Lediga jobb som Skorstensfejartekniker i Oskarshamn

Se lediga jobb som Skorstensfejartekniker i Oskarshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Oskarshamn som finns hos arbetsgivaren.

Skorstensfejartekniker

Räddningstjänsten Sydost är från och med 2023-01-01 ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten för cirka 180 000 invånare i Borgholms, Emmaboda, Högsby, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamns och Torsås kommuner. Här arbetar 560 medarbetare varav 370 är RIB-anställda. Vår verksamhet utgår från 22 RIB- stationer och fyra heltidsstationer. Vårt uppdrag är i huvudsak att bereda ett likvärdigt och tillfredsställande skydd mot olyckor av... Visa mer
Räddningstjänsten Sydost är från och med 2023-01-01 ett kommunalförbund som ansvarar för räddningstjänsten för cirka 180 000 invånare i Borgholms, Emmaboda, Högsby, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamns och Torsås kommuner.

Här arbetar 560 medarbetare varav 370 är RIB-anställda. Vår verksamhet utgår från 22 RIB- stationer och fyra heltidsstationer. Vårt uppdrag är i huvudsak att bereda ett likvärdigt och tillfredsställande skydd mot olyckor avseende människors liv och hälsa, samt egendom och miljö. Vårt arbete styrs från den politiska direktionen, som beslutar om budget, mål och principiella myndighetsärenden. Vår värdegrund tar avstamp i våra invånare, oss som arbetsgivare, samt våra medarbetare.

Sotning och brandskyddskontroll bedrivs i nuläget i fem av våra medlemskommuner, och medarbetarna utgår från sotarkammare på fyra orter varav två är samlokaliserade med förbundets brandstationer. Inom sotningsverksamheten arbetar idag 21 personer med alltifrån ledning/samordning och administration till fejare och tekniker uppdrag.
Just nu är vi i uppstarten av vår nya organisation, vilket innebär att du kan få möjligheter att påverka hur vi inom Räddningstjänsten Sydost ska utföra våra förebyggande uppdrag i framtiden. Dina kollegor har olika bakgrund och är geografiskt utspridda inom förbundet. Vår styrka är våra olikheter och vilja att ständigt utvecklas.

Är du ansvarsfull och har ett gott och trevligt kundbemötande - då är det dig vi söker!


ARBETSUPPGIFTER
Som skorstensfejartekniker inom Räddningstjänsten Sydost kommer du först och främst att arbeta med brandskyddskontroller enligt lagen om skydd mot olyckor, men sotning och andra nära och naturliga tjänster inom uppdraget förekommer.

Som brandskyddskontrollant ansvarar du för att utföra och dokumentera brandskyddskontroller med hög servicenivå och positiv inställning till våra kunder.

Trots våra geografiska avstånd inom arbetsgruppen strävar vi efter att ha en god laganda där allas kunskaper tas tillvara och delas för att höja vår gemensamma kompetens och skapa likvärdiga bedömningsgrunder.

Kommande arbetsuppgifter som kan bli aktuella är:
- Rådgivning och information till allmänheten gällande förebyggande brandskydd. I första hand i samband med brandskyddskontroller, men kan även kan innebära deltagande på mässor mm.
- Inledande biträda vid olyckor som Första InsatsPerson (FIP)


KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker har:

• Examen som Skorstensfejartekniker
• God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
• Förmåga att kommunicera på engelska
• Körkort med lägst behörighet B
• Datorvana

Meriterande
• Några års erfarenhet av yrket
• Ytterligare språkkunskaper, främst tyska

Som skorstensfejartekniker tycker du att det är stimulerande att arbeta självständigt med hög servicenivå. Du uppskattar mötet med våra kunder och i samverkan med andra personer har du en positiv grundsyn och en kommunikativ och pedagogisk förmåga. I genomförandet av de uppdrag som uppförs tar du ansvar och är noggrann samt verkar för utveckling i arbetssätt och arbetsmiljö. Du delar vår stolthet över yrket och det viktiga brandförebyggande arbete som utförs varje dag av skorstensfejare och tekniker.


ÖVRIGT
Tjänsterna är fysiskt placerad i Påskallavik/Oskarshamn respektive Nybro, men kan det vara aktuellt att hantera ärenden inom hela förbundet.

Som anställd på Räddningstjänsten Sydost har du ett flertal olika förmåner, bland annat:
- Möjlighet att använda gymmen på våra stationer
- Möjlighet att växla semesterdagstillägget mot fem extra lediga dagar per år
- Möjlighet att nyttja tjänstetelefon privat för 100 kr per månad

Tillträde enligt överrenskommelse Visa mindre