Lediga jobb som Övriga utbildare och instruktörer i Oskarshamn

Se lediga jobb som Övriga utbildare och instruktörer i Oskarshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Oskarshamn som finns hos arbetsgivaren.

Kompetensutvecklare Scania Oskarshamn

Brinner du för frågor som rör både kompetensförsörjning och livslångt lärande? Inspireras du av att arbeta i en organisation som är i ständig rörelse och att kontinuerligt växla fokus mellan det operativa och det strategiska? Då kanske du är vår nya kollega! Som kompetensutvecklare tillhör du ett team som ansvarar för intern kursverksamhet, skolkontakter samt analys och samordning av kompetensbehov brett över hela företaget. Vi har ett tätt samarbete inom... Visa mer
Brinner du för frågor som rör både kompetensförsörjning och livslångt lärande? Inspireras du av att arbeta i en organisation som är i ständig rörelse och att kontinuerligt växla fokus mellan det operativa och det strategiska? Då kanske du är vår nya kollega!

Som kompetensutvecklare tillhör du ett team som ansvarar för intern kursverksamhet, skolkontakter samt analys och samordning av kompetensbehov brett över hela företaget. Vi har ett tätt samarbete inom avdelningen och med övriga organisationen, då vi är en viktig stödfunktion.

Arbetsuppgifter
Som kompetensutvecklare har du nära kontakt med organisationen för att identifiera nuvarande och framtida kompetensbehov och att hitta lösningar för att tillgodose dessa behov. Du har löpande kontakt med skolor på alla nivåer för att säkerställa den långsiktiga kompetensförsörjningen. Du samverkar också med kollegor inom andra produktionsenheter inom Scania.

Organisatoriskt är avdelningen en del av Scanias HR-avdelning och samarbetar med de övriga grupperna; kommunikation, lön, HR och Basic Skills på daglig basis.

Vi söker
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis HR, beteendevetenskap eller pedagogik. Kunskap om metoder för lärande och kompetenssäkring är grundläggande. Du behöver vara flytande i svenska i både tal och skrift. Viktigt också att du är trygg i att kommunicera på engelska eftersom en del kommunikation inom koncernen sker på engelska. 

Rollen kräver att du är analytisk, har god samarbetsförmåga och helhetssyn. Du är initiativtagande, strukturerad, noggrann och har en stor egen drivkraft. Du har lätt för att nätverka och bygga relationer både internt som externt. Du drivs av att leda projekt framåt och trivs med att arbeta i en pulsad miljö. Erfarenhet från andra HR-roller eller koordinatorsroller är meriterande.

Arbetstid
Tjänsten är en tillsvidareanställning

För mer information
För mer information är du välkommen att kontakta:
Chef Kompetensutveckling Ida Hammarqvist, 0491-46 40 47, [email protected]
HR-chef Ulrika Hansson, 0491-76 50 53, [email protected]

Ansökan
Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev.  
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-25

 

Om Scania Oskarshamn  
Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare med 3 000 medarbetare och ansvarar för tillverkningen av Scanias Europaproduktion av lastbilshytter. Vi är en modern industri med hög teknologi och automation. Scanias syfte är att leda omställningen mot ett hållbart transportsystem. Vi vill förändra världens transporter till att bli rena, säkra och effektiva samtidigt som mångfald, inkludering och jämställdhet ligger högt på agendan. Scania Oskarshamn ligger vid kuststaden Oskarshamn som erbjuder ett välmående näringsliv, spännande utbildningsmöjligheter och trevliga fritidsaktiviteter. Närheten till havet och med skogen runt hörnet gör det lätt att förälska sig och slå sig till ro i Oskarshamn. Välkommen att stanna! Visa mindre

Instruktör till KSU Oskarshamn

Ansök    Nov 20    Vattenfall AB    Personalutbildare
Företagsbeskrivning KSU, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. KSU verkar under samlingsnamnet Training Service Provider såväl nationellt som internationellt. Företaget befinner sig i utveckling och vi ser en spännande tillväxt för att säkerställa kompetens för ny och långsiktig kärnkraftsdrift. Verksamheten bedrivs från vårt huvudkontor... Visa mer
Företagsbeskrivning
KSU, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. KSU verkar under samlingsnamnet Training Service Provider såväl nationellt som internationellt. Företaget befinner sig i utveckling och vi ser en spännande tillväxt för att säkerställa kompetens för ny och långsiktig kärnkraftsdrift.
Verksamheten bedrivs från vårt huvudkontor som ligger i Nyköping samt från våra träningsanläggningar som ligger i nära anslutning till kärnkraftverken i Forsmark, Oskarshamn och Ringhals. I Forsmark har vi även Teknik och träningscenter, TTC, där vi har en unik möjlighet att bedriva verkslik utbildning. KSU, med ca 170 anställda, ingår i Vattenfallkoncernen.
Du kliver in i en spännande tid och får möjligheten att var en viktig kugge att skapa KSUs framtid för att bidra till fossilfri framtid och kompetens för framtidens kärnkraft.
Jobbeskrivning
Vill du bidra till säker och fossilfri kärnkraft? Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB (KSU) söker nu en instruktör med drifterfarenhet. Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och stimulerande arbete med fokus på att få våra kunder att växa i sin kompetens.
Vilka är vi på KSU? En utav våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. Våra utbildningar genomförs dels i våra fullskaliga simulatorer men också i moderna, flexibla lärmiljöer då vi har en passion och en nyfikenhet för ny teknik.
Vi erbjuder dig att få vara med om en blandning av teknik, lärande och pedagogisk utveckling. Du kommer att ingå i ett team på ca 15 medarbetare som värdesätter öppenhet och samarbete och som arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Genom ansvar för egen planering och utförande, tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende, erbjuder vi dig hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Dina arbetsuppgifter
Som instruktör hos oss kommer du att utveckla och genomföra teoretiska och praktiska utbildningar samt återkommande träning för driftpersonal. Vi genomför och utvecklar även utbildning mot övriga kategorier inom kärnkraftsbranschen. Detta är något som kommer att växa i framtiden. Som instruktör får du även förmånen att handleda och följa upp våra kursdeltagare i deras vardag.
KSU ska vara det ledande utbildningsföretaget inom vår bransch. Det innebär bland annat att vi använder digitaliseringens möjligheter för att ge kursdeltagarna de bästa utbildningseffekterna. Vi sätter därför ett stort värde på din nyfikenhet och ditt intresse för att nyttja digitala verktyg i kombination med klassrums- och simulatorundervisning.
Kravspecifikation
Erfarenhet av kontrollsrumsarbete på Oskarshamnsverket 3
Intresse för att utbilda och handleda
Intresse för att utveckla verksamhet och möta kunders behov
B-körkort

Som person trivs du i en roll där du får engagera och utveckla människor. Du är initiativtagande, ansvarstagande, tydlig och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt. Med din öppenhet och nyfikenhet vill du bidra till vår trivsamma arbetsmiljö och fortsatta utveckling. Även uthållighet och lojalitet krävs för att trivas och prestera bra i tjänsten. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Ytterligare information
Placeringsort är Oskarshamn.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Malin Blixt, 070-342 20 06. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Andreas Nordgren 070-002 67 97
Fackliga representanter för denna tjänst är Mikael Stenmark, [email protected] (Unionen), Johan Kjellberg, [email protected] (Ledarna), Ingemar Eriksson, [email protected] (SEKO), Rolf Ohlsson, [email protected] (Akademikerna)
Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast den 17 december 2023. Vi ser fram emot din ansökan!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest. Visa mindre

Kompetensutvecklare till KSU

Ansök    Sep 1    Vattenfall AB    Utbildningsledare
Om jobbet KSU, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. KSU verkar under samlingsnamnet Training Service Provider såväl nationellt som internationellt. Företaget befinner sig i utveckling och vi ser en spännande tillväxt för att säkerställa kompetens för ny och långsiktig kärnkraftsdrift. Verksamheten bedrivs från vårt huvudkontor som ligg... Visa mer
Om jobbet
KSU, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. KSU verkar under samlingsnamnet Training Service Provider såväl nationellt som internationellt. Företaget befinner sig i utveckling och vi ser en spännande tillväxt för att säkerställa kompetens för ny och långsiktig kärnkraftsdrift.
Verksamheten bedrivs från vårt huvudkontor som ligger i Nyköping samt från våra träningsanläggningar som ligger i nära anslutning till kärnkraftverken i Forsmark, Oskarshamn och Ringhals. I Forsmark har vi även Teknik och träningscenter, TTC, där vi har en unik möjlighet att bedriva verkslik utbildning. KSU, med ca 170 anställda, ingår i Vattenfallkoncernen.
Du kliver in i en spännande tid och får möjligheten att var en viktig kugge att skapa KSUs framtid för att bidra till fossilfri framtid och kompetens för framtidens kärnkraft.
Jobbeskrivning
Vilka är vi på KSU? En av våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker och stabil drift av kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. I denna tjänst kommer du att tillhöra enheten Utbildningsstöd med ca 17 medarbetare
Vi söker dig som brinner för kompetensfrågor och vill vara med och utveckla våra instruktörer mot excellens.
KSU utbildar kärnkraftverkens operatörer enligt styrda befattningsutbildningar och återträningar. De som utbildar operatörerna är KSUs instruktörer vilkas kompetens är tydligt kravställt både vad gäller grundutbildning och återträning. Tillsammans med en kollega har du ansvar för att genomföra och utveckla utbildningen för KSUs instruktörer. Utöver grunduppdraget kommer du att samarbeta med övriga organisationen och driva kompetensfrågor även för chefer och andra kategorier samt genomföra och utveckla utbildningar inom ledarskap, Human Performance och pedagogik inom branschen.
Kravspecifikation
Dina arbetsuppgifter
Genomföra och utveckla instruktörsutbildning och certifiering både i simulator och i andra utbildningsmiljöer inom områden som HumanPerformance, SAT(systematic approach to training), ledarskap och pedagogik
Genomföra och utveckla utbildning både i simulator och i andra utbildningsmiljöer inom områden som HumanPerformance, SAT(systematic approach to training), ledarskap och pedagogik för kärnkraftverkens operatörer men även för andra intressenter inom branschen.
Samarbeta med HR avseende ledarskap och chefsutveckling i enlighet med Vattenfalls ledarskapsplattform.

Krav
Högskoleutbildning inom något av områdena ledarskap, pedagogik eller beteendevetenskap.
Körkort

Meriterande:
Dokumenterad erfarenhet av ledarutveckling
Dokumenterad erfarenhet av utbildningsgenomförande
Kärnkraftteknisk branscherfarenhet
Dokumenterad erfarenhet av simulatorutbildning
Personliga egenskaper
Då arbetet förutsätter nära samarbete med en kollega så ser vi att du har mycket god samarbetsförmåga. Du förutsätts också ha en god social och kommunikativ förmåga.
Ytterligare information
Placeringsorten är flexibel mellan Nyköping, Oskarshamn, Forsmark och Ringhals och vi förutsätter att du är flexibel och kan resa mellan de olika orterna.
För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Mikael Lundh, 070 588 29 96. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Andreas Nordgren 070 002 67 97
Fackliga representanter för denna tjänst är Mikael Stenmark, [email protected] (Unionen), Johan Kjellberg, [email protected] (Ledarna), Ingemar Eriksson, [email protected] (SEKO) samt Rolf Olsson, [email protected] (Akademikerna).
Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast 22 september 2023. Vi ser fram emot din ansökan!
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.
Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Kursledare i olika ämnen i Oskarshamn

Extrajobb – Vanligast är att våra cirkelledare har annan huvudsaklig sysselsättning. Studieförbundet Vuxenskolan Kalmar län söker ledare till Oskarshamn som kan hålla kurser i något eller några av följande ämnen: Olika former av studiecirklar för personer med funktionsvariation. Jakt Aktiekunskap Olika former av hantverk, t.ex. stickning/virkning, tovning, läder/skinn-hantverk, skapa i lera m.m. Våra kurser är öppna för alla och är formbara till innehålle... Visa mer
Extrajobb – Vanligast är att våra cirkelledare har annan huvudsaklig sysselsättning.
Studieförbundet Vuxenskolan Kalmar län söker ledare till Oskarshamn som kan hålla kurser i något eller några av följande ämnen:
Olika former av studiecirklar för personer med funktionsvariation.
Jakt
Aktiekunskap
Olika former av hantverk, t.ex. stickning/virkning, tovning, läder/skinn-hantverk, skapa i lera m.m.

Våra kurser är öppna för alla och är formbara till innehållet. Vi erbjuder kurser på dagtid, kvällstid och på helger – du som ledare är själv med och påverkar när kursen ska vara förlagd.
Vi söker i första hand dig som:
Har ett intresse av att dela med dig av dina kunskaper.
Har goda kunskaper i svenska språket och därmed kan undervisa på svenska.
Har behörighet att hålla Jaktledarutbildningar alt. kurser i Jägarskola (vid ansökan för ledare till jakt-kurser).
Har erfarenhet och gedigen kunskap i det ämne du önskar undervisa.

Det är meriterande om du har haft kurser tidigare, men inget krav då vi främst går på personlig lämplighet.
Är du den ledaren vi söker? Skicka då in din ansökan så snart som möjligt! Intervjuer sker löpande.

Vad innebär det att vara cirkelledare hos SV Kalmar län?
Som cirkelledare har du en viktig roll hos SV - du blir SV:s ansikte utåt och ditt jobb är att stödja och inspirera gruppen i det ämnet du är cirkelledare för. Du kommer själv vara en i gruppen, men kommer också att ha det övergripande ansvaret för kursens genomförande. Tillsammans med verksamhetsutvecklare på SV Kalmar län kommer du att planera kursen och skapa en arbetsplan. Du ansvarar även för att förbereda sammankomster, skapa en bra gruppmiljö och ansvara för närvarorapportering.
För att lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig även en ledarskapsutbildning som ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik, pedagogik och konsten att leda en grupp utan att vara chef.
Anställningen är en timanställning och timarvode utgår. Vanligast är att våra ledare har annan försörjning i grunden.
Om oss
Vi inom SV hävdar principen om människors lika värde baserat pa? de grundläggande mänskliga ra?ttigheterna. Va?r syn pa? bildning bygger pa? människans förmåga att sja?lv forma sitt liv tillsammans med andra ma?nniskor. Den utga?r fra?n individens ra?ttigheter och skyldigheter att som aktiv medborgare ta ansvar fo?r en samhällsutveckling som sta?rker den liberala demokratin.
Hur ansöker jag?


Vi tar emot ansökan per mail till [email protected]. I mailet ber vi dig ange vilket ämne du ansöker om att bli ledare i. Berätta även vilken erfarenhet du har som du anser är relevant för oss att veta samt bifoga CV.
Vi önskar din ansökan senast 1 december – varmt välkommen med din ansökan!


Vi undanber oss kontakt med annonsförsäljare och övriga media i den här rekryteringen.
Kontakt vid frågor:


Sophie Axelsson, Verksamhetsutvecklare i Oskarshamn kommun.
Mail: [email protected]
Vill du läsa mer om de olika ämnena vi söker ledare i?


Läs då mer på vår hemsida https://www.sv.se/avdelningar/sv-kalmar-lan/vi-soker-just-nu-cirkelledare-inom/. Visa mindre

Instruktör till KSU Oskarshamn

Ansök    Apr 5    Vattenfall AB    Utbildningsledare
Företagsbeskrivning KSU, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. KSU verkar under samlingsnamnet Training Service Provider såväl nationellt som internationellt. Företaget befinner sig i utveckling och vi ser en spännande tillväxt för att säkerställa kompetens för ny och långsiktig kärnkraftsdrift. Verksamheten bedrivs från vårt huvudkontor... Visa mer
Företagsbeskrivning
KSU, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. KSU verkar under samlingsnamnet Training Service Provider såväl nationellt som internationellt. Företaget befinner sig i utveckling och vi ser en spännande tillväxt för att säkerställa kompetens för ny och långsiktig kärnkraftsdrift.
Verksamheten bedrivs från vårt huvudkontor som ligger i Nyköping samt från våra träningsanläggningar som ligger i nära anslutning till kärnkraftverken i Forsmark, Oskarshamn och Ringhals. I Forsmark har vi även Teknik och träningscenter, TTC, där vi har en unik möjlighet att bedriva verkslik utbildning. KSU, med ca 170 anställda, ingår i Vattenfallkoncernen.
Du kliver in i en spännande tid och får möjligheten att var en viktig kugge att skapa KSUs framtid för att bidra till fossilfri framtid och kompetens för framtidens kärnkraft.
Jobbeskrivning
Vill du bidra till säker och fossilfri kärnkraft? Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB (KSU) söker nu en instruktör med drifterfarenhet. Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och stimulerande arbete med fokus på att få våra kunder att växa i sin kompetens.
Vilka är vi på KSU? En utav våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. Våra utbildningar genomförs dels i våra fullskaliga simulatorer men också i moderna, flexibla lärmiljöer då vi har en passion och en nyfikenhet för ny teknik.
Vi erbjuder dig att få vara med om en blandning av teknik, lärande och pedagogisk utveckling. Du kommer att ingå i ett team på ca 15 medarbetare som värdesätter öppenhet och samarbete och som arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Genom ansvar för egen planering och utförande, tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende, erbjuder vi dig hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.
Dina arbetsuppgifter
Som instruktör hos oss kommer du att utveckla och genomföra teoretiska och praktiska utbildningar samt återkommande träning för driftpersonal. Vi genomför och utvecklar även utbildning mot övriga kategorier inom kärnkraftsbranschen. Detta är något som kommer att växa i framtiden. Som instruktör får du även förmånen att handleda och följa upp våra kursdeltagare i deras vardag.
KSU ska vara det ledande utbildningsföretaget inom vår bransch. Det innebär bland annat att vi använder digitaliseringens möjligheter för att ge kursdeltagarna de bästa utbildningseffekterna. Vi sätter därför ett stort värde på din nyfikenhet och ditt intresse för att nyttja digitala verktyg i kombination med klassrums- och simulatorundervisning.
Kravspecifikation
Erfarenhet av kontrollsrumsarbete på Oskarshamnsverket 3
Intresse för att utbilda och handleda
Intresse för att utveckla verksamhet och möta kunders behov
B-körkort

Som person trivs du i en roll där du får engagera och utveckla människor. Du är initiativtagande, ansvarstagande, tydlig och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt. Med din öppenhet och nyfikenhet vill du bidra till vår trivsamma arbetsmiljö och fortsatta utveckling. Även uthållighet och lojalitet krävs för att trivas och prestera bra i tjänsten. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Ytterligare information
Placeringsort är Oskarshamn.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Malin Blixt, 0703- 42 20 06. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 0702-18 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Mikael Stenmark, [email protected] (Unionen), Johan Kjellberg, [email protected] (Ledarna), Ingemar Eriksson, [email protected] (SEKO), Rolf Ohlsson, [email protected] (Akademikerna)
Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast den 1 maj 2023. Vi ser fram emot din ansökan!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest. Visa mindre

Cirkelledare inom omsorgen

Extrajobb Studieförbundet Vuxenskolan (SV) söker flera ledare som kan hålla cirklar inom omsorgen i Oskarshamns kommun med start hösten -23. Detta gäller både inom äldreomsorgen och för personer med funktionsvariation. Ett perfekt extrajobb för dig som brinner för målgruppen! Är du den vi söker? Tveka inte att skicka in en ansökan. Oskarshamns kommun söker just nu bidrag för att kunna genomföra olika hälsofrämjande aktiviteter som ska sätta guldkant på til... Visa mer
Extrajobb
Studieförbundet Vuxenskolan (SV) söker flera ledare som kan hålla cirklar inom omsorgen i Oskarshamns kommun med start hösten -23. Detta gäller både inom äldreomsorgen och för personer med funktionsvariation. Ett perfekt extrajobb för dig som brinner för målgruppen! Är du den vi söker? Tveka inte att skicka in en ansökan.
Oskarshamns kommun söker just nu bidrag för att kunna genomföra olika hälsofrämjande aktiviteter som ska sätta guldkant på tillvaron för dem som bor på äldreboende eller LSS-boende. Under sommaren kommer vi få besked om det går igenom men oavsett kommer det behövas cirkelledare inom olika ämnen framöver så tveka inte att söka.
Som ledare för cirklar riktade mot individer med demens eller funktionsvariation så ser vi gärna att du är en lugn och pedagogisk individ som har tidigare erfarenhet av arbete med denna målgrupp, men detta är inget krav då vi främst går på personliga egenskaper.
Vad cirklarna innehåller kan variera beroende på efterfrågan från gruppen och dina egna kunskaper. Det skulle exempelvis kunna vara en friskvårdscirkel med sittande rörelser eller dans, olika målarcirklar, musikcirklar eller samtalscirklar om hur det var förr. Vi på SV kan hjälpa till med studiematerial vid behov.
Om anställningen
Anställningen är en timanställning och timarvode utgår. Vanligast är att våra ledare har annan försörjning i grunden.
Önskemål är att cirkeln/cirklarna hålls dagtid alternativt på helger – du, tillsammans med aktuellt boende, bestämmer tillsammans när cirkeln ska vara förlagd.
Målet är att starta cirklarna under september månad och att varje cirkel hålls en gång per vecka under ca 10 veckor. Förhoppningen är sedan att det fortsätter med 10 tillfällen under våren 2024.
Hur ansöker jag?
Vi tar emot ansökan per mail till [email protected] som är verksamhetsutvecklare på SV i Oskarshamns kommun. Ansökan vill vi ha senast 15 augusti. Skriv lite om dig själv och om vilket/vilka ämnen du är intresserad av att hålla cirkel inom. Vi ser gärna att du berättar vilken erfarenhet du har av ämnet och annan information du anser vara relevant för oss att veta. Har du ett CV där dina erfarenheter inom ämnet framgår så ber vi dig skicka med detta i ansökan. Skriv även hur många cirklar du skulle vilja hålla per vecka.
Vad innebär det att vara cirkelledare hos SV Kalmar län?
Som cirkelledare har du en viktig roll hos SV - du blir SV:s ansikte utåt och ditt jobb är att stödja och inspirera gruppen i det ämnet du är cirkelledare för. Tillsammans med verksamhetsutvecklaren och personal inom omsorgen kommer du att planera kursen. Du ansvarar även för att förbereda sammankomster, skapa en bra gruppmiljö och ansvara för närvarorapportering.
För att lyckas som cirkelledare erbjuder vi dig även en kostnadsfri ledarskapsutbildning under september månad i SV:s lokaler i centrala Oskarshamn. Denna utbildning ger dig grundläggande kunskaper inom bland annat gruppdynamik och pedagogik. I och med den aktuella målgruppen kommer vi även prata om demens och bemötande.
Om SV
Vi inom SV hävdar principen om människors lika värde baserat pa? de grundläggande mänskliga ra?ttigheterna. Va?r syn pa? bildning bygger pa? människans förmåga att sja?lv forma sitt liv tillsammans med andra ma?nniskor. Den utga?r fra?n individens ra?ttigheter och skyldigheter att som aktiv medborgare ta ansvar fo?r en samhällsutveckling som sta?rker den liberala demokratin.
Kontakt vid frågor och ansökan
Sophie Axelsson, Verksamhetsutvecklare i Oskarshamns kommun – [email protected] Visa mindre

Koordinator utbildning till Nova

Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvar... Visa mer
Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör
Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.

Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Närhet, trygghet och passion kort sagt alla byggstenar för en långvarig kärlekshistoria.

Med såväl stora arbetsgivare inom industri och teknik som drivna entreprenörer och småföretagare, erbjuder Oskarshamn ett välmående näringsliv och spännande utbildningsmöjligheter. Välkommen att
stanna i Oskarshamns kommun!

Novas huvudsakliga uppdrag är att bidra till hållbar regional tillväxt och ökad konkurrenskraft inom näringsliv och offentlig sektor för att trygga och öka sysselsättningen. Detta uppnås genom att arbeta i gränssnittet mellan akademi, näringsliv och offentlig verksamhet samt mot allmänheten i form av utbildning, forskning, innovation och affärsutveckling. Verksamhetens arbete ska präglas av öppenhet, tillit och meningsfullhet.


ARBETSUPPGIFTER
Som koordinator inom vårt verksamhetsområde utbildning kommer du att ingå i ett team med övriga koordinatorer på utbildningssidan och arbeta med både högskole- och yrkeshögskoleutbildningar samt med uppdragsutbildningar.

Du kommer att vara utbildningsledare för en eller flera av Novas yrkeshögskole-utbildningar, vilket bl a innebär att driva utvecklingsarbetet av utbildningarna och dess kurser i samverkan med arbetslivet och Novas strateg, vara delaktig i rekrytering av lärare, skriva ansökningar till Myndigheten för yrkeshögskolan samt ansvara för administrationen kring utbildningen i sin helhet.

I tjänsten ingår även att vara delaktig i arbetet med marknadsföring av Novas utbildningar samt kunna använda den teknik som används vid distansundervisning.


KVALIFIKATIONER
Du som söker ska:
- ha relevant eftergymnasial examen.
- ha god samarbetsförmåga och bemöta alla på ett respektfullt sätt.
- ha god förmåga att arbeta planera, organisera, prioritera och genomföra arbetet på ett självständigt sätt.
- kunna ställa om till nya förutsättningar när så krävs.
- ha god datorvana.

Det är meriterande om du även har:
- erfarenhet av arbete med eftergymnasial utbildning.
- erfarenhet av samverkan med offentliga och privata (utbildningsanordnare) aktörer.
- erfarenhet av medelsansökningar
- erfarenhet av system som används vid distansundervisning.

ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande rekrytering så välkommen med din ansökan redan idag!
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Läs gärna mer på https://flyttahit.nu/ och https://oskarshamn.com/ Visa mindre

Instruktör

Ansök    Aug 24    Vattenfall AB    Utbildningsledare
Vill du bidra till säker och fossilfri kärnkraft? Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB (KSU) söker nu en instruktör med drifterfarenhet. Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och stimulerande arbete med fokus på att få våra kunder att växa i sin kompetens. Vilka är vi på KSU? En utav våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar... Visa mer
Vill du bidra till säker och fossilfri kärnkraft? Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB (KSU) söker nu en instruktör med drifterfarenhet. Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och stimulerande arbete med fokus på att få våra kunder att växa i sin kompetens.


Vilka är vi på KSU? En utav våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. Våra utbildningar genomförs dels i våra fullskaliga simulatorer men också i moderna, flexibla lärmiljöer då vi har en passion och en nyfikenhet för ny teknik.


Vi erbjuder dig att få vara med om en blandning av teknik, lärande och pedagogisk utveckling. Du kommer att ingå i ett team på ca 15 medarbetare som värdesätter öppenhet och samarbete och som arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Genom ansvar för egen planering och utförande, tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende, erbjuder vi dig hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.


Dina arbetsuppgifter
Som instruktör hos oss kommer du att utveckla och genomföra teoretiska och praktiska utbildningar samt återkommande träning för driftpersonal. Vi genomför och utvecklar även utbildning mot övriga kategorier inom kärnkraftsbranschen. Detta är något som kommer att växa i framtiden. Som instruktör får du även förmånen att handleda och följa upp våra kursdeltagare i deras vardag.
KSU ska vara det ledande utbildningsföretaget inom vår bransch. Det innebär bland annat att vi använder digitaliseringens möjligheter för att ge kursdeltagarna de bästa utbildningseffekterna. Vi sätter därför ett stort värde på din nyfikenhet och ditt intresse för att nyttja digitala verktyg i kombination med klassrums- och simulatorundervisning.


Dina erfarenheter och kvalifikationer
• Erfarenhet av kontrollsrumsarbete på Oskarshamnsverket 3
• Intresse för att utbilda och handleda
• Intresse för att utveckla verksamhet och möta kunders behov
• B-körkort
Som person trivs du i en roll där du får engagera och utveckla människor. Du är initiativtagande, ansvarstagande, tydlig och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt. Med din öppenhet och nyfikenhet vill du bidra till vår trivsamma arbetsmiljö och fortsatta utveckling. Även uthållighet och lojalitet krävs för att trivas och prestera bra i tjänsten. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Placeringsort är Oskarshamn.


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Andreas Hagman, 0705-67 27 42 alternativt uppdragsledare Malin Blixt, 0703- 42 20 06. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 0702-18 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Mikael Stenmark, [email protected] (Unionen), Johan Kjellberg, [email protected] (Ledarna), Mårten Walfridsson, [email protected] (SEKO).


Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast den 21 september 2022. Vi ser fram emot din ansökan!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.


Vår organisation
Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, KSU, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. Företaget befinner sig i utveckling för att möta framtida behov och erbjuder dig med rätt kompetens och god samarbetsförmåga stora påverkansmöjligheter och stort ansvar. Verksamheten, som också innefattar information i kärnkraftsfrågor och analys och återförande av drifterfarenheter, bedrivs vid våra utbildningsenheter i Forsmark, Oskarshamn, Ringhals och Studsvik. KSU, med ca 170 anställda och huvudkontor i Studsvik, ingår i Vattenfallkoncernen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Instruktör till KSU Oskarshamn

Ansök    Okt 3    Vattenfall AB    Personalutbildare
Företagsbeskrivning Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, KSU, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. Företaget befinner sig i utveckling för att möta framtida behov och erbjuder dig med rätt kompetens och god samarbetsförmåga stora påverkansmöjligheter och stort ansvar. Verksamheten, som också innefattar information i kärnkraftsfrågor och analys och återförande av drifterfar... Visa mer
Företagsbeskrivning
Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, KSU, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. Företaget befinner sig i utveckling för att möta framtida behov och erbjuder dig med rätt kompetens och god samarbetsförmåga stora påverkansmöjligheter och stort ansvar. Verksamheten, som också innefattar information i kärnkraftsfrågor och analys och återförande av drifterfarenheter, bedrivs vid våra utbildningsenheter i Forsmark, Oskarshamn, Ringhals och Studsvik. KSU, med ca 170 anställda och huvudkontor i Studsvik, ingår i Vattenfallkoncernen.


Jobbeskrivning
Vill du bidra till säker och fossilfri kärnkraft? Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB (KSU) söker nu en instruktör med drifterfarenhet. Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och stimulerande arbete med fokus på att få våra kunder att växa i sin kompetens.
Vilka är vi på KSU? En utav våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. Våra utbildningar genomförs dels i våra fullskaliga simulatorer men också i moderna, flexibla lärmiljöer då vi har en passion och en nyfikenhet för ny teknik.
Vi erbjuder dig att få vara med om en blandning av teknik, lärande och pedagogisk utveckling. Du kommer att ingå i ett team på ca 15 medarbetare som värdesätter öppenhet och samarbete och som arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Genom ansvar för egen planering och utförande, tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende, erbjuder vi dig hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.
Dina arbetsuppgifter
Som instruktör hos oss kommer du att utveckla och genomföra teoretiska och praktiska utbildningar samt återkommande träning för driftpersonal. Vi genomför och utvecklar även utbildning mot övriga kategorier inom kärnkraftsbranschen. Detta är något som kommer att växa i framtiden. Som instruktör får du även förmånen att handleda och följa upp våra kursdeltagare i deras vardag.
KSU ska vara det ledande utbildningsföretaget inom vår bransch. Det innebär bland annat att vi använder digitaliseringens möjligheter för att ge kursdeltagarna de bästa utbildningseffekterna. Vi sätter därför ett stort värde på din nyfikenhet och ditt intresse för att nyttja digitala verktyg i kombination med klassrums- och simulatorundervisning.


Kravspecifikation
• Erfarenhet av kontrollsrumsarbete på Oskarshamnsverket 3
• Intresse för att utbilda och handleda
• Intresse för att utveckla verksamhet och möta kunders behov
• B-körkort
Som person trivs du i en roll där du får engagera och utveckla människor. Du är initiativtagande, ansvarstagande, tydlig och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt. Med din öppenhet och nyfikenhet vill du bidra till vår trivsamma arbetsmiljö och fortsatta utveckling. Även uthållighet och lojalitet krävs för att trivas och prestera bra i tjänsten. Du har en god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.


Ytterligare information
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Placeringsort är Oskarshamn.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Andreas Hagman, 0705-67 27 42 alternativt uppdragsledare Malin Blixt, 0703- 42 20 06. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Ann Nilsson, 0702-18 77 90.
Fackliga representanter för denna tjänst är Mikael Stenmark, [email protected] (Unionen), Johan Kjellberg, [email protected] (Ledarna), Mårten Walfridsson, [email protected] (SEKO).
Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast den 31 oktober 2022. Vi ser fram emot din ansökan!
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest. Visa mindre

Kursledare i gitarr

Studiefrämjandet Småland behöver inför våren förstärka upp med kursledare i gitarr. Som kursledare leder du gitarrundervisningen i en grupp. Vi söker dig som är en kunnig och pedagogisk person som har ett brinnande intresse för musik. Som person är du lyhörd, flexibel och kreativ och strävar efter god kvalitet och nöjda kursdeltagare. Du tycker om att träffa nya människor och har kunskapen och förmågan att undervisa i gitarr och erfarenhet sedan tidigare ... Visa mer
Studiefrämjandet Småland behöver inför våren förstärka upp med kursledare i gitarr. Som kursledare leder du gitarrundervisningen i en grupp.
Vi söker dig som är en kunnig och pedagogisk person som har ett brinnande intresse för musik. Som person är du lyhörd, flexibel och kreativ och strävar efter god kvalitet och nöjda kursdeltagare. Du tycker om att träffa nya människor och har kunskapen och förmågan att undervisa i gitarr och erfarenhet sedan tidigare är en merit.


Känner du igen dig i beskrivningen? Då kanske du är en av våra framtida kursledare! Arbetstiden är belagd till sen eftermiddag och kväll på förutbestämda dagar och tider. Ange i din ansökan i vilken utsträckning du är tillgänglig under våren 2022.


Välkommen med din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Cirkelledare Oskarshamn

Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är ett av Sveriges ledande studieförbund av de totalt 10 studieförbunden i landet. ABFs verksamhet är uppdelad på ett femtiotal lokalavdelningar i landet och avdelningen ABF Kalmar län är verksam i länets alla kommuner. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel får du studera, diskutera eller öva dig på någo... Visa mer
Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är ett av Sveriges ledande studieförbund av de totalt 10 studieförbunden i landet. ABFs verksamhet är uppdelad på ett femtiotal lokalavdelningar i landet och avdelningen ABF Kalmar län är verksam i länets alla kommuner. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel får du studera, diskutera eller öva dig på något tillsammans med andra. Till exempel studera engelska, diskutera miljöfrågor eller lära dig ett konsthantverk.
Om jobbet
Organisationens mål är att ge människor möjlighet att förverkliga sina drömmar, skapa och ta del av kultur och bilda sig.
Cirkelledaruppdrag:
Har du ett någon kunskap/fritidsintresse som du vill dela med andra? Då kan du göra det i form av en studiecirkel. Det kan handla om språk, musik, hantverk, data/it, odling eller annat som du tror att andra vill lära sig.
Undervisning, att samordna och leda arbetet i dina grupper.
Förberedelse av sammankomster, planering och efterarbete.
Kvalitetsarbete och uppföljning i form av utvärderingar med deltagarna vid cirkelns slut.
Kontakt med deltagare mellan träffarna för frågor relaterade till kursinnehållet.

Att vara cirkelledare innebär att du leder studiecirklar några timmar i veckan beroende på ämne och antal grupper. Det är därför viktigt att du drivs av engagemang och intresse snarare än möjligheten att hitta en försörjning.
Har du kompetens inom flera områden kan du hålla i många cirklar varje vecka och då komma upp i tid. Annars kan cirkelledaruppdraget fungera som ett givande extrajobb och tiderna för kurserna kan till stor del anpassas efter när du är tillgänglig. Läs gärna mer på www.abf.se/cirkelledare.
KOMPETENS & BAKGRUND:
Vi söker dig som har kunskaper i data/it
Du är pedagogisk och intresserad av att utvecklas i en ledarroll.
Du tycker om att träffa nya människor och arbeta med grupper.
Du har tidigare erfarenhet av cirkelledaruppdrag eller känner att du är intresserad av utvecklas inom detta.
Goda kunskaper i svenska.Självklart delar du ABFs grundläggande värderingar om alla människors lika värde och har ett intresse för folkbildning och studiecirkelns pedagogik.
ÖVRIGT:
Alla våra ledare genomgår en cirkelledarintroduktion och erbjuds sedan ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.
I denna rekrytering prioriterar vi sökande som är intresserade av att hålla flera studiecirklar/kurser under terminerna.
MER OM ANSTÄLLNINGSVILLKOREN:
Cirkelledaruppdraget är en timanställning (objektsanställning) med arbetstiden förlagd främst på kvällstid, vardagar. Visst helgarbete kan förekomma. Kursupplägg, längd och tidpunkt planeras tillsammans med den sökande som blir aktuell för uppdraget. Timlön. Visa mindre

Utbildningsförvaltare KSU – Flexibel placeringsort

Ansök    Feb 14    Vattenfall AB    Utbildningsledare
Var med och bidra till säker och fossilfri kärnkraft som utbildningsförvaltare på KSU! Vilka är vi på KSU? En av våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker och stabil drift av kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. Vi har utbildningskontor i Studsvik, Oskarshamn, Forsmark och Ringhals där vi producerar och genomför såväl teoretisk som praktisk ... Visa mer
Var med och bidra till säker och fossilfri kärnkraft som utbildningsförvaltare på KSU!
Vilka är vi på KSU? En av våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker och stabil drift av kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. Vi har utbildningskontor i Studsvik, Oskarshamn, Forsmark och Ringhals där vi producerar och genomför såväl teoretisk som praktisk utbildning. Utbildningarna riktar sig främst till driftpersonal men vi leverera även utbildning till andra kategorier på kärnkraftverken samt till externa kunder. Våra utbildningar genomförs dels i våra fullskaliga simulatorer men också i moderna, flexibla lärmiljöer då vi har en passion och en nyfikenhet för ny teknik.


Som utbildningsförvaltare kommer du att ingå i enheten utbildningsstöd (US) som består av 15 stycken medarbetare. US har som uppgift att stödja övriga utbildningsavdelningar med tjänster såsom läromedelsutveckling, kompetensutveckling, förvaltning, planering, utveckling och erfarenhetsåterföring. Du kommer att ha nära samarbete med flera grupperingar på enheten men även med övriga utbildningsförvaltare inom KSU.


Utbildningsförvaltarens ansvarsområden:
SAT(Systematic approach to training)ansvar (40%)
Att stödja förvaltare med facilitering av nya och kompletterande analyser på de olika blocken.
Att vara expert på Vision(ett nytt LMS som förs in våren 2022)och därmed kunna styra och hjälpa utbildningsavdelningarna med att hålla stringenta arbetssätt i databasen.
Att leda förändringar i SAT-arbetet.
Att bevaka så att KSU följer både den svenska och WANOs SAT-handböcker.
Utveckla kompetens inom SAT på KSU
Medverka i nationella och internationella samverkansforum inom SAT och säkerställa att KSUs arbetssätt och ledningssystem stödjer SAT modellen.

Systemförvaltning LMS(CT och vision) (20%)
Ansvarig för förvaltning av vårt nya LMS vision, inom KSU men även för alla övriga användare av systemet.
Säkerställa att designen av kkvs och KSUs utbildningsprogram är rätt upplagt i CT(Competence tool).

Gemensam förvaltning (40%)
Ansvarig för förvaltning av gemensamma utbildningar
Språkrör och sammankallande för gemensamma förvaltningsfrågorKvalifikationer
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet inom kärnkraftsverksamhet och helst även inom utbildning
Du har gymnasial utbildning med inriktning teknik samt minst tre års arbetslivserfarenhet, alternativt gedigen arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
Dokumenterad erfarenhet av utbildningsgenomförande
Du kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska
Körkort B då tjänsteresor förekommer

För att lyckas i rollen som utbildningsförvaltare är du självgående och strukturerad som person. Du förstår vikten av att kunna planera, organisera och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Utbildningsförvaltaren har många kontaktytor vilket förutsätter att du är bekväm med att koordinera och samarbeta med olika funktioner inom verksamheten. Vidare är du noggrann och analytisk i ditt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.


Placering: Forsmark, Ringhals, Studsvik eller Oskarshamn. Ange den ort du föredrar i din ansökan.


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Mikael Lundh,070-588 29 96 För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryterare Summer Lovlinger, 070-194 56 64.


Fackliga representanter för denna tjänst är Mikael Stenmark, [email protected] (Unionen), Johan Kjellberg (GK-U4) [email protected] (Ledarna), Mårten Walfridsson, [email protected] (SEKO).


Känns detta som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast den 6 mars 2022. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så ansök redan idag! Vi ser fram emot din ansökan!


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer hur vi arbetar med mångfald och inkludering https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/mangfald-inkludering/


Vår organisation
Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, KSU, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. Företaget befinner sig i utveckling för att möta framtida behov och erbjuder dig med rätt kompetens och god samarbetsförmåga stora påverkansmöjligheter och stort ansvar. Verksamheten, som också innefattar information i kärnkraftsfrågor och analys och återförande av drifterfarenheter, bedrivs vid våra utbildningsenheter i Forsmark, Oskarshamn, Ringhals och Studsvik. KSU, med ca 170 anställda och huvudkontor i Studsvik, ingår i Vattenfallkoncernen.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Cirkelledare franska Oskarshamn

Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är ett av Sveriges ledande studieförbund av de totalt 10 studieförbunden i landet. ABFs verksamhet är uppdelad på ett femtiotal lokalavdelningar i landet och avdelningen ABF Kalmar län är verksam i länets alla kommuner. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel får du studera, diskutera eller öva dig på någo... Visa mer
Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är ett av Sveriges ledande studieförbund av de totalt 10 studieförbunden i landet. ABFs verksamhet är uppdelad på ett femtiotal lokalavdelningar i landet och avdelningen ABF Kalmar län är verksam i länets alla kommuner. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel får du studera, diskutera eller öva dig på något tillsammans med andra. Till exempel studera engelska, diskutera miljöfrågor eller lära dig ett konsthantverk.
Om jobbet
Organisationens mål är att ge människor möjlighet att förverkliga sina drömmar, skapa och ta del av kultur och bilda sig.
Cirkelledaruppdrag:
Har du ett någon kunskap/fritidsintresse som du vill dela med andra? Då kan du göra det i form av en studiecirkel. Det kan handla om språk, musik, hantverk, data/it, odling eller annat som du tror att andra vill lära sig.
Undervisning, att samordna och leda arbetet i dina grupper.
Förberedelse av sammankomster, planering och efterarbete.
Kvalitetsarbete och uppföljning i form av utvärderingar med deltagarna vid cirkelns slut.
Kontakt med deltagare mellan träffarna för frågor relaterade till kursinnehållet.Att vara cirkelledare innebär att du leder studiecirklar några timmar i veckan beroende på ämne och antal grupper. Det är därför viktigt att du drivs av engagemang och intresse snarare än möjligheten att hitta en försörjning.
Har du kompetens inom flera områden kan du hålla i många cirklar varje vecka och då komma upp i tid. Annars kan cirkelledaruppdraget fungera som ett givande extrajobb och tiderna för kurserna kan till stor del anpassas efter när du är tillgänglig. Läs gärna mer på www.abf.se/cirkelledare.
KOMPETENS & BAKGRUND:
Vi söker dig som har kunskaper i franska
Du är pedagogisk och intresserad av att utvecklas i en ledarroll.
Du tycker om att träffa nya människor och arbeta med grupper.
Du har tidigare erfarenhet av cirkelledaruppdrag eller känner att du är intresserad av utvecklas inom detta.
Goda kunskaper i svenska.Självklart delar du ABFs grundläggande värderingar om alla människors lika värde och har ett intresse för folkbildning och studiecirkelns pedagogik.
ÖVRIGT:
Alla våra ledare genomgår en cirkelledarintroduktion och erbjuds sedan ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.
I denna rekrytering prioriterar vi sökande som är intresserade av att hålla flera studiecirklar/kurser under terminerna.
MER OM ANSTÄLLNINGSVILLKOREN:
Cirkelledaruppdraget är en timanställning (objektsanställning) med arbetstiden förlagd främst på kvällstid, vardagar. Visst helgarbete kan förekomma. Kursupplägg, längd och tidpunkt planeras tillsammans med den sökande som blir aktuell för uppdraget. Timlön. Visa mindre

Cirkelledare Oskarshamn

Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är ett av Sveriges ledande studieförbund av de totalt 10 studieförbunden i landet. ABFs verksamhet är uppdelad på ett femtiotal lokalavdelningar i landet och avdelningen ABF Kalmar län är verksam i länets alla kommuner. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel får du studera, diskutera eller öva dig på någo... Visa mer
Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är ett av Sveriges ledande studieförbund av de totalt 10 studieförbunden i landet. ABFs verksamhet är uppdelad på ett femtiotal lokalavdelningar i landet och avdelningen ABF Kalmar län är verksam i länets alla kommuner. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel får du studera, diskutera eller öva dig på något tillsammans med andra. Till exempel studera engelska, diskutera miljöfrågor eller lära dig ett konsthantverk.
Om jobbet
Organisationens mål är att ge människor möjlighet att förverkliga sina drömmar, skapa och ta del av kultur och bilda sig.
Cirkelledaruppdrag:
Har du ett någon kunskap/fritidsintresse som du vill dela med andra? Då kan du göra det i form av en studiecirkel. Det kan handla om språk, musik, hantverk, data/it, odling eller annat som du tror att andra vill lära sig.
Undervisning, att samordna och leda arbetet i dina grupper.
Förberedelse av sammankomster, planering och efterarbete.
Kvalitetsarbete och uppföljning i form av utvärderingar med deltagarna vid cirkelns slut.
Kontakt med deltagare mellan träffarna för frågor relaterade till kursinnehållet.Att vara cirkelledare innebär att du leder studiecirklar några timmar i veckan beroende på ämne och antal grupper. Det är därför viktigt att du drivs av engagemang och intresse snarare än möjligheten att hitta en försörjning.
Har du kompetens inom flera områden kan du hålla i många cirklar varje vecka och då komma upp i tid. Annars kan cirkelledaruppdraget fungera som ett givande extrajobb och tiderna för kurserna kan till stor del anpassas efter när du är tillgänglig. Läs gärna mer på www.abf.se/cirkelledare.
KOMPETENS & BAKGRUND
Du är pedagogisk och intresserad av att utvecklas i en ledarroll.
Du tycker om att träffa nya människor och arbeta med grupper.
Du har tidigare erfarenhet av cirkelledaruppdrag eller känner att du är intresserad av utvecklas inom detta.
Goda kunskaper i svenska.Självklart delar du ABFs grundläggande värderingar om alla människors lika värde och har ett intresse för folkbildning och studiecirkelns pedagogik.
ÖVRIGT:
Alla våra ledare genomgår en cirkelledarintroduktion och erbjuds sedan ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.
I denna rekrytering prioriterar vi sökande som är intresserade av att hålla flera studiecirklar/kurser under terminerna.
MER OM ANSTÄLLNINGSVILLKOREN:
Cirkelledaruppdraget är en timanställning (objektsanställning) med arbetstiden förlagd främst på kvällstid, vardagar. Visst helgarbete kan förekomma. Kursupplägg, längd och tidpunkt planeras tillsammans med den sökande som blir aktuell för uppdraget. Timlön. Visa mindre

Cirkelledare Högsby

Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är ett av Sveriges ledande studieförbund av de totalt 10 studieförbunden i landet. ABFs verksamhet är uppdelad på ett femtiotal lokalavdelningar i landet och avdelningen ABF Kalmar län är verksam i länets alla kommuner. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel får du studera, diskutera eller öva dig på någo... Visa mer
Arbetarnas bildningsförbund (ABF) är ett av Sveriges ledande studieförbund av de totalt 10 studieförbunden i landet. ABFs verksamhet är uppdelad på ett femtiotal lokalavdelningar i landet och avdelningen ABF Kalmar län är verksam i länets alla kommuner. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel får du studera, diskutera eller öva dig på något tillsammans med andra. Till exempel studera engelska, diskutera miljöfrågor eller lära dig ett konsthantverk.
Om jobbet
Organisationens mål är att ge människor möjlighet att förverkliga sina drömmar, skapa och ta del av kultur och bilda sig.
Cirkelledaruppdrag:
Har du ett någon kunskap/fritidsintresse som du vill dela med andra? Då kan du göra det i form av en studiecirkel. Det kan handla om språk, musik, hantverk, data/it, odling eller annat som du tror att andra vill lära sig.
Undervisning, att samordna och leda arbetet i dina grupper.
Förberedelse av sammankomster, planering och efterarbete.
Kvalitetsarbete och uppföljning i form av utvärderingar med deltagarna vid cirkelns slut.
Kontakt med deltagare mellan träffarna för frågor relaterade till kursinnehållet.Att vara cirkelledare innebär att du leder studiecirklar några timmar i veckan beroende på ämne och antal grupper. Det är därför viktigt att du drivs av engagemang och intresse snarare än möjligheten att hitta en försörjning.
Har du kompetens inom flera områden kan du hålla i många cirklar varje vecka och då komma upp i tid. Annars kan cirkelledaruppdraget fungera som ett givande extrajobb och tiderna för kurserna kan till stor del anpassas efter när du är tillgänglig. Läs gärna mer på www.abf.se/cirkelledare.
KOMPETENS & BAKGRUND:
Du är pedagogisk och intresserad av att utvecklas i en ledarroll.
Du tycker om att träffa nya människor och arbeta med grupper.
Du har tidigare erfarenhet av cirkelledaruppdrag eller känner att du är intresserad av utvecklas inom detta.
Goda kunskaper i svenska.Självklart delar du ABFs grundläggande värderingar om alla människors lika värde och har ett intresse för folkbildning och studiecirkelns pedagogik.
ÖVRIGT:
Alla våra ledare genomgår en cirkelledarintroduktion och erbjuds sedan ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.
I denna rekrytering prioriterar vi sökande som är intresserade av att hålla flera studiecirklar/kurser under terminerna.
MER OM ANSTÄLLNINGSVILLKOREN:
Cirkelledaruppdraget är en timanställning (objektsanställning) med arbetstiden förlagd främst på kvällstid, vardagar. Visst helgarbete kan förekomma. Kursupplägg, längd och tidpunkt planeras tillsammans med den sökande som blir aktuell för uppdraget. Timlön. Visa mindre

Koordinator sökes till Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land.

Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande stadskärna, med ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, samtidigt som vi ser staden växa även i utkanterna, med flera nya handelsområden.

Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen.
Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling är kommunens strategiska utvecklingsverktyg vars uppdrag är att arbeta med långsiktigt hållbar tillväxt och ökad konkurrenskraft i regionen. Detta sker genom kunskapsuppbyggande, kompetensförsörjning och affärsutvecklingsinsatser i samverkan med akademi, näringsliv och offentlig sektor. I vår verksamhet är samverkan och nätverk viktiga faktorer och vår kultur präglas av delaktighet, engagemang och kvalitetsmedvetenhet. Nova är en samarbetsplattform som omfattar utbildning, forskning och affärsutveckling. Läs gärna mer på vår hemsida www.novaoskarshamn.se

ARBETSUPPGIFTER
Nu behöver vi en ny stjärna till vårt arbetslag. Är du den vi söker?

Vi söker vi en koordinator på 100 %. Tjänsten innebär att arbeta med att utveckla, driva och handlägga olika projekt inom Nova med fokus på kompetensutveckling, utbildning och kompetensförsörjning i det regionala arbetslivet. Som koordinator är du spindeln i nätet och förväntas vara flexibel och ha hög stresstålighet. Du erbjuds en arbetsmiljö där förändring och tillväxt tillhör vardagen. I arbetet ingår bland annat att hantera Yrkeshögskoleutbildningar från ax till limpa, vilket innebär att vara med från första början av en utbildning och till slutet med examen.

Exempel på arbetsuppgifter är:
• att skriva ansökningar av utbildningar till Myndigheten för Yrkeshögskolan
• vara delaktig i bemanningen av lärare/konsulter samt vara deras bollplank och stöd
• vara en del av utvecklingen i Novas kvalitetsarbete
• delta i planering och samordning av utbildningsinsatser
• förbereda möten och skriva protokoll
• ha löpande kontakt och ge service till externa samarbetspartners, lärare/konsulter och studenter
• operativt arbete med Novas lärplattform, digitala verktyg och sociala medier


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant högskoleutbildning samt en god förmåga att både självständigt och i team strukturera, planera, genomföra och utvärdera arbetsprocesser. Du har erfarenhet av självständigt administrativt arbete, gärna inom utbildnings-området samt digital kompetens/datorvana med kunskaper i att hantera Officepaketet. Du har också en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande är om du har utbildning och/eller erfarenhet av att skriva medelsansökningar samt god kännedom om yrkeshögskolan och andra eftergymnasiala utbildningsformer. Meriterande är också om du har erfarenhet av arbete med kommunikation, marknadsföring och sociala medier.

Personlig kompetens som är viktiga för uppdraget som koordinator:
- Anpassar dig efter rådande omständigheter (flexibel)
- Klarar högt arbetstempo (stresstålig)
- Tydlig i din kommunikation
- Hög förmåga att organisera, strukturera och administrera
- Bidrar till en social arbetsmiljö där laget sätts före jaget
-Stimuleras av många olika kontaktytor, inkl. tar initiativ och ger god service
- Hög samarbetsförmåga, samverkansbar med ett konstruktivt förhållningssätt.
- Trivs i en pedagogisk miljö tillsammans med IT och digitala verktyg

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet eftersom arbetet som koordinator är varierande och mångfacetterat, vilket kräver att du är flexibel och klarar att arbeta med flera uppgifter parallellt. Initiativ- och serviceförmåga är viktigt, liksom förmåga att kunna skapa förtroendefulla relationer då arbetet innebär många kontakter med ex. myndigheter och arbetsliv.


ÖVRIGT
Vi tillämpar löpande urval vilket innebär att tjänsten kan bli tillsatt innan sista dag för ansökan.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Arbetsmarknadsenheten söker kursledare

Ansök    Jul 5    Oskarshamns kommun    Utbildningsledare
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro. Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land. Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land.

Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande stadskärna, med ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, samtidigt som vi ser staden växa även i utkanterna, med flera nya handelsområden.

Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen.
Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

Tjänsten är placerad under Arbetsmarknadsenheten. Arbetsmarknadsenheten arbetar med att utveckla, stödja och vägleda människor som står längre ifrån arbete/egenförsörjning. För att kunna göra detta samarbetar och samverkar arbetsmarknadsenhetens olika verksamheter med flera aktörer - Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, socialförvaltningens enhet för ekonomi och stöd, andra förvaltningar inom Oskarshamns kommun samt andra kommuner med flera.
Arbetsmarknadsenheten arbetar övergripande på flera sätt för att de kommuninvånare som står utanför arbetsmarknaden ska ges möjlighet att få ett arbete. Arbetsmarknadsenhetens uppgift är att tillsammans med den enskilde finna snabbaste vägen till egen försörjning.

Våra tre kommuner, Oskarshamn, Högsby och Mönsterås, har tillsammans sökt medel till projekt Etableringstriss OHM från Europeiska socialfonden. Projektet kommer att användas till att stärka upp inom kommunens uppdrag för att rusta nyanlända och utomeuropeiskt födda inför studier, arbetsmarknad och egenförsörjning.

Kommunerna har sedan flera år tillbaka ett samarbete inom det som kallas DUA – Delegationen för unga och nyanlända till arbete. Tidigare har kommunerna samverkat framgångsrika i projekt och insatser som stöttat våra invånare som står längre från arbetsmarknaden/egenförsörjning i de tre kommunerna.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett team som ska vägleda och coacha nyanlända kvinnor och män som står särskilt långt från arbetsmarknaden till ökade förutsättning för egenförsörjning. Tillsammans med en kollega kommer du att genomföra kurser om 16-20 veckor där det ingår fördjupad (samhälls-)orientering i vårt samhälles lagar, normer, arbetsliv, utvecklingsmöjligheter för individ och familj. Kursinnehållet ska genomsyras av jämställdhet, tillgänglighet, hållbarhet. Du och din kollega ska leda kurserna med lösningsfokuserade metoder, använda gruppens dynamik, kunna anpassa och vid behov variera metoder till varje individs förutsättningar och behov.

Du och din kollega ska också bidra till att utveckla och öka deltagarens/individens vardagssvenska och aktiva ordförråd. Det finns ett anpassat material och utgångspunkt för innehåll samt metoder med bildstöd som har tagits fram av en lokal arbetsgrupp inom projektet från Oskarshamn, Högsby och Mönsterås kommuner som ska användas. Du kommer också att ha nära samarbete med projektmedarbetare i Högsby och Mönsterås som ingår i projekt Etableringstriss

KVALIFIKATIONER
För att du ska trivas som kursledare hos oss krävs det att du är strukturerad, självgående samt service- och kvalitetsmedveten. Vidare behöver du ha lätt för att samarbeta med kollegor, såväl internt som externt, på så sätt att du är lyhörd, smidig och löser eventuella frågeställningar på ett konstruktivt sätt.

Du behöver ha utbildning eller stor vana i att handleda individer och grupper, gärna med människor inom integration och etableringsfasen. Detta förutsätter också att du har en god pedagogisk förmåga, är relationsskapande och har lätt för att kommunicera och kan inspirera andra. Arbetet kräver en god förmåga att självständigt och strukturerat planera och vara drivande i ditt arbete.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat i projekt samt har erfarenhet av arbete med språkstöd. Det är också meriterande om du genomgått 7tjugoutbildning eller liknande sådan som arbetsgivaren bedömer likvärdig.


ÖVRIGT
Tjänsten är en projektanställning.
Rekryteringen sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

Avarn Security söker utbildningsansvarig för nytt uppdrag

Vi söker nu en Utbildningsansvarig med placering på skyddsobjekt i Oskarshamn. Rollen är central i vårt uppdrag att leverera högkvalitativa skyddsvaktstjänster till kund. Som Utbildningsansvarig har du ansvaret för våra medarbetares utbildning, dels kund- och branschspecifika utbildningar där du upprättar och följer upp individuella utbildningsplaner samt övrig kompetenshöjning inklusive övningsverksamhet. I din roll ingår att  motivera och utveckla vår... Visa mer
Vi söker nu en Utbildningsansvarig med placering på skyddsobjekt i Oskarshamn.

Rollen är central i vårt uppdrag att leverera högkvalitativa skyddsvaktstjänster till kund.

Som Utbildningsansvarig har du ansvaret för våra medarbetares utbildning, dels kund- och branschspecifika utbildningar där du upprättar och följer upp individuella utbildningsplaner samt övrig kompetenshöjning inklusive övningsverksamhet.

I din roll ingår att  motivera och utveckla våra medarbetare. Du ansvarar för utbildningar för en större personalgrupp med både heltid-, deltid- och behovsanställda.

I denna roll behöver du kunna kommunicera väl, vara lyhörd och ha en god samarbetsförmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt, där du involverar medarbetare i förändringsprocesser för att skapa delaktighet.

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Arbetstider: Dagtid, måndag –fredag, kvällsarbete kan förekomma vid enstaka tillfällen

Lön: Individuell  

Tillträde: Hösten 2021/ enligt överenskommelse

Vi söker dig som har erfarenhet av att säkerställa en god leverans med rätt kvalitet och som motiveras av ansvar och samarbete. Du har med fördel god förståelse för säkerhetsbranschen samt tidigare erfarenhet av utbildning i någon form på ett professionellt och ansvarstagande sätt.

För att lyckas i rollen krävs det att du kan leda och motivera andra på ett naturligt sätt. Du är rak och tydlig i din kommunikation och har förmågan att bygga relationer med både kunder och medarbetare samt instruktörer från olika verksamheter. Vidare ser vi det som en förutsättning att du har förmågan att strukturera och prioritera. Tidigare erfarenhet från säkerhetsbranschen  är meriterande men inte avgörande, däremot lägger vi stor vikt vid din förmåga att inspirera och vilja att utveckla  andra.

Säkerhet och ansvarstagande är våra viktigaste ledord i allt vi gör och som Utbildningsansvarig blir du en central förebild för våra anställda. Våra värderingar är viktiga för oss och vi är övertygade om att vi med Ansvar, Omtanke och Samarbete skapar en arbetsmiljö där vi alla trivs och ständigt utvecklas.

Eftersom Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen och drogtest utan anmärkning vilket en förutsättning för anställning.

Urval av kandidater sker löpande, vi tillämpar tester i urvalsprocessen.

Vid tjänstespecifika frågor är du välkommen att kontakta Regionchef Robin Melander på [email protected] eller +46 (0)10-222 38 32 eller Driftchef Jeanetth Hällentorp på [email protected]  eller +46 (0)10-222 2026. 

Urval kommer att ske löpande, och vi ser vi fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt.  


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Extrajobb eller tillfälligt jobb utanför Oskarshamn!

Ansök    Apr 8    Manpower AB    Utbildningsledare
Är du intresserad av extrajobb eller tillfälligt jobb under försommaren/i sommar? Är du initiativrik, social, pedagogisk och har administrativa färdigheter? Vi söker dig som är tillgänglig för jobb i maj och juni. Stämmer detta på dig, sök då tjänsten idag! Beskrivning Vi behöver flera personer till uppdrag strax norr om Oskarshamn. Du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta hos vår uppdragsgivare. Start månadsskiftet april/maj. Uppdraget är på... Visa mer
Är du intresserad av extrajobb eller tillfälligt jobb under försommaren/i sommar?

Är du initiativrik, social, pedagogisk och har administrativa färdigheter? Vi söker dig som är tillgänglig för jobb i maj och juni. Stämmer detta på dig, sök då tjänsten idag!

Beskrivning

Vi behöver flera personer till uppdrag strax norr om Oskarshamn. Du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta hos vår uppdragsgivare.

Start månadsskiftet april/maj. Uppdraget är på 100% och varar ca 6 veckor.Vem är du?

-Vi tror att du är en person som kan kombinera det här uppdraget med exempelvis studier, pensionär eller är arbetssökande som vill ha ett roligt uppdrag. För rätt person kan nya möjligheter öppna sig längre fram!

Vi ställer stor vikt vid personlig lämplighet!

* Meriterande är om du har erfarenhet av att handleda och prata inför andra
* Du är duktig på att kommunicera både verbalt och skriftligen och är inte rädd för att prata inför grupp
* Pratar svenska och engelska
* Har administrativa färdigheterVälkommen med din ansökan redan idag!Hur söker jag jobbet?

Det är enkelt! Klicka på ansök-knappen och följ instruktionerna.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, utan du söker tjänsten med en registrerad profil på vår hemsida genom att följa ansökningslänken i annonsen. Vi kan komma att tillsätta uppdraget redan innan ansökningstiden passerat, så skicka in din ansökan i dag!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Niclas Fagerlund på telefonnummer 0470-745591 eller e-post [email protected].

Sök tjänsten i dag!Vad kan ni erbjuda mig?

Chansen att bygga upp ett kontaktnät hos vår kund och få meriterande erfarenheter.

Rent formellt bygger en anställning hos Manpower på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär av försäkringar, tjänstepension o.s.v. och goda fackliga relationer. Det som skiljer är att du blir anställd hos Manpower, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll. Visa mindre

Senior kompetensutvecklare till OKG i Oskarshamn

Ansök    Mar 2    Sydkraft AB    Personalutbildare
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Det sägs att kompetens är företagens viktigaste beståndsdel och en förutsättning för innovationer och utveckling. Nu får du chansen att jobba i ett team på sju personer som tillsammans har uppdraget att stödja och utveckla kompetensförsörjningsprocessen i organisationen. Vi är ett glatt gäng med olika bakgrunder och erfarenheter som ständigt strävar efter att utveckla våra uppgifter. Vi sätter stort värde på samarbete, såväl inom teamet som med våra interna och externa intressenter.
Vad kommer du jobba med?
Som kompetensutvecklare kommer du att arbeta med en rad olika uppgifter i syfte säkerställa och utveckla kompetens på kort och lång sikt. Detta innebär bland annat
Arbete med fördjupade kompetensanalyser
Att analysera utbildningsbehov och andra kompetenshöjande åtgärder
Digitalisering av utbildningar
Samverkan med externa utbildningsleverantörer
Samverkan inom branschen
Att arbeta med ständiga förbättringar som en naturlig del av verksamheten

Du arbetar tvärfunktionellt i nära dialog med chefer och medarbetare, samtidigt som du är del av samordningen inom teamet och inom avdelningen. Du jobbar både strategiskt och operativt utifrån våra strategiska mål och verksamhetsplaner. Arbetet innebär också att omsätta interna och externa krav och förväntningar till våra processer.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som har erfarenheter från arbete med kompetensförsörjning. Du har en högskoleutbildning med inriktning på organisationsutveckling, pedagogik, HR eller motsvarande. Kunskap om lagar och regelverk inom både det svenska och det internationella kompetensområdet är meriterande. Vi verkar i en internationell miljö och din förmåga att obehindrat kommunicera på både svenska och engelska, både skriftligt och muntligt, är en förutsättning för att lyckas i rollen.
Du utför dina uppgifter på ett ansvarsfullt och engagerat sätt och har förmåga att driva uppgifter både självständigt och i god samverkan med andra medarbetare i organisationen. Du är problemlösningsorienterad och strukturerad och kan också ta en ledande roll i specifika utvecklingsuppdrag. Självklart brinner du för att skapa förutsättningar för andra medarbetares kompetensutveckling och för företagets kompetenssäkring som helhet.
OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. I vårt företag tar vi ansvar för de övergripande klimatmålen. Med vår fossilfria elproduktion bidrar vi inte bara till elförsörjningen utan motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att hantera klimatutmaningen. Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss som levererar den el vi alla behöver! Visa mindre

Avarn Security söker utbildningsansvarig för nytt uppdrag

Vi söker nu en Utbildningsansvarig med placering på skyddsobjekt i Oskarshamn. Rollen är central i vårt uppdrag att leverera högkvalitativa skyddsvaktstjänster till kund. Som Utbildningsansvarig har du ansvaret för våra medarbetares utbildning, dels kund- och branschspecifika utbildningar där du upprättar och följer upp individuella utbildningsplaner samt övrig kompetenshöjning inklusive övningsverksamhet. I din roll ingår att  motivera och utveckla vår... Visa mer
Vi söker nu en Utbildningsansvarig med placering på skyddsobjekt i Oskarshamn.

Rollen är central i vårt uppdrag att leverera högkvalitativa skyddsvaktstjänster till kund.

Som Utbildningsansvarig har du ansvaret för våra medarbetares utbildning, dels kund- och branschspecifika utbildningar där du upprättar och följer upp individuella utbildningsplaner samt övrig kompetenshöjning inklusive övningsverksamhet.

I din roll ingår att  motivera och utveckla våra medarbetare. Du ansvarar för utbildningar för en större personalgrupp med både heltid-, deltid- och behovsanställda.

I denna roll behöver du kunna kommunicera väl, vara lyhörd och ha en god samarbetsförmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt, där du involverar medarbetare i förändringsprocesser för att skapa delaktighet.

Anställningsform: Heltid, tillsvidare

Arbetstider: Dagtid, måndag –fredag, kvällsarbete kan förekomma vid enstaka tillfällen

Lön: Individuell  

Tillträde: Hösten 2021/ enligt överenskommelse

Vi söker dig som har erfarenhet av att säkerställa en god leverans med rätt kvalitet och som motiveras av ansvar och samarbete. Du har med fördel god förståelse för säkerhetsbranschen samt tidigare erfarenhet av utbildning i någon form på ett professionellt och ansvarstagande sätt.

För att lyckas i rollen krävs det att du kan leda och motivera andra på ett naturligt sätt. Du är rak och tydlig i din kommunikation och har förmågan att bygga relationer med både kunder och medarbetare samt instruktörer från olika verksamheter. Vidare ser vi det som en förutsättning att du har förmågan att strukturera och prioritera. Tidigare erfarenhet från säkerhetsbranschen  är meriterande men inte avgörande, däremot lägger vi stor vikt vid din förmåga att inspirera och vilja att utveckla  andra.

Säkerhet och ansvarstagande är våra viktigaste ledord i allt vi gör och som Utbildningsansvarig blir du en central förebild för våra anställda. Våra värderingar är viktiga för oss och vi är övertygade om att vi med Ansvar, Omtanke och Samarbete skapar en arbetsmiljö där vi alla trivs och ständigt utvecklas.

Eftersom Avarn Security är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen och drogtest utan anmärkning vilket en förutsättning för anställning.

Urval av kandidater sker löpande, vi tillämpar tester i urvalsprocessen.

Vid tjänstespecifika frågor är du välkommen att kontakta Regionchef Robin Melander på [email protected] eller +46 (0)10-222 38 32 eller Driftchef Jeanetth Hällentorp på [email protected]  eller +46 (0)10-222 2026. 

Urval kommer att ske löpande, och vi ser vi fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt.  


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Projektledare till Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling

Ansök    Nov 30    Oskarshamns kommun    Kursutvecklare
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till al... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Tjänsten är placerad inom Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling en del av Tillväxt- och Näringslivskontoret.

Läs gärna mer på vår hemsida www.novaoskarshamn.se


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som projektledare innebär att leda och koordinera genomförandet av projektet Kompetenslyft Kalmar län, finansierat av Europeiska Socialfonden. Projektet omfattar hela Kalmar län med Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling som projektägare och Campus Västervik som projektpart samt med stöd av Region Kalmar län. En tredje projektpart kommer att upphandlas.

Projektet Kompetenslyft Kalmar län löper under två år med start i januari 2021 och fokuserar på företag och dess anställda inom industri och industrinära verksamhet i Kalmar län. Projektet kommer att drivas gemensamt av Nova, Campus Västervik och en tredje projektpart för att täcka in alla länets kommuner. Projektet kommer att ta fram kompetensförsörjningsinsatser utifrån individers och företagens behov samt ha en löpande dialog med företag och deltagare under projektet om behovet av insatser och formerna för dessa. Perspektivet på jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering ska genomsyra hela projektet.

I arbetsuppgifterna ingår att
- Leda och koordinera planering och genomförande av projektet
- Driva projektet framåt mot uppställda mål
- Samverka med andra aktörer; projektägare, samverkansparter, företag, utbildningsaktörer
- Kommunicera projektet internt mot styrgrupp och parter samt externt mot företag och andra intressenter

Arbetet som projektledare ställer stora krav på ansvarstagande, förmåga att samarbeta samt leda och fördela arbetet. Att arbeta strukturerat, att kunna prioritera utifrån helheten samt att skapa förtroendefulla relationer är viktiga egenskaper. Därför fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet.
KVALIFIKATIONER
Krav
- Relevant eftergymnasial examen
- Goda kunskaper i svenska
- God datorvana och kunskap i att hantera Office-paketet, särskilt Excel.
- Körkort
- Erfarenhet som projektledare/koordinator
- Erfarenhet av budget och ekonomi
- Erfarenhet av kommunikationsarbete
- Erfarenhet av kompetensutveckling

Önskvärt
- Högskoleutbildning
- Erfarenhet av ESF- eller EU-projekt
- Erfarenhet från industrin/näringslivet
- Säljande kompetens

Löpande digitala intervjuer kommer att hållas så välkommen med din ansökan redan idag.


ÖVRIGT
Löpande digitala intervjuer kommer att hållas så välkommen med din ansökan redan idag.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre

OKG AB söker nu en Operational Excellence Manager!

Ansök    Jun 24    Sydkraft AB    Utbildningsledare
Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”... Visa mer
Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
Vi söker nu en Operational Excellence Manager som vill leda arbetet med att utveckla vår organisation mot processorientering.
Tjänsten är placerad inom säkerhetsavdelningen på enheten för utveckling och kvalitet. Inom enheten är vi 12 medarbetare och vi jobbar med uppgifter kopplade till utveckling, kvalitet och övergripande styrning och ledning.
Operational Excellence, OpEx, är ett valt förhållningssätt för att säkerställa en hållbar utveckling och förbättring av företagets resultat, med bibehållen eller förbättrad säkerhet. Detta sker genom att strategier och mål verkställs på ett effektivt, systematiskt och tillförlitligt sätt mot affärsidé och vision. Inom ramen för befintligt ledningssystem vill vi nu utveckla våra rutiner mot processorienterade arbetssätt.
Vad kommer du jobba med?
Som en av våra två Operational Excellence Managers kommer du att driva och utveckla Operational Excellence (OpEx) med tydlig inriktning att leda OKGs arbete för utveckling av processorienterade arbetssätt.
- Du utvecklar processer för framdrift inom OpEx i samarbete med avdelningarnas OpEx-navigatorer.
- Du stödjer och coachar verksamheten i utvecklingen av en kultur för ständiga förbättringar.
- Du utbildar och kan vara mentor för medarbetare inom OpEx och processorientering.
- Du är även delaktig i samordning av utveckling inom OpEx i Uniper-koncernen.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.
Vem vi söker
Nyckeln till framgång som förändringsledare i den här befattningen kommer att ligga i dialogen samt din förmåga att utveckla och implementera arbetssätt i samverkan med organisationen och människorna i den.
Vi söker dig som har erfarenhet av förändringsledning och utveckling av processer. Du har en relevant akademisk utbildning eller alternativt längre arbetslivserfarenhet inom området. För att lyckas behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du har erfarenhet av att arbeta med performance management samt av att analysera processer och flöden.
Du är en god analytiker och har lätt för att se de större sammanhangen. Du är bra på att kommunicera, har en förmåga att ta olika typer av människor och kan anpassa din kommunikation därefter. Du får saker gjorda och trivs med att utveckla team och individer.
Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet från implementering av processorienterat ledningssystem.
- Erfarenhet att arbeta med Lean, Six Sigma eller liknande.
- Erfarenheter och kunskap att arbeta med människor under förändring.
OKG - En naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. I vårt företag tar vi ansvar för de övergripande klimatmålen. Med vår fossilfria elproduktion bidrar vi inte bara till elförsörjningen utan motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att hantera klimatutmaningen.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss som levererar den el vi alla behöver! Visa mindre

Koordinator till Nova

Varmt välkommen till Oskarshamns kommun! Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till al... Visa mer
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!
Vi är så glada att du har planer på att börja jobba hos oss. Här ger vi våra medarbetare möjlighet att utvecklas med en framtidstro och en Vi-känsla. Platsen Oskarshamns kommun är en varm oas i havsnära miljö med 32 mil kust och över 5000 öar. Vårt näringsliv är spännande, energiskt och det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med nu och i framtiden. Här är det nära till allt och lätt att leva ett gott liv.

Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling är kommunens strategiska utvecklingsverktyg vars uppdrag är att arbeta med långsiktigt hållbar tillväxt och ökad konkurrenskraft i regionen. Detta sker genom kunskapsuppbyggande, kompetensförsörjning och affärsutvecklingsinsatser i samverkan med akademi, näringsliv och offentlig sektor. I vår verksamhet är samverkan och nätverk viktiga faktorer och vår kultur präglas av delaktighet, engagemang och kvalitetsmedvetenhet. Nova är en samarbetsplattform som omfattar utbildning, forskning och affärsutveckling. Läs gärna mer på vår hemsida www.novaoskarshamn.se


ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en koordinator på 100 %. Tjänsten innebär att arbeta med att utveckla, driva och handlägga olika projekt inom Nova med fokus på kompetensutveckling och kompetensförsörjning i det regionala arbetslivet.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du som söker har:
• relevant eftergymnasial examen
• god samarbetsförmåga och ett konstruktivt förhållningssätt till arbetet
• god förmåga att självständigt och strukturerat planera och vara drivande i ditt arbete
• god kommunikationsförmåga med mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• god datorvana och kunskaper i att hantera Office-paketet.

Vi ser gärna att du även har
• utbildning och/eller erfarenhet att skriva medelsansökningar
• erfarenhet av projektledning
• god kännedom om yrkeshögskolan och andra eftergymnasiala utbildningsformer
• erfarenhet av arbete med kommunikation

Eftersom arbetet som koordinator är varierande och mångfacetterat, krävs att du är flexibel och klarar att arbeta med flera uppgifter parallellt. Initiativ- och serviceförmåga är viktigt, liksom förmåga att kunna skapa förtroendefulla relationer då arbetet innebär många kontakter. Därför fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet.


Rekrytering kan komma att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag!


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.
Vi har rökfri arbetstid.
Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst. Visa mindre