Lediga jobb som Utvecklingsingenjör, elkraft i Oskarshamn

Se lediga jobb som Utvecklingsingenjör, elkraft i Oskarshamn. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Oskarshamn som finns hos arbetsgivaren.

Utvecklingsingenjör svets till Kapsellaboratoriet

Företagsbeskrivning Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget. SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även k... Visa mer
Företagsbeskrivning
Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


Jobbeskrivning
Vill du arbeta med ett stort och viktigt uppdrag?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom forskning och teknikutveckling.
Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Arbetet ställer extraordinära krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.
För att lyckas arbetar vi i team och i nära samarbete med olika bransch-, industri- och forskningsaktörer över hela världen.
Nu söker vi en nyfiken och hängiven utvecklingsingenjör med ambition att bli framtida nyckelperson inom friktionssvetsning till Kapsellaboratoriet i Oskarshamn.
Här kommer du att arbeta
Arbetet bedrivs inom enhet Inkapslingsteknik på Kapsellaboratoriet, vackert beläget i hamnen i Oskarshamn. Vi är en liten samling experter som arbetar såväl inom som tvärs över våra expertområden. Vi samverkar både inom företaget och med externa leverantörer, expertorganisationer och myndigheter.
Vad du kommer att göra
Utveckla teknik och metoder för svetsning och kvalitetssäkring av kopparkapseln.
Delta i utveckling av kapselns delar samt optimera tillverkningen med hänseende på svetsning
Utföra experiment och provsvetsningar samt utvärdera resultaten
Sprida kunskap om svetsningen av kapseln både inom och utanför enheten
Arbeta med kapselns kravhantering och konstruktionsförutsättningar
Med utgångspunkt från regelverket för kärnkraft stödja utvecklingen av processer för kvalificering samt på sikt genomförandet av kvalificering av svetsprocessen
Representera enheten i SKB:s stora projekt
Medverka i projektering och implementering av SKB:s framtida anläggningarKravspecifikation
Vi söker dig som är erfaren inom svetsteknik, gärna från tillverkning/produktion med höga kvalitetskrav. IWE-utbildning samt god kännedom om kvalitetsstyrande standarder inom svetsning är meriterande. SKB använder metoden friktionsomrörningssvetsning, FSW, och därför är det meriterande om du har kunskap om detta. Om du inte har kunskap om FSW är du annars lättlärd om och villig att bli kunnig på metoden. Meriterande är om du har erfarenhet av PLC.
Du är troligen civilingenjör, gärna med erfarenhet från forskning/utveckling i tillverkningsindustri eller kärnkraft.
Arbetet kräver att man tar ett stort personligt ansvar och har en god en förmåga att samarbeta med övriga svetsexperter för att tillsammans driva enhetens frågor inom och utanför företaget. Tjänsten kräver att du kan upprätthålla kontakter både inom SKB men även externt, i vissa fall internationellt. Resor förekommer till viss del, både inom och utanför Sverige.
Tjänsten kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.


Ytterligare information
Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Alexander Lindqvist, 072-233 56 47
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Anders Nielsen, [email protected]
Fackliga företrädare är för Saco är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Per Carlsson 070-325 09 15.
Placeringsort: Oskarshamn
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast 19 augusti 2024. Urval kan komma att ske löpande.
Vi ser fram emot din ansökan!
Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden. Visa mindre

Utredningsingenjör inom material- och avfallshantering

Vi bygger något stort tillsammans! Hos oss hittar du kollegor som vågar gå först och visa vägen, tror på det vi gör, är nyfikna, är trovärdiga , är medvetna, som driver, har kul på jobbet och når resultat! Vi söker nu efter en utredningsingenjör inom material- och avfallshantering. Uppdraget innebär att genomföra strategiska och taktiska analyser för optimering av material- och avfallshantering huvudsakligen inom kärnkraftsindustrin. Det ingår också att ... Visa mer
Vi bygger något stort tillsammans!
Hos oss hittar du kollegor som vågar gå först och visa vägen, tror på det vi gör, är nyfikna, är trovärdiga , är medvetna, som driver, har kul på jobbet och når resultat!


Vi söker nu efter en utredningsingenjör inom material- och avfallshantering. Uppdraget innebär att genomföra strategiska och taktiska analyser för optimering av material- och avfallshantering huvudsakligen inom kärnkraftsindustrin. Det ingår också att tolka krav och baserat på dessa upprätta och kontinuerligt förbättra arbetsanvisningar och instruktioner för den operativa hanteringen.
Vi tror att du är en riktig analysnörd som gillar att klura fram lösningar på olika problem. Du är förmodligen en ingenjörs- eller naturvetenskaplig bakgrund och har erfarenhet från kärnkraft eller miljöområdet t.ex. avfallshantering eller förorenad mark.
Du kommer tillhöra Oskarshamnskontoret men kan utgå från din hemort.


Vilka är vi och varför tycker vi att du ska välja oss?
Vi är ett konsultföretag med teknikkonsulter som har spetskompetens inom energi, bygg och stadsutveckling. Vi motiveras extra mycket av projekt som har betydelse för vår framtid. Hos oss hittar du engagerade och drivna kollegor som bildar en stark och omtänksam gemenskap. Hos oss är det roligt att jobba och inte nog med det så har vi såklart också särskilt bra villkor i form av bra löner, flexibilitet, friskvårdsbidrag, tjänstepension, sjukförsäkring och roliga aktiviteter.
Vårt huvudkontor ligger i Varberg och vi verkar i uppdrag på väst- och östkusten. Nu under hösten 2023 har vi öppnat upp ett nytt kontor i Oskarshamn, vi är redan en handfull kollegor och vi vill bli fler. En spännande resa som vi gärna vill ha dig med på!


Ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara en del av vårt gäng? Skicka in din ansökan, CV och ett personligt brev till [email protected] redan idag. Sista ansökningsdag är den 3 december och vi rekryterar löpande. Vi ser fram emot att få läsa just din ansökan! Visa mindre

Utvecklingsingenjör svets till Kapsellaboratoriet

Företagsbeskrivning Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget. SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även... Visa mer
Företagsbeskrivning


Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.
I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.
SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.
Jobbeskrivning


Vill du arbeta med ett stort och viktigt uppdrag?
Tiden är inne. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom forskning och teknikutveckling.
Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö. Arbetet ställer extraordinära krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.
För att lyckas arbetar vi i team och i nära samarbete med olika bransch-, industri- och forskningsaktörer över hela världen.
Nu söker vi en nyfiken och hängiven utvecklingsingenjör med ambition att bli framtida nyckelperson inom friktionssvetsning till Kapsellaboratoriet i Oskarshamn.
Här kommer du att arbeta
Arbetet bedrivs inom enhet Inkapslingsteknik på Kapsellaboratoriet, vackert beläget i hamnen i Oskarshamn. Vi är en liten samling experter som arbetar såväl inom som tvärs över våra expertområden. Vi samverkar både inom företaget och med externa leverantörer, expertorganisationer och myndigheter.
Vad du kommer att göra
Utveckla teknik och metoder för svetsning och kvalitetssäkring av kopparkapseln.
Delta i utveckling av kapselns delar samt optimera tillverkningen med hänseende på svetsning
Utföra experiment och provsvetsningar samt utvärdera resultaten
Sprida kunskap om svetsningen av kapseln både inom och utanför enheten
Arbeta med kapselns kravhantering och konstruktionsförutsättningar
Med utgångspunkt från regelverket för kärnkraft stödja utvecklingen av processer för kvalificering samt på sikt genomförandet av kvalificering av svetsprocessen
Representera enheten i SKB:s stora projekt
Medverka i projektering och implementering av SKB:s framtida anläggningar

Kravspecifikation


Vi söker dig som är erfaren inom svetsteknik, gärna från tillverkning/produktion med höga kvalitetskrav. IWE-utbildning samt god kännedom om kvalitetsstyrande standarder inom svetsning är meriterande. SKB använder metoden friktionsomrörningssvetsning, FSW, och därför är det meriterande om du har kunskap om detta. Om du inte har kunskap om FSW är du annars lättlärd om och villig att bli kunnig på metoden. Meriterande är om du har erfarenhet av PLC.
Du är troligen civilingenjör, gärna med erfarenhet från forskning/utveckling i tillverkningsindustri eller kärnkraft.
Arbetet kräver att man tar ett stort personligt ansvar och har en god en förmåga att samarbeta med övriga svetsexperter för att tillsammans driva enhetens frågor inom och utanför företaget. Tjänsten kräver att du kan upprätthålla kontakter både inom SKB men även externt, i vissa fall internationellt. Resor förekommer till viss del, både inom och utanför Sverige.
Tjänsten kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.
Ytterligare information


Varför ska du arbeta hos oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en organisation med ett stort kunskapsdjup inom ett flertal vetenskapsområden. Vi har många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.
Vårt uppdrag erbjuder varierande arbetsuppgifter från mindre analyser kopplade till driften av de kärntekniska anläggningarna till långsiktiga forskningsuppdrag med syfte att bygga och driva framtida slutförvar. Vi arbetar tillsammans för att uppnå ett tydligt och viktigt miljö- och samhällsmål
Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.
Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Det här är vi, dina framtida arbetskamrater
På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.
Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.
På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Alexander Lindqvist, 072-233 56 47
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Anders Nielsen, 070-078 68 40
Fackliga företrädare är för Saco är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Per Carlsson 070-325 09 15.
Placeringsort: Oskarshamn
Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast 2 juni 2024. Urval kan komma att ske löpande.
Vi ser fram emot din ansökan!
Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden. Visa mindre

OKG söker utredningsingenjör inom säkerhetsanalys

Utredningsingenjör till analysgruppen inom Enheten för Reaktorsäkerhet och Tvärteknik Hej! Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, o... Visa mer
Utredningsingenjör till analysgruppen inom Enheten för Reaktorsäkerhet och Tvärteknik
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
OKG söker en Utredningsingenjör till analysgruppen inom Enheten för Reaktorsäkerhet och Tvärteknik (TR). Analysgruppen ansvarar för säkerhetsvärderingar, probabilistiska säkerhetsanalyser (PSA), deterministiska säkerhetsanalyser (DSA), samt att hålla säkerhetsredovisningen aktuell. På Teknikavdelningen tjänstgör hundra ingenjörer längs hela konstruktionsprocessen för reaktor- och turbinanläggningen vid Oskarshamn 3.
Arbetet består av anläggnings-, system- och detaljkonstruktion till optimering, analys samt verifiering & validering av anläggningsändringar. Vi utför anläggningskonstruktion och säkerhetsanalyser samt skriver säkerhetsredovisning med STF. Med hjälp av säkerhetsanalyser verifieras att säkerhetskraven på OKGs kärntekniska anläggningar är uppfyllda. Med DSA utvärderas kapaciteten hos anläggningens skydd mot radiologiska olyckor. Med PSA beräknas sannolikheter för händelser som kan ge händelsesekvenser som skulle kunna leda till sådana olyckor, vilket bidrar till en helhetsbild av säkerheten och ger stöd till säkerhetsrelaterade beslut.
Vår målsättning är att ständigt förbättra vår analysverksamhet. Vi utvecklar därför vår personal och våra team kontinuerligt. Hos oss utgår vi från det du redan kan och lär dig resten, för att vi ska kunna komplettera varandra och jobba i självstyrande team.
Vad kommer du jobba med?
Som utredningsingenjör kommer du arbeta med utredningar, modellering, analyser och granskningar. Du kommer också utveckla, uppdatera och kvalitetssäkra våra analysmetoder och anläggningsmodeller. Du får utföra mottagningskontroll och kvalitetssäkring av beräkningsprogram, tex MAAP, Bison och Riskspectrum. Med några års erfarenhet kan du som senior Utredningsingenjör vara analysledare för verifiering vid anläggningsändringar.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig med civilingenjörsutbildning eller motsvarande teknisk utbildning. Erfarenhet av säkerhetsanalyser, säkerhetsredovisning samt erfarenhet från arbete inom kärnkraft är meriterande. God kunskap i svenska och engelska krävs för att lyckas i rollen. Hos oss utgår vi från det du redan kan och lär dig resten, för att vi ska kunna komplettera varandra och jobba i självstyrande team.
Som person behöver du vara kreativ och lösningsorienterad för analyser och metodutveckling, samt systematisk och noggrann för kvalitetssäkring och granskning. Om du är intresserad av komplexa uppgifter har vi ett jobb för dig. Vi behöver kollegor som respekterar sina arbetskamrater, och vi vill att du har förmågan att samarbeta med ömsesidigt lärande och kan driva utvecklingen framåt.
OKG – en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande. Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!


Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Krister Åkesson
076 115 45 57

Fackliga kontaktpersoner:
Tonny Granberg, Unionen,
070-665 09 91
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer,
076-115 46 87 Visa mindre

Vill du jobba inom energi och industri?

Vi bygger något stort tillsammans! Wiho, vi är så glada över att vi expanderar och öppnar upp ett kontor i Oskarshamn under hösten 2023. Vi är redan idag en handfull personer men vill ha fler kollegor. En spännande resa som vi gärna vill ha med dig på! Vi spanar nu efter dig som är ingenjör och vill jobba inom energi och industri! Vi ser att du är en person som löser problem och tänker analytiskt. Du har förmågan att ta initiativ och kan arbeta både själ... Visa mer
Vi bygger något stort tillsammans!


Wiho, vi är så glada över att vi expanderar och öppnar upp ett kontor i Oskarshamn under hösten 2023. Vi är redan idag en handfull personer men vill ha fler kollegor. En spännande resa som vi gärna vill ha med dig på!
Vi spanar nu efter dig som är ingenjör och vill jobba inom energi och industri! Vi ser att du är en person som löser problem och tänker analytiskt. Du har förmågan att ta initiativ och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra.
Har du erfarenhet inom något av följande områden?
Projektledning
Kravhantering/-tolkning
Fysik, kemi och radiologi
Konstruktion
Arbetsmiljö

Såklart ser vi det som en extra fördel om du tidigare jobbat inom energi eller industri.


Men vilka är vi och varför ska du välja oss?
Vi är ett konsultföretag med teknikkonsulter som har spetskompetens inom energi, bygg och stadsutveckling. Vi motiveras extra mycket av projekt som har betydelse för vår framtid. Hos oss hittar du engagerade och drivna kollegor som bildar en stark och omtänksam gemenskap. Hos oss är det roligt att jobba och inte nog med det så har vi såklart också särskilt bra villkor i form av bra löner, flexibilitet, friskvårdsbidrag, tjänstepension, sjukförsäkring och roliga aktiviteter.
Vårt huvudkontor ligger i Varberg och vi verkar i uppdrag på väst- och östkusten. Nu tar vi avstamp och satsar på att etablera oss i Oskarshamn och öppnar upp nytt kontor under hösten 2023.


Ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara en del av vårt gäng? Skicka in din ansökan, CV och ett personligt brev till [email protected] redan idag. Sista ansökningsdag är den 30 november och vi rekryterar löpande. Vi ser fram emot att få läsa just din ansökan! Visa mindre

OKG söker utredningsingenjör

Brinner du för att arbeta med Kärnkraft? Anslut dig till vårt team som utredningsingenjör och hjälp oss forma Sveriges energilandskap Hej! Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla... Visa mer
Brinner du för att arbeta med Kärnkraft? Anslut dig till vårt team som utredningsingenjör och hjälp oss forma Sveriges energilandskap
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
Vi behöver bli fler och söker nu ingenjörer inom området kärnavfall som vill jobba med oss. Vi söker dig som vill vara med och bidra i arbetet med att se till att vi har en säker och effektiv hantering av våra restprodukter. Det gäller både material från nedmonteringen och rivningen av reaktorerna O1 och O2, samt material från den långsiktiga driften av vår tredje reaktor O3.
Arbetet är brett, relativt komplext och innefattar både strategiskt och taktiskt arbete där verksamheten ställer höga krav på säkerhet och är starkt reglerad kravmässigt. Enheten består idag av åtta medarbetare och stämningen präglas av en hög grad av entreprenörsanda samt stort engagemang. Du kommer att ha ett nära samarbete med samtliga i gruppen.
Vad kommer du jobba med?
I arbetsuppgifterna ingår exempelvis:
- Utveckling av processer och rutiner
- Utförande av tekniska analyser och utredningar
- Upprättning och granskning av dokumentation
- Kravtolkning/kravhantering
- Deltagande i tillstånds- och anmälningsförfaranden
- Kommunikation med myndigheter och övriga tillståndshavare
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Du har en teknisk eller naturvetenskaplig eftergymnasial utbildning inom exempelvis fysik, kemi, miljö eller logistik. Alternativt har du lång arbetslivserfarenhet som exempelvis strålskyddare eller inom nedmontering. Vi verkar i en internationell miljö och goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt, är viktigt för att lyckas i rollen. Har du erfarenhet av kärnkraft samt inom materialhantering/logistik, kravhantering och/eller strålskydd är detta meriterande.
Som person är du strukturerad, driven, noggrann och analytisk i ditt arbete. Du har god kommunikationsförmåga och trivs med att samverka både internt och externt.
OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!


Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Fredrik Körge
mobilnummer: 073-0311042

Fackliga kontaktpersoner:
Tonny Granberg, Unionen,
070-665 09 91
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer,
076-115 46 87 Visa mindre

Vill du jobba inom energi och kärnkraft?

Vi bygger något stort tillsammans! Hos oss hittar du kollegor som vågar gå först och visa vägen, tror på det vi gör, är nyfikna, är trovärdiga , är medvetna, som driver, har kul på jobbet och når resultat! Vi spanar nu efter dig som är ingenjör och vill jobba inom energi och kärnkraft! Vi ser att du är en person som löser problem och tänker analytiskt. Du har förmågan att ta initiativ och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har ... Visa mer
Vi bygger något stort tillsammans!


Hos oss hittar du kollegor som vågar gå först och visa vägen, tror på det vi gör, är nyfikna, är trovärdiga , är medvetna, som driver, har kul på jobbet och når resultat!


Vi spanar nu efter dig som är ingenjör och vill jobba inom energi och kärnkraft! Vi ser att du är en person som löser problem och tänker analytiskt. Du har förmågan att ta initiativ och kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra.
Du har erfarenhet inom något av följande områden:
Projektledning
Avfall
Radiologi
Kemi
Arbetsmiljö

Det är en fördel om du tidigare har jobbat inom kärnkraftsbranschen.
Vi söker roller som projektledare, avfallsingenjör/avfallkoordinator/Waste supervisior, radiofysiker, kemist och arbetsmiljöingenjör/HSE-specialist. Läs mer om dessa på vår hemsida under aktuella tjänster: https://icenergy.se/aktuella-tjanster


Vilka är vi och varför ska du välja oss?
Vi är ett konsultföretag med teknikkonsulter som har spetskompetens inom energi, bygg och stadsutveckling. Vi motiveras extra mycket av projekt som har betydelse för vår framtid. Vi är ett företag med engagerade och drivna människor som har en härlig gemenskap och omtanke om varandra. Hos oss är det roligt att jobba och inte nog med det så har vi såklart också särskilt bra villkor i form av bra löner, flexibilitet, friskvårdsbidrag, tjänstepension, sjukförsäkring och roliga aktiviteter.
Vårt huvudkontor ligger i Varberg och vi verkar i uppdrag på väst- och östkusten. Nu tar vi avstamp och satsar på att etablera oss i Oskarshamn.


Ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara en del av vårt gäng? Skicka in din ansökan, CV + personligt brev, till [email protected] redan idag men senast den 4 september. Rekrytering sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Har du några frågor så bara hör av dig till [email protected]! Visa mindre

Avfallskoordinator/ Waste supervisor

Vi bygger något stort tillsammans! Hos oss hittar du kollegor som vågar gå först och visa vägen, tror på det vi gör, är nyfikna, är trovärdiga , är medvetna, som driver, har kul på jobbet och når resultat! Vi söker dig som är peppad på en roll som avfallskoordinator som låter lite coolare på engelska Waste supervisor! Rollen innebär att du har ett stort ansvar inom avfallshantering och framtida utveckling av området. Vilket innebär ansvar för att plane... Visa mer
Vi bygger något stort tillsammans!


Hos oss hittar du kollegor som vågar gå först och visa vägen, tror på det vi gör, är nyfikna, är trovärdiga , är medvetna, som driver, har kul på jobbet och når resultat!


Vi söker dig som är peppad på en roll som avfallskoordinator som låter lite coolare på engelska Waste supervisor! Rollen innebär att du har ett stort ansvar inom avfallshantering och framtida utveckling av området. Vilket innebär ansvar för att planera och samordna avfallsplaner inom projektet. Dessutom kommer du ha ett tätt samarbete med övriga projektgrupper under avvecklingen och se till att allt avfall som produceras uppfyller samtliga kriterier som krävs för att nå slutdestination.
Vi ser att du har eftergymnasial utbildning eller motsvarande erfarenhet inom området. Du har gärna erfarenhet inom avfallshantering eller strålskydd från kärnkraftbranschen. Du har god kunskap och erfarenhet av radiologiska avfallsfrågor för en roll inom energi och kärnkraft.


Vilka är vi och varför ska du välja oss?
Vi är ett konsultföretag med teknikkonsulter som har spetskompetens inom energi, bygg och stadsutveckling. Vi motiveras extra mycket av projekt som har betydelse för vår framtid. Vi är ett företag med engagerade och drivna människor som har en härlig gemenskap och omtanke om varandra. Hos oss är det roligt att jobba och inte nog med det så har vi såklart också särskilt bra villkor i form av bra löner, flexibilitet, friskvårdsbidrag, tjänstepension, sjukförsäkring och roliga aktiviteter.
Vårt huvudkontor ligger i Varberg och vi verkar i uppdrag på väst- och östkusten. Nu tar vi avstamp och satsar på etablering i Oskarshamn där vi under hösten 2023 kommer öppna kontor.


Ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara en del av vårt gäng? Skicka in din ansökan, CV + personligt brev, till [email protected] redan idag men senast den 4 september. Rekrytering sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Har du några frågor så bara hör av dig till [email protected]! Visa mindre

OKG söker medarbetare inom kompetensområdet för MTO i konstruktion

OKG AB söker en ny medarbetare inom kompetensområdet för MTO i konstruktion (Human Factors Engineering) Hej! Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade o... Visa mer
OKG AB söker en ny medarbetare inom kompetensområdet för MTO i konstruktion (Human Factors Engineering)
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
Enheten för elteknik är en del av OKG ABs teknikavdelning och ansvarar för att utföra konstruktioner och analyser samt att fastställa krav och konstruktionsförutsättningar. Enheten har ett sammansvetsat teknikintensivt team av konstruktörer som brinner för att lösa problem och jobba med komplexa frågeställningar. Nu letar vi efter dig som tillsammans med våra tekniskt kunniga medarbetare vill anta utmaningen att aktivt bidra med MTO – perspektivet, dvs att beakta samspelet mellan människa, teknik och organisation i syfte att anpassa konstruktionen efter människans förmåga. Du kommer delta och bidra till modernisering och utveckling av O3, en anläggning i drift, såväl som bidra till arbetet med nedmontering och rivning av O1 och O2, två anläggningar som är under avveckling.
Vad kommer du jobba med?
Som utredningsingenjör med inriktning mot kompetensområdet MTO i Konstruktion, arbetar du med att anpassa anläggningens konstruktion efter människans förmåga. Du är en viktig del i planeringen och genomförandet av åtgärder vilket innebär att du är delaktig i hela processen från beredning och konstruktion till implementering och utvärdering av olika förändringar på OKGs anläggningar. Du verkar tillsammans med dina kollegor för att skapa förutsättningar för olika användargrupper att arbeta på ett säkert och effektivt sätt genom att anpassa konstruktionen efter människans
förmåga genom att identifiera krav utifrån kompetensområdet MTO, utföra bedömningar av MTO-påverkan, genomföra analyser så som arbetsuppgiftsanalyser och bemanningsanalyser, vara delaktig i utformning av operatörsgränssnitt samt verifierings- och valideringsaktiviteter. I din befattning kommer du ansvara för samordning och utveckling av processer för arbetet med MTO i Konstruktion. Du kommer även få möjlighet att bidra till erfarenhetsåterföring genom samverkan med andra inom kärnkraftsbranschen i Sverige/Norden.
Dina arbetsuppgifter kommer primärt bestå av:
- Medverka i tvärfunktionella uppdrag inom verksamhetsområdet t.ex. delta i projekt eller internrevisioner, lämna underlag till årsrapporter eller periodisk säkerhetsredovisning.
- Medverka i interna och externa forum för arbete med MTO i Konstruktion.
- Utgöra stöd till kravhandläggare för konstruktion.
- Utgöra stöd till utvärdering av nya och förändrade krav.
- Underhålla och utveckla arbetssätt och styrande dokument inom kompetensområdet MTO i Konstruktion.
- Genomföra bedömningar av MTO-påverkan i anläggningsändringar.
- Genomföra och dokumentera analyser inom processen för MTO i Konstruktion.
- Genomföra verifierings- och valideringsaktiviteter.


Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning.Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig med en akademisk utbildning inom relevant område för MTO i Konstruktion (Human Factors Engineering). Relevant utbildning utgörs av civilingenjör ”i system i teknik och samhälle”, teknisk design, kognitionsvetenskap, psykologi eller liknande/motsvarande. Det är meriterande om du har:
- Yrkeserfarenhet specifikt kopplat mot kärnkraftsbranschen med avseende på MTO.
- Yrkeserfarenhet av arbete inom annan säkerhetskritisk bransch.
- Yrkeserfarenhet av arbete med MTO.
- Tekniskt intresserad och har lätt för att sätta dig in i ett komplext sammanhang.
I din befattning krävs att du har en förmåga att etablera förtroende och kontakter i många olika delar av organisationen då ditt arbete bygger på ett välfungerande tvärfunktionellt samarbete. Du ska ha lätt att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska. Som person känner du stort ansvar för ditt arbete och kan motivera, samt vågar stå för beslut.
OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!


Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Robert Wallmark
073 – 027 92 02

Fackliga kontaktpersoner
Tonny Granberg, Unionen,
070-665 09 91
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer,
076-115 46 87 Visa mindre

OKG AB söker medarbetare inom kompetensområdet för MTO i konstruktion

OKG AB söker en ny medarbetare inom kompetensområdet för MTO i konstruktion (Human Factors Engineering) Hej! Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade o... Visa mer
OKG AB söker en ny medarbetare inom kompetensområdet för MTO i konstruktion (Human Factors Engineering)
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U!
Din roll hos oss
Enheten för elteknik är en del av OKG ABs teknikavdelning och ansvarar för att utföra konstruktioner och analyser samt att fastställa krav och konstruktionsförutsättningar. Enheten har ett sammansvetsat teknikintensivt team av konstruktörer som brinner för att lösa problem och jobba med komplexa frågeställningar. Nu letar vi efter dig som tillsammans med våra tekniskt kunniga medarbetare vill anta utmaningen att aktivt bidra med MTO – perspektivet, dvs att beakta samspelet mellan människa, teknik och organisation i syfte att anpassa konstruktionen efter människans förmåga. Du kommer delta och bidra till modernisering och utveckling av O3, en anläggning i drift, såväl som bidra till arbetet med nedmontering och rivning av O1 och O2, två anläggningar som är under avveckling.
Vad kommer du jobba med?
Som utredningsingenjör med inriktning mot kompetensområdet MTO i Konstruktion, arbetar du med att anpassa anläggningens konstruktion efter människans förmåga. Du är en viktig del i planeringen och genomförandet av åtgärder vilket innebär att du är delaktig i hela processen från beredning och konstruktion till implementering och utvärdering av olika förändringar på OKGs anläggningar. Du verkar tillsammans med dina kollegor för att skapa förutsättningar för olika användargrupper att arbeta på ett säkert och effektivt sätt genom att anpassa konstruktionen efter människans förmåga genom att identifiera krav utifrån kompetensområdet MTO, utföra bedömningar av MTO-påverkan, genomföra analyser så som arbetsuppgiftsanalyser och bemanningsanalyser, vara delaktig i utformning av operatörsgränssnitt samt verifierings- och valideringsaktiviteter.
I din befattning kommer du ansvara för samordning och utveckling av processer för arbetet med MTO i Konstruktion. Du kommer även få möjlighet att bidra till erfarenhetsåterföring genom samverkan med andra inom kärnkraftsbranschen i Sverige/Norden.
Dina arbetsuppgifter kommer primärt bestå av:
- Medverka i tvärfunktionella uppdrag inom verksamhetsområdet t.ex. delta i projekt eller internrevisioner, lämna underlag till årsrapporter eller periodisk säkerhetsredovisning.
- Medverka i interna och externa forum för arbete med MTO i Konstruktion.
- Utgöra stöd till kravhandläggare för konstruktion.
- Utgöra stöd till utvärdering av nya och förändrade krav.
- Underhålla och utveckla arbetssätt och styrande dokument inom kompetensområdet MTO i Konstruktion.
- Genomföra bedömningar av MTO-påverkan i anläggningsändringar.
- Genomföra och dokumentera analyser inom processen för MTO i Konstruktion.
- Genomföra verifierings- och valideringsaktiviteter.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning.Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig med en akademisk utbildning inom relevant område för MTO i Konstruktion (Human Factors Engineering). Relevant utbildning utgörs av civilingenjör ”i system i teknik och samhälle”, teknisk design, kognitionsvetenskap, psykologi eller liknande/motsvarande. Det är meriterande om du har:
- Yrkeserfarenhet specifikt kopplat mot kärnkraftsbranschen med avseende på MTO.
- Yrkeserfarenhet av arbete inom annan säkerhetskritisk bransch.
- Yrkeserfarenhet av arbete med MTO.
- Tekniskt intresserad och har lätt för att sätta dig in i ett komplext sammanhang.
I din befattning krävs att du har en förmåga att etablera förtroende och kontakter i många olika delar av organisationen då ditt arbete bygger på ett välfungerande tvärfunktionellt samarbete. Du ska ha lätt att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska. Som person känner du stort ansvar för ditt arbete och kan motivera, samt vågar stå för beslut.
OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!

Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Robert Wallmark
073 – 027 92 02

Fackliga kontaktpersoner
Tonny Granberg, Unionen,
070-665 09 91
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer,
076-115 46 87 Visa mindre

OKG söker utredningsingenjör till gruppen reaktorsäkerhet och tvärteknik

Vill du jobba med strålsäkerhet för kärntekniska anläggningar på OKG? Passion for Energy Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår... Visa mer
Vill du jobba med strålsäkerhet för kärntekniska anläggningar på OKG?


Passion for Energy
Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?
The Uniper Way – så arbetar vi
Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.
Vad vi söker
OKG söker ingenjörer till gruppen för reaktorsäkerhet och tvärteknik, TRS. Gruppen är en del av OKGs teknikavdelning som med över 100 ingenjörer ser till att Sveriges största kärnkraftsreaktor Oskarshamn 3 och OKGs övriga kärntekniska anläggningar kan fortsätta att operera under många år framöver. Vi bygger industrihistoria!
Vad kommer du jobba med?
Som utredningsingenjör på TRS kommer du spendera mycket tid åt att ta reda på hur och varför strukturer, system och komponenter fungerar som de gör och hur det kopplar till bland annat konstruktionskrav och myndighetskrav. Det innebär att du kommer lägga stor del av din tid på följande:

- Tolkning av krav från myndigheter och andra externa och interna aktörer
- Utredning av bakgrunden till anläggningarnas konstruktion
- Vid behov framtagning av nya koncept för anläggningsändringar
- Uppdatering och utveckling av strålsäkerhetsredovisning


Arbetsuppgifterna är mångfacetterade och varierande, och tar många år att lära sig. Är du ny i branschen? Det gör inget, vi lär upp dig! I gruppen finns en väldigt bred kompetens som behöver föras vidare för att säkra kompetensen i framtiden. Tjänsten är öppen för dig som vill spela en viktig roll för kärnkraften i framtiden.
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi söker dig som är nyfiken och gillar att djupdyka, som ser komplexa kopplingar och frågeställningar och som kan skapa en helhetsbild av det du lärt dig. Vi tror att du är fascinerad av ingenjörskonsten och vill bidra till ett stabilt och säkert elsystem som står stadigt även i framtiden.
Vi ser gärna att du är ingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Har du erfarenhet av till exempel jordbävningsanalyser, brandanalyser, tolkning och tillämpning av myndighetstexter eller erfarenhet av kärntekniska anläggningar så är det meriterande men absolut inget krav. Vi värdesätter en mix av allt från erfarna specialister till nyexaminerade ingenjörer som i samspel kan utveckla och forma vår verksamhet och vårt arbetsklimat.
OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!
Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Veronika Ljungfelt
073-040 91 88

Fackliga kontaktpersoner
Tonny Granberg, Unionen,
070-665 09 91
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer,
076-115 46 87 Visa mindre

Uniper söker en Utredningsingenjör

Brinner du för att arbeta med avfallsfrågor och dekontaminering? Uniper söker nu en Utredningsingenjör inom konventionellt och farligt avfall samt dekontaminering. Hej! Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med n... Visa mer
Brinner du för att arbeta med avfallsfrågor och dekontaminering? Uniper söker nu en Utredningsingenjör inom konventionellt och farligt avfall samt dekontaminering.
Hej!
Det är vi som är Uniper, ett internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot fossilfri elproduktion. Vår framgång bygger på en arbetsplats där människor med olika perspektiv, tankesätt, kompetenser och erfarenheter möts. Vi tror på en arbetsplats där varje människa kan bidra med något värdefullt. Där alla känner sig lika uppskattade och respekterade, oavsett om man arbetar vid våra produktionsanläggningar, kontoret eller hemma. Det är så vi utvecklas som företag och skapar en framtid tillsammans. Vi kallar det för Uniper Way, vår företagskultur. Vi tror att vägen till en hållbar framtid går genom att steg för steg utveckla och förändra, genom att sätta upp mätbara mål som vi uppnår tillsammans. Tror du också på en fossilfri framtid? Följ med oss på vår resa. Energy evolution starts with U! Energy Evolution starts with U!
Din roll hos oss
Gemensam service & Yttre anläggningar söker efter en ny medarbetare med intresse för avfallsfrågor!
Som utredningsingenjör hos oss kommer du att ingå i en bred verksamhet som verkar inom områdena drift/underhåll av yttre anläggningar. GY består av ca 20 anställda där ca hälften ingår i GY och resten i undergruppen GYD (drift/underhåll av yttre anläggningar). Vi tillhandahåller service inom målning, ställningsbyggnation, isolering, sanering, lokalvård, transport m m, samt hantering av låg- och medelaktivt kärnavfall samt konventionellt avfall. Medarbetarna är verksamma över hela OKGs område. Det breda ansvarsområdet gör arbetet inom GY väldigt händelserikt och omväxlande.
Vad kommer du jobba med?
Befattningen som Utredningsingenjör omfattar i huvudsak att vara sammanhållande för konventionellt och farligt avfall samt dekontaminering.
Arbetet innebär i korthet exempelvis följande:
- Kravhandläggare för Konventionellt och farligt avfall
- Bevaka nya och förändrade krav
- Självutvärdering gällande kravefterlevnad
- Sammanhållande och planering för dekontaminering
- Upprätta, underhålla och utveckla arbetssätt och styrande dokument inom område Konventionellt och farligt avfall samt dekontaminering
- Medverka i tvärfunktionella uppdrag
- Sammanhållande för avtal inom konventionellt och farligt avfall.
- Uppföljning inom verksamhetsområde konventionellt och farligt avfall samt dekontaminering.
- Driva/delta i utredningar
- Inneha rollen KLA (Kärnkraftverkets Leveransansvarige av Avfall)
Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bl.a. av regler kring säkerhetsskydd, exportkontroll och nukleär icke-spridning. Vi kommer därför att genomföra säkerhetsprövning av alla våra tjänster och komplettera med registerkontroll för säkerhetsklassade befattningar, i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest kan också vara aktuellt innan anställning.
Vem vi söker
Vi tror att du har högskoleutbildning med inriktning miljö eller motsvarande relevant erfarenhet/kunskap inom miljö och avfallshantering. För att lyckas i rollen behöver du ha förmåga att prioritera och uppnå uppsatta mål inom givna ramar. Ditt agerande präglas av att omsätta säkerhetskultur till agerande i vardagen. Som person är du ansvarsfull, lösningsorienterad, strukturerad, samarbetsvillig och kommunikativ.


OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar
OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. Företagets fossilfria elproduktion bidrar till elförsörjningen och motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att nå de övergripande klimatmålen och hantera klimatutmaningen. Därför stöttar vi utveckling inom området och arbetar också med effektiv och säker nedmontering av anläggningar som inte längre är i drift, som en naturlig del i vårt ansvarstagande.
Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss och vår spännande verksamhet!


Vi erbjuder lön, förmåner och kompetensutveckling
Våra anställda är vår viktigaste tillgång. Därför erbjuder vi personalförmåner och arbetsvillkor för att du som anställd ska kunna göra ett bra jobb.
Lön
En bra arbetsinsats ska löna sig. Vi erbjuder lön som utgår från din erfarenhet, ditt ansvar och din arbetsinsats.
Trygghet
Att arbeta hos oss ska kännas både utvecklande och tryggt. Vi ser till att alla våra anställda får bra försäkringar och pensionslösningar.
Familj
Barn är en naturlig del av livet. Vi erbjuder alla anställda med barn extra ekonomiskt stöd under tiden man är föräldraledig.
Flexibilitet
Det är viktigt med balans mellan arbete och fritid. Vi erbjuder möjlighet till flextid, distansarbete och arbetstidsförkortning.
Utveckling
Vi gillar innovation och utveckling. Hos oss får du hjälp med bidrag till studier och verktyg som mentorskap och coaching.
Hälsa
Jobb och hälsa hänger ihop. Vi erbjuder alla anställda företagshälsovård, friskvårdsbidrag, fri medicin, läkarvård samt ett årligt ekonomiskt stöd via ”Uniper-kontot”.


Kontaktinformation
Vid frågor är du välkommen att kontakta:
Rekryterande chef, Kerstin Silverask, tfn 076 – 128 18 71

Fackliga kontaktpersoner
Magnus Nicklasson, Sveriges Ingenjörer, 076 – 115 46 87
Tonny Granberg, Unionen, 070 – 665 09 91 Visa mindre