Lediga jobb som Ombudsman i Oskarshamn

Se lediga jobb som Ombudsman i Oskarshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Oskarshamn som finns hos arbetsgivaren.

IF Metall söker en lokalombudsman till Oskarshamn

Ansök    Jul 7    Industrifacket Metall    Ombudsman
IF Metall organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har över 300 000 medlemmar på 13 000 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet. Har du erfarenhet av förhandling, fackligt arbete och har goda kunskaper inom arbetsrätten? Vill du arbeta för och med människor? Nu ... Visa mer
IF Metall organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsföretag och tvätterier, och har över 300 000 medlemmar på 13 000 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall har en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet.

Har du erfarenhet av förhandling, fackligt arbete och har goda kunskaper inom arbetsrätten? Vill du arbeta för och med människor?

Nu söker IF Metall en lokalombudsman till avdelning 38, Dackebygden. Som ombudsman erbjuds du ett meningsfullt och utvecklande arbete där du gör skillnad för avdelningens medlemmar varje dag. Här får du möjlighet att arbeta med engagerade kollegor i en roll där du kommer att ha många kontakter och samarbeten. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi ser fram emot din ansökan!

Om tjänsten

I rollen som lokalombudsman ingår att i samarbete med övriga ombudsmän och administratörer genomföra arbetsuppgifter som är kopplade till den fackliga verksamheten. Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak bestå av att:

Ge arbetsrättslig rådgivning samt företräda medlemmar i förhandling och tvister

Rekrytera medlemmar och bilda klubbar

Stödja och stärka organisationen

Skapa engagemang för medlemskap och fackliga värderingar

I rollen svarar du självständigt för förhandlingar och medlemsärenden och ger ett löpande stöd till förtroendevalda och medlemmar. Du rapporterar till lokal samordnare. Tillträde sker enligt överenskommelse och löne- och anställningsvillkor är enligt avtal för lokalombudsmän.

Kontakt:
HR-Generalist, Carolina Mannerqvist: 08-786 80 89

Lokal samordnare, Jerry Söderkvist: 0491-76 73 61  

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av fackligt arbete med goda kunskaper inom arbetsrätten. Rollen kräver att du har erfarenhet av förhandling och att du har arbetat med medlems-värvning eller organisering. Lämplig utbildningsbakgrund kan vara arbetsrättslig utbildning kombinerat med utbildning inom förhandling och/eller organisering. Har du tidigare arbetat som ombudsman eller med kollektivavtalsteckning är det meriterande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Det är ett krav att du har en god vana att hantera IT verktyg som stöd i ditt arbete.

För att lyckas i rollen har du förmågan att skapa goda relationer, ett arbetssätt som är strukturerat och det är viktigt att du är en god lagspelare. Du är kommunikativ, kan anpassa dig till förändringar och besitter ett lugn även i pressade situationer. För att trivas i rollen är du intresserad av strategiska frågor och du gillar problemlösning. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav. Vi söker dig som delar arbetarrörelsens värderingar och har ett gediget intresse för fackliga frågor.

Om verksamheten

IF Metall, organiserar anställda inom verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedels-företag och tvätterier och har 310 000 medlemmar på 12 900 arbetsplatser runt om i Sverige. Omkring 21 procent av medlemmarna är kvinnor. IF Metall är ett feministiskt förbund och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet. Det är en kunskapsintensiv organisation som strävar efter en god arbetsmiljö för alla, värdesätter olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Vi erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete som arbetar med ständig utveckling av människan och industrin.
Läs mer på: ifmetall Visa mindre