utveckling, trygghet i din arbetssituation och balans i arbetslivet. Vi ser engagemang som drivkraft – kompetenta och motiverade medarbetare är en förutsättning för fortsatt framgång för Scania. Därför vill vi ge dig som medarbetare bästa möjliga förutsättning att trivas och utvecklas inom företaget. Vi erbjuder utbildningar med kurser och program för att utveckla din kompetens. Som anställd hos Scania erbjuder vi dig också förmåner som resultatbonus och ett hälsocentrum med bland annat gym och aktiviteter.

Arbetstid

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Både dagtid och 2-skift förekommer.

För mer information

Om du har frågor eller funderingar så är du välkommen att kontakta oss på [email protected]

Ansökan
Ansökning sker via Scanias hemsida, scaniaoskarshamn.se/ledigajobb, där du uppger dina personuppgifter och bifogar ditt CV med tillhörande personligt brev. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-23
Om Scania Oskarshamn
Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med 3 000 medarbetare och ansvarar för tillverkningen av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vi är en modern industri med hög teknologi och automation. Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem. Vi vill förändra världens transporter till att bli rena, säkra och effektiva samtidigt som mångfald, inkludering och jämställdhet ligger högt på agendan. Scania Oskarshamn ligger vid kuststaden Oskarshamn som erbjuder ett välmående näringsliv, spännande utbildningsmöjligheter och trevliga fritidsaktiviteter. Närheten till havet och med skogen runt hörnet gör det lätt att förälska sig och slå sig till ro i Oskarshamn. Välkommen att stanna! Visa mindre

OKG söker gruppchef till enheten Elteknik

Ansök    Sep 20    Sydkraft AB    Gruppchef, teknik
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
På OKGs teknikavdelning tjänstgör över hundra ingenjörer längs hela konstruktionsprocessen för reaktor- och turbinanläggningen. Avdelningen består av fem enheter som omfattar verksamhet inom områdena Elteknik, Mekanisk teknik, Härd och bränsle, Reaktorsäkerhet och Tvärteknik samt System- och anläggningsutveckling.
Enheten Elteknik tillhör OKGs teknikavdelning som består av ca 45 medarbetare. Vi är uppdelade i två undergrupper där den ena gruppen har fokus på anläggning- och systemkonstruktion medan den andra har fokus på detaljkonstruktion och kvalitetsområdet. Vi på OKG söker nu en gruppchef till gruppen anläggning- och systemkonstruktion som består av 9 medarbetare med lång erfarenhet och ett stort kunskapskapital inom elteknik i yrkesrollerna utredningsingenjör och Specialist.
Arbetet inom TES bedrivs med ett stort inslag av eget ansvar och självständighet inom de tilldelade uppgifterna. Vi strävar efter att ständigt förbättra vår verksamhet och våra ingenjörer för att möta behovet från anläggning O3 under hela dess planerade livslängd. Erfarenheter och samarbetsforum från hela världen hjälper oss i denna strävan.
Vad kommer du jobba med?
Som gruppchef ansvarar du för att driva verksamhetsutvecklingen framåt och säkerställa fortsatt utveckling inom tilldelade områden. Du har personal- och resultatansvar för din grupp och du kommer även att ingå i enhetens ledningsgrupp. Du ansvarar också för att säkerställa att framdrift/mål nås utifrån uppgjord planering, genom att säkerställa att planering och långsiktigt arbete även sker på individnivå i gruppen.
Vi som arbetsgivare ställer oss positiva till ett flexibelt förhållningssätt kring distansarbete utifrån verksamhetens och individens förutsättningar
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning.
Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen.
Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Du som söker har en högskoleutbildning eller ha motsvarande arbetslivserfarenheter. Har du en bakgrund inom el är detta meriterande. Vi ser gärna att du känner dig bekväm med engelska då det kan förekomma samtal med internationella kontakter. Arbetet som gruppchef kräver att du har förmåga att utveckla människor. Du behöver därför ha ett stort engagemang och förmåga att hantera utvecklingsarbete. Du besitter förmåga att kunna hantera förändringar på ett effektivt och positivt sätt med ett öppet sinne för att den ska antas i organisationen. Utöver detta har du en god samarbetsförmåga och ditt dagliga arbete präglas av en helhetssyn, drivkraft, inlevelse och mod.
OKG - En naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Stefan Eklund
076 125 01 37


Fackliga kontaktpersoner
Tonny Granberg, Unionen,
+46 706 650991,
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer,
+46 76 1154687 Visa mindre

Gruppchef Scania logistikcenter

Ansök    Sep 14    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.   OL – Logistikcenter Sverige ombesörjer och utvecklar emballage- och materialhantering inom Scania. Vi är totalt drygt 600 medarbetare och finns i Oskarshamn och Södertälje. Verksamheten i Oskarshamn är indelad i två delar; den ena delen utför logistiktjänster såsom godsmottagning, sekvenserin... Visa mer
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 

OL – Logistikcenter Sverige ombesörjer och utvecklar emballage- och materialhantering inom Scania. Vi är totalt drygt 600 medarbetare och finns i Oskarshamn och Södertälje. Verksamheten i Oskarshamn är indelad i två delar; den ena delen utför logistiktjänster såsom godsmottagning, sekvensering och kittning åt vår kund hyttfabriken, den andra delen hanterar emballagenedbrytning och utleverans av emballage.

I rollen som gruppchef på Scania Logistikcenter kommer du få chansen att uppleva och utveckla väl sammansvetsade team. Den familjära stämningen genomsyrar hela organisationen och skapar en stark vi-känsla, vilket uppmärksammas i ditt nära samarbete med såväl gruppchefskollegor som chefer och medarbetare. Nu har du möjlighet att söka tjänsten som gruppchef. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som gruppchef i den här verksamheten leder du en avdelning om ca 20 medarbetare. Tillsammans kommer ni leda arbetet med godsmottagning, lastning/lossning av gods på lastbil, samt hantering av pallar i vårat lager. Du ansvarar även för att avdelningen på ett säkert sätt levererar rätt kvalitet vid rätt tidpunkt till rätt kostnad.

I rollen fungerar du både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Du ansvarar för arbetsmiljö och för personalens utveckling, men också för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer. Det finns en tydlig struktur för arbetet, men det är ditt närvarande och engagerande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete.

 Din profil

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna med teknisk bakgrund, och som brinner för ledarskap. Vi ser att du har chefserfarenhet och förmåga att kunna balansera teknik med ledarskapsfrågor. Du har ett stort produktionshjärta och vill arbeta med att utveckla medarbetare, arbetssätt samt metoder för att nå uppsatta mål. Du är en god kommunikatör som är lyhörd och har förmågan att entusiasmera, motivera och utveckla din omgivning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 Arbetstid

Heltid, Tillsvidare, 2-skift

 För mer information

För mer information är du välkommen att kontakta:
Verkstadschef Alexander Wildarve, 0491-765891, [email protected]
HR business partner Stefan Helander, 0491-764183, [email protected]

 Ansökan

Ansökan sker via reflex Min anställning https://internal.scania.com/minanstallning/
Urval sker löpande. Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-30


Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com. Visa mindre

Gruppchef till Scania Industrial Maintenance

Ansök    Sep 5    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag som är en del av Scania CV AB. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt och vi ansvarar för produktions- och fastighetsunderhållet inom Scania. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Hos oss finns specialistkompete... Visa mer
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag som är en del av Scania CV AB. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt och vi ansvarar för produktions- och fastighetsunderhållet inom Scania. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Hos oss finns specialistkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder attraktiva förmåner såsom arbetstidsförkortning, personalbil och förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige.

Vill du ha en spännande roll där du kombinerar teknikintresse och ledarskap samtidigt som du är med och bidrar till att Scania når sin vision och driver skiftet till hållbara transportlösningar? Då ska du söka tjänsten som Gruppchef inom produktionsunderhåll!

Vi söker dig som har ett stort engagemang för att utveckla medarbetare och för att säkra kvalitativt underhåll. För oss är det viktigt med öppenhet, prestigelöshet och att ha roligt på jobbet. Du behöver inte kunna allt utan vi tror på att vi växer och utvecklas tillsammans. Tidigare erfarenhet från underhåll är inte ett krav.

Som ledare hos oss skapar du engagemang genom att vara närvarande i verksamheten, du visar intresse för detaljerna utan att tappa helhetsperspektivet, och leder ditt område professionellt med stöd av våra värderingar där säkerhet har högsta prioritet. Du ingår i den lokala ledningsgruppen för produktionsunderhåll på QMC, där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att leda och utveckla verksamheten för att nå gemensamma mål. Du rapporterar till underhållschefen och arbetar nära produktion och stödfunktioner.

 

Vi erbjuder 
På Industrial Maintenance (IM) möter vi ständigt nya utmaningar som utvecklar oss som individer och organisation. Vi arbetar i team med kompetenta kollegor i nära samverkan med produktionsenheterna. Just nu pågår en spännande förändringsresa där vi går mot att arbeta ännu mer förebyggande. Hos oss blir du en viktig del av ett engagerat team bestående av tekniker, specialister, beredare, planerare och skiftledare som tillsammans arbetar med att utföra och utveckla ett underhåll i toppklass. Samtliga med fokus på vårt uppdrag att uppnå hög teknisk tillgänglighet i maskinparken. Du erbjuds ett arbete där du får en bredd i dina arbetsuppgifter och möjlighet till kompetensutveckling. Du blir en del av en kultur som lägger stort fokus på säkerhet och samarbete. Verksamheten präglas av ett stort tekniskt kunnande och engagemang.

Dina arbetsuppgifter

Som gruppchef ansvarar du för den operativa verksamheten och dina medarbetare. Du har det övergripande ansvaret för arbetsmiljö, personalledning, leverans, kvalitét och ekonomi. Rollen som gruppchef är både operativ och strategisk, vilket speglas i förhållningssättet ”agera nu och tänk långsiktigt”. Du kan vänta dig en vardag med varierande utmaningar där du snabbt behöver kunna prioritera om beroende på hur dagen utvecklar sig. 

Huvuduppdraget ligger i att leda, coacha och utveckla dina medarbetare i fråga om säkerhet, kvalitet och effektivitet. Du säkerställer att Scanias rutiner och policies efterlevs och du driver arbetet med ständiga förbättringar. Som gruppchef genomför du aktiviteter utifrån IMs strategiska plan, som säkrar att vi tillsammans når företagets mål.  

Exempel på vidare uppgifter:


• Systematiskt arbetsmiljöarbete och kompetensförsörjning för din grupp
• Aktivt arbeta med bemanningsplanering och rekrytering
• Säkerställa att arbete sker enligt Scania IM gemensamma processer och implementera nya metoder 

 

Din profil

För att lyckas i detta uppdrag är det viktigt att du ska kunna se till helheten men inte dra dig för att för att sätta dig in i detaljer. Ett gott samarbete med funktioner både inom och utanför din verksamhet är av yttersta vikt, det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och uppskattar tvärfunktionellt arbete. Vi ser att du har ett stort intresse för människor, ledarskap, struktur och motiveras av att inspirera, motivera och stödja andra att nå uppsatta mål.


Vi ser också att du har:

- en teknisk högskoleutbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

- goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift

- goda datorkunskaper

Vi ser det som väldigt positivt om du har tidigare erfarenhet från en ledarroll inom produktion där du har utvecklat förmågan att på ett engagerande sätt leda och coacha individer. Som person har du en stark drivkraft och initiativförmåga varför det är självklart för dig att ta fullt ägarskap för ditt eget och din grupps arbete. Med stort engagemang driver du dina medarbetare och verksamheten framåt mot era gemensamma mål.

 

Ytterligare information 
Tjänsten är på heltid tillsvidare och placeringsort är Oskarshamn.

Kontaktinformation 
För mer information kontakta rekryterande chef Morgan Johnson på [email protected]

Ansökan 
Skicka in din ansökan som möjligt, senast 2022-09-16. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Som ett led i urvalet använder vi oss av urvalstester och vi genomför bakgrundskontroll på slutkandidat. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Gruppchef produktion Kaross

Ansök    Aug 19    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania Oskarshamn ligger i framkant med hög produktkvalitet och automationsgrad. Just nu står vi inför roliga utmaningar i att implementera rätt aktiviteter för att nå våra mål inom säkerhet, kvalité och effektivitet. Till detta söker vi nu en ny gruppchef i vår Karossverkstad. Du kommer att ha stor möjlighet att vara med och påverka hur vi ska arbeta framåt för att nå våra framtida mål. Dina arbetsuppgifter Som gruppchef blir du ansvarig för att leda ca... Visa mer
Scania Oskarshamn ligger i framkant med hög produktkvalitet och automationsgrad. Just nu står vi inför roliga utmaningar i att implementera rätt aktiviteter för att nå våra mål inom säkerhet, kvalité och effektivitet. Till detta söker vi nu en ny gruppchef i vår Karossverkstad. Du kommer att ha stor möjlighet att vara med och påverka hur vi ska arbeta framåt för att nå våra framtida mål.

Dina arbetsuppgifter

Som gruppchef blir du ansvarig för att leda ca 10-15 medarbetarna i det dagliga produktionsarbetet i vår karossverkstad. I rollen fungerar du både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter samtidigt som du säkerställer att vi levererar kvalitet. Du ansvarar för arbetsmiljö och för din grupps utveckling, men också för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer. Det finns en tydlig struktur för arbetet, där du med ditt närvarande och engagerande ledarskap kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete.

Vi värdesätter mångfald, inkludering och jämställdhet. Som ledare innebär det att öka medvetenheten kring dessa frågor och skapa fokus på ett kontinuerligt arbete med ett jämställt och inkluderande beteende. Det betyder även att vi tar tillvara på allas olikheter, personligheter, drivkrafter och kompetenser i syfte att bygga upp våra team för att lyckas och utvecklas tillsammans. En utmanande, spännande och framförallt givande resa som gett oss förutsättningen att utvecklas till nästa nivå och skapa en än mer inkluderade arbetsplats.

Din profil

Vi söker dig som är intresserad av att vara en del i den spännande framtid som Scania och Kaross står inför. Du har en positiv och ansvarstagande inställning, med egen vilja och drivkraft att utveckla gruppen och leda medarbetarna på bästa sätt. Du är initiativrik och lösningsfokuserad med en god kommunikativ förmåga, vilken gör att du lätt kan få ut budskap till grupp och kollegor. Du bör ha tidigare erfarenhet av ledarskap. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet. 

Arbetstid

2-skift

För mer information

Kontakta gärna Verkstadschef Wegar Lunner, på telefonnummer 0491-765102

eller HR Business Partner Niklas Olsson 0491-765078

Ansökan
Ansökan sker via Scanias hemsida, där personuppgifter anges och CV samt personligt brev bifogas.

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-02
Om Scania Oskarshamn

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med 3 000 medarbetare och ansvarar för tillverkningen av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vi är en modern industri med hög teknologi och automation. Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem. Vi vill förändra världens transporter till att bli rena, säkra och effektiva samtidigt som mångfald, inkludering och jämställdhet ligger högt på agendan. Scania Oskarshamn ligger vid kuststaden Oskarshamn som erbjuder ett välmående näringsliv, spännande utbildningsmöjligheter och trevliga fritidsaktiviteter. Närheten till havet och med skogen runt hörnet gör det lätt att förälska sig och slå sig till ro i Oskarshamn. Välkommen att stanna! Visa mindre

Gruppchef Logistikcenter, OLOCL2

Ansök    Jul 13    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scanias Logistikcenter i Oskarshamn, OLO, är en välfungerande och essentiell verksamhet för Scania Oskarshamns produktionsflöde. Vi har spännande utmaningar framför oss, att utveckla och digitalisera vår verksamhet. Vi söker därför dig som vill vara med och forma framtiden inom hållbar logistik. Är du intresserad av ledarskap och brinner för att utveckla människor? Vill du få möjligheten att arbeta inom en större organisation och ansvara för 25 medarbetare... Visa mer
Scanias Logistikcenter i Oskarshamn, OLO, är en välfungerande och essentiell verksamhet för Scania Oskarshamns produktionsflöde. Vi har spännande utmaningar framför oss, att utveckla och digitalisera vår verksamhet. Vi söker därför dig som vill vara med och forma framtiden inom hållbar logistik. Är du intresserad av ledarskap och brinner för att utveckla människor? Vill du få möjligheten att arbeta inom en större organisation och ansvara för 25 medarbetare i produktion? Just nu har du chans att söka tjänsten som Gruppchef till vårt Logistikcenter i Oskarshamn.

 

Dina arbetsuppgifter

Som gruppchef leder du din avdelning om cirka 25 medarbetare. Du ansvarar även för att avdelningen på ett säkert sätt levererar rätt kvalitet, vid rätt tidpunkt till rätt kostnad.

 

I rollen fungerar du både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Du ansvarar för arbetsmiljö och för personalens utveckling, men också för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer. Det finns en tydlig struktur för arbetet, men det är ditt närvarande och engagerande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete.

 

Din profil

Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna med teknisk bakgrund, och som brinner för ledarskap. Vi ser att du har chefserfarenhet och förmåga att kunna balansera teknik med ledarskapsfrågor. Du har ett stort produktionshjärta och vill arbeta med att utveckla medarbetare, arbetssätt samt metoder för att nå uppsatta mål. Du är en god kommunikatör som är lyhörd och har förmågan att entusiasmera, motivera och utveckla din omgivning.

 

Arbetstid

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, förlagd till 2-skift.

 

Ytterligare information

För mer information är du välkommen att kontakta:

Verkstadschef OLOC, Alexander Wildarve, 0491-765891, [email protected]  

HR Business Partner, Niklas Olsson, 0491-765078

 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Ansökan görs via Scanias hemsida. Intervjuer kommer att genomföras löpande.

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31

 

 

Om Scania Oskarshamn  

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med 3 000 medarbetare och ansvarar för tillverkningen av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vi är en modern industri med hög teknologi och automation. Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem. Vi vill förändra världens transporter till att bli rena, säkra och effektiva samtidigt som mångfald, inkludering och jämställdhet ligger högt på agendan. Scania Oskarshamn ligger vid kuststaden Oskarshamn som erbjuder ett välmående näringsliv, spännande utbildningsmöjligheter och trevliga fritidsaktiviteter. Närheten till havet och med skogen runt hörnet gör det lätt att förälska sig och slå sig till ro i Oskarshamn. Välkommen att stanna! Visa mindre

Gruppchef Kärnkraft

Ansök    Maj 13    AFRY AB    Gruppchef, teknik
Företagsbeskrivning AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer. Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positiv... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi påskyndar övergången till ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri, energi och digitalisering som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.
Inkludering och mångfald – Vi vill attrahera personer med olika bakgrund och perspektiv till vår organisation. Mångfald är positivt på många sätt för oss på AFRY.
i vet att det driver både kreativitet och innovation.
Jobbeskrivning
AFRY har i många år framgångsrikt stöttat både svenska och internationella energiproducenter, och vi satsar nu på ytterligare expansion på denna spännande marknad!
Vi söker nu en Gruppchef till kärnkraftsbranschen med möjlig placering i antingen Västervik/Oskarshamn/Kalmar.
Som gruppchef kommer du att få arbeta med allt från försäljning, rekrytering och affärsutveckling till egna projektuppdrag. Uppdragen drivs huvudsakligen på plats hos våra kunder. För rätt person finns stora möjligheter till personlig utvecklig och en framtida karriär inom AFRY.
Kravspecifikation
Personliga egenskaper är något som vi värderar högt, och för att du ska trivas i rollen - och på AFRY - ser vi att du känner igen dig i våra värdeord BRAVE, DEVOTED, TEAM PLAYERS.
Som person är du flexibel, driven och engagerad. Du har förmågan att arbeta med flera projekt samtidigt och är både strukturerad och analytisk. Vidare är du en lagspelare med ett genuint intresse av att bygga kontakter internt så väl som externt, med ett kund – och affärsorienterat mindset.
För att lyckas i rollen behöver du ha följande erfarenheter och bakgrund:
- Högskoleexamen eller motsvarande, gärna med inriktning mot energi eller liknande.
- Erfarenhet av att arbeta inom energi, processindustrin eller annan teknisk inriktning.
- Intresse för eller erfarenhet av kärnkrafts- och/eller energibranschen.
- Kvalificerad erfarenhet av projektledning alternativt från en ledarroll.
- Teknisk eller praktisk bakgrund från industri/energibranschen.
Att tidigare ha jobbat inom kärnkraft är såklart meriterande men vi och våra beställare ser även att erfarenheter från andra industrier eller anläggningar kan vara värdefull.
Eftersom tjänsten verkar inom säkerhetsklassade områden kommer du att genomgå drogtester och säkerhetsprövningar innan anställning kan påbörjas.
Ytterligare information
På AFRY är vi passionerade, inte bara på jobbet utan även på fritiden. Vi tror nämligen att om du har roligt i livet presterar du bättre. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en balans mellan privatliv och arbete. Vi söker dig som vill vara en del av AFRYs framgångssaga!
Vi tror att du letar efter en arbetsgivare som kommer att erbjuda dig kompetensutveckling, teamkänsla och roliga uppdrag. Vi förmodar att du presterar på topp när arbetet innehåller intressanta och utmanande arbetsuppgifter och när du får använda din vassa kommunikativa förmåga i mötet med kunder och kollegor. Vi vågar även gissa på att du letar efter en trygg arbetsgivare som erbjuder kollektivavtal och bra villkor. Och, du vill nog ha en riktigt bra, engagerad chef som tillsammans med dig tar fram en utvecklingsplan som passar just dig och dina personliga karriärsmål.
Något av det vi erbjuder dig:
Fast lön och kollektivtal – Trygga komponenter som är en självklarhet för oss!
Utfyllnad av lön vid föräldraledighet
Vidareutveckling i form av utbildningar och våra uppdrag samt genom att nätverka med våra duktiga konsulter
Club AFRY – Vår personalklubb med möjlighet till kultur och sportevenemang, bokklubb, stuguthyrning, yoga mm.

Vi behöver få in din ansökan senast den 12/6, Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Kontaktuppgifter
Håkan Bergsten, Sektionschef
[email protected]
Maria Hansson, Rekryteringspartner
[email protected]


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Gruppchef till Scania Oskarshamn

Ansök    Maj 25    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Transportindustrin tar stora steg inom hållbarhet och Scania vill leda övergången mot ett hållbart transportsystem. För att leda vägen framåt behöver vi kompetenta och engagerade ledare som kan uppmuntra till en stark teamkänsla och som vill vara med och utveckla vår verksamhet i resan mot framtiden. Därför söker vi dig, en erfaren ledare som är intresserad av att bidra med dina ledaregenskaper i en kreativ produktionsmiljö. Dina arbetsuppgifter Som grup... Visa mer
Transportindustrin tar stora steg inom hållbarhet och Scania vill leda övergången mot ett hållbart transportsystem. För att leda vägen framåt behöver vi kompetenta och engagerade ledare som kan uppmuntra till en stark teamkänsla och som vill vara med och utveckla vår verksamhet i resan mot framtiden. Därför söker vi dig, en erfaren ledare som är intresserad av att bidra med dina ledaregenskaper i en kreativ produktionsmiljö.

Dina arbetsuppgifter

Som gruppchef i produktion arbetar du med att leda medarbetarna i det dagliga arbetet. Din grupp består av ca 20-30 medarbetare. I rollen fungerar du både som chef, lärare och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Du ansvarar för arbetsmiljö och för din grupps utveckling, men också för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer. Det finns en tydlig struktur för arbetet, där du med ditt närvarande och engagerande ledarskap kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete.

Vi värdesätter mångfald, inkludering och jämställdhet. Som ledare innebär det att öka medvetenheten kring dessa frågor och skapa fokus på ett kontinuerligt arbete med ett jämställt och inkluderande beteende. Det betyder även att vi tar tillvara på allas olikheter, personligheter, drivkrafter och kompetenser i syfte att bygga upp våra team för att lyckas och utvecklas tillsammans. En utmanande, spännande och framförallt givande resa som gett oss förutsättningen att utvecklas till nästa nivå och skapa en än mer inkluderade arbetsplats.

Din profil

Vi söker dig som är intresserad av att vara en del i den spännande framtid som Scania står inför. Du har en positiv och ansvarstagande inställning, med egen vilja och drivkraft att utveckla gruppen och leda medarbetarna på bästa sätt. Du är initiativrik och lösningsfokuserad med en god kommunikativ förmåga, vilken gör att du lätt kan få ut budskap till din grupp och dina kollegor.

Kvalifikationer

Du har en akademisk bakgrund med en högskole- eller civilingenjörsexamen med inriktning inom produktion, logistik eller industriell ekonomi. Alternativt har du en annan relevant inriktning eller genom yrkeserfarenhet anskaffat dig motsvarande kompetens. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av verksamhets- och personalansvar i en ledande roll eller motsvarande kompetens. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Vad vi erbjuder dig

Scanias ambition är att erbjuda dig möjlighet till lärande och professionell utveckling, trygghet i din arbetssituation och balans i arbetslivet. Vi ser engagemang som drivkraft – kompetenta och motiverade medarbetare är en förutsättning för fortsatt framgång för Scania. Därför vill vi ge dig som medarbetare bästa möjliga förutsättning att trivas och utvecklas inom företaget. Vi erbjuder utbildningar med kurser och program för att utveckla din kompetens. Som anställd hos Scania erbjuder vi dig också förmåner som resultatbonus och ett hälsocentrum med bland annat gym och aktiviteter.

Arbetstid

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid,

dagtid med kvällstid var 7:e vecka.

För mer information

Kontakta gärna någon av nedan personer för mer information eller vid frågor:

Verkstadschef, Anna Nyblom 0491-765863

HR Business Partner, Ulrika Persson 0491-762396

Ansökan

Ansökan sker via Scanias hemsida, där du uppger dina personuppgifter och bifogar ditt CV med tillhörande personligt brev.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-08 Visa mindre

Gruppchef Produktion Kaross

Ansök    Maj 30    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania Oskarshamn ligger i framkant med hög produktkvalitet och automationsgrad. Just nu står vi inför roliga utmaningar i att implementera rätt aktiviteter för att nå våra mål inom säkerhet, kvalité och effektivitet. Till detta söker vi nu en ny gruppchef i vår Karossverkstad. Du kommer att ha stor möjlighet att vara med och påverka hur vi ska arbeta framåt för att nå våra framtida mål.   Arbetsuppgifter Som gruppchef arbetar du med att leda medarbetar... Visa mer
Scania Oskarshamn ligger i framkant med hög produktkvalitet och automationsgrad. Just nu står vi inför roliga utmaningar i att implementera rätt aktiviteter för att nå våra mål inom säkerhet, kvalité och effektivitet. Till detta söker vi nu en ny gruppchef i vår Karossverkstad. Du kommer att ha stor möjlighet att vara med och påverka hur vi ska arbeta framåt för att nå våra framtida mål.

 

Arbetsuppgifter
Som gruppchef arbetar du med att leda medarbetarna i det dagliga arbetet. Din grupp består av ca 25 medarbetare. Du ansvarar för att tillsammans med avdelningen på ett säkert sätt leverera rätt kvalitet vid rätt tidpunkt till rätt kostnad.
I rollen fungerar du både som chef och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Du ansvarar för arbetsmiljö och för din grupps utveckling, och även för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer. Det finns en tydlig struktur för arbetet, där du med dina kunskaper och ditt  motiverande ledarskap kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete.

 

Din profil
Vi söker dig som är intresserad av att vara en del i den spännande framtid som Scania och Kaross står inför. Du har en positiv och ansvarstagande inställning, med egen vilja och drivkraft att utveckla gruppen och leda medarbetarna på bästa sätt. Du är initiativrik och lösningsfokuserad med en god kommunikativ förmåga, vilken gör att du lätt kan få ut budskap till grupp och kollegor. Du har flerårig erfarenhet av ledarskap och ett genuint teknikintresse. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

 

Arbetstid
2-skift. Tillsvidareanställning.

 

För mer information
Kontakta gärna Verkstadschef Wegar Lunner, på telefonnummer 0491-765102

 

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev.
Ansökan sker via Scanias hemsida, där personuppgifter anges och CV samt personligt brev bifogas.

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-19
HR Business Partner
Sara Skeppner Visa mindre

Gruppchef Underhåll

Ansök    Mar 4    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och V... Visa mer
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder även en rad andra förmåner och rabatter genom vår förmånsportal. Några exempel är personalbil, förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige, friskvårdsbidrag och en grupplivförsäkring som ger utökad trygghet för dig och din familj.

Gruppchef till produktionsunderhåll Presshallen

 

Till Scania Industrial Maintenance i Oskarshamn söker vi nu en Gruppchef till produktionsunderhåll på kaross.

 

Vi erbjuder ett varierande arbete som kräver allt från akuta dagliga beslut till strategiska val för att som grupp och individ utvecklas löpande över tid.

Här arbetar vi för att nå den krävda tillgängligheten på vår produktionsutrustning.  Detta lagarbete bedrivs tvärfunktionellt med våra kunder och deras stödfunktioner men även internt där vi kontinuerligt arbetar med att förbättra och utveckla våra arbetssätt och metoder. Tjänsten innebär ett nära samarbete och med våra kunder varför det är viktigt att kunna skapa relationer och teamkänsla. Låter detta som något för dig så är du välkommen att söka tjänsten.

Du har:


• En godkänd gymnasieutbildning
• Ett antal års arbetslivserfarenhet ifrån industrin inom underhåll och/eller produktion.
• Erfarenhet av rollen som chef
• Erfarenhet av kundservice i någon form är meriterande.
• Goda datorkunskaper
• För uppdraget är relevant högskoleutbildning meriterande

 

Du behärskar svenska i tal och skrift och engelska i tal.

Som person är du en ledare som har drivkraft att tillsammans med ditt team uppnå goda resultat. Du ser till helheten och förstår hur du kan omvandla verksamhetens behov till konkreta mål och aktiviteter samt att följa upp dem för att se att vi når önskad effekt. Du är en god ledare med förmåga att engagera dina medarbetare och få dem att trivas och arbeta mot samma mål. Du är prestigelös, flexibel och har ansvarskänsla och integritet. Tvärfunktionellt samarbete liksom att bygga och underhålla relationer är självklart för dig.

 

Tjänsten innebär dagtid.

 

Rekrytering sker löpande.

 

Vill du veta mer, kontakta gärna:

Jerker Viberg, HR Business Partner, 0491-765 118, [email protected]

Jonas Ahl, Underhållschef, 0491-765157, [email protected]

 

Låter detta intressant?

Låter detta intressant? Då är du välkommen att ansöka via www.scania.com/jobb

Senast 2022-03-27

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Avdelningschef Anläggningsutveckling-Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Mar 15    Vattenfall AB    Gruppchef, teknik
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar. Hos oss är alla ledare och vi har olika arbetsuppgifter för att vi til... Visa mer
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
Hos oss är alla ledare och vi har olika arbetsuppgifter för att vi tillsammans ska nå våra mål. Vår ledarskapsfilosofi bygger på accountability. Din uppgift som ledare är att se till att den samlade kraften blir större än den enskilda. Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, att kunna skapa konstruktiva lösningar och säkerhetstänkande.
Nu söker vi en drivande och engagerad chef för avdelningen Anläggningsutveckling. Som avdelningschef ingår du i företagsledningen och rapporterar till vd.


Om rollen
SKB har två kärntekniska anläggningar i drift, i Forsmark, Östhammars kommun och på Simpevarpshalvön, Oskarshamns kommun. Tre stora miljardprojekt pågår för att bygga ut de två befintliga anläggningarna samt för att uppföra en ny anläggning för använt kärnbränsle i Forsmark.
SKB:s avdelning för anläggningsutveckling ansvarar bland annat för:
- att säkerställa anläggningarnas och transportsystemets långsiktiga säkerhet och utveckling
- övergripande utformningskrav och säkerhetskoncept för befintliga och nya anläggningar
- operativ/strategisk planering och hantering av avfalls- och bränsleströmmen
- huvudtidplan och referenskalkyler
- beställning av teknikutveckling samt Fud-programmet (Forsknings-, utvecklings- och demonstrationsprogram enligt Kärntekniklagen)
- samordning av externa intressenter såsom avfallsproducenter och Posiva, SKB:s finska motsvarighet
Chefen för avdelningen är ordinarie anläggningsledare, en funktion inom säkerhetsledningen.
Avdelningen består i dag av sex enheter representerade på alla våra tre orter Oskarshamn, Östhammar och Solna.


Vem är du?
Vi söker dig med tidigare chefserfarenhet, gärna inom kärnkraftsindustri eller motsvarande verksamhet med höga krav på kvalitet och säkerhet. Du är affärsmässig, kostnadsmedveten och motiveras av att driva såväl utveckling som effektiviseringsarbete. Du har relevant teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens.
För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet inom några av följande områden:
• anläggningsutveckling/asset management
• portföljstyrning- och portföljoptimering
• säkerhetsredovisning och analyser
• kärnbränsle- och kärnavfallsfrågor
• anläggningskonfiguration och utformningskrav
• säkerhetsledning
Som person är du prestigelös och skapar värde och resultat tillsammans med andra. Du driver självständigt strategiska frågor, är strukturerad och det är viktigt för dig att leverera och nå överenskommelser. Du har lätt för att kommunicera målbilder, skapa en öppen och ärlig dialog, bygga nätverk och skapa goda relationer inom SKB, Vattenfall och externt.
Tjänsten kräver en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.


Varför ska du arbeta hos oss?
Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


Ytterligare information
Rekryterande chef: Johan Dasht, 08-459 84 00.
Rekryterare: Carolina Bölander, 073-431 12 60.
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.


Placeringsort: Oskarshamn, Östhammar eller Solna.


Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 3 april 2021.
Vi ser fram emot din ansökan!
Tiden är inne. Nu tar vi hand om framtiden.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Gruppchef ekosystem och klimat -Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Mar 29    Vattenfall AB    Gruppchef, teknik
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar. För oss handlar ledarskap om at... Visa mer
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
För oss handlar ledarskap om att nå mål genom sina medarbetare. Din uppgift som ledare är att samla kraften så att den blir större än summan av enskildheterna. Arbetet ställer höga krav på att koppla ihop människor, accelerera lärandet och att driva innovation.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en drivande och engagerad chef för gruppen Ekosystem och klimat inom enheten Forskning och säkerhet efter förslutning.


Vad du kommer att göra
• Ha verksamhets-, personal- och budgetansvar
• Delta i enhetens ledningsgrupp
• Leda planeringen av den forskning och metodutveckling som krävs för att stödja analyserna inom gruppens ansvarsområde
• Vara operativ inom enhetens forskning och säkerhetsanalyser


Vem är du?
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig universitetsutbildning inom ett för tjänsten relevant område (till exempel klimat, meteorologi, ekologi, radioekologi, kvartärgeologibiogeokemi, eller hydrologi). Du har erfarenhet av forskning, och som vill applicera din kunskap i arbetet med säker slutförvaring av kärnbränsle och radioaktivt avfall.
Du har erfarenhet av ledarskap och intresse för att leda och utveckla medarbetarna. Du kommer samarbeta med ämnesområdesexperter, övriga gruppchefer och analysledare på enheten och är en lagspelare som gärna ser till det större perspektivet.
Gruppen har samarbeten nationellt och internationellt och det är därför en förutsättning att du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift både på svenska och engelska.
Erfarenhet av arbete med analyser av slutförvars säkerhet efter förslutning och därtill hörande forskning är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet där goda ledaregenskaper prioriteras.
Tjänsten förutsätter körkort B.


Här kommer du att arbeta
Enheten Forskning och säkerhet efter förslutning är en enhet inom avdelningen Forskning och utveckling. Enhetens huvudsakliga uppgift är att analysera den långsiktiga säkerheten för slutförvaring av använt kärnbränsle och radioaktivt avfall samt beställa, styra och delta i forskning och vetenskapliga utredningar som kopplar till säkerhetsanalyserna. Forskningsfrågor motiveras även av behov från SKB:s driftsatta anläggningar och som stöd till teknikutvecklingen. Enheten har cirka 50 medarbetare fördelade på fyra grupper.
Gruppen Ekosystem och klimat skapar i första hand underlag för beräkningar av potentiell radioaktiv dos till människa och miljö samt medverkar till att ta fram underlag för framtagning av säkerhetsanalysens scenarier. Fokus ligger på frågor som rör radionuklidtransport, upptagsvägar och upptagsmekanismer hos människa och annan biota samt på landskaps- och klimatutveckling.


Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


Ytterligare information
Rekryterande chef: Eva Andersson, 070-264 22 95.
Rekryterare: Carolina Bölander 073-431 12 60.
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.


Placeringsort: Solna, Östhammar, Oskarshamn.


Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 24 april 2022. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan!


Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Produktionsplaneringschef

Ansök    Jan 11    Saft AB    Gruppchef, teknik
Saft-koncernen är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Koncernen har drygt 4,000 anställda vid 16 fabriker och omsatte 2020 cirka 7 miljarder kronor. Saft AB i Oskarshamn omsatte 2020 cirka 1,3 miljarder kronor och antalet anställda är drygt 500. I Oskarshamns-fabriken finns utvecklingsavdelning och delar av Saft-koncernens globala sälj- ... Visa mer
Saft-koncernen är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Koncernen har drygt 4,000 anställda vid 16 fabriker och omsatte 2020 cirka 7 miljarder kronor.

Saft AB i Oskarshamn omsatte 2020 cirka 1,3 miljarder kronor och antalet anställda är drygt 500. I Oskarshamns-fabriken finns utvecklingsavdelning och delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99% av fabrikens tillverkning går på export. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com.

Produktionsplaneringschef med logistikansvar

 

Arbetsuppgifter:

Som chef över produktionsplaneringen har du ansvar för att planeringen av produktionen ger bästa möjliga förutsättningar att producera rätt saker i rätt tid. Till din hjälp har du ett team bestående av detaljplanerare och inventeringsresurs. Tillsammans utgör ni länken mellan Customer Service och dess huvudplanering och de producerande avdelningarna.

I din roll förväntas du utveckla planeringsarbetet löpande med mål att förfina och arbeta bort slöserier.
Du kommer att arbeta mycket i bolagets affärssystem varpå varvid intresse av och vana vid denna typ av arbete är en fördel.
En viktig del i ditt arbete är att löpande bevaka beläggningsgrad och ledtider vilket, bland annat, utgör underlag för beslut kring bastaktsändringar.

 

I rollen har du även ett uppdrag att vara produktionens ansvarige för att utveckla våra interna flöden och hantering av ankommande material. Kartläggning av flöden, behovsinventering av lagerplatser , optimering av dessa samt ansvarig för att inventeringsrutiner upprätthålls är några av de arbetsuppgifter som ryms i detta.

 

Du kommer att samverka internt med ett flertal av företagets funktioner och du kommer att ingå i ledningsgruppen för batteriproduktionen och rapporterar till produktionschefen.

 

För att lyckas i rollen är du en ledare som är trygg i dig själv, lyhörd och har ett stort engagemang. Utöver detta är det viktigt att du är förtroendeingivande i ditt sätt att agera, att du är rak och tydlig i din kommunikation och att du har en förmåga att fatta välgrundade beslut.

 

Bakgrund och egenskaper:

-       Erfarenhet av och intresse för produktion och ledarskap.

-       Administrativ ådra och vana vid att arbeta i affärssystem.

-       Analystisk till läggning och har lätt att se helheten och arbeta med detaljer.

-       Vilja och intresse av att utveckla dig själv och andra.

-       Mål- och resultatorienterad.

-       Personlig integritet.

 

För dig som söker men inte känner att du fullt motsvarar ovanstående kvalifikationer tar vi gärna emot din ansökan och bokar ett personligt möte för att diskutera kring dina möjligheter att utvecklas mot rollen.

 

Frågor besvaras gärna av Ulf Bodenholm, 070-7870258. Visa mindre

Manager Tools and Fixtures Design – Scania Technical Center-Oskarshamn

Ansök    Jan 20    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania is now undergoing a transformation from being a supplier of trucks, buses and engines to a supplier of complete and sustainable transport solutions. MP Cab is a world class enabler of new product introductions within Scania global cab production. We act proactively to safeguard disturbance free introductions of new cab models and functionalities into serial production, following Scania PD-Process. We work in close cooperation with Design, Market an... Visa mer
Scania is now undergoing a transformation from being a supplier of trucks, buses and engines to a supplier of complete and sustainable transport solutions.

MP Cab is a world class enabler of new product introductions within Scania global cab production. We act proactively to safeguard disturbance free introductions of new cab models and functionalities into serial production, following Scania PD-Process. We work in close cooperation with Design, Market and Purchase, and represent Production in global cross-functional forums. Technical Centre in Oskarshamn is located outside, but very close to the Scania factory. We have around 90 employees at Technical Center-Oskarshamn and report directly to Product Introductions Chassis and Cabs located at Scania Södertälje.

Tools and Fixtures Design in Oskarshamn is responsible for design, documentation, manufacturing, prototyping as well as CE-marking assurance of own tools & fixtures tailor-made to support Press, Body and Painting as well as Assembly and Logistics in Oskarshamn, Scania Latin America and Laxå Special Vehicles. We are also responsible for the overall tools documentation STD’s and to secure all CAD data is kept safe with us and stored correctly into Scania servers and Scania CAD System ENOVIA. We have a group of designers and workshop prototype specialists that hold core competence towards tools & fixtures design, prototyping and specialist support around Press-dies, BiW fixtures and grippers, lifting equipment, transport skids, special packing, as well as tailor-made assembly tools. 

We are looking for a new group manager who is eager to work globally and cross-functionally, being an enabler of world class and agile tools & fixtures design and prototyping within Product Intro Cabs.

The manager main responsibilities are:

- To manage and coordinate his own group and the whole tools & fixtures design process, working with different cross-functional assignments from the Project Teams as well as from Oskarshamn, Scania Latin America and Laxå Production.

- To manage the right archiving and importing process to Scania ENOVIA of CAD models and drawing material regarding new production equipment as well as existing equipment adapted for our product introductions.

- To secure the CE-marking of own designed and manufactured tools at TC-Oskarshamn as well as to provide CE-marking support for purchased changes to existing equipment from Oskarshamn and Laxå Production.

- To define the requirements for CAD and archived tools in cooperation with Scania Design department responsible for Product Structure Coordination.

- To represent Technical Center-Oskarshamn in current Tools Design networks and CAD projects such as MBD and 3D-Experience.

- To be the Chapter responsible for CAD documentation in Scania Technical Guidelines for the procurement process of new production tools and equipment.

- To be the responsible for prototype workshop's operations and equipment as well as to promote a safe and healthy work environment.

- To be the owner of investments and scheduled maintenance, as well as the speaker partner of real estate issues in the prototype workshop.

The group consists today of around 8 skilled designers and 2 prototype and tools manufacturing technicians.

We provide development, technical competence, long term experience and a very good work environment, you should provide good organization, eagerness, protagonism, and leadership.

Preferred skills and experience


• Management
• Coaching, Team development
• Continuous improvement, Resilient, Proactive
• Tools & Fixtures Design
• CAD (CATIA, Laycad, etc.)
• CE-marking
• Lean-Agile
• Selling communication
• Customer oriented
• Digitalisation, Process simulation
• Manufacturing and Assembly

 

Your profile
Ambitious and enthusiastic, or even and experienced group manager, preferably a mix.

You actively listen to your employees and counter-parts with respect and trust. You put the right questions to secure mutual understanding. We are all working close together and truly are each other’s teammates to enable a health and safe work environment, so it is important spread good energy, act with self-confidence and resilience, and show strong cooperation and team spirit.

 

For more information

Please contact Ricardo Costa da Cruz, Manager Product Introductions Cab, telephone: +46 (0)491-765851 or Stefan Helander, HR Business Partner, telephone: +46 (0)491-464183.


Application

Application-period: from 2022-01-20 to 2022-02-20

Apply with a CV, cover letter and copies of any certificates via HR Inline for managers and employees/job supplement/job search.

Please note that we will be interviewing continuously, which means that we may close the application process earlier than stated if we find the right candidate.


Scania is a world-leading provider of transport solutions. Together with our partners and customers we are driving the shift towards a sustainable transport system. In 2020, we delivered 66,900 trucks, 5,200 buses as well as 11,000 industrial and marine power systems to our customers. Net sales totalled to over SEK 125 billion, of which over 20 percent were services-related. Founded in 1891, Scania now operates in more than 100 countries and employs some 50,000 people. Research and development are mainly concentrated in Sweden. Production takes place in Europe and Latin America with regional product centres in Africa, Asia and Eurasia. Scania is part of TRATON GROUP. For more information visit: www.scania.com. Visa mindre

Enhetschef säkerhetsstyrning -Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Feb 18    Vattenfall AB    Gruppchef, teknik
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar. För oss handlar ledarskap om at... Visa mer
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
För oss handlar ledarskap om att nå mål genom sina medarbetare. Din uppgift som ledare är att samla kraften så att den blir större än summan av enskildheterna. Arbetet ställer höga krav på att koppla ihop människor, accelerera lärandet och att driva innovation.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en drivande och engagerad chef för enheten för säkerhetsstyrning.


Vad du kommer att göra
Som enhetschef kommer du att arbeta med att leda en grupp av seniora medarbetare med skilda kompetenser. Enheten består förnärvarande av åtta medarbetare. Enhetens uppdrag har ett starkt fokus på SKB:s säkerhetsarbete och inkluderar en rad områden som kopplar mot hur SKB styr och säkerställer säkerheten i både befintliga och nya anläggningar. Enheten ingår i avdelning S, Säkerhet, kvalitet och miljö.
Förutom att leda enhetens arbete förväntas du, baserat på din kompetens och intresse stödja avdelningschefen inom specificerade områden samt i vissa fall representera avdelning S och SKB i Vattenfalls interna samordningsforum. Du deltar i ledningsgruppen för avdelning S och rapporterar till avdelningschefen.


Vem är du?
Vi ser att du har relevant högskole-/universitetsutbildning samt gedigen arbetslivserfarenhet inom säkerhetskritisk verksamhet. Du har flerårig erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare och du har drivit utvecklingsarbete och förändringsprocesser med goda resultat. Vi ser gärna att du har bred kompetens och förståelse inom strålsäkerhetsområdet.
Som person är du ansvarstagande, noggrann och utvecklingsinriktad. Du har ett strategiskt synsätt och en god helhetssyn. God samarbets- och kommunikationsförmåga samt ett kreativt angreppssätt är andra viktiga egenskaper för att lyckas i rollen. Du förstår vikten av att vara uthållig och ha ett långsiktigt arbetssätt samtidigt som du bidrar till en positiv anda i arbetsgruppen. Arbetet kräver också att du är omdömesgill och uthållig. Tjänsten kräver vana att uttrycka sig väl i tal och skrift samt körkort B


Här kommer du att arbeta
Enheten säkerhetsstyrning är en av fyra enheter tillhörande avdelningen Säkerhet, kvalitet och miljö, vilken är en av fyra stabsavdelningar inom SKB. Enhetens uppdrag inkluderar en rad områden som kopplar mot hur SKB styr säkerheten i både befintliga och nya anläggningar. Exempel på frågeställningar som ingår i enhetens uppdrag är att styra och utveckla företagets arbete med säkerhetskultur, struktur och kompetenskrav kopplat till hur säkerhetsrelaterade beslut fattas i företaget, praktisk hantering/förberedelser av företagsövergripande säkerhetsfora, ansvara för beredskapsplanering inom företaget, hålla samman avdelningens rapportering av säkerhetsläget till berörda intressenter samt utöva kravtolkning och tillsyn inom informationssäkerhets- och strålskyddsområdet.


Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Du kommer att få en bred inblick i och möjlighet att påverka hur SKB bedriver sitt säkerhetsarbete och hur säkerhetsrelaterade beslut fattas.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.


Ytterligare information
Vill du veta mer om tjänsten kontakta avdelningschef Säkerhet, kvalitet och miljö, Peter Selting 072 585 61 51.
Vill du veta mer om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Carolina Bölander, 073 431 12 60.
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.


Placeringsort: Solna, Oskarshamn eller Östhammar.


Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 20 mars 2022 Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan!
Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Gruppchef Produktion Kaross

Ansök    Nov 2    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare och ansvarar för tillverkning av hela europaproduktionen av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av Logistik, Pressverkstad, Karossverkstad, Grundmåleri, Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad. Vi ligger i framkant med hög produktkvalitet och automationsgrad. Vi söker nu en ny gruppchef i vår Karossverkstad. Just nu står vi inför roliga utmaningar i att implementera rätt a... Visa mer
Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare och ansvarar för tillverkning av hela europaproduktionen av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av Logistik, Pressverkstad, Karossverkstad, Grundmåleri, Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad. Vi ligger i framkant med hög produktkvalitet och automationsgrad.

Vi söker nu en ny gruppchef i vår Karossverkstad. Just nu står vi inför roliga utmaningar i att implementera rätt aktiviteter för att nå våra mål inom säkerhet, kvalité och effektivitet. Du kommer att ha stor möjlighet att vara med och påverka hur vi ska arbeta framåt för att nå våra framtida mål.

Arbetsuppgifter
Som gruppchef blir du ansvarig för att leda medarbetarna i det dagliga arbetet.
Du ansvarar även för att avdelningen på ett säkert sätt levererar rätt kvalitet vid rätt tidpunkt till rätt kostnad.

I rollen fungerar du både som chef och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Du ansvarar för arbetsmiljö och för personalens utveckling, men också för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer. Det finns en tydlig struktur för arbetet, men det är ditt närvarande och agerande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete.

Din profil
Vi söker dig som är intresserad av att vara en del i den spännande framtid som Scania och Kaross står inför. Du har en positiv och ansvarstagande inställning, med egen vilja och drivkraft att utveckla gruppen och leda medarbetarna på bästa sätt. Du är initiativrik och lösningsfokuserad med en god kommunikativ förmåga, vilken gör att du lätt kan få ut budskap till grupp och kollegor. Du bör ha tidigare erfarenhet av chefskap och tekniskt intresse.

Arbetstid
2-skift

För mer information
Kontakta gärna Verkstadschef Wegar Lunner, på telefonnummer 0491-765102

Ansökan
Ansökan sker via Scanias hemsida, där personuppgifter anges och CV samt personligt brev bifogas.

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-19
HR Business Partner
Sara Skeppner Visa mindre

Gruppchef QMCS

Ansök    Okt 5    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och V... Visa mer
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå. Inom hela vår verksamhet arbetar vi tillsammans för att kontinuerligt förbättra våra leveranser, våra metoder och vår kompetens. Alla anställda har möjlighet till resultatbonus och vi erbjuder även en rad andra förmåner och rabatter genom vår förmånsportal. Några exempel är personalbil, förmånliga priser på Scanias egna semesterbostäder i Sverige, friskvårdsbidrag och en grupplivförsäkring som ger utökad trygghet för dig och din familj.

Gruppchef till Scania Industrial Maintenance QMCS
Nu utökar vi produktionsunderhåll i Oskarshamn med en ny avdelning för Underhållsingenjörer och Underhållsutveckling. I samband med detta söker vi en engagerad Gruppchef till vår enhet QMCS underhållssupport på Scania Industrial Maintenance.

Den nyinrättade avdelningen QMCS har till uppdrag att stötta de lokala underhållsavdelningarna i efterlevnaden och utvecklandet av befintliga underhållsplaner samt metoder och arbetssätt.

Vi erbjuder 
På IM möter vi ständigt nya utmaningar som utvecklar oss som individer och organisation. Vi arbetar i team med kompetenta kollegor i nära samverkan med alla produktionsenheterna. Just nu pågår en spännande förändringsresa där vi går mot att arbeta ännu mer förebyggande. Din grupp kommer att bestå av Underhållsingenjörer och utvecklingsingenjörer. Du erbjuds ett arbete med ett högt tempo och med många kontaktytor runt om hela Scania. Rollen i sig är bred och det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Du blir en del av en kultur som lägger stort fokus på säkerhet och samarbete. Verksamheten präglas av ett stort tekniskt kunnande, nytänkande och engagemang.

Dina arbetsuppgifter
Som gruppchef på QMCS ansvarar du för den operativa verksamheten och dina medarbetare. Du har det övergripande ansvaret för personalledning, leverans, arbetsmiljö, kvalitét och ekonomi. Rollen som gruppchef är både operativ och strategisk då det handlar om att tillgodose leveranserna på flera fabriker parallellt och tillsammans med din grupp jobba nära de lokala underhållsavdelningarna.

Som ledare hos oss skapar du engagemang genom att vara närvarande i verksamheten, du antar ett helhetsperspektiv och visar samtidigt intresse för detaljerna och leder ditt område professionellt mot våra värderingar med säkerhet som högsta prioritet. Du ingår i den lokala ledningsgruppen för QMC där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för att nå gemensamma mål. Du rapporterar till Underhållschef QMC och arbetar nära dina gruppchefskollegor inom Scania IM Produktionsunderhåll Oskarshamn.

 

Huvuduppdraget ligger i att leda, coacha och utveckla dina medarbetare i fråga om kvalitet, effektivitet och inom våra metoder. Du säkerställer att Scania IM´s metoder och processer för underhåll efterlevs och du stöttar i arbetet med att implementera och förbättra dessa. Som gruppchef genomför du aktiviteter utifrån IM´s strategiska plan, som säkrar att vi tillsammans når företagets mål.  

Exempel på vidare uppgifter:


• Aktivt arbeta med bemanningsplanering, rekrytering och det systematiska arbetsmiljöarbetet
• Jobbar tillsammans med ledningsgrupp QMB/C för att standardisera och effektivisera gemensamma arbetssätt
• Utmanar och utvecklar dina gruppmedlemmar så att de når sin fulla potential
• Bygga upp och bibehålla en grupp med stor kompetens inom underhåll och metodstöd
• Supportera och uppmuntra kompetensutbyte och kompetensutveckling genom att uppmana till samarbete och kompetensöverföring samt träning i våra metoder

 

Din profil

Vi söker en resultatinriktad, strukturerad och kommunikativ gruppchef. Du har tidigare chefserfarenhet och känner dig trygg i rollen som ledare. För att lyckas i rollen har du god kommunikativ förmåga, god struktur och är genuint intresserad av människor. Du är duktig på att coacha och leda individer mot gemensamma mål.

Vi ser också att du har:


• Universitet eller Högskoleutbildning inom mekanik, elektronik, automation, industriell ekonomi, produktionsteknik, underhållsteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Tidigare chefserfarenhet
• B-körkort
• Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
• Goda datorkunskaper
• Goda kunskaper i utveckling och implementering av metoder och arbetssätt
• Meriterande är goda kunskaper i Scanias egna processer

 

Ytterligare information 
Tjänsten är på heltid tillsvidare och placeringsort är Oskarshamn

Kontaktinformation 
För mer information kontakta rekryterande chef Mats Erlandsson på [email protected] eller på telefon 0491-765 428

Ansökan 
Skicka in din ansökan som möjligt, senast 2021-10-31. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.  Som ett led i urvalet använder vi oss av urvalstester och vi genomför drogtest och bakgrundskontroll på slutkandidat.  Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Välkommen med din ansökan!


Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com. Visa mindre

Gruppchef Kvalitetsavdelningen, Scanias hytt-produktion Oskarshamn

Ansök    Sep 27    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Tjänsten Vi söker nu gruppchef till kvalitetsavdelningen på Scania Oskarshamn. Ta chansen att bli en del av vår resa mot en modernare tillverkningsindustri, så kallad, industri 4.0, låter det spännande? Arbetsuppgifter Här jobbar vi med att utveckla, supportera och underhålla medarbetare och me... Visa mer
Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Tjänsten
Vi söker nu gruppchef till kvalitetsavdelningen på Scania Oskarshamn. Ta chansen att bli en del av vår resa mot en modernare tillverkningsindustri, så kallad, industri 4.0, låter det spännande?

Arbetsuppgifter
Här jobbar vi med att utveckla, supportera och underhålla medarbetare och metoder för att säkerställa att kvaliten på våran produkt och våra produktionssystem håller högsta klass och linjerar med den teknologiska utvecklingen i samhället. I dag är vi ca 125 medarbetare i Oskarshamn som entusiastiskt jobbar tillsammans för att säkra och driva kvalitetsarbetet framåt i fabriken.

Som gruppchef för avdelningen leder du arbetet för att säkerställa att hytten är tillverkad med rätt kvalitet samt att alla hytter är innanför specifikation. Du arbetar aktivt för att nå överenskomna mål genom att ständigt driva förbättrings- och kvalitetsarbete av arbetsmetoder. Vi förväntar oss att du som chef bidrar med din vision om vad kvalitetsarbete är och kan bli och att du ständigt jobbar mot den. Ständiga förbättringar leder oss framåt och vi är inte rädda att tänka nytt, både vad gäller hur vi jobbar eller vilka tekniker vi använder. I denna roll blir du en del av vårt support-team som jobbar med att vi ska nå våra mål vad gäller produktivitet, digitalisering och en felfri produkt.

Du har ett övergripande ansvar för personal, arbetsmiljö och kvalité av eget levererat arbete inom avdelningen. Du ingår också i verkstadsområdets ledningsgrupp där du förväntas att bidra med din kompetens och nytänkande idéer för att säkerställa att kvalitetsavdelningen alltid levererar enligt mål. Kvalitetsavdelningen står för en spännande framtid där vi tillsammans kommer att behöva titta på nya metoder, samt tekniska och digitala lösningar för att driva verksamheten och våra medarbetare framåt.

Din profil
Vi söker dig som brinner för strategiskt arbete, problemlösning, digitalisering och förändringar. Du är uppfinningsrik och tycker om att tänka utanför boxen. Du är en teknikintresserad person som gillar att tillsammans med andra driva utvecklingen framåt. Du ser lösningar där andra ser problem, är serviceorienterad, kommunikativ och proaktiv i allt du tar dig för. Vi söker dig som har goda ledaregenskaper och erfarenhet av ledarskap, samt ett intresse av ett nära samarbete med dina medarbetare. Du har en positiv och ansvarstagande inställning som sprider energi och glädje till medarbetare och kollegor. Du fäster stor vikt vid att bygga ett lag och utveckla individer genom aktiv närvaro och coaching. Du ska ha en tydlig vision för ditt ledarskap och förmågan att skapa konkreta mål för avdelningens utveckling. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid
Dagtid

För mer information
Kontakta gärna verkstadschef MCQA Kim Johansen 0491-765333  eller

HR Business Partner Stefan Helander 0491-464183

Ansökan
Ansök med CV, personligt brev och betygskopior. Rekrytering sker löpande.

Välkommen med din ansökan senast 2021-10-17.


Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com. Visa mindre

Gruppchef teknik - Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Jul 7    Vattenfall AB    Gruppchef, teknik
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar. För oss handlar ledarskap om at... Visa mer
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.
För oss handlar ledarskap om att nå mål genom sina medarbetare. Din uppgift som ledare är att samla kraften så att den blir större än summan av enskildheterna. Arbetet ställer höga krav på att koppla ihop människor, accelerera lärandet och att driva innovation.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?
Nu söker vi en drivande och engagerad gruppchef till SKB:s teknikavdelning.

Vad du kommer att göra
• leda, styra och koordinera arbetet och medarbetarna inom gruppen
• planera, budgetera och följa upp verksamheten
• arbeta med resurs- och kompetenssäkring av gruppen
• samverka inom avdelningen och övriga SKB för att uppnå våra verksamhetsmål
• medverka i styrning av konstruktionsverksamheten, till exempel som deltagare i projektstyrgrupper

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning alternativt motsvarande kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, där vi ser att du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet inom teknisk verksamhet, hög analytisk och strategisk förmåga samt vana att arbeta mot projekt.
Det är även meriterande om du har erfarenhet inom mekanisk teknik och VVS samt har arbetat inom kärnteknisk verksamhet. För tjänsten behöver du kunna tala och skriva obehindrat på svenska och engelska.
För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att förstå SKB:s olika anläggningar och varierande kravbild, vara drivande och våga fatta beslut trots att vägen framåt inte alltid är given. Som person är det viktigt för dig att leverera i tid och nå överenskommelser. Du har lätt för att skapa en öppen och ärlig dialog, bygga nätverk och skapa goda relationer, både inom SKB och externt. Du besitter en personlig mognad och brinner för att stödja, leda och utveckla dina medarbetare genom lyhördhet och tydlighet.
Gruppens medarbetare finns främst i Oskarshamn, men eftersom enhetens verksamhet finns på tre orter måste du räkna med att resa en del i tjänsten samt även vara bekväm i att leda på distans.
Körkort B är ett krav.

Här kommer du att arbeta
Inom SKB:s avdelning Teknik, som har konstruktionsansvar för SKB:s kärntekniska anläggningar och transportsystem, finns enheten för Mekanisk teknik. Verksamheten inom enheten består idag av två grupper som har vuxit de senaste åren och kommer att fortsätta växa ju närmare byggstarten av våra tre stora projekt vi kommer.

Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, www.skb.se, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information
Rekryterande chef: Oskar Hovlund, 072-535 84 45, tillgänglig från och med 16 augusti.
Rekryterare: Carolina Bölander, 073 431 12 60, tillgänglig från och med 12 augusti.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Oskarshamn.

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 29 augusti 2021. Urval sker efter sista ansökningsdatum.
Vi ser fram emot din ansökan!

Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Gruppchef i produktion till Scania Oskarshamn

Ansök    Apr 7    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Är du intresserad av ledarskap och brinner för att utveckla människor? Vill du få möjligheten att arbeta inom en större organisation och ansvara för ca 20 medarbetare i produktion? Just nu har du chansen att söka tjänsten som gruppchef i produktion på Scania i Oskarshamn. Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med ca 2700 anställda och ansvarar för tillverkning av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik be... Visa mer
Är du intresserad av ledarskap och brinner för att utveckla människor? Vill du få möjligheten att arbeta inom en större organisation och ansvara för ca 20 medarbetare i produktion? Just nu har du chansen att söka tjänsten som gruppchef i produktion på Scania i Oskarshamn.

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med ca 2700 anställda och ansvarar för tillverkning av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av: Logistik, Pressverkstad, Karossverkstad, Grund- och Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad.

Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem genom att utveckla säkra, smarta och energieffektiva transportlösningar som är bättre för människor och planeten. 

Vid årsskiftet blev vår hyttillverkning i Oskarshamn helt fossilfri. Därmed har den första av Scanias produktionsenheter i världen framgångsrikt lyckats fasa ut CO2-utsläpp från tillverkningen 

Uppdraget
Som gruppchef i produktion leder du en avdelning om 15-25 medarbetare. Du ansvarar även för att avdelningen på ett säkert sätt levererar rätt kvalitet vid rätt tidpunkt.

I rollen fungerar du som chef och tränare i tillämpningen av de arbetssätt och metoder som vi arbetar efter. Du ansvarar för arbetsmiljö och för personalens utveckling, men också för strategiska frågor som rör gruppens resurser, kompetens och processer. Det finns en tydlig struktur för arbetet, men det är ditt närvarande och agerande ledarskap som kommer att avgöra vilka resultat som uppnås. Rollen innebär ett självständigt, utmanade och framförallt utvecklande arbete.  

Din profil
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, gärna med teknisk bakgrund men inget krav, och som brinner för ledarskap. Vi ser att du har chefserfarenhet och förmåga att kunna balansera teknik med ledarskapsfrågor. Du har ett stort produktionshjärta och vill arbeta med att utveckla medarbetare, arbetssätt samt metoder för att nå uppsatta mål. Du är en god kommunikatör som är lyhörd och har förmågan att entusiasmera, motivera och utveckla din omgivning.  

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett arbete med mycket goda utvecklingsmöjligheter i ett tryggt och globalt företag, med starkt engagemang och stor laganda. 

Vi tror på en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats. Att ha roligt på jobbet är viktigt för oss.

Arbetstid

• Skiftarbete
• Tillsvidare
• Heltid

Ytterligare information

• Språkkrav: Svenska och engelska
• Placeringsort: Oskarshamn

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta:

Verkstadschef Logistikcenter Andreas Algesson 0491-765014.

Verkstadschef Monteringen Anna Nyblom 0491-765863.

Group Manager HR Business Partner Niklas Olsson 0491-765078.

HR Business Partner Oskar Kardmo Drott, 0491-464478.

Ansökan
Rekrytering sker löpande, så ansök redan idag. Vi önskar gärna att du bifogar ditt CV och ett personligt brev där vi kan läsa din motivation för den tjänst du söker.

Som ett kvalitativt led i vårt rekryteringsarbete genomgår alla slutkandidater en bakgrundskontroll.

Vi ser fram mot din ansökan! Visa mindre

Underhållsledare till Produktionsunderhåll

Ansök    Feb 4    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och V... Visa mer
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Till Scania Industrial Maintenance i Oskarshamn söker vi nu en Underhållsledare till Produktionsunderhåll på monteringen.

Vi erbjuder ett varierande arbete som kräver allt från akuta dagliga beslut till strategiska val för att som grupp och individ utvecklas på längre sikt.

Här arbetar vi för att nå den krävda tillgängligheten på vår produktionsutrustning inom MC (Montering) och OLO (Logistik). Detta lagarbete bedrivs tvärfunktionellt med våra kunder och deras stödfunktioner men även internt där vi kontinuerligt arbetar med att förbättra och utveckla våra arbetssätt och metoder. Tjänsten innebär ett nära samarbete och med våra kunder varför det är viktigt att kunna skapa relationer och teamkänsla. Låter detta som något för dig så är du välkommen att söka tjänsten.

Du har:


• En godkänd gymnasieutbildning
• Ett antal års arbetslivserfarenhet ifrån industrin inom underhåll och/eller produktion
• Erfarenhet av rollen som chef
• Goda datorkunskaper
• Erfarenhet av kundservice i någon form är meriterande
• För uppdraget är relevant högskoleutbildning meriterande

Du behärskar svenska i tal och skrift och engelska i tal.

Som person är du en ledare som har drivkraft att tillsammans med ditt team uppnå goda resultat. Du ser till helheten och förstår hur du kan omvandla verksamhetens behov till konkreta mål och aktiviteter samt att följa upp dem för att se att vi når önskad effekt. Du är en god ledare med förmåga att engagera dina medarbetare och få dem att trivas och arbeta mot samma mål. Du är prestigelös, flexibel och har ansvarskänsla och integritet. Tvärfunktionellt samarbete liksom att bygga och underhålla relationer är självklart för dig.

Tjänsten är på dagtid.

Rekrytering sker löpande.

Vill du veta mer, kontakta gärna:
Mats Erlandsson, Underhållschef, 0491 765 428
Jerker Viberg, HR Business Partner, 0491-765 118, [email protected]

Låter detta intressant?
Låter detta intressant? Då är du välkommen att ansöka via www.scania.com/jobb senast 2021-03-07. Visa mindre

Gruppchef Konstruktionsavdelningen – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Aug 20    SKB - Oskarshamn    Gruppchef, teknik
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. Här kommer du att arbet... Visa mer
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. Här kommer du att arbeta SKB har två kärntekniska anläggningar i drift, en i Forsmark och en i Oskarshamn samt planer på att bygga ut befintliga och uppföra en tredje för använt kärnbränsle i Östhammars kommun.Inom SKB:s avdelning Konstruktion och bygg, som har uppdraget att konstruera och utveckla SKB:s kärntekniska anläggningar, finns enheten för Elkonstruktion. Verksamheten inom enheten har utökats och kommer att fortsätta växa ju närmare vi kommer byggstarten av våra tre stora projekt. Därför ska vi nu bilda två grupper inom enheten och tillsätta gruppchefer. Nu söker vi en gruppchef till den del av verksamheten som ligger i Oskarshamn, till gruppen för Elkonstruktion. Vad du kommer att göraLeda, styra och koordinera arbetet och medarbetarna inom gruppenPlanera, budgetera och följa upp verksamhetenArbeta med resurs- och kompetenssäkring av gruppenSamverka med andra ledare inom SKB för att säkerställa att vi når företagets verksamhetsmålMedverka i styrning av konstruktionsverksamheten, till exempel som deltagare i projektstyrgrupperVi söker dig sombrinner för ledarskap och motiveras av att utveckla både verksamhet och människormotiveras av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att de kan växa och utvecklashar en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till företagets bästaär bra på att skapa förtroendefulla relationer och hantera olika intressen samtidigt som du tar verksamheten närmare måletär nyfiken och vågar tänka nytt och är öppen för andras tankar och idéerFör att vara framgångsrik i rollen behöver du ha mycket driv och framåtanda samt förmåga att samverka tätt tillsammans med övriga ledare inom SKB för att leverera den mest effektiva lösningen för företaget.Vi vill att du är processorienterad och van vid att säkerställa samarbetet tvärfunktionellt med andra avdelningar samt van vid externa relationer såsom leverantörer, externa samarbetspartners och andra aktörer.Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Eftersom gruppernas medarbetare finns främst i Oskarshamn, men enheten har personal i Solna och Östhammar innebär tjänsten att du ska ha möjlighet att resa mellan dessa orter.Det är meriterande om du hartidigare chefserfarenheterfarenheter från projekt- och konstruktionsverksamhetVarför välja oss?Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.Övrig informationRekryterande chef: Jerry Westerstedt, 073- 692 60 82Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.Placeringsort: OskarshamnTjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 13 september 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Underhållsledare Presshallen

Ansök    Dec 28    Scania CV AB    Gruppchef, teknik
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och V... Visa mer
Scania Industrial Maintenance AB är ett tekniskt produktionsstödjande bolag och en del av Scania CV AB, som genomgår en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer, till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar. Vi har ett brett utbud av tjänster inom industriella projekt samt ansvar för produktions- och fastighetsunderhåll. Hos oss finns specialkompetens inom bland annat automation, styr & regler, el och VVS. Vi är ca 1000 anställda i Södertälje, Oskarshamn och Luleå.

Till Scania Industrial Maintenance i Oskarshamn söker vi nu en Underhållsledare till produktionsunderhåll i Presshallen.

 

 

Vi erbjuder ett varierande arbete som kräver allt från akuta dagliga beslut till strategiska val för att som grupp och individ utvecklas löpande över tid.

Här arbetar vi för att nå den krävda tillgängligheten på vår produktionsutrustning.  Detta lagarbete bedrivs tvärfunktionellt med våra kunder och deras stödfunktioner men även internt där vi kontinuerligt arbetar med att förbättra och utveckla våra arbetssätt och metoder. Tjänsten innebär ett nära samarbete och med våra kunder varför det är viktigt att kunna skapa relationer och teamkänsla. Låter detta som något för dig så är du välkommen att söka tjänsten.

 

Du har:


• En godkänd gymnasieutbildning
• Ett antal års arbetslivserfarenhet ifrån industrin inom underhåll och/eller produktion.
• Erfarenhet av rollen som chef
• Erfarenhet av kundservice i någon form är meriterande.
• Goda datorkunskaper
• För uppdraget är relevant högskoleutbildning meriterande

 

 

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

 

Som person är du en ledare som har drivkraft att tillsammans med ditt team uppnå goda resultat. Du ser till helheten och förstår hur du kan omvandla verksamhetens behov till konkreta mål och aktiviteter samt att följa upp dem för att se att vi når önskad effekt. Du är en god ledare med förmåga att engagera dina medarbetare och få dem att trivas och arbeta mot samma mål. Du är prestigelös, flexibel och har ansvarskänsla och integritet. Tvärfunktionellt samarbete liksom att bygga och underhålla relationer är självklart för dig.

 

Tjänsten innebär dagtid.

 

Rekrytering sker löpande.

 

Vill du veta mer, kontakta gärna:

Jerker Viberg, HR Business Partner, 0491-765 118, [email protected]

Jonas Ahl, Underhållschef, 0491-765157, [email protected]

 

Låter detta intressant?

Låter detta intressant? Då är du välkommen att ansöka via www.scania.com/jobb

Senast 2021-02-15


Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte över 137 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i TRATON.SE. För ytterligare information, besök www.scania.com. Visa mindre

Gruppchef bygg-/ bergkonstruktion – Svensk Kärnbränslehantering

Ansök    Nov 17    Vattenfall AB    Gruppchef, teknik
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste miljöskyddsprojekt? Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar. För oss handlar ledarskap o... Visa mer
Vill du arbeta med ett av tidernas viktigaste
miljöskyddsprojekt?


Tiden är inne. Tillsammans ska vi på SKB bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar.

För oss handlar ledarskap om att nå mål genom sina medarbetare. Din uppgift som ledare är att samla kraften så att den blir större än summan av enskildheterna. Arbetet ställer extraordinära krav på samarbetsförmåga, säkerhetstänkande och konstruktiva lösningar.

Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Nu söker vi en drivande och engagerad gruppchef till enheten för bygg- och bergkonstruktion.


Vad du kommer att göra
• Leda, styra och koordinera arbetet inom gruppen
• Planera, budgetera och följa upp verksamheten
• Arbeta med resurs- och kompetensutveckling av gruppen
• Samverka inom avdelningen och med projekt för att uppnå SKB:s verksamhetsmål
• Medverka i styrning av konstruktionsverksamheten, till exempel som deltagare i projektstyrgrupper


Vem är du?
Vi söker dig som har relevant civil- eller högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. Du har erfarenhet från en ledande roll inom byggsektorn där du drivit flera byggprojekt. För tjänsten behöver du kunna tala och skriva obehindrat på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen behöver du ha förmågan att förstå SKB:s olika anläggningar och varierande kravbild, vara drivande och våga fatta beslut trots att vägen framåt inte alltid är given. Som person är det viktigt för dig att leverera och nå överenskommelser. Du har lätt för att skapa en öppen och ärlig dialog, bygga nätverk och skapa goda relationer, både inom SKB och externt.


Du besitter en personlig mognad och du brinner för att stödja, leda och utveckla dina medarbetare genom lyhördhet och tydlighet.

Eftersom enhetens verksamhet finns på tre orter måste du räkna med att resa en del i tjänsten, men även klara av att leda på distans.Här kommer du att arbeta
Inom SKB:s avdelning Konstruktion och bygg, som har uppdraget att konstruera och utveckla SKB:s kärntekniska anläggningar, finns enheten Byggnadsteknik, berg och geoteknologi. Verksamheten inom enheten har utökats och kommer att fortsätta växa ju närmare vi kommer byggstarten av våra tre stora projekt. Därför ska vi nu bilda två grupper inom enheten och tillsätta en gruppchef.


Varför ska du arbeta hos oss?
Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.


Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information
Rekryterande chef: Kim Vendersvik tfn 070-384 05 50
Rekryterare: Natasha Velevska tfn 073-801 45 80

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,
073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar, Solna eller Oskarshamn


SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 2 december 2020.
Urval sker efter sista ansökningsdatum.


Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Gruppchef Konstruktionsavdelningen – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Aug 20    SKB - Oskarshamn    Gruppchef, teknik
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. Här kommer du att arbet... Visa mer
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. Här kommer du att arbeta SKB har två kärntekniska anläggningar i drift, en i Forsmark och en i Oskarshamn samt planer på att bygga ut befintliga och uppföra en tredje för använt kärnbränsle i Östhammars kommun.Inom SKB:s avdelning Konstruktion och bygg, som har uppdraget att konstruera och utveckla SKB:s kärntekniska anläggningar, finns enheten för Mekanik och VVS. Verksamheten inom enheten har utökats och kommer att fortsätta växa ju närmare vi kommer byggstarten av våra tre stora projekt. Därför ska vi nu bilda två grupper inom enheten och tillsätta gruppchefer. Nu söker vi en gruppchef till den del av verksamheten som ligger i Oskarshamn, till gruppen för Mekanisk konstruktion. Vad du kommer att göraLeda, styra och koordinera arbetet och medarbetarna inom gruppenPlanera, budgetera och följa upp verksamhetenArbeta med resurs- och kompetenssäkring av gruppenSamverka med andra ledare inom SKB för att säkerställa att vi når företagets verksamhetsmålMedverka i styrning av konstruktionsverksamheten, till exempel som deltagare i projektstyrgrupperVi söker dig sombrinner för ledarskap och motiveras av att utveckla både verksamhet och människormotiveras av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att de kan växa och utvecklashar en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till företagets bästaär bra på att skapa förtroendefulla relationer och hantera olika intressen samtidigt som du tar verksamheten närmare måletär nyfiken och vågar tänka nytt och är öppen för andras tankar och idéerFör att vara framgångsrik i rollen behöver du ha mycket driv och framåtanda samt förmåga att samverka tätt tillsammans med övriga ledare inom SKB för att leverera den mest effektiva lösningen för företaget.Vi vill att du är processorienterad och van vid att säkerställa samarbetet tvärfunktionellt med andra avdelningar samt van vid externa relationer såsom leverantörer, externa samarbetspartners och andra aktörer.Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Eftersom gruppernas medarbetare finns främst i Oskarshamn, men enheten har personal i Solna och Östhammar innebär tjänsten att du ska ha möjlighet att resa mellan dessa orter.Det är meriterande om du hartidigare chefserfarenheterfarenheter från projekt- och konstruktionsverksamhetVarför välja oss?Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.Övrig informationRekryterande chef: Marcus Nilzén, 070-763 28 70Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.Placeringsort: OskarshamnTjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 13 september 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Gruppchef Projektgenomförande – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ansök    Maj 8    SKB - Oskarshamn    Gruppchef, teknik
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. Här kommer du att arbet... Visa mer
Ditt nya jobb kommer att göra skillnad. I minst 100 000 år.Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år. Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad. Här kommer du att arbeta Avdelning Projekt samlar SKB:s genomförande av anläggningsförnyelse, både i befintliga och kommande anläggningar. Enhet Projektgenomförande har som uppdrag att genomföra projekt som i huvudsak syftar till att anläggningsutveckla driftsatta anläggningar och transportsystem. Enheten är resursägare för SKB:s projektledare.Enheten har en geografisk spridning från Oskarshamn i söder till Solna och Östhammar i norr.Nu söker vi en gruppchef för den del av enhet Projektgenomförande som finns i norr. Gruppen består i dag av 8 stycken anställda och 6 stycken inhyrda projektledare. Gruppen förväntas växa under kommande år.Vad du kommer att göraAnsvara för verksamhet, personal och budgetVara resursägare av projektledande och stödjande personalLeda och följa upp arbetet i gruppenSamverka med andra resursägare inom SKB för att säkerställa att kompetenta resurser finns tillgängliga för avdelningens projektverksamhetMedverka i styrning av projektverksamheten, till exempel som deltagare i projektstyrgrupperVi söker dig som harhögskole- eller universitetsutbildning eller förvärvat motsvarande kompetens från projektverksamhetgod kunskap och erfarenhet av projektverksamhetgoda förutsättningar och intresse för att leda, motivera och utveckla medarbetarnagod samarbetsförmåga då gruppen kommer att samverka med andra enheter inom SKBSom ledare besitter du en personlig mognad och du brinner för att stödja och utveckla dina medarbetare. Du har god förmåga att driva, leda och utveckla gruppens verksamhet.Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Eftersom gruppens medarbetare finns i Solna, Östhammar och Forsmark innebär tjänsten att du kontinuerligt ska ha möjlighet att resa mellan dessa orter.Det är meriterande om du hartidigare chefserfarenheterfarenheter från projektverksamhetVarför välja oss?Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.Övrig informationRekryterande chef: Daniel Carlstedt, 072-231 41 08Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.Placeringsort: Östhammar eller SolnaTjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 4 juni 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre